Δεν ξεχνάμε! Δεν συγχωρούμε την δολοφονία του Π.Φύσσα!

INDYMEDIA

Στις 18 Σεπτέμβρη 2013 δολοφονήθηκε στο Κερατσίνι ο αντιφασίστας Π.Φύσσας, στοχοποιημένος για την δράση του, από φασίστες και μέλη της Χ.Α. Η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη, με όλους τους χρυσαυγίτες και τον Μιχαλολιάκο (που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας) να έχουν αποφυλακιστεί λόγω 18μηνου. Σε μια σειρά δολοφoνικών επιθέσεων των φασιστών απέναντι σε μετανάστες και αγωνιστές, αντιφασίστες/στριες απαντούν μαχητικά, αποδεικνύοντας πως η αλληλεγγύη και ο αγώνας μεταξύ καταπιεσμένων δεν γνωρίζει σύνορα, έθνη και πατρίδες. Να τσακίσουμε τον φασισμό!

 

 

1. ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΥΣΣΑ.  ΝΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΣΤΟ «ΣΚΑΜΝΙ» ΚΑΙ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ (20/9/2016)
Μάγδα Φύσσα: Είπα στον Παύλο καθώς έφευγε καλά να περάσεις -Δεν φανταζόμουν ότι θα ζούσα τέτοιο βράδυ…
Φωτογραφί: Eurokinissi/Στέλιος Μισίνας

 

Tρία χρόνια έχουν περάσει από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο οποίος το μοιραίο βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά, στο Κερατσίνι.
Η μητέρα του αδικοχαμένου καλλιτέχνη, μίλησε στον «Αθήνα 9,84» και αφηγήθηκε, μεταξύ άλλων, όσα συνέβησαν το συγκεκριμένο βράδυ.
«Στις 17 θυμάμαι τον Παύλο μου να είμαστε στο σπίτι. Φεύγουν να πιουν καφέ με τα παιδιά και θα βλέπανε στη συνέχεια την μπάλα. Δε θα τον έβλεπα το βράδυ, του είπα να περάσεις καλά και θα τον έβλεπα το πρωί με τον καφέ. Ούτε στα πιο φρικτά μου όνειρα δε φανταζόμουν ότι θα ζούσα τέτοιο βράδυ», είπε αρχικά.
«Μαχαίρωσαν τον Παύλο στην Τσαλδάρη, έτσι ειδοποιήθηκε ο πατέρας του. Είναι ένας εφιάλτης που δεν έχει τελειωμό, περιμένεις πότε θα ξυπνήσεις αλλά δεν ξυπνάς. Αυτό που έλεγα μέσα μου ήταν «ας είναι στην εντατική, να τον βρω ζωντανό». Είναι αυτή η ριμάδα η ελπίδα, που περιμένεις και λες ότι κάτι θα γίνει», θυμήθηκε για τις ώρες που ακολούθησαν, στο άκουσμα της φρικτής αυτής είδησης.
Στη συνέχεια, η κ. Μάγδα Φύσσα αναφέρθηκε στα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο: «Οταν έφτασα, κανείς δεν μου έλεγε τίποτα. Ποιος θα τολμούσε να το ξεστομίσει. Μια ψυχολόγος που ήταν εκεί έκλαιγε, κάποια στιγμή ένας γιατρός μου είπε ότι ο Παύλος δεν ήταν ζωντανός. «Μαχαιρώθηκε στην καρδιά», μου είπε, «Ο δολοφόνος ήταν επαγγελματίας και πιάστηκε , το έκανε η Χρυσή Αυγή». Ήταν τρεις τα ξημερώματα. Δεν θυμάμαι να αισθάνθηκα τίποτε για το δολοφόνο του παιδιού μου, σκεφτόμουν πώς θα ζήσω χωρίς τον Παύλο».
Αναφερόμενη στο δολοφόνο του γιου της, Γιώργο Ρουπακιά, η κυρία Φύσσα αναρωτήθηκε: «Πόση άνεση είχε μέσα στο αστυνομικό τμήμα ο Ρουπακιάς; Στην κατάθεσή του είχε πει ότι τον άφησαν να μπει στον τρίτο όροφο του αστυνομικού τμήματος χωρίς συνοδεία. Τι είχε στο μυαλό του; Τι του είχαν τάξει; Όλα άρχισαν να ξετυλίγονται όταν πήγαν στη Γ.Α.Δ.Α. Δικάζεται η Χρυσή Αυγή. Αφορά όλους μας και όλα, δε θα ήμασταν μόνο εκεί για τη δολοφονία αλλά και για τα υπόλοιπα αδικήματα και συμπαράσταση στους ανθρώπους».
Στο ερώτημα αν είδε μεταμέλεια από τους δράστες είπε:
«Δεν είδα καμία μεταμέλεια. Όχι. Ούτε συγγνώμη. Είναι προκλητικοί. Με τις πλάτες κάποιων το παίζουν και τσαμπουκάδες. Και από τον δολοφόνο καμία μεταμέλεια. Υπάρχουν και εκείνοι που μας συμπαραστέκονται αλλά βλέπουμε αυτές τις φάτσες στην γειτονιά και περνούν και κάτω από το σπίτι μας. Είναι τόσο προκλητικοί. Αν νομίζουν ότι θα μας τρομάξουν είναι γελασμένοι. Με κοιτούν ειρωνικά μου χασκογελούν περίεργα. Εγώ έχω χάσει τον Παύλο μου δεν με ενδιαφέρουν όλα αυτά. Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη. Όχι μόνο για τον δολοφόνο αλλά και γι’ αυτόν που όπλισε το χέρι του. Θέλω να πληρώσουν».
 Το  στυγερό έγκλημα στο Κερατσίνι εκείνο το βράδυ του Σεπτέμβρη πριν τρία χρόνια ,είναι έγκλημα, που έχει και ηθικούς αυτουργούς. Κυρίως στη δικαιοσύνη.
Η ελληνική δικαιοσύνη έστειλε τη Χ.Α στη Βουλή των Ελλήνων. Κι αυτό από μόνο του αποθράσυνε τους Ναζί   και τους έκανε εντελώς προκλητικούς και ασύδοτους.
΄Ετσι έφτασαν και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Και όχι μόνο.Βαρύνονται  με άλλες 60 δολοφονίες και 3.500 κακοποιήσεις, βασανισμούς και επιθέσεις. Πότε φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί θα λογοδοτήσουν;

 

2. ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ; (14/12/2014)

NAZI

 Μιχαλολιάκος και Παππάς χαιρετούν ναζιστικά με τη σβάστικα
Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ
ΕΝΑΙ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΦΥΣΗΣ
ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!
ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ.
ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΠΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ-ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
Η ΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ.
(ΜΟΝΙΜΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014)

Υ.Γ (από 30/10/2014)

60 δολοφονίες και 3.500 επιθέσεις κατά μεταναστών περιμένουν την ταυτοποίηση των δραστών.΄Ολοι τους είναι Ναζί.

΄Οταν ως κράτος και θεσμοί «διαρρηγνύετε τα ιμάτιά» σας για τα θύματα της ελληνικής ακροαριστερής τρομοκρατίας, δεν έχετε δικαίωμα να κλείνετε τα μάτια στη χειρότερη (συγκριτικά) τρομοκρατία των Ναζί.

Ενδεικτικά παραθέτουμε έναν ΚΑΤΑΛΟΓΟ επιθέσεων της νεοναζιστικής τρομοκρατίας εναντίον μεταναστών, οι δράστες των οποίων δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί. Αυτούς πότε θα τους συλλάβετε; Είναι πασίγνωστοι. Οι «συναγωνιστές» Ναζί γνωρίζονται πολύ καλά μεταξυ τους. Πιάστε έναν απ΄αυτούς να σας τα πει «χαρτί και καλαμάρι».

****
3/1/13: Τρία άτομα που επέβαιναν σε μηχανές επιτίθενται σε Αιγύπτιο. Το θύμα, αιμόφυρτο, διακομίστηκε στο «Ασκληπιείο» Βούλας, όπου διαγνώστηκαν κατάγματα.

25/12/2012: Ανήμερα των Χριστουγέννων δύο άγνωστοι επιτέθηκαν με σιδηρολοστό εναντίον τριών Μπαγκλαντεσιανών.Οι δράστες επέβαιναν σε ΙΧ αυτοκίνητο και κινούνταν στην Αργυρούπολη, το Ελληνικό και τη Γλυφάδα, όπου και σημειώθηκαν οι επιθέσεις. Δύο από τα θύματα μεταφέρθηκαν στον «Ευαγγελισμό».
Μία μέρα μετά η ΕΛΜΕ Λασιθίου καταγγέλλει την επίθεση σε μετανάστη πακιστανικής υπηκοότητας έξω από το σχολικό συγκρότημα στον Ξηρόκαμπο Αγ. Νικολάου, σημειώνοντας ότι αρκετοί από τους συμμετέχοντες στην επίθεση είναι μαθητές των σχολείων της περιοχής. Οι γιατροί δηλώνουν ότι τα τραύματα καταδεικνύουν δολοφονική επίθεση.

15/10: Επίθεση με σκυλιά και αλυσίδες σε Ελληνοαιγύπτιο στην Αττική. Ο νεαρός έχασε το ένα του μάτι.

20/9: Στη Νέα Σμύρνη επίθεση από 5 άτομα σε μετανάστη. Ενας δράστης τού έσπασε με ένα κατσαβίδι το σαγόνι. Οι δράστες συνέχισαν να τον χτυπούν με μπουνιές και κλοτσιές. Οι περαστικοί δεν ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις του για βοήθεια κι ο ίδιος έμεινε 19 ημέρες στο νοσοκομείο.

25/8: Επίθεση δέχτηκαν πακιστανικής καταγωγής οδηγοί ταξί από ομάδα άλλων οδηγών στην πιάτσα ταξί του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

14/8: Μαχαιρωμένος βρέθηκε ένας 25χρονος Τυνήσιος στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης.

12/8: Συμμορία ρατσιστών που κινούνταν με μοτοσικλέτες δολοφόνησε με μαχαιριές νεαρό Ιρακινό κοντά στην Ομόνοια. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία, νωρίτερα στην ίδια περιοχή είχαν επιχειρήσει να επιτεθούν σε άλλους δύο αλλοδαπούς, έναν Ρουμάνο κι έναν Μαροκινό, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν και έχουν δώσει ήδη σχετικές καταθέσεις στους αστυνομικούς.

9/8: Τραυματισμένοι από μαχαίρι κατέληξαν στο νοσοκομείο τέσσερις νεαροί Ινδοί στο Σφακάκι Ρεθύμνου.

12/6: 7 με 8 άτομα, φορώντας κουκούλες, μπήκαν σε σπίτι στο Πέραμα όπου έμεναν 4 Αιγύπτιοι αλιεργάτες. Ο ένας από τους μετανάστες διακομίζεται στον «Ευαγγελισμό» όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική.

1/6: Τρεις μετανάστες, δύο Πολωνοί και ένας Αλβανός, μεταφέρονται στον «Ευαγγελισμό» με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο. Ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση.

9/5: Τρεις μετανάστες κατέληξαν στο νοσοκομείο μετά από επίθεση αγνώστων στην πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα.

26/2: Στη Ρόδο πέντε άτομα εισβάλλουν στο σπίτι όπου διαμένουν μετανάστες από το Αφγανιστάν. Δύο μετανάστες μαχαιρωμένοι στην κοιλιά και στην πλάτη.

18/2: Οι μετανάστες που έχουν ως προσωρινό κατάλυμα τα τρένα στον παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό της Κορίνθου δέχτηκαν επίθεση από ομάδα 4 έως 7 ατόμων που επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα.
Με βάση τις μαρτυρίες των δημοσιογράφων και των φωτορεπόρτερ, οι δράστες πρώτα επιτέθηκαν σε όσους μετανάστες εντόπιζαν μεμονωμένα και στη συνέχεια, όταν συγκεντρώθηκαν αρκετοί μετανάστες, επιβιβάστηκαν στα αυτοκίνητα και αφού πρώτα απομακρύνθηκαν, τους χτύπησαν με τα αυτοκίνητα. Τραυματίζονται τέσσερις μετανάστες, από τους οποίους οι δύο νοσηλεύονται ο ένας σε σοβαρή κατάσταση.