ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

Επιστήμονες βρήκαν τρόπο να θρέψουν εκατομμύρια ανθρώπους
Φωτογραφία: Shutterstock

Ερευνητές στην Κίνα ανακάλυψαν ένα είδος ρυζιού που θα μπορούσε να καλλιεργηθεί σε θαλασσινό νερό και να θρέψει 200 εκατ. ανθρώπους.

Το ρύζι, σύμφωνα με τον Independent, ονομάστηκε Yuan Mi και καλλιεργείται χρησιμοποιώντας θαλασσινό νερό από την Κίτρινη Θάλασσα, στη βορειανατολική Κίνα.

Η έρευνα διεξήχθη στο Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Ορυκτών και Αλκαλικών Ορυκτών στο Qingdao, όπου καλλιεργήθηκαν 6,5 έως 9,3 τόνοι ρυζιού ανά εκτάριο. Το νερό αραιώθηκε και διοχετεύθηκε σε ορυζώνες σε παραλία. Τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα καθώς οι επιστήμονες θεωρούσαν πως θα μπορούσαν να παράγουν 4,5 τόνους ρυζιού ανά εκτάριο.

Το ρύζι λέγεται πως έχει καλή γεύση, είναι πλούσιο σε ασβέστιο και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Το μειονέκτημα του συγκεκριμένου ρυζιού, για πολλούς, είναι η τιμή του, η οποία «αγγίζει» τις 5,72 λίρες το κιλό, τιμή οκτώ φορές υψηλότερη από το κανονικό ρύζι. Τον περασμένο μήνα, ωστόσο, σχεδόν 1.000 άνθρωποι αγόρασαν το Yuan Mi, ενώ τον Αύγουστο πωλήθηκαν έξι τόνοι.

Στο μέλλον,  άνθρωποι όπως τώρα, με τις κοιλιούμπες, σαν ετοιμόγεννες,  τα εμφράγματα, τα εγκεφαλικά, την υπέρταση ,τις άλλες αρρώστιες, θύματα της  κακής διατροφή, δε θα υπάρχουν. Τότε, θα διαβάζουν οι άνθρωποι από κείμενα σαν κι αυτό, πόσο άφρονες υπήρξαν οι πρόγονοί τους και θα φρίττουν. Δε θα πιστεύουν πως με το… πιρούνι τους έσκαβαν τον τάφο τους, πώς πέθαιναν σαν μύγες από τη μόλυνση της τροφικής αλυσίδας και την  ανευθυνότητά τους.

΄Ενα «χάπι»  θα παίρνουν που θα εμπεριέχει όλα τα συστατικά μιας καλής διατροφής, ό,τι  απαραίτητο για τον οργανισμό και …τελείωσαν. Ούτε η μια διατροφική ή ιατρική μελέτη να απορρίπτει την άλλη, ούτε «καλοφαγάδες» ,λαίμαργοι,  ανίκανοι να αντισταθούν στους γευστικούς  πειρασμούς του τσιγαρισμένου κρεμμυδόσκορδου.

Και το σημαντικότε ρο. Θα παταχθεί η πείνα, αυτό το μαρτύριο των παιδιών της Αφρικής, η φρίκη, η τραγωδία, το «ανάθεμα», η «πέτρα στο λαιμό» ΟΛΩΝ ΗΜΩΝ που δεν αρκούν οι χωματερές μας  να  απορροφήσουν τα σκουπίδια και τα φαγιά που πετάμε ανέγγιχτα.

΄Ερχεται ο  «Φυσικός» άνθρωπος. Εγκρατής, υγιής στο μυαλό και στο σώμα, αυτάρκης, ευτυχισμένος. Αλλά και αλληλέγγυος και φιλικός στους άλλους και το περιβάλλον του. Με ανθρωποκεντρικές αρχές και αξίες.   Τί κρίμα για μας σήμερα!

 

_____________________________________________________________________

1. ΔΕΞΙΑ ΙΣΠΑΝΙΚΗ…ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΣΕ ΚΥΡΙΑΚΟ.
2. ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ. ΣΕ ΠΛΕΥΣΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑΣ
3. ΓΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΥΠΟΚΑΤΑΚΛΙΝΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΕΣΠΟΤΗ ΤΟΥ
4. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΥ ΣΕ… ΣΟΒΑΡΗ ΠΟΡΝΟΦΥΛΛΑΔΑ
5. Η ΑΡΡΩΣΤΗ “ΠΑΡΝΗΘΑ”  ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ…ΕΛΛΗΝΙΚΟ

 

1. ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
Τι κρύβεται πίσω από την επίθεση της κυβέρνησης κατά του Ισπανού πρέσβη με αφορμή την κρίση στην Καταλονία
Τι κρύβεται πίσω από την επίθεση της κυβέρνησης κατά του Ισπανού πρέσβη με αφορμή την κρίση στην Καταλονία

 

Η δήλωση του Ισπανού πρέσβη στην Ελλάδα Ενρίκε Βιγκέρα, σε συνέντευξή του, ότι «απουσίαζαν» οι δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης για το θέμα της Καταλονίας ήταν αρκετή για να προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Σε μια ασυνήθιστα σκληρή ανακοίνωση, το υπουργείο Εξωτερικών καταφέρεται εναντίον του κ. Βιγκέρα, υποστηρίζοντας ότι «προσβάλλει το Σύνταγμα της Ελλάδας, ισχυριζόμενος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν εκφράζει την κυβέρνηση» και κάνει λόγο για «ανάμειξη στην εσωτερική πολιτική της χώρας, ενώ συμπεριφέρεται ως να βρίσκεται σε συντονισμό με την αξιωματική αντιπολίτευση». Το υπουργείο Εξωτερικών καλεί, μάλιστα, τον κ. Βιγκέρα «να προβεί στην ανασκευή των ατυχών δηλώσεών του και να παράσχει τις απαραίτητες εξηγήσεις προς την ελληνική κυβέρνηση».

“Τί κάνει νιάου -νιάου στα κεραμίδια”; Ο δεξιότατος Ραχόι δε θα προσφέρει χείρα βοήθειας στον Κεντρο Δεξιο Ακροδεξιό …σύντεκνό του  Κυριάκο Μητσοτάκη; Βάζει και ο Ισπανός χεράκι με τις δηλώσεις του  να  γίνει πρωθυπουργός  η…  ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ! Απλά πράγματα. Θέλει και φιλοσοφία;

 

«2. Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ»
Η κυβερνητική πρόταση της Ζωής: Θα κλείσω ΜΜΕ, θα κατασχέσω περιουσίες όσων μας έβαλαν στα μνημόνια

Πρωθυπουργός που θα είναι και υπουργός Δικαιοσύνης, ομάδες πολιτών που θα αντικαταστήσουν τα ΜΑΤ και λουκέτο σε ΜΜΕ. Αυτά περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, η κυβερνητική πρόταση της Πλεύσης Ελευθερίας την οποία παρουσίασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Κατά την ομιλία της τη δεύτερη ημέρα της συνάντησης εργασίας που συνδιοργανώθηκε από την «Πλεύση Ελευθερίας», «ΌΧΙ στα Ναι τους», «Δικαιοσύνη για Όλους» και «Δεν Υποκλίνομαι», η κ. Κωνσταντοπούλου επεσήμανε την ανάγκη της συμμετοχής των πολιτών σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας ζωής και παράλληλα ανακοίνωσε τη συνεργασία της Πλεύσης με το κόμμα του Ζαν Λυκ Μελανσόν, «Ανυπότακτη Γαλλία». Αναφορικά με την κυβερνητική της πρόταση τόνισε μεταξύ άλλων πως «πρέπει να φτιάξουμε ένα κράτος, μια δημόσια διοίκηση καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν αυτού που φανταζόμαστε ως τη δημοκρατίας που υπηρετεί τους πολίτες» .

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενη στη δικαιοσύνη και την τάξη είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ: «Ο πρωθυπουργός της χώρας θα είναι και υπουργός Δικαιοσύνης και στα δικαστήρια της χώρας θα συμμετέχουν οι πολίτες σε όλα τα επίπεδα». Επίσης πρότεινε τη συμμετοχή των πολιτών στις μονάδες αποκατάστασης τάξης που δεν θα είναι τα ΜΑΤ.
Για τα μέσα ενημέρωσης είπε «θα κλείσουν όλα τα Μέσα προπαγάνδας και διαπλοκής, και της παλιάς και της νέας. Και θα δοθούν κίνητρα για συνεργατικά εγχειρήματα πολιτών για την ενημέρωση. Θα υπάρξει πραγματική δημόσια ενημέρωση, όχι η ντροπή της ΕΡΤ για την οποία παλέψαμε».

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας έκανε λόγο για κατάσχεση των περιουσιών των τραπεζιτών και πολιτικών προσώπων που θα κριθεί ότι συνέβαλλαν στην υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια, θα διαγραφούν τα χρέη των νοικοκυριών, θα κρατικοποιηθούν τα θετικά στοιχεία των τραπεζών.

Από την πλευρά του ο Ζαν Λυκ Μελανσόν στην ομιλία του κατά την έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων της Πλεύσης Ελευθερίας, ανακοίνωσε πως με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ετοιμάζουν ένα φόρουμ που θα καταρτίσει και θα παρουσιάσει ένα «Σχέδιο B» για την Ευρώπη. Για το δημόσιο χρέος, ο πρόεδρος της «Ανυπότακτης Γαλλίας» τόνισε «πιστεύω ότι πρέπει να διοργανωθεί μια ευρωπαϊκή συνδιάσκεψη που θα συμμετέχουν όλα τα κράτη της Ένωσης, με θέμα την επίλυση του χρέους πριν να είναι αργά. Είναι η ΕΚΤ, η οποία πρέπει να εξαγοράσει όλους τους τίτλους, όλα τα ομόλογα, όλο το δημόσιο χρέος των χωρών της ΕΕ».

Κάνοντας ειδική αναφορά για τον τρόπο που λειτουργεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Μελανσόν είπε «όπως έχει εξελιχθεί, απαγορεύει την κοινωνική και οικονομική εναρμόνιση. Επιβάλλει τον γενικευμένο ανταγωνισμό που γεννάει τη βία μέσα στις χώρες και ανάμεσα στις χώρες. Ως έχει σήμερα, η ΕΕ αποτελεί παράγοντα βίας σε πολιτικό και πολεμικό επίπεδο. Αντιπαρατίθενται οι εργαζόμενοι, οι μεν στους δε».

Ο Γάλλος πολιτικός απηύθυνε έκκληση στον Εμανουέλ Μακρόν «να επιστρέψουμε στην Ελλάδα αυτά που της ανήκουν» και ότι «ο λαός των Γάλλων εργαζομένων δεν θέλει να πλουτίσει από τη φτώχεια και την κατάρρευση του ελληνικού λαού»

Ωραία ακούγονται όλα αυτά που λέει η Ζωή και θα την στηρίζαμε  ΑΝ:

  1. Δεν ήταν  κι αυτή “κόρη”, όπως και οι άλλοι, οι “υιοί και οι θυγατέρες”, τους οποίους πολεμάει ή παριστάνει πως είναι αντίπαλοί της.

  2. Υπήρχαν πολίτες. Αν όλα αυτά τα λαμόγια, η “κινούμενη άμμος” ,οι έχοντες διάφορο ή αναμένοντες ψίχουλα μισθού και σύνταξης  για να πουλήσουν την ψήφο τους, είναι πολίτες, τότε οφείλει η Ζωή να μελετήσει από σοβαρές πηγές τί σημαίνει  συνειδητοποιημένος πολίτης. ΄Αλλο οπαδός, πελάτης και παρτάκιας.

Συμπέρασμα. Με ποιους και για ποιους θα τα κάνει όλα αυτά τα εύηχα και ως εκ τούτου δημαγωγικά η  επικεφαλής της “Πλεύσης”; Μήπως όλα όσα ανακοίνωσε ως…πλεύση και ακριβώς γι΄αυτό,  είναι…” έπεα πτερόεντα”;

3. Ο Μπουτάρης εξηγεί γιατί δεν πήγε στην παρέλαση ο Καλαφάτης τον ρωτά γιατί δεν ενημέρωσε
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EUROKINISSI//ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

«Σοβαρούς οικογενειακούς λόγους» επικαλέστηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ερωτηθείς για την απουσία του από τις τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις της 26ης και 28ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Μπουτάρης έδωσε το “παρών” στις σημερινές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

«Έτσι κι αλλιώς δεν θα πήγαινα στη μαθητική παρέλαση. Απουσίαζα και από τη δοξολογία και τη στρατιωτική παρέλαση για σοβαρότατους οικογενειακούς λόγους. Ενημέρωσα και τον δεσπότη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους ζήτησα συγγνώμη, γιατί είχα σοβαρούς οικογενειακούς λόγους» είπε.

Μη μας τα χαλάς, κύριε Μπουτάρη  μας! Κι εμείς που σε πενέψαμε,  γιατί δήλωσε προχτές πως δε θα παραστείς στη μαθητική παρέλαση,  γιατί δεν τις πας τέτοιες παρλάτες.

Τί έρχεσαι τώρα και μας λές πως δεν παρέστεις στις εκδηλώσεις για…σοβαρούς οικογενειακούς λόγους;  Και μάλιστα ενημέρωσες και  το…Δεσπότη (το μέγα ΄Ανθιμο, δηλαδή)  και του ζήτησες  συγγνώμη !

Μη μας κάνεις τέτοια….Γιάννη Μπουτάρη, καλέ μας Δήμαρχε. Σε πηγαίνουμε ώρες- ώρες με όσα λες και πράττεις. Αλλά, μας  “τη σπάζεις”  κιόλας  με κάτι τέτοια τα …κουφά που είπες τώρα.

4.Κώστας Χρυσόγονος

 

ΣΕ ΤΙ ΑΠΕΤΥΧΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

 Δε διαβάσαμε  τί λέει ο ευρωβουλευτής, γιατί τα  έχουμε ξανακούσει. Τα γνωστά ,πού, λίγο πολύ,  τσαμπουνάει τελευταία όπου βρεθεί και όπου σταθεί. ΄Ιδια  λέει και η Ζωή παραπάνω.

΄Ενα θα σχολιάσουμε. Καλά, βρε αθεόφοβε Χρυσόγονε. Ακόμα και σε αυτή την ακροδεξιά πορνοφυλλάδα  πήγες και έδωσες κείμενο;  Καμιά αιδώς; Τόση πια πρεμούρα σε έπιασε να ψαρέψεις ακόμα και  ακροδεξιές ψήφους;

“Ουδείς μωρότερος των ιατρών, αν δεν υπήρχαν οι διδάσκαλοι”. Καλά το είπε, τελικά, όποιος έβγαλε την ατάκα. Ανόητος και μέγας δημαγωγός και ο Χρυσόγονος.

5. Σημαντικά οφέλη για το Δημόσιο, τον τουρισμό και την ανάπτυξη
Μετεγκατάσταση του Casino Mont Parnes -Μια μεγάλη επένδυση με σημαντικά οφέλη για το Δημόσιο, τον τουρισμό και την ανάπτυξη

“Χαράς ευαγγέλια” για τα “πρεζόνια” του τζόγου, που σκαρφάλωναν με χιόνια και βροχές  στην Πάρνηθα να ξεδώσουν το πάθος τους. Τελεφερίκ, ταξί, Ι.Χ, πούλμαν σ εκείνες τις δολοφονικές στροφές της Πάρνηθας, δε λογάριαζαν τίποτα. Αλλά και με τα πόδια, αν δεν υπήρχε άλλο μέσο, μπορούσαν να ανέβουν στην κορυφή. ΄Αρρωστοι, πανάθλιοι.  Στον απόλυτο εξευτελισμό.

Πώς αποφάσισε να κάνει τέτοιο κακό στα νοικοκυριά η κυβέρνηση; Και μάλιστα σε εποχή κρίσης;  Για να τα κονομάει το κράτος, φυσικά και ας τινάξει σπίτια  στον αέρα.

Δεν ξέρει τί δράματα θα πεχτούν , τώρα που φέρνει στα πόδια των άρρωστων τζογαδόρων το…Ναό της Τύχης από την Πάρνηθα; Ντροπή !