ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

                                ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Φώφη-Νίκος ψάχνουν στρατηγική β’ γύρου -Σύγκρουση εντός ΠΑΣΟΚ
Φώφη-Νίκος ψάχνουν στρατηγική β' γύρου -Σύγκρουση εντός ΠΑΣΟΚ

 

Σε εσωκομματική μάχη στο ΠΑΣΟΚ θα εξελιχθεί η διεκδίκηση της ηγεσίας της Κεντροαριστεράς, με τους δύο νικητές του α’ γύρου, τη Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη, να καταστρώνουν τη στρατηγική τους για την επόμενη Κυριακή.

Το χθεσινό αποτέλεσμα δίνει ένα σαφέστατο προβάδισμα στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο ο ευρωβουλευτής της «Ελιάς» δηλώνει πως θα δώσει τη «μάχη για την αναγέννηση της παράταξης αλλά και της χώρας». Ο ίδιος ευελπιστεί ότι θα εκφράσει «και όλο τον χώρο των μεταρρυθμιστών της Κεντροαριστεράς» στον β’ γύρο. «Πολιτική αλλαγή και ανανέωση» θα είναι το μήνυμα Ανδρουλάκη ενόψει του β’ γύρου. «Ο κόσμος σηκώθηκε από τον καναπέ για να πει “όχι” στην κυβέρνηση», εκτιμούν οι επιτελείς της κυρίας Γεννηματά.

TΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΛΙ ΕΔΩ

ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΜΕΝΟ

ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟ!

 

Η Φώφη ,λέει,  βγήκε πρώτη! Καλώς. Αλλά ποια είναι η Φώφη;  Η απάντηση απλή. ΄Ο,τι είναι ο ανιψιός του Κωνσταντίνου  Καραμανλή,ο υιός του Ανδρέα Παπανδρέου, ο επίσης υιός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η θυγατέρα του Νίκου Κωνσταντόπουλου και… πάει λέοντας.

Αυτός ο λαός έχει κόλλημα τελικά  με το θεσμό της κληρονομικής βασιλείας. Κι επειδή ,στις μέρες μας,  είναι ολίγον ντεμοντέ, πέρα από κακόηχη ως λέξη,  η   βασιλεία, ο λαός μας (δηλαδή οι κομματικοί οπαδοί, για να εξηγούμαστε),  επέλεξε νέο σύστημα-πολίτευμα   διακυβέρνησης  της χώρας.  Την κληρονομική οικογενειοκρατία.  Τη Δυναστεία.

Τα έχουμε χιλιοειπωμένα. Δεν υπάρχει τίποτα καινούριο να προσθέσουμε  πάνω σ΄αυτό το ζήτημα. Να σημειώσουμε μόνο (κι ας κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε μάλιστα ,  τώρα στο τέλος που όλοι λακίζουν από το ΣΫΡΙΖΑ),   ως… Τσιπρικοί πως, ο Αλέξης Τσίπρας είναι όντως το μη χείρον, ανάμεσα σε Φώφη και Κυριάκο.

΄Ολες οι “πομπές” του κόσμου  στην Ελλάδα έχουν μαζευτεί, συνΕλληνες-πολίτες. ΄Ηταν δυνατόν σ΄αυτή τη  χώρα να μη “σπάζει κόκαλα” ο Νεποτισμός, το “Τζάκι”, ο “Μπάρμπας στην Κορώνη”; Αστεία πράγματα!  Ξέρετε σεις σε άλλη χώρα του κόσμου  σε κοινοβουλευτικό πολίτευμα, η  εξουσία να είναι κληρονομική, αλλά με την…ψήφο του λαού;

Κατά τα άλλα, ένα “πνέον τα λοίσθια”  ΠΑΣΟΚ, κατάφερε να συσπειρώσει ,όσους δεν την είχαν κοπανήσει  πριν για το ΣΥΡΙΖΑ και έφτιαξαν όλοι μαζί τον αχταρμά της….Κεντροαροτεράς. ΄Εναν “μπαξέ” που   έχει απ΄ όλα.  Και κυρίως …σεβασμό στην παράδοση της Δυναστείας!

__________________________________________________________________

  1. ΜΕ ΛΕΝΕ ΗΡΩΙΝΗ

Με λένε Ηρωίνη, κάποιοι με φωνάζουν «Πρέζα» ή «Άσπρη» ή «Ζουζού» ή κάποιοι «παραμύθα», ακόμα και «Βασίλισσα» με έχουν πει!

Έχω πολλά παρατσούκλια αλλά δεν έχει σημασία έτσι κι αλλιώς το αποτέλεσμα μου είναι πάντα το ίδιο, είμαι…πολύ διάσημο ναρκωτικό σε όλον τον κόσμο.

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται να προφέρουν το όνομά μου, με γνωρίζουν όλοι, όλο και κάποιο φίλο τους ή συγγενή τους ή γνωστό τους έχω πάρει μαζί μου στο θάνατο.

Έχω σκοτώσει εκατομμύρια ανθρώπους και δεν υπολογίζω τίποτα και κανέναν, ούτε άντρες, ούτε γυναίκες, ούτε νέους, ούτε γέρους, ούτε φτωχούς ή πλούσιους.

Όποιος με πλησιάσει τον «παίρνω» μαζί μου σε ένα ταξίδι με έναν και μόνο προορισμό τον «θάνατο». Αυτός είναι εξάλλου ο σκοπός μου, να σκοτώσω όσο πιο πολλούς μπορώ και μέχρι τώρα τα καταφέρνω μιά χαρά, άλλωστε έχω βοήθεια, έχω σύμμαχο τον φόβο να μάθουν ποιά είμαι, την άγνοια που έχει ο κόσμος για εμένα.

Βλέπεις συνήθως ο κόσμος αναγκάζεται να με γνωρίσει τις περισσότερες φορές αφού έχω κάνει ήδη την δουλειά μου και όχι πριν, κανείς δεν πιστεύει ότι θα του χτυπήσω την πόρτα και θα αρρωστήσω τα παιδιά του και εκεί ακριβώς εγώ ύπουλα πατάω και όσος κόσμος δεν μαθαίνει για εμένα τόσο πιό εύκολα πηγαίνω κοντά τους!

Μου αρέσει να σε παίρνω από το χέρι σε μικρή ηλικία και να σε γνωρίζω στους φίλους και συνεργάτες μου, στα άλλα ναρκωτικά και εσύ αργά ή γρήγορα να έρχεσαι στην αγκαλιά μου, αφού σε ετοιμάσουν για εμένα.

Μόλις με δοκιμάσεις γινόμαστε οι καλύτεροι φίλοι, σου παίρνω όλο τον πόνο που σου προκαλούν τα συναισθήματα και η πραγματικότητα της ζωής, που είναι τόσο σκληρή, έρχομαι σαν βάλσαμο στη ψυχή σου, σε κάνω να αισθάνεσαι ανίκανος-η όταν είσαι μακριά μου και βασιλιά όταν είσαι κοντά μου.

Σε παρασέρνω μαζί μου και δεν φοβάσαι τίποτα, σου κάνω παρέα συνέχεια και είναι πολύ εύκολο να σε κάνω να πιστέψεις ότι φταίει το σύστημα, το κράτος, η οικογένειά σου. Έτσι δεν είναι;

Μέχρι να καταλάβεις τι γίνεται και που έχεις μπλέξει, μέχρι τα πρώτα ίχνη στέρησης εμφανιστούν, όλα είναι μαγικά. Ζεις σ’ένα κόσμο ονειρικά πλασμένο και σιγά σιγά έχεις γίνει ολοκληρωτικά δικός μου, τώρα μου ανήκεις, τώρα θα με γνωρίσεις πραγματικά, τώρα χωρίς εμένα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

Δεν μπορείς ούτε να φας, ούτε να κοιμηθείς, ούτε να δουλέψεις. Δεν μπορείς να κάνεις έρωτα, να ονειρευτείς, ούτε να κουνηθείς, τώρα καταλαβαίνεις ότι με έχεις παντρευτεί και είναι πολύ δύσκολο να με χωρίσεις.

Δεν θα σε αφήσω να φύγεις, έχουμε παρέα μαζί, τώρα θα κάνεις ότι σου πω για να με βάλεις στο σώμα, στις φλέβες, στη μύτη σου.

Βλέπεις είμαι πάρα πολύ ακριβή, δεν ζητάω μόνο τα χρήματά σου, αυτό που θέλω από εσένα είναι και η ψυχή σου, το πνεύμα σου και το σώμα σου. Θέλω το μυαλό σου να περιστρέφεται μόνο γύρω από εμένα, θέλω οι γύρω σου να σε κοιτάνε με αηδία και να κουνάνε το κεφάλι, να χάσεις κάθε είδος αξιοπρέπειας, ελευθερίας, ειλικρίνειας.

Τώρα θέλω να πληγώσεις όποιον σε πλησιάζει, να φέρεις την οικογένειά σου σε απόγνωση μέχρι να την διαλύσεις τελείως, να χάσουν κάθε ελπίδα σωτηρίας για εσένα και να μείνεις μόνος-η και πάλι να βρίσκεις παρηγοριά μόνο σε εμένα.

Επίσης θέλω να γεμίσεις δικαστήρια και καταδίκες, αν γίνεται να σαπίσεις σε κάποιο βρώμικο κελί φυλακής ή να ουρλιάζεις για βοήθεια δεμένος σε κάποιο ψυχιατρείο.

Θέλω τα χέρια σου, τις φλέβες σου, το συκώτι σου και το αίμα σου, θέλω τα πάντα από εσένα και τα παίρνω μέχρι να πεθάνεις σε κάποιο ατύχημα ή να ξεζουμίσω ότι έχει απομείνει από εσένα και να σε βρούνε «μπλε» σε κάποια τουαλέτα ή κάτω από κάποια γέφυρα, μόνο και πεταμένο.

Όλα αυτά θέλω από εσένα για να σε αφήσω και να πάω σε κάποιον άλλον, είμαι τόσο άπληστη που δεν μου φτάνει τίποτα.

Το μόνο που μισώ και μπορεί να σε πάρει από εμένα είναι τα «προγράμματα» είναι αυτοί που μένουν «καθαροί» από εμένα και αναρρώνουν ενωμένοι, δουλεύουν με τον εαυτό τους και βλέπουν τι τους έχω κοστίσει.

Τους μισώ αλλά έχω μεγάλη υπομονή, αν μείνει κάποιος μόνος θα τον βρω και θα τον κάνω πάλι δικό μου, μισώ την διαδικασία ανάρρωσης, μισώ τα προγράμματα πλήρης αποχή και αυτούς που ξέφυγαν από εμένα.

Είμαι η ΗΡΩΪΝΗ και σκοτώνω κάθε μέρα αφού σπείρω μιζέρια και πόνο σε όποιον με γνωρίσει.

_______________________

   Πηγή: Facebook δασκάλου Kick Boxing Μιχάλης Νικήτογλου

by Αντικλείδι , http://antikleidi.com

Δυνατό κείμενο με όλες τις αλήθειες καθαρές και ξάστερες, πλην μιας.

Η ηρωίνη όχι μόνο δε μισεί τα “προγράμματα”, αλλά είναι η μεγάλη της χαρά να υπάρχουν και να καθιερώνονται, γιατί είναι μια από τις καλύτερα κρυμμένες πόρτες, που οδηγούν σ΄εκέινη. Η ελπίδα πολλών παιδιών πως μια μέρα θα απεξαρτηθούν  απο τα ναρκωτικά, μέσω αυτών των κέντρων απεξάρτησης (οπότε ας δοκιμάσω),  είναι μια απίστευτα κρυφή παγίδα.

ΠΟΤΕ δεν απεξαρτήθηκε κανείς σε τέτοιους χώρους. Μπορεί να έμεινε καθαρός για ένα διάστημα, αλλά οι περισσότεροι ξανακυλάνε. “Και γέγονεν αυτοίς   τα έσχατα χείρονα των πρώτων”. Αλλά και όσοι καταφέρνουν, μετά  τα  βαρετά και ανώφελα  αυτά  προγράμματα να ξεκόψουν από την ηρωίνη,   υποδουλώνονται σε υποκατάστατα, που κι εκείνα στην πραγματικότητα έχουν την ίδια εξάρτηση, όπως και οι λογής “παραμύθες”.

Το σίγουρο, επομένως,  είναι ένα. ΄Οποιος μπαίνει σε εκείνο το “χορό”, τον χορεύει, θέλει δε θέλει, μέχρι τέλους. ΄Εξοδος δεν υπάρχει. Εκτός από  εκείνη που προσφέρει ο θάνατος. Και είναι η πιο συνηθισμένη και εύκολη   σε τέτοιες περιπτώσεις.

2. ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 82 ΕΤΩΝ .Πέθανε ο ιστορικός Βασίλης Κρεμμυδάς
Απεβίωσε ο ιστορικός Βασίλης Κρεμμυδάς

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 82 ετών, ο Βασίλης Κρεμμυδάς, ομότιμος καθηγητής Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Οικονομικής Ιστορίας, καθώς και συστηματικός μελετητής του 1821.

Σφόδρα συστημικός πανεπιστημιακός ο εκλιπών , τσιράκι του μεγαλοεκδότη Χρ. Λαμπράκη, ο οποίος τον ανέδειξε και του πρόσφερε  στο “πιάτο” τις θέσεις που κατείχε. ΄Εγραφε για χρόνια  στα ΝΕΑ  τα…δικά του ιστορικά. Με ολίγον σοσιαλισμό-κετροαριστερισμό και φυσικιά μπόλικο συντηρητισμό,  γενικώς.

Είναι γεγονός πως όλοι οι γραφιάδες που  βρέθηκαν στη δούλεψη του Λαμπράκη,  είχαν, πέρα από καλές απολαβές στο ΔΟΛ και άριστη βόλεψη, όπου ήθελαν. Σε πανεπιστήμια, οργανισμούς, υπηρεσίες. Δεκαετίες ολόκληρες ο αφέντης, μεγαλοεκδότης της Χρήστου Λαδά , έτσι και… έβηχε, πάθαιναν πνευμονία όλα τα κόμματα.   (Του ΚΚΕ μη εξαιρουμένου).

Οπότε, πώς να μη βολεύει και να εξυπηρετεί τους ανθρώπους του, όπως ήθελε το αφεντικό;  Στο τέλος, δικό του ήταν το κέρδος ,που του εξασφάλιζαν ποικιλοτρόπως,  οι εξαρτημενοι πό εκείνον υποτελείς . Μια σιχασιά για ανθρώπους που τάχα υπηρετούν (λένε) το πνεύμα. Παραμύθια. Τη φιλοδοξία, τον εγωκεντρισμό και το συμφέρον τους υπηρετούν.

Οι μαύρες και άραχνες μέρες, παλιότερα και σήμερα, στην επιστήμη, τον πολιτισμό, την πολιτική, τη δημοσιογραφία έχουν υπογραφές. Φαρδιές πλατιές. Δεν κρύβονται αυτά. Και “οι νεκροί ου δεδικαίωνται”. Τελεία και παύλα.

 

3. ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Γυρίζουν ρωσικό ντοκιμαντέρ για τον Καποδίστρια στο Ναύπλιο -Για τις τελευταίες ημέρες του
Γυρίζουν ρωσικό ντοκιμαντέρ για τον Καποδίστρια στο Ναύπλιο -Για τις τελευταίες ημέρες του [εικόνες]

Ενα μικρό «ταξίδι» στον χρόνο έκαναν όσοι περπατούσαν την Κυριακή στο Ναύπλιο, καθώς το βλέμμα τους μαγνήτισαν κάποιοι με ενδυμασίες μιας άλλης εποχής.

Και αυτό γιατί ρωσικό τηλεοπτικό συνεργείο έκανε στην πόλη γυρίσματα για δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια.

Οι συντελεστές της ρωσικής παραγωγής επέλεξαν το Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου δολοφονήθηκε ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας, καθώς επίσης και την οδό Σταϊκοπούλου για τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα argolikeseidhseis.

Αφηγητής περιγράφει τις σκέψεις του Καποδίστρια αλλά και το ιστορικό πολιτικό περιβάλλον της εποχής εκείνης, ενώ τα γυρίσματα στο Ναύπλιο αφορούσαν τις τελευταίες ημέρες του.

Κανένα ιστορικό ντοκουμέντο δε γυρίζουν οι Ρώσοι σφογγοκωλάριοι. Προπαγάνδα για το δικτάτορά τους Πούτιν κάνουν.  Το νέο “Τσάρο” του 21ου αιώνα!

Σιγά που θα πουν πως ο Καποδίστριας ήταν πράκτορας της Ρωσίας.΄Η θα τολμήσουν να αναφέρουν πως η αισχρή τσαρική πολιτική, χρησιμοποιούσε ανέκαθεν τη μικρή χωρα μας ,ως μέρος του  σπουδαίου  για τη Ρωσία  “ανατολικού ζητήματος”. Αυτό ακριβώς που τώρα ο νέος “Τσάρος” νομίζει πως το έλυσε με το διαμελισμό της Ουκρανίας, τον εμφύλιο της Συρίας και τα άλλα αισχρά και πονηρά που κατεργάζεται.

Τίποτα ιστορικά αληθινό, επομένως,  δε θα διαπραγματευτούν.  Θα προπαγανδίσουν μόνο.

Βάζουμε ένα απόσπασμα  από τα πολλά κείμενά μας εδώ παλιότερα για το συγκεκριμενο ζήτημα:

 

Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ, ΡΩΣΙΚΟΣ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΣ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ,Ο «ΚΑΚΟΣ ΔΑΙΜΟΝΑΣ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

“Με την ανακήρυξη επισήμως του ανεξάρτητου ελληνικού  κράτους, οι καιροφυλακτούντες Ρώσοι συνεχίζουν την προσφιλή τακτική  τους να νοιάζονται αποκλειστικά και μόνο  για  τα δικά τους συμφέροντα και προλαβαίνουν να τοποθετήσουν κυβερνήτη της νεοσύστατης ,μικρής χώρας  που περιλάμβανε μόνο την Πελοπόννησο και τα γύρω νησάκια, τον Κερκυραϊκής  καταγωγής  Ιωάννη Καποδίστρια, Υπουργό των Εξωτερικών τους! Ο νέος κυβερνήτης είναι η μοναδική  εγγύηση της εξυπηρέτησης των ρώσικων συμφερόντων στη νέα χώρα και φυσικά από ελάχιστα έως καθόλου  των ελληνικών.
Κι αυτή  η τακτική θα φανεί αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο Ναύπλιο, όταν πασκίζει να θεμελιώσει το νέο κράτος υπό την απόλυτη κηδεμονία των αφεντικών του. Από τις  πρώτες του ενέργειες, ήταν να απομονώσει τους αγωνιστές της επανάστασης, επώνυμους και μη, που γνώριζαν πολύ καλά με τίνος το αίμα ποτίστηκε η επανάσταση . Και όχι πάντως εκείνο των Ρώσων. Επιχείρησε  από τη αρχή να τους εξουδετερώσει, στήνοντας  εθνικό στρατό, κυρίως  από πρόσωπα «άκαπνα», αλλά πιστά στον κυβερνήτη (και παχυλώς αμειβόμενα) και από κάποιους άλλους, βαμμένους,  Ρωσόφιλους πολεμιστές.
Την ίδια στιγμή, αρνήθηκε κατηγορηματικά  μια στοιχειώδη σύνταξη  όχι μόνο στους ίδιους τους πρωτεργάτες  του αγώνα ,αλλά και στις χήρες και τα ορφανά εκείνων που  είχαν πέσει στα πεδία των μαχών. Παράλληλα, προωθούσε στις νεοσύστατες κρατικές θέσεις-κλειδιά δικούς του ανθρώπους, που είχαν αποδεδειγμένη ρώσικη υπακοή ή διέθεταν εμπορικά και άλλα συμφέροντα στη Ρωσία.  ΄Ηταν αυτό ακριβώς που ξεσήκωσε εναντίον του πολλούς από τους αγωνιστές και ήρωες της επανάστασης, ακόμα κι εκείνους που από παράδοση ανήκαν στο ρωσόφιλο  κόμμα.
΄Ομως, εκείνο που έκανε την αλγεινότερη εντύπωση όχι μόνο στην ελάχιστη τότε Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη ολόκληρη ,ήταν η φανατική και με κάθε μέσο συντριβή κάθε αντίστασης ή διαμαρτυρίας εναντίον του, που τη θεωρούσε αντίσταση εναντίον του κράτους. Η αυταρχικότητα του κυβερνήτη ήταν  πρωτοφανής, αφού δε δίσταζε στις επικλήσεις να δοθεί στο λαό σύνταγμα, να απαντά με την περίφημη φράση  «δε δίνεις ξυράφι σε μικρό παιδί. Θα κοπεί».
 Αυτή η αντίληψη περί ολοκληρωτικής εξουσίας του Καποδίστρια φάνηκε και στον πόλεμο που ξεκίνησε στη Μάνη με την οικογένεια του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη (και όχι μόνο μ΄αυτή). Και  αν δεν ήταν η μοναδική απόδειξη της αυταρχικότητας του Καποδίστρια,  υπήρξε, όμως, η πιο μοιραία.
 Η Μάνη ως γνωστό, είχε πάντα και στη διάρκεια της Οθωμανικής κατοχής μια ιδιότυπη συμπεριφορά  απέναντι στην Πύλη, η οποία αντιμετώπιζε την περιοχή ως σχεδόν ημιανεξάρτητο «δοβλέτι». Θα έλεγε κανείς πως είχε αποδεχτεί μια Μάνη   «κράτος εν κράτει», αφού ουδέποτε πάτησε πόδι κατακτητή Οθωμανού στα περίφημα χώματά της.
Κι αυτή δεν ήταν μια καινούρια συμπεριφορά. Από τα χρόνια ακόμα του Βυζαντίου, όταν επί 9 ολόκληρους αιώνες  οι Μανιάτες αρνούνταν να  εκχριστιανιστούν,  διακρίνονταν από  αισθήματα αντιπάθειας κατά πάσης μορφής εξουσίας, που δε σέβονταν και  προτιμούσαν να συμμορφώνονται στους δικούς τους νόμους και τις  παραδόσεις παρά στις κρατικές αρχές και τις εντολές της διοίκησης.
Η στάση του Ιωάννη Καποδίστρια υπήρξε εντελώς ταπεινωτική και προσβλητική απέναντι και σε μια αντιεξουσιαστική παράδοση αιώνων, όπως ήταν η μανιάτικη, που τη σεβάστηκαν όλοι, αλλά και απέναντι σε μια οικογένεια που έδωσε τα πάντα στην επανάσταση. ΄Ετσι, με περισσό θράσος και αποκοτιά, έθεσε τον Πετρόμπεη υπό παρακολούθηση στο Ναύπλιο και του αρνήθηκε μάλιστα, για να τον ταπεινώσει  ακόμα περισσότερο και  μια ολιγοήμερη άδεια να επισκεφτεί τη Μάνη.  Ο Πετρόμπεης ύστερα απ΄αυτό, τον Φεβρουάριο του 1831, θα δραπετεύσει στη Ζάκυνθο, αλλά θα συλληφθεί λίγο μετά, θα φυλακιστεί πάλι  στο Ναύπλιο ως υπόδικος με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.
Σε μια άτυχη   συνάντηση Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη – Ιωάννη Καποδίστρια, που έγινε με τη μεσολάβηση του ρώσου ναυάρχου Ρίκορδ,  ο Κυβερνήτης συμπεριφέρθηκε τόσο περιφρονητικά και ταπεινωτικά στον υπερήφανο οπλαρχηγό, που εξεπλάγη και ο ίδιος ο Ρώσος. ΄Ηταν πια η ώρα να λογιαριαστεί η αντάρτικη ψυχή των Μαυρομιχαλαίων με τη ρώσικη, τσαρική αντίληψη περί  εξουσίας, που  εξέφραζε ο Καποδίστριας. Την αρχή του τέλους του κυβερνήτη της μικρής Ελλάδας σηματοδότησε εκείνη ακριβώς η συνάντηση.
Υπό την καθοδήγηση του υποπρόξενου της Αγγλίας Αναστάση (Τασιού) Πασχαλίνου και την ανοχή του Γάλλου εκπροσώπου  στο Ναύπλιο,  πολλοί από τους αγωνιστές της επανάστασης  ορκίστηκαν εκδίκηση  για τα χρόνια της ταπείνωσης και των διωγμών  και  αποφάσισαν τη δολοφονία του κυβερνήτη.   Η δολοφονία έγινε στις 27 Σεπτέμβρη 1831 από το γιο του Πετρόμπεη Γεώργιο και τον αδελφό του Κωνσταντίνο. Ο τελευταίος τραυματίστηκε  επί τόπου από τον χωροφύλακα φρουρό του κυβερνήτη και λίγο μετά εξέπνευσε , ενώ ο Γεώργιος δικάστηκε αργότερα και εκτελέστηκε.
“Αξίζει να σημειώσουμε εδώ πως οι δύο Μανιάτες εκτελεστές του Καποδίστρια, ούτε μια στιγμή δε φαίνεται να είχαν πιστέψει πως έπρατταν  κατά των συμφερόντων της χώρας και του λαού της. Αντίθετα. ΄Ηταν απόλυτα πεπεισμένοι πως επιτελούσαν έργο ηρωικό, έντιμο και πατριωτικό με την εκτέλεση του Τυράννου, όπως αποκαλούσαν πολλοί ΄Ελληνες τον κυβερνήτη.
Σπουδαία μαρτυρία  μας διασώζει ο    Νικόλαος Κασομούλης επί του θέματος των κινήτρων των εκτελεστών του καποδίστρια, αναφερόμενος στα  μετά τη δολοφονία διαδραματισθένα:  «Ο Γεώργιος Μαυρομιχάλης», γράφει, «αμέσως μετά κατέφυγε στο σπίτι του πρέσβυ της Γαλλίας βαρώνου Ρουάν, κραυγάζοντας: «Σκοτώσαμε τον τύραννο, σκοτώσαμε τον τύραννο. Μπιστευόμαστε την τιμή της Γαλλίας. Να τα άρματά μας».[57].
Είναι φανερό κι από τούτη και από άλλες όμοιες πληροφορίες πως Εγγλέζοι και Γάλλοι είχαν σχεδιάσει στην τελευταία λεπτομέρεια τη δολοφονία, εκμεταλλευόμενοι  την πικρία των αγωνιστών από τις προσβολές και την περιφρόνηση που εισέπρατταν από τον κυβερνήτη της χώρας για την οποία είχαν χύσει πολύ αίμα, του ίδιου του Καποδίστρια φυσικά απόντος  από τα πεδία των μαχών.΄Ομως, το πιο τραγικό ήταν πως δε δίστασαν να επωφεληθούν και από  την πίστη, την πεποίθηση των Μαυρομιχαλαίων πως  επιτελούσαν ιερό, πατριωτικό έργο  εκτελώντας τον τύραννο ,πράξη  που θεωρούσαν πως τους τιμά,  αφού απέβαινε επ΄ ωφελεία της πατρίδας.
Το τέλος του Καποδίστρια σηματοδότησε  εκτός των άλλων και το τέλος της ρώσικης επιρροής στην Ελλάδα και την έναρξη της επικυριαρχίας των ευρωπαϊκών Μεγάλων Δυνάμεων στη νεοσύστατη  χώρα. (Σ.σ.  Θα συμπληρωθούν σε λίγο 200 χρόνια και οι ΄Αγγλοι αρνούνται ως σήμερα να ανοίξουν το φάκελο της δολοφονίας του Καποδίστρια. Είναι ο μοναδικός φάκελος σε ευρωπαϊκά κράτη που δε γνωρίζουμε μετά σχεδόν δύο αιώνες το περιεχόμενό του! Τί άραγε  κρύβουν τα μυστικά που δε θέλουν να βγουν οι ΄Αγγλοι στη φόρα για εκείνη τη δολοφονία; Η συμμετοχή ΄Αγγλων και Γάλλων είναι αναμφισβήτητη. Η προετοιμασία της δολοφονίας, άλλωστε, έγινε στο Επιτάλιο (Αγουλινίτσα), έδρα του υποπρόξενου της Αγγλίας Αναστάση Πασχαλίνου. Τι άλλο θέλουν να κρύψουν οι ΄Αγγλοι; Παλιότερα, με αίτησή μας  στο αγγλικό υπουργείο  Εξωτερικών, ζητήσαμε  να μας επιτρέψουν την  πρόσβαση στον ερμητικά κλειστό φάκελο της δολοφονίας του κυβερνήτη, αλλά απορρίφθηκε. Θα επανέλθουμε με δεύτερη επιστολή, εξώδικη τούτη τη φορά , έστω κι αν πιστεύουμε  πως δε θα υπάρξει και πάλι ανταπόκριση).

 

4. Εξαλλος ο Δάντης με τηλεθεάτρια: Καλύτερα να πεθάνεις άμα σκέφτεσαι έτσι για το ομοφυλόφιλο παιδί

Φωτογραφία: NDPphoto

Καλεσμένος στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού ήταν την Κυριακή ο Χρήστος Δάντης, ο οποίος μίλησε για τις διαδικτυακές επιθέσεις που δέχθηκε όταν εξέφρασε τη γνώμη του για το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.

«Οταν είπα την άποψή μου για το σύμφωνο συμβίωσης, έπεσαν να με φάνε. Απειλητικά μηνύματα πολλά. Ένα καλοκαίρι ολόκληρο με τόσους Σύρους πνιγμένους, μια καμπάνα σε μια εκκλησία δεν είχε χτυπήσει πένθιμα και ξαφνικά, όταν ψηφίστηκε το σύμφωνο συμβίωσης άρχισαν όλες να χτυπούν.

Το θεώρησα υποκριτικό. Δεν μπορούσα να μην το ξεφωνίσω αυτό! Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι ο καθένας μπορεί να είναι ό,τι θέλει. Υπάρχουν φανατικοί, αυτοί που κάνουν στα μπράτσα τους τατουάζ με αρχαίες ελληνικές ρήσεις και είναι ανορθόγραφες», είπε σχετικά.

Μπράβο,  παλικαράκι! Αυτό που είπες ήταν δυνατό , αχτύπητο. Προπαντός αληθινό:

“‘Ενα καλοκαίρι ολόκληρο με τόσους Σύρους πνιγμένους, μια καμπάνα σε μια εκκλησία δεν είχε χτυπήσει πένθιμα και ξαφνικά, όταν ψηφίστηκε το σύμφωνο συμβίωσης άρχισαν όλες να χτυπούν”.

Υ.Γ ΄Εχει και καλή φωνή ο Χρήστος  Δάντης. “Καμπάνα”,. Με τσαλιμάκια και τσακίσματα. Δουλεμένοι οι λαρυγγισμοί του.  Να βάλουμε με την ευκαιρία  ένα από τα τραγούδια που ερμηνεύει εξαιρετικά.

 https://www.youtube.com/watch?v=cPjhafJT0fI