ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  1. ΠΑΙΔΙΑ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
  2. ΣΟΒΙΕΤΙΣΜΟΣ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ.ΔΙΔΥΜΑ ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΝΗΣΗΣ.
  3. ΑΙΣΧΡΟΣ  ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ: “ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ”!
1. ΄Ερευνα. Καθηλωμένα μπροστά από μια οθόνη τα Ελληνόπουλα τέσσερις ώρες την ημέρα
Καθηλωμένα μπροστά από μια οθόνη τα Ελληνόπουλα τέσσερις ώρες την ημέρα

 

Μπροστά σε μία οθόνη περνούν περισσότερες από τέσσερις ώρες την ημέρα οι Έλληνες έφηβοι, οι οποίοι αν συνυπολογίσει κανείς και τις ώρες που μελετούν σε ηλεκτρονική μορφή, είναι μονίμως καλωδιωμένοι.

Ερευνα, τα στοιχεία της οποίας παρουσιάζει η εφημερίδα το Βήμα, αποδεικνύει ότι οι έφηβοι είναι καθηλωμένοι μπροστά σε μια οθόνη για πάνω από τέσσερις ώρες την ημέρα μόνο για τη διασκέδασή τους. Νεαροί και νεαρές, που είναι εξοικειωμένοι με τις οθόνες από την αρχή της ζωής τους έχουν μια πολύ στενή σχέση με οθόνες παντός τύπου, τηλεόραση, λαπτοπ, υπολογιστές, τάμπλετ κ.α. με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχική τους και σωματική τους υγεία.
Στο πλαίσιο της μελέτης, που εκπονήθηκε από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, η επιστημονική ομάδα διερεύνησε κατά πόσο το περιβάλλον του σπιτιού της γειτονιάς εφήβων ηλικίας 13-15 ετών επιδρά στην ενασχόληση των παιδιών με καθιστικές συμπεριφορές που σχετίζονται με τη χρήση οθόνης.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των εφήβων δήλωσαν ότι περνούν μπορστά στην οθόνη αποκλειστικά για διασκέδαση περισσότερες από δύο ώρες ημερησίως. Τα αγόρια στέφονται πρωταθλητέςτων υπολογιστών και των video games. Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα:

  • Το 22,1% αγοριών και κοριτσιών βρίσκεται μπροστά από μια οθόνη για την ψυχαγωγία του για περισσότερες από τέσσερις ώρες την ημέρα τις καθημερινές. Το ποσοστό αυτό τα Σαββατοκύριακα ανεβαίνει στο 46,4%.
  • Από δύο έως τέσσερις ώρες την ημέρα ψυχαγωγείται μέσω οθονών το 45% αγοριών και κοριτσιών, ποσοστό που μειώνεται τα Σαββατοκύριακα στο 35,5%
  • Ενα ποσοστό 33% των Ελλήνων εφήβων κάνει χρήση οθόνης για ψυχαγωγία στις ημέρες σχολείου, ποσοστό που μειώνεται στο 18,1%

 

 

 

[Small-Hero-01-goog%255B7%255D.jpg]

 
Αστερίξ - Λούκυ Λουκ - Τεντέν κλπ

Αστερίξ – Λούκυ Λουκ – Τεντέν κλπ

Αστυνομικά, Μυστηρίου & Βίπερ

Αστυνομικά, Μυστηρίου & Βίπερ

 Δεκαετίας 50 και πριν

Δεκαετίας 50 και πριν

Δεκαετιών 60 & 70

Δεκαετιών 60 & 70

Δεκαετιών 80 & 90

Δεκαετιών 80 & 90

Εναλλακτικά & Φανζίνς

Εναλλακτικά & Φανζίνς

Διαπλανητικά

Διαπλανητικά

Καουμπόυκα

Καουμπόυκα

Κλασσικά Εικονογραφημένα & Μικρά Κλασσικά

Κλασσικά Εικονογραφημένα & Μικρά Κλασσικά

Κοριτσίστικα

Κοριτσίστικα

Μπλέκ - Ζαγκόρ - Όμπραξ

Μπλέκ – Ζαγκόρ – Όμπραξ

Ντίσνευ

Ντίσνευ

Παιδικά Κόμιξ

Παιδικά Κόμιξ

Ξενόγλωσσα

Ξενόγλωσσα

Παραμύθια & Καραγκιόζης

Παραμύθια & Καραγκιόζης

Περιπέτεια

Περιπέτεια

Ποδοσφαιρικά

Ποδοσφαιρικά

Πολεμικά

Πολεμικά

Ποπάυ - Μπαγκς Μπάννυ

Ποπάυ – Μπαγκς Μπάννυ

Σεραφίνο - Τιραμόλα

Σεραφίνο – Τιραμόλα

Σύγχρονα από το 2000+

Σύγχρονα από το 2000+

Ταρζανικά

Ταρζανικά

Τρόμου & Πονηρά

Τρόμου & Πονηρά

Υπερηρωικά & Επιστημονικής Φαντασίας

Υπερηρωικά & Επιστημονικής Φαντασίας

Η έρευνα παραπάνω και το συμπέρασμά της  πως τα παιδιά σήμερα βρίσκονται μπροστά σε μια οθόνη για 4 και περισσότερες ώρες, υποδηλοί  κατακριτική ή, τουλάχιστον, προκατειλημμένη διάθεση των ερευνητών απέναντι στα υποκείμενα της έρευνας και  διαπίστωση παρεκκλίνουσας (από τι;) συμπεριφοράς των σύγχρονων παιδιών. Εμφανής, είναι μάλιστα, αν και λανθάνουσα, η διάθεση σύγκρισης της νέας   με παλιότερες γενιές, οι οποίες φυσικά, θέλει να πει η έρευνα,  δεν είχαν τέτοιες αφύσικες συμπεριφορές.

Και βέβαια, είθισται να λέμε προς δικαιολόγηση της μόνιμης διάθεσης για κατάκριση   των πρεσβυτέρων προς τους νεότερους πως τάχα φταίει  το (ανύπαρκτο και κατευθυνόμενο από την οικονομία της αγοράς, όπως αναλύσαμε αλλού) χάσμα των γενεών.

Τίποτα απ΄όλα αυτά. Απλά οι άνθρωποι ή ξεχνούν ή είναι ελλιπώς και, ως εκ τούτου, επιπόλαια ενημερωμένοι.

Πάντα έτσι ήταν τα παιδιά .΄Ολων των εποχών και όλων των γενεών ΄Η  4 ολόκληρες ώρες μπροστά σε μια οθόνη σήμερα ή εμείς στη δεκαετία του ΄60 ,  να ρουφάμε μετά πρωτοφανούς μανίας τις σελίδες όποιου περιοδικού έπεφτε στα χέρια μας, παιδικού ή όχι,  ακόμα και των  σχολικών αναγνωστικών με τις μοναδικές εικονογραφήσεις και τις  υπέροχες εκείνες  γκραβούρες τους, αλλά με τα εντελώς αφελή έως χαζά κείμενά τους . Και τρώγαμε  ώρες ολόκληρες να μελετάμε σειρές ολόκληρες Μικρού ΄Ηρωα, Γκαούρ Ταρζάν, Αστερίξ, Λούκυ -Λουκ   μετά αδημονίας, εξαιρετικού ενδιαφέροντος και πρωτοφανούς προσήλωσης  σε βάρος φυσικά των σχολικών μας μαθημάτων.

Τίποτα δεν άλλαξε από τότε μέχρι σήμερα. Τα παιδιά είναι ίδια με μας ,αλλά καλύτερα προσαρμοσμένα στο πνεύμα και τον  ανώτερο (τεχνολογικό κυρίως) πολιτισμό της εποχής τους. Και είναι φυσικά τυχερά, γιατί τώρα έχουνε άνετη πρόσβαση στη γνώση και μάλιστα σε όλα τα είδη και τις μορφές της, ενώ εμείς τη βρίσκαμε με το σταγονόμετρο και όχι τόσο εύκολα. ΄Επρεπε να τρέχουμε σε βιβλιοθήκες και λέσχες βιβλίου να μελετάμε με τις ώρες.

Ευνοημένα τα σημερινά παιδιά. Και σίγουρα πιο έξυπνα από μας τότε. ΄Εξυπνα με την έννοια  πως αντιλαμβάνονται καλύτερα τον κόσμο, τον πολιτισμό, τη ζωή και θα είναι καλύτερα από μας προετοιμασμένα, ως ενήλικες, να δεχτούν  τις κοσμογονικές αλλαγές και τις ανατρεπτικές τεχνολογικές ανακαλύψεις-εφευρέσεις που έρχονται. Αν συνέβαιναν όλα  αυτά ξαφνικά  στη δική μας εποχή,  πιθανότατα να μην είχε την ικανότητα  να τις απορροφήσει  και να τις ενσωματώσει τόσο εύκολα και ομαλά  ο  γνωστικός, επικοινωνιακός  κώδικάς μας.

Δεν είναι δύσκολο πια για τη νέα γενιά, αλλά πλέον και για μας τις παλιότερες , να προσαρμοστούμε στα νέα τεχνολογικά δεδομένα, που είναι ορατά από σήμερα, όπως των “ταχυτήτων φωτός”, των ταξιδιών σε άλλους πλανήτες, της χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης και των ρομπότ , ακόμα και  του πιο περίπλοκου διακτινισμού. ΄Ετσι, ώστε να μην εκτεθούμε σε επικίνδυνο ντελίριο και υστερικές συμπεριφορές, αν κάποιο πρωί, με το που θα ανοίξουμε τα μάτια μας,πληροφορηθούμε έκπληκτοι πως δεν ξημέρωσε απλά μια νέα ημερολογιακή ημέρα, αλλά μια νέα εποχή, αφού ο άνθρωπος κατάφερε να επικοινωνήσει με άλλες μορφές ζωής στο απέραντο Σύμπαν. Ω, τι μέρα κι αυτή!

Φανταστικές, ασύλληπτες εμπειρίες θα βιώνουν από εδώ και ύστερα οι κάτοικοι της γης. Θα «τρίβουν τα μάτια» τους, μεν, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να χάσουν εντελώς «το έδαφος κάτω από τα πόδια» τους. Είναι προσαρμοσμένοι και εκπαιδευμένοι οι σημερινοί άνθρωποι, ακόμα και των μεγάλων ηλικιών, να (υπο)δεχτούν τον νέο κόσμο που έρχεται.

 Επομένως, καλώς, άριστα  για τα παιδιά, τους αυριανούς ενήλικες, που κάθονται 4 ώρες μπροστά στις οθόνες τους. Μαθαίνουν προετοιμάζονται, συνηθίζουν να καλωσορίσουν τον καινούργιο πολιτισμό (και όχι μόνο τεχνολογικό) που ανατέλλει.

2.α. ΑΝΙΨΙΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΘΑΝΟΝΤΟΣ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ
Αλεχάνδρο Κάστρο, ίσως ο επόμενος πρόεδρος της Κούβας
Αλεχάνδρο Κάστρο, ίσως ο επόμενος πρόεδρος της Κούβας -Τι έλεγε σε συνέντευξή του για τις ελεύθερες εκλογές

Ο γιος του σημερινού προέδρου της Κούβας Ραούλ Κάστρο και ανιψιός του ιστορικού ηγέτη Φιντέλ, Αλεχάνδρο Κάστρο, από πολλούς θεωρείται ως ο επόμενος πρόεδρος της Κούβας.

Η θητεία του Ραούλ Κάστρο, ο οποίος είναι 86 ετών, ολοκληρώνεται στις 24 Φεβρουαρίου του 2018, όπως έχει ανακοινώσει ο ίδιος, και οι επικεφαλής του καθεστώτος στην Κούβα προετοιμάζονται εδώ και αρκετό καιρό για την διάδοχη κατάσταση. Είναι πολύ πιθανόν όμως, ο θάνατος του Φιντέλ να επισπεύσει τις διαδικασίες διαδοχής.

β. Κούβα: 21 ευρώ ο μέσος μηνιαίος μισθός –Μια σοβιετική οικονομία και γραφειοκρατία
Κούβα: 21 ευρώ ο μέσος μηνιαίος μισθός –Μια σοβιετική οικονομία και γραφειοκρατία [εικόνες]
γ.Φιντέλ Κάστρο .Ο τελευταίος που ενσάρκωσε ως το τέλος την κομμουνιστική ουτοπία, εις βάρος των πολιτών της Κούβας.

Ο Κάστρο  σε συνομιλίες με τον κομμουνιστή ηγέτη  Νικίτα Χρουτσόφ και φοράει περήφανα τα δύο Rolex του ενώ καπνίζει ένα τεράστιο πούρο.

Υπάρχουν και στην Κούβα “ανιψιοί” και “υιοί”. Κι ακόμα μισθοί και συντάξεις  πείνας κι εκεί .΄Οχι μόνο την Ελλάδα.

Οπότε, “τί χρείαν έχομεν άλλων μαρτύρων” πως η επανάσταση του Φιντέλ Κάστρο απέτυχε παταγωδώς; Αλλά και πως η «Οικονομία της Αγοράς» στα πελάγη…ευτυχίας και νιρβάνας  της οποίας πλέει εδώ και χρόνια η Ελλάδα (και άλλες χειμαζόμενες -αδύναμες οικονομίες) είναι το χειρότερο οικονομικό σύστημα για τους πολίτες της;

Ο κομμουνισμός, λένε, είναι οικονομικό σύστημα Και το ορίζουν ως το αντώνυμο  του καπιταλισμού. Λάθος μέγα. ΄Οταν λένε “κομμουνισμός” εννοούν “σοβιετισμός”. Ασύδοτος κρατικός παρεμβατισμός, ακόμα και στην κρεβατοκάμαρά σου.

Ο κομμουνισμός είναι σύστημα κοινωνικό. Είναι ιδεολογία. Διδάσκεται από τη Φύση και ακολουθεί τους νόμους της. Μια τέτοια φυσική αλήθεια είναι πως πρέπει ο άνθρωπος να αυτοδιοικείται ,να διαχειρίζεται ο ίδιος τη ζωή του με κανόνες και αρχές που  προσδιορίζονται κι αυτά από τη Φύση.

Μια άλλη, επίσης κορυφαία, ιστορική αλήθεια είναι ο χρυσός κανόνας  της οικονομίας που λέει πως “καταναλώνεις ό,τι παράγεις”. Αυτό είναι το σωτήριο, το σωστό μοντέλο της οικονομίας, όπως η ίδια η Ιστορία μας διαβεβαιώνει. Και είναι «πανάκεια» για όλους τους λαούς, που διακρίνονται όχι ως μάζα, αλλά ως σύνολο ατόμων.  

3. Μουζάλας: Τυχαίο γεγονός οι δύο νεκροί στη Μόρια – Θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε
Φωτογραφία: (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

 

Τυχαίο γεγονός που  χαρακτήρισε το τραγικό συμβάν στη Μόρια όπου υπήρξαν δύο νεκτροί, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Τυχαίο γεγονός  η δολοφονία   2 ανθρώπων ( ένα παιδί) και ο βαρύτατος τραυματισμός άλλων μας λέει ο αμετροεπής Μουζάλας!  Ο υπουργός που τον κρατούν στη θέση του  οι “Ναζί χωρίς στολή”.

Κατανοούμε τη σπουδή του να καλύψει τη δολοφονία των προσφύγων   από τους  Χρυσαυγίτες. ΄Αλλωστε, παρά τα φαινόμενα που απατούν, φαίνεται να συνοδοιπορούν Συριζαίοι και  Νεο-Ναζί. Να θυμηθούμε πως  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  στη Βουλή διεκήρυξε την περίφημη άποψη πως ο Ναζισμός πολεμιέται με πολιτικά μέσα (υπονοώντας όχι δικαστικά). Αλλά και άλλοι συνάδελφοί του στο ίδιο κόμμα …επιχειρηματολόγησαν πως τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης του Μιχαλολιάκου που το παίζουν βουλευτές, αν και με καταδίκες, πρέπει να συνεχίζουν να παίρνουν τη βουλευτική τους αποζημίωση*

Τώρα μας λένε πως έσκασε μόνη της η μπουκάλα υγραερίου και έφερε το κακό. Τα ίδια λέγανε και για τα “τροχαία” που επίσης κι εκεί σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν βαριά πρόσφυγες. Τυχαία όλα!

Πανάθλιοι, Συριζαίοι, δεν μπορείτε συνέχεια και ατιμωρητί  να κακοποιείται, πέρα από την πολιτική και τη λογική. Αν ήταν τυχαίοι όλοι αυτοί οι θάνατοι και οι τραυματισμοί σε έναν πληθυσμό 60.000 προσφύγων, τότε σε μέλη αντίστοιχων πληθυσμιακών μειοψηφιών, που τα περισσότερα ζουν στις ίδιες (άθλιες) συνθήκες με τους πρόσφυγες , όπως οι ΄Ελληνες Τσιγγάνοι (και  μάλιστα είναι πάνω από 300.000 οι ΄Ελληνες Τσιγγάνοι) ,θα έπρεπε μέσα σε ένα πεντάμηνο να έχουμε και σ΄αυτούς όμοια…τυχαία ατυχήματα. Και δε λέμε με χρονική ταύτιση, αλλά έστω σε βάθος χρόνου στο παρελθόν. Πόσο θέλετε; 5-10 χρόνια; Κι όμως. Εμείς που το ψάξαμε δεν βρήκαμε κάποιες δολοφονίες-ατυχήματα αντιστοιχούμενα  με αυτά των προσφύγων.

 

Επομένως, ΔΕ  “θα μπορούσε να συμβεί οπουδήποτε”, όπως έσπευσε να αποφανθεί ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ. Γι΄αυτό, είναι καλύτερα να κλείσετε το αθύρωτο στόμα σας. Δεν προσφέρονται όλα,ειδκά ο νεκροί,  προς άγραν ψήφου. Ούτε μπορείτε εσαεί  να επιβιώνετε  δια  της δημαγωγίας και του λαϊκισμού. Εγγύς το τέλος σας.

 

*Μήνυμα Εμμανουήλ Γλέζου προς τους “300 της Βουλής”[και προς τους Χρυσαυγίτες]

Του Αναγνώστη Λασκαράτου (https://roides.wordpress.com/2015/12/11/11dec15)

Ποίησις του ευαίσθητου εκδοροσφαγέως Κάρατζιτς με πρόλογο Γλέζου

Ποίησις του ευαίσθητου εκδοροσφαγέως Κάρατζιτς με πρόλογο Γλέζου

Έχουμε τονίσει τη ροπή του λαϊκιστή και ιδιόμορφου εθνικιστή της Αριστεράς Μ.Γλέζου, Μακεδονομάχου, Τουρκοφάγου και Γερμανοφάγου, κομματάκι φιλοτύραννου και ολίγον αμεσοδημοκράτη, να θεωρεί τον εαυτό του μια εμβληματική «εθνική» υπερκομματική μορφή, η οποία μπορεί να απευθυνθεί πατερναλιστικά σε όλο το πολιτικό φάσμα και το κάνει πολύ συχνά με τρόπο που καθόλου δεν τον τιμά.

Είναι μια στάση που τον έχει οδηγήσει να αποσπάσει τον έμμεσο έπαινο της Χ.Α.: «Έγινε και αυτό…Μέχρι και ο Γλέζος έκραξε τους ψευτοδημοκράτες του αντισυνταγματικού τόξου», (30 Νοεμβρίου 2013 – 00:32). «Πανικός στον ΣΥΡΙΖΑ μετά από τις αλήθειες Γλέζου: ‘Μανώλη, μην ξυπνάς τον Λαό από τα ψέματά μας!’», (23 Φεβρουαρίου 2015 – 15:55). Είναι νομίζω προκλητικά ανοιχτή η υποστήριξη που έχει παράσχει το κατά την Αριστερά «εθνικό σύμβολο», στη ναζιστική συμμορία σε δυο ζητήματα. Στην άρση ασυλίας των βουλευτών της και στην ποινική της δίωξή τη την οποία δεν εγκρίνει (Μάρτης 2014) θεωρώντας πως πρέπει τάχα να αντιμετωπιστεί μόνο πολιτικά, λες και δεν είναι μια εγκληματική χιτλερική οργάνωση και στην κρατική χρηματοδότησή της για την  οποία ψήφισε να μην διακοπεί («Διακοπή χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής αποφάσισε η Βουλή – ‘Όχι’ ψήφισε ο Γλέζος», ΤΑ ΝΕΑ-18.12.2013). Ο ίδιος ενίσχυσε τη διάχυτη εντύπωση, που καλλιεργείται από πολλές μεριές δόλια η αφελώς, πως τάχα μια αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει τη χώρα στα πρόθυρα κυβέρνησης των Νεοναζί, με συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera» (27.2.2015), όπου δήλωσε «ο κίνδυνος υπάρχει και θα εκραγεί αν η κυβέρνηση αποδειχθεί μη ικανή να κρατήσει τον λόγο της. Κι αν δεν τον κρατήσει, θα φέρει στα πρόθυρα της εξουσίας την ‘Χ.Α.’ πριν καν το καταλάβει».

O «φίλος του λαού» (“L’Ami du peuple”) Γλέζος δεν βρήκε τρόπο να χρησιμοποιήσει το «κύρος» του, για να προτείνει μια εμβληματικού ηθικού βάρους, γόνιμη και ρεαλιστική πρόταση μείωσης και φορολόγησης των βουλευτικών αποζημιώσεων και εκλογίκευσης των βουλευτικών προνομίων. Προτίμησε κατά την προσφιλή του μέθοδο να πετάξει το άσφαιρο πυροτέχνημα της εξίσωσής τους με το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη, εξασφαλίζοντας έτσι και την πίτα σωστή και το σκύλο χορτάτο. Πρόσφατα (04/12/15), από το ύψος της εκλογικής του αποτυχίας και αφού εξασφάλισε πως θα τύχει μεγαλόπρεπης βυζαντινής κηδείας από τον Αρχιεπίσκοπο Βουλιαγμένης, Λαυρεντιάδη και  Κυριακίδη, ο παλλαϊκός μας Νέστορας εξαπέλυσε εγκύκλιο προς τους «300 της Βουλής των Ελλήνων» και για να μην μείνει καμία αμφιβολία πως συμπεριλαμβάνει και την κατά Μιχαλολιάκο «σπορά των ηττημένων του ‘45»,  πρόσθεσε πως απευθύνεται «και στον κάθε ένα ξεχωριστά». Προσωπικά δεν με εκπλήσσει αυτή η δήλωση, που έρχεται σαν φυσική συνέπεια παλαιότερων δηλώσεων και ενεργειών του, σαφέστατα ακροδεξιάς και ολοκληρωτικών αντιλήψεων χροιάς, τις οποίες αναλυτικά έχουμε επισημάνει. Η γραφική Iskra του Λαφαζάνη της Σρεμπρένιτσα, ανέλαβε να δημοσιεύσει πανηγυρικά το μήνυμα του τ.συνεργαζόμενου βουλευτή και ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ (είχε ξεχάσει τότε να θέσει θέμα «γερμανικών αποζημιώσεων σε Βουλή και Ευρωβουλή, σήμερα κατηγορεί τις κυβερνήσεις που δεν το είχαν κάνει), χωρίς να αντιλαμβάνεται πόσο τον εκθέτει: «ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΗ ΓΛΕΖΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ:
Σπάστε τα δεσμά των κομματικών παρωπίδων και ελευθερώστε τις συνειδήσεις.…. απευθύνομαι σε σας τους Τριακόσιους της Βουλής των Ελλήνων, στον κάθε ένα ξεχωριστά και του βροντοφωνάζω.  Σύνελθε. Από το αφιόνι της κομματικής γραμμής ξύπνα….Ηχείστε σάλπιγγες ιερές, ανακρούσετε τον παιάνα της Αντίστασης….Συναχτείτε στης παραστιάς το φωτογύρι,…». Όποιος αντέχει να διαβάζει ομιλίες Γυμνασιαρχών της αγνής ελληνικής επαρχίας σε εθνικές επετείους, μπορεί να συνεχίσει εδώ: mid=201

Δεν ξέρω αν αυτή η έκκληση προς τις «συνειδήσεις» των Ναζιστών που «θα συναχτούν στης παραστιάς το φωτογύρι», από έναν άνθρωπο που έχει ανταμειφθεί, ηθικά και υλικά, πολύ μακράν οποιουδήποτε άλλου, υπερβολικά θα έλεγα, για μια προ 70ετίας ηρωική του πράξη και δρέπει μια ασυλία για τις πολιτικές του περιηγήσεις και ένα απυρόβλητο για κάθε προκλητική και αντιδραστική κουταμάρα αυτοπροβολής,  που εκτοξεύει εδώ και πολλά χρόνια, είναι πιο πολύ για γέλια ή για κλάματα.