ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. Οχι» Μέρκελ στην πρόταση Σουλτς για «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης»
Φωτογραφία: AP Photo/Yves Logghe

Ο Σουλτς γράφει ιστορία! Κι άλλες φορές έδειξε πως έχει  σοβαρή πολιτική και ιστορική κρίση. Βλέπει  τη μοναδική, αυταπόδεικτη  πραγματικότητα. Το  υπάρχον (εκτρωματικό)  Σύστημα της Ε.Ε, έχει ημερομηνία λήξης και μάλιστα σύντομα.

Το μέλλον της Ευρώπης είναι οι ΗΠΕ .Εκεί βαδίζουμε. Αυτή την ΄Ενωση στηρίζουμε κι εμείς εδώ. Είμαστε το σάιτ της πραγματικά Ενωμένης Ευρώπης, της Ενωμένης υφηλίου.

΄Ολοι οι λαοί της γης  σε ένα “΄Εθνος” ,μια “πατρίδα”, μια “φυλή”!

2. Λαγκάρντ: Χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους για να είναι βιώσιμη η ελληνική οικονομία
Η Κριστίν Λαγκάρντ (Φωτογραφία: AP/ Jose Luis Magana)

Την ανάγκη για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους επισήμανε σε συνέντευξή της η Κριστίν Λαγκάρντ, προκειμένου, όπως εξήγησε, να μπορεί να είναι βιώσιμο το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

«Εχουμε μια πολύ ξεκάθαρη θέση: βασιζόμενο σε συγκεκριμένα στοιχεία, το συμβούλιο του ΔΝΤ ενέκρινε τη συμφωνία για ένα δάνειο stand-by “κατ’ αρχήν”», σημείωσε η γενική διευθύντρια του Ταμείου, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα Il Sole 24 Ore.

«Το κύριο στοιχείο είναι ότι χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους ώστε το μέλλον της ελληνικής οικονομίας να μπορέσει να είναι βιώσιμο», συμπλήρωσε.

Βαθύ κούρεμα…στρατιωτικό, μάλιστα,  και επιμήκυνση σε βάθος χρόνου της εξόφλησης του εναπομείναντος χρέους. Λογική, αυτονόητη, δίκαιη  απαίτηση.  Οποιαδήποτε άλλη  “λύση”, μόνο λύση δε θα είναι για το ελληνικό χρέος.

Εμείς, είμαστε αναφανδόν και κάθετα αντίθετοι στην οικονομία της Αγοράς. Πιστεύουμε στην οικονομική αρχή πως   ο άνθρωπος πρέπει να “καταναλώνει ό,τι παράγει”. Αυτή είναι η φυσική και ιστορικά, που σημαίνει αποδεδειγμένα,  σωστή Οικονομία. Κι εκεί, αργά ή γρήγορα, θα καταλήξουν οι μελλοντικές κοινωνίες.

“Σεις τότε”,  θα ρωτήσει κάποιος, γιατί…σκιζόσαστε για το χρέος και προτείνετε …κουρέματα και.. ξυρίσματα με την ψιλή;  “Από πίτα που δεν τρως τί σε νοιάζει κι αν καεί;”

Είναι έτσι.΄Ομως ,μέχρι να έρθουν οι “καινούριες εποχές” του Φυσικού Ανθρώπου, οι γενιές πριν από αυτα τα χρόνια του “παραδείσου”, δεν μπορεί και δεν πρέπει να ζήσουν στην “κόλαση”.΄Εχουν κι αυτοί οι άνθρωποι δικαίωμα στη ζωή.

Μας παράδωσαν έναν κόσμο που δεν τον θέλαμε, έτσι όπως τον έκαναν. Κι εμείς τον παραδίδουμε στους κατοπινούς.  Που κι αυτοί με τη σειρά τους τον απορρίπτουν.  Κι έτσι θα πάει, μέχρι να έρθουν οι  “ευλογημένες ημέρες”. Ως τότε, όμως,  κι αυτές οι γενιές, που βρέθηκαν μέσα στη δίνη ,πρέπει να ζήσουν. Αλλιώς, θα φαγωθούμε μεταξύ μας.

Η οικονομία της Αγοράς, δε θα  πέσει από τη μια στιγμή στην άλλη. Οι χώρες θα συνεχίζουν να δανείζονται, να βρίσκονται σε οικονομικές  κρίσεις, να πληρώνουν χρέη, να τα κουρεύουν,  να χρεοκοπούν. ΄Οπως, ακριβώς, τα ξέρουμε και τα ζούμε.

Τουλάχιστον, μέσα σ΄αυτό το σύστημα, ας  γίνει υποφερτά βιώσιμη η ζωή των ανθρώπων. Ας έχουν ,αν μη τι άλλο,  τα προς το ζην. Κι αυτό,θα επιτευχθεί μόνο αν παλέψουμε να δείξει, ακόμα κι αυτή η ανιστόρητη και αφύσικη οικονομία της αγοράς, ένα καλό πρόσωπο. Κι αν δε θέλει, να την αναγκάσουμε.

Αν δε συμβεί αυτό, αν καταρρεύσει τώρα το Σύστημα από τα οικονομικά πόδια που στηρίζεται, “θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι”. Θα σφαγούν οι κοινωνίες μεταξύ τους. Και ο Φυσικός ΄Ανθρωπος θα μεταθέσει τη γέννησή του αιώνες μετά.

___________________________________________________________________

  1. ΟΨΙΜΟ   ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ) ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
  2. ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ
1. ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ. ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟΣ

Τις τραγικές συνθήκες στη Μόρια περιγράφει η Telegraph (Φωτογραφία: AP/ Thanassis Stavrakis)Τις τραγικές συνθήκες στη Μόρια περιγράφει η Telegraph

Τάχα, τώρα,  το ταμπλόιντ  νοιάζεται για τους πρόσφυγες!  “Ψαχνό” ψάχνει, επικαιρότητα θανατερή, για να χορτάσει την αδηφάγα πείνα του εθνικιστή -ρατσιστή Εγγλέζου, πελάτη,  που  θα κορεστεί μόνο από τέτοιες μαύρες ειδήσεις, γιορτινές μέρες που έρχονται.  Η σύγκριση των δύο κόσμων, είναι καταλυτικά υπέρ  της γηραιάς Αλβιώνος .  Ειδικά ,μετά το Brexit ,που επανέφερε τη χώρα στην παλιά αίγλη της Βρετανικής αυτοκρατορίας ! Τουλάχιστον αυτό νομίζει. Κι ας μην είναι έτσι.

Η Ευρώπη, ο κόσμος ολόκληρος, έδωσε εξετάσεις  για άλλη μια φορά με το προσφυγικό. Και δεν έμεινε απλά ανεξεταστέος.  Απερρίφθη  για πολλοστή φορά και τώρα.

΄Οπως συνέβαινε τόσα χρόνια με την Αφρική, στην Υεμένη σήμερα,  σε άλλες γωνιές του πλανήτη, που ήταν “κρυμμένες” από τα μάτια του πολιτισμένου κόσμου.  Ο χριστιανικός κόσμος της Δύσης, αρνείται να δει… χριστιανικά τον “πλησίον” του. Κι ας πεθαίνουν  συνάνθρωποί του  σαν μύγες,  αποδεκατισμένοι από την πείνα, τη δίψα, τις αρρώστιες.

Εξαθλίωση της έννοιας ΄Ανθρωπος!

2. Ομιλία Τραμπ κατά του ρατσισμού σε πόλη στο Μισισιπή -Δεν πήγε ούτε ο δήμαρχος
Φωτογραφία: AP Photo/Evan Vucci

Ο Τραμπ…αντιρατσιστής! Δύοντος σε λίγο του 2017,  ο “γέρος χρόνος” ευτύχησε να  αναδείξει επί των ημερών του το ανέκδοτο της χρονιάς! Και όχι μόνο της δικιάς του. Της επόμενης δεκαετίας.

Στ΄αλήθεια. Δεν τρώγεται με τίποτα ο Ντόναλντ. “Μια στο καρφί και μια στο πέταλο”. Δεν τον βρίσκεις πουθενά.