ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

 

 

  1. Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

 Πολλά ήταν τα μέηλ που  λάβαμε, για να δώσουμε περισσότερες διευκρινίσεις για τον υποπρόξενο των ΄Αγγλών Αναστάση Πασχαλίνο στη πρόσφατη δημοσίευσή μας σχετικά με τη δολοφονία του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας.

Γράφουμε  στο κείμενο: “Υπό την καθοδήγηση του ΄Αγγλου υποπρόξενου Αναστάση (Τασιού) Πασχαλίνου…”.

Εξυπακούεται πως πρόκειται για ΄Ελληνα υποπρόξενο της Αγγλίας και όχι για ΄Αγγλο!  Εν καιρώ, ετοιμάζεται και θα δημοσιευτεί  κι εδώ μια μελέτη για το εν λόγω πρόσωπο, που διαδραμάτισε αποφασιστικό ρόλο ,ίσως και τον κυρίαρχο στη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια (Στην πραγματικότητα έπαιρνε εντολές από τους ΄Αγγλους  και επόπτευε  την τήρησή τους).

Ο Αναστάσης-Τασιός Πασχαλίνος, λοιπόν προέρχεται  από οικογένεια με Ιταλική καταγωγή, η οποία  άγνωστο πότε και από πού (πιθανότατα από Κέρκυρα ή Ζάκυνθο),  εγκαταστάθηκε μόνιμα στην ορεινή Ολυμπία και συγκεκριμένα στην Ανδρίτσαινα. (Σήμερα υπάρχουν  ακόμα απόγονοι με το επώνυμο «Πασχαλίνος»,  περίπου 3-4 οικογένειες στο Κουφόπουλο της Ανδρίτσαινας. «Πασχαλίνος» (Πασκουάλ) είναι ο πολιτικός εκπρόσωπος, απεσταλμένος του Πάπα. Μπορεί και με την ιδιότητα αυτή να έφτασε στον ελλαδικό χώρο και να παρέμεινε μόνιμα η πρώτη οικογένεια Πασχαλίνου.

Οι ΄Αγγλοι, διόρισαν υποπρόξενό τους ένα εξέχον μέλος της οικογένειας ,τον Αναστάση-Τασιό  Πασχαλίνο, ο οποίος έκανε έδρα του προξενείου  το Επιτάλιο (Αγουλινίτσα) ανάμεσα στα Κρέστενα και τον Πύργο. Ο Ιωάννης Καποδίστριας είχε θέσει υπό στενή παρακολούθηση τον υποπρόξενο και σκόπευε  μάλιστα να τον φυλακίσει .

Αυτό διαπιστώνεται καθαρά από τις επιστολές-αναφορές  του Παναγιώτη Αναγνωστόπουλου (4ος Φιλικός) στο Ναύπλιο  στον οποίο ο κυβερνήτης είχε αναθέσει τη σύλληψη του Πασχαλίνου   μαζί με άλλους 9 ή 10 πρωτεργάτες αγωνιστές-συνωμότες , τα ονόματα των οποίων μνημονεύει ο Αναγνωστόπουλος. Η εντολή της σύλληψης της ομάδας των Ανταρτών δεν έγινε ποτέ, όμως, επειδή ακριβώς ο Αναγνωστόπουλος επισήμανε στον Καποδίστρια  τον αντίκτυπο που θα είχει μια τέτοια σύλληψη του υποπρόξενου της Αγγλίας.

΄Ετσι ματαιώθηκε η  επιχείρηση. Ο Πασχαλίνος ελεύθερος , φαίνεται πως επέσπευσε το σχέδιο της δολοφονίας ,που την ανέθεσε στους  Μαυρομιχαλαίους.

___________________________________________________ 

 

  1. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΘΥΜΑ ΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ ΤΗΣ
  2. ΣΗΜΑΙΕΣ, ΕΘΝΙΚΟΙ ΥΜΝΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΥΡΓΚΕΣ.  ΑΦΥΣΙΚΕΣ ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΝΗΣΕΙΣ.
  3. Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΩΝ
  4. YANNIS VARΟUFAKIS. ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΩΣ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΣ   ΣΕ ΧΩΡΑ  ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ
1. New York Times προς πιστωτές της Ελλάδας: Μόνον έτσι θα σώσετε τη χώρα
New York Times προς πιστωτές της Ελλάδας: Μόνον έτσι θα σώσετε τη χώρα

Αφιερωμένο στην Ελλάδα και στο πώς θα σωθεί είναι δημοσίευμα της έγκυρης εφημερίδας New York Times.

Οπως αναφέρει το (υπό τον τίτλο «Σώστε την Ελλάδα σώζοντας την οικονομία της πρώτα») δημοσίευμα της εφημερίδας, «με την ελληνική κυβέρνηση να ξεμένει από μετρητά στα τέλη Ιουλίου, οι κύριοι Ευρωπαίοι πιστωτές της συνεχίζουν να απαιτούν γενναίες περικοπές στον προϋπολογισμό για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Αλλά μετά από μια δεκαετία κατά την οποία απέτυχαν να σώσουν την Ελλάδα, η Γερμανία και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μαζί με το ΔΝΤ, ίσως πρέπει να δοκιμάσουν μια διαφορετική προσέγγιση, η οποία θα θέτει ως προτεραιότητα την ανάκαμψη της οικονομίας».

Και συνεχίζει αναφέροντας: «Οι πιστωτές της Ελλάδας εμφανίζονται θετικοί στο να δώσουν νέα δάνεια στη χώρα για την αποπληρωμή των φετινών χρεών της, μόνο αν αυτή δεσμευτεί να πετύχει πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ πριν από τις σημαντικές πληρωμές του 2018. Το ΔΝΤ, όντας πιο ευαίσθητο, έχει αποδεχθεί πλεόνασμα 1,5%. Λέει, επίσης, ότι οι Ευρωπαίοι πρέπει να δεσμευτούν σε μείωση χρέους της χώρας, που είναι τόσο μεγάλο που ανέρχεται στο 180% του ΑΕΠ της. Αυτή η ελάφρυνση θα μπορούσε να έρθει με διάφορους τρόπους, όπως π.χ. με επιμήκυνση της αποπληρωμής».

«Το ΔΝΤ έχει δίκιο. Το να απαιτείς από μια χώρα μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα την ώρα που η οικονομία της αναπτύσσεται με ρυθμό μόλις 0,4% ετησίως, είναι σκληρό και αντιπαραγωγικό», συνεχίζουν οι New York Times. «Με βάση τα τωρινά δεδομένα, το ΔΝΤ εκτιμά πως το κρατικό χρέος της Ελλάδας θα αυξηθεί σε περισσότερο από 250% του ΑΕΠ της τις επόμενες δεκαετίες. Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είναι πολύ πιο αισιόδοξοι, αλλά η αισιοδοξία τους στηρίζεται στην αμφίβολη υπόθεση ότι η Ελλάδα θα μπορεί να εμφανίζει μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα για τις ερχόμενες δεκαετίες».

Προτείνοντας λύσεις, το δημοσίευμα αναφέρει: «Οι Ευρωπαίοι, το ΔΝΤ και οι Έλληνες αξιωματούχοι πρέπει να βρουν τρόπους να αναβιώσουν την ελληνική οικονομία, να μειώσουν την ανεργία -που ήταν στο 23% τον Νοέμβριο- και να ενδυναμώσουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα – σχεδόν οι μισοί δανειολήπτες δεν αποπληρώνουν τα χρέη τους. Η Ελλάδα και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες μπορούν να επενδύσουν στη βελτίωση των προβληματικών δημοσίων υπηρεσιών και υποδομών. Τα λεωφορεία στην Αθήνα έχουν φθαρμένα ελαστικά και συνχά κινούνται με μεγάλο κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια, γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για ανταλλακτικά. Και τα νοσοκομεία δεν μπορούν να προσλάβουν γιατρούς ή να αγοράσουν φάρμακα και σύριγγες».

Και συνεχίζει: «Η Ελλάδα θα μπορούσε να αποπληρώσει αυτά τα χρέη, αν οι πιστωτές της δέχονταν χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα. Η ΕΕ θα μπορούσε να προσφέρει επιχορηγήσεις και δάνεια για έργα που βελτιώνουν την οικονομία. Η κυβέρνηση θα μπορούσε να αντλήσει χρήματα διασφαλίζοντας πως ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός δεν υπόκειται σε πολιτικές πέσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας και οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί έχουν δεσμευτεί για αυτό, αλλά οι ειδικοί λένε πως οι παρεμβάσεις δεν έχουν σταματήσει. Η διεύρυνση της φορολογικής βάσης θα μπορούσε επίσης να αυξήσει τα έσοδα χωρίς να πλήξει την οικονομία -πάνω από τα μισά νοικοκυριά δεν πληρώνουν φόρους. Και η χώρα θέλει ένα πιο αποτελεσματικό σύστημα αναδιάρθρωσης των δανείων και των επιχειρηματικών χρεών, για να μπορέσουν οι τράπεζες να δανείζουν και πάλι».

Καταλήγοντας, το δημοσίευμα αναφέρει: «Μόνο όταν ανακάμψει η οικονομία, η ελληνική κυβέρνηση θα έχει χρήματα για να αποπληρώσει τα χρέη της. Έχοντας στραγγίξει την Ελλάδα χωρίς να υπολογίζουν το κόστος, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι οφείλουν να αναγνωρίσουν πως η ανάλυσή τους έχει αποτύχει. Όσο περισσότερο επιμένουν σε περαιτέρω περικοπές δαπανών και αυξήσεις φόρων, τόσο πιο πολύ απομακρύνονται από την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, και μάλιστα σε τέτοιο σημείο που δεν θα χρειάζεται πλέον την οικονομική τους βοήθεια».

“΄Ωδινεν όρος και έτεκε μυν”  η εφημεριδα εξ Αμερικής.΄Ομως, με το νας λες για παράδειγμα πως η Ελλάδα δεν έχει λεφτά να αλλάξει τα …ελαστικά των λεωφορείων της, καταλαβαίνεις πόσο καλά  ενημερωμένος  είναι ο συντάκτης του άρθρου από τους…. συνδικαλιστάδες της αισχρής και διαπλεκόμενης ΟΑΣΑ. Δε φρόντισε να ρωτήσει και παραπέρα.

Από την άλλη, αυτά που λέει  εδώ ο δημοσιογράφος, τα έχουν πει  ίδια και απαράλλαχτα εκατοντάδες φορές  πριν, άλλοι. Και μάλιστα πολύ καλύτερα, πιο εμπεριστατωμένα από περισότερο υπεύθυνους και ειδικούς, που δεν γράφουν για να γεμίζουν σελίδες εμπορικής  δημοσιογραφίας.

Η σωτηρία της χώρας είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. Και θα προκύψει μόνο αν:

1.    Κουρετεί το χρέος βαθιά και το εναπομείναν  αποπληρώνεται σε βάθος χρόνου και με λίγες προσαυξήσεις.

2.   Αλλάξει το πολιτικό σκηνικό στη χώρα . Μόνο με κυβέρνηση εθνικής ενότητας, που θα έχει απεριόριστες εξουσίες να κάνει ουσιαστικές αλλαγές ,  θα μπορούσε να επιτευχθεί  πρόοδος στη χώρα και να βγει από τα αδιέξοδα. Με  Αλέξη-Κυριάκο και τούμπαλιν, θα συνεχιστεί η ίδια κατάσταση και θα χειροτερεύει.

 3.  Αποβάλλει ο ελληνικός λαός τη νοοτροπία και τις παθογένειες που τον ταλαιπωρούν χρόνια και ζαμάνια. Να “μορφωθεί” ένας νέος λαός που θα μάθει επιτέλους να σέβεται και να αξιοποιεί  τις πλουτοπαραγωγικές πηγές τις χώρας του, να μη ζει απο αρπαχτές, αεριτζήδικες δουλειές ,κομπίνες   και να μη  τα περιμένει όλα από το κράτος σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ η σωτηρία. Τα υπόλοιπα είναι για τις εφημερίδες.  Ψοφάνε, ως γνωστό, για ύλη που φέρνει  παρά. Αλλά, τέτοιες κουβέντες είναι και…άθλημα των πολιτικών, που επίσης διαπρέπουν (είναι πατωμένοι) στη δημαγωγία και τον λαϊκισμό.

2. ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ .H Λεπέν αρνήθηκε να βάλει μαντίλα για να συναντηθεί με τον μεγάλο μουφτή της Βηρυτού και έφυγε
Φωτογραφία: AP

 

Οι σημαίες, τα λάβαρα,  τα φλάμπουρα, οι μπούργκες και οι μαντίλες είναι σύμβολα ιδεοληψίας, φανατισμού και υποταγής. Δεν είναι  φυσικοί τέτοιοι συμβολισμοί.

΄Ομως, ολόκληροι πληθυσμοί, έθνη, κράτη, θρησκείες , δυστυχώς  σ΄αυτά ομνύουν. Και φυσικά πρώτη κααι καλύτερη  η “Ναζί χωρίς στολή” κυρία Λεπέν. Κι αυτή   στη Γαλλική σημαία και τη Μασσαλιώτιδ(σσ)α ορκίζεται.

Πώς θα της φαινόταν, λοιπόν, αν  σε μια ανάκρουση γαλλικού εθνικού ύμνου ή σε μια  γαλλική εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη να γίνει  με έπαρση της γαλλικής σημαίας, ο  προσκεκλημένος Μουφτής του Λιβάνου αρνιόταν να σηκωθεί, αποχωρούσε  ή …έξυνε τα …απ΄αυτά του; Θα ζητούσε να τον κρεμάσουν  στους πυλώνες του πύργου του ΄Αιφελ,  η  απάνθρωπη  κόρη του Λεπέν,αλλά και “θυγατέρα” του Χίτλερ με …μαντίλα, για να μη φαίνεται το φρικιαστικό της πρόοσωπο.

3. Με εσωτερικούς πληροφοριοδότες και μυστικούς αστυνομικούς θα αντιμετωπίσει η ΕΛ.ΑΣ. τις καταδρομικές επιθέσεις
Με εσωτερικούς πληροφοριοδότες και μυστικούς αστυνομικούς θα αντιμετωπίσει η ΕΛ.ΑΣ. τις καταδρομικές επιθέσεις

 

Αν αποδώσουν αυτά τα μέτρα και οι πληροφοριοδότες δεν είναι από τους Ναζί της Αστυνομίας,  θα διαπιστώσει το πανελλήνιο εκείνο που χρόνια λέμε εμείς εδώ. Οι μπαχαλάκηδες,είναι μοιρασμένοι. Υπάρχουν πολλοί Ναζί -Χρυσαυγίτες ανάμεσά τους, εδώ και πολλά χρόνια. Μασκοφόροι και οι μεν και οι δε, παίζουν στην ουσία το παιχνίδι της εξουσίας και εν προκειμένω του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ανεγκέφαλοι και επικίνδυνοι όλοι τους. Ενας συρφετός από απολίτικα άτομα. “Χαμένα κορμιά” στην κυριολεξία.

4. Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση παρουσιάζει ως μεταρρυθμίσεις τα νέα μέτρα
Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση παρουσιάζει ως μεταρρυθμίσεις τα νέα μέτρα

Ο αλλόκοτος…Μπαρουφάκης, βασικός υπεύθυνος  της αποτυχίας στην  τελευταία  διαπραγμάτευση με την Ευρώπη και τους δανειστές, ως διεκπεραιωτής  της κυβερνητική πολιτικής των πρώτων μηνών της ανάληψης της εξουσίας, ο  αχυράνθρωπος των δραχμιστών,  έχει το θράσος να βγαίνει, μετά τη τεράστια εκείνη  ζημιά που προξένησε  και να τολμάει  κριτική. Να ζητάει και τα ρέστα.  Φυσικά, μακράν του να  προχωρήσει και σε  αυτοκριτική.

Είμαστε “Μπανανία”. Δημοκρατία της πλάκας. Ο “ανιψιός”… τίναξε την  μπάνκα στον αέρα και όχι μόνο κυκλοφορεί ελεύθερος, αλλά δίνει και συμβουλές  στους άλλους! Ο ανεκδιήγητος Yannis, αφού ικανοποίησε το βίτσιο της δημοσιότητας από το οποίο  κακατρύχεται βαρέως, ομοίως παραμένει ελεύθερος, “ατσαλάκωτος”  από δικαστικές περιπέτειες. Και  έχει το θράσος, ως θεομπαίχτης, να συνεχίζει  να  λέει ακόμα τα δικά του.

Πρόκληση καραμπινάτη θα ήταν σε μια άλλη χώρα με στοιχειώδη πολιτικό πολτισμό να μην έχουν τιμωρηθεί υπεύθυνοι  που κήδεψαν τη χώρα τους. Εδώ ,όμως, είπαμε. Είναι η “δημοκρατίας της μπανάνας”. ΄Ο τι συμβαίνει, όσα ζούμε, είναι αποδεκτά ως απολύτως…φυσιολογικά.