ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1…. “ΟΠΟΥ ΦΤΩΧΟΣ ΚΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ”!
2. ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ. Ο…ΑΛΛΙΩΤΙΚΟΣ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΟΣ
3.  “ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ”  ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΤΗΣ Χ.Α
4. ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ. “ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟ”
5. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ…ΨΕΥΔΕΣΘΑΙ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΑΝ

 

1. «Xρυσή Βίζα»: Αδειες διαμονής σε 1.573 επενδυτές ακινήτων – Κυριαρχούν Κινέζοι και Ρώσοι
«Xρυσή Βίζα»: Αδειες διαμονής σε 1.573 επενδυτές ακινήτων – Κυριαρχούν Κινέζοι και Ρώσοι

Μιλάμε για …καθαρό, κατάλευκο χρήμα. Κυρίως, κινέζικο και ρώσικο.΄Οχι μαφίας και αίματος! Το εξέτασαν εδώ, πριν τους δώσουν τις χρυσές βίζες και αποφάνθηκαν οι δικοί μας πως δεν είναι λεφτά “μαύρα” από όπλα, ναρκωτικά δολοφονίες. Κι έτσι μόνο τα δέχτηκαν. Και σε αντάλλαγμα  χορήγησαν στους έντιμους αυτούς επιχειρηματίες χρυσές βίζες!

Αλλά, τα παιδιά προσφυγάκια και οι  γονείς τους που θαλασσοπνίγηκαν για να φύγουν μακριά από τον όλεθρο του πολέμου, λιώνουν στους καταυλισμούς   της Χίου  και της Λέσβου, χωρίς βίζες, άδειες παραμονής, ελπίδα. Κι απειλούν να τους στείλουν πίσω στο “στόμα του λύκου”.

Ρωτάμε.  Είναι κόσμος αυτός, για να συνεχίζει να υπάρχει έτσι όπως λειτουργεί; Είναι συστήματα αυτά που διατηρούν έστω και στοιχειώδη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα; Ας τα γκρεμίσουμε πριν γεμίσει  η υφήλιος  από  δικτάτορες σαν τους Τραμπ και Πούτιν.

 

2. Θεοδωράκης: Ερχομαι από μια χώρα που ο λαϊκισμός είναι κυρίαρχο συστατικό της πολιτικής ζωής
φωτογραφία αρχείου: eurokinissi

Εξαιρείται ο λαϊκισμός του Σταύρου.  Ο συνάδελφος του Πρετεντέρη και του Χατζηνικολάου, τα …λέει έξω από τα δόντια τώρα που βρήκε “βήμα” και στη Βουλή. Για παράδειγμα, πόσες φορές δεν τον ακούσαμε να λέει πως δε νομιμοποείται  το σύστημα με τις εκλογές του,αφού 4.000.000 πολίτες ψηφίζουν ΑΠΟΧΗ-ΑΚΥΡΟ-ΛΕΥΚΟ; Λεπτομέρεις αυτά για τον αρχηγό του Ποταμιού. Οι άλλοι είναι οι λαϊκστές και  οι δημαγωγοί.

Σταύρο; “΄Ολα τα γουρούνια ίδια μούρη έχουν”.  Η διαφορά είναι πως άλλα έχουν χρώμα μαύρο, άλλα λευκό και κάποια…κίτρινο. Γι αυτό εμείς λέμε. Μια και έχετε καταδικό σας το ΠΟΤΑΜΙ δεν πέφτετε μέσα να  αρχίσει  ο τόπος να ξεβρωμίζει από το συνάφι;

3. ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Αθωώθηκε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης
Φωτογραφία: Eurokinissi

Αθώος κηρύχθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Ο κ. Πελετίδης κατηγορείτο για παράβαση καθήκοντος, έπειτα από μήνυση που είχε καταθέσει το 2015 ο τότε υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης, επειδή με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν παραχώρησε στη Χρυσή Αυγή δημοτικό χώρο, κατά την προεκλογική περίοδο.

Μετά την εκφώνηση της απόφασης του δικαστηρίου, όσοι βρίσκονταν μαζί με τον δήμαρχο στην αίθουσα, άρχισαν να χειροκροτούν. Επίσης, με χειροκροτήματα και συνθήματα υποδέχθηκαν τη απόφαση του δικαστηρίου οι συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστικό μέγαρο, οι οποίοι συμπαρίστανται από νωρίς το πρωί στον Κώστα Πελετίδη.

Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το χρέος μας και να μην διευκολύνουμε τη δράση της Χρυσής Αυγής

«Ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας συνεχίζουν να υπερασπίζονται με συνέπεια τα λαϊκά συμφέροντα. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το χρέος μας και να μην διευκολύνουμε τη δράση της Χρυσής Αυγής».

Αυτά τόνισε σε δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Πατρέων, μετά την αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου.

Επίσης σημείωσε: «Συνεχίζουμε μαζί με το λαό και τις οργανώσεις του, που όλο αυτό το διάστημα στήριξαν τη δημοτική αρχή, για να απομονωθεί η δράση ενός μορφώματος που εκφράζει την πιο ακραία μορφή της ταξικής εκμετάλλευσης».

«Είμαστε μαζί με το λαό μας στον αγώνα για να παίρνει ανάσες η λαϊκή οικογένεια, που δοκιμάζεται από τα βάρβαρα μέτρα των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων» κατέληξε.

Νωρίτερα, την απαλλαγή του κ. Πελετίδη είχε προτείνει, κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του, ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου.

Όπως ανέφερε, δεν στοιχειοθετήθηκε κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος για τον δήμαρχο Πατρέων. Όσον αφορά στους χώρους που δεν παραχωρήθηκαν στην Χρυσή Αυγή, κατά την προεκλογική περίοδο του 2015, είπε ότι ήταν απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως διεφάνη από την ακροαματική διαδικασία που προηγήθηκε, καθώς και τις σχετικές αποφάσεις του σώματος που έχουν κατατεθεί.

Ο Δήμαρχος κατευθύνθηκε πεζός στα δικαστήρια για τη δίκη με τη Χρυσή Αυγή, συνοδεία μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μπράβο στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Πάτρας! Αλλοίμονο  αν δεν υπήρχαν και  τέτοιοι δικαστές στη χώρα, τόσο άγρια που πλήττεται ο θεσμός της δικαιοσύνης από τη διαπλοκή και τη διαφθορά στα ανώτερα-ανώτατα κλιμάκια.

Ξανά μπράβο στους δικαστές  στην Πάτρα!

4. Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Νίκο Κούνδουρο
Φωτογραφία: Eurokinissi

O μεγάλος σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών και τα πολιτικά κόμματα αποτίουν τον δικό τους φόρο τιμής

Ο Νίκος Κούνδουρος κουβαλάει μια  εξορία τα “πέτρινα χρόνια” της χώρας ως ΕΑΜίτης. Το σεβόμαστε απόλυτα και το θεωρούμε τίτλο τιμής του.

Από κει και ύστερα, έδωσε έργο κινηματογραφικό με κάποιες καλές κοινωνικές πινελιές. Υπήρξε, πάντως , κι αυτός ένας συστημικός σκηνοθέτης. Και φυσικά δεν απέφυγε ούτε αυτός τα “σκουπίδια” στην πορεία της καριέρας του.

“Ας κατέβη καλά τα σκαλιά του κάτω κόσμου”.

 

5. Τα 133 ψέματα του Ντόναλντ Τραμπ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP

Είτε πρόκειται για «εναλλακτικά γεγονότα», είτε για μακελειά που δεν έγιναν ποτέ, είτε για ανύπαρκτες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Σουηδία, η κυβέρνηση Τραμπ έχει αποδείξει ότι έχει μια …ιδιαίτερη σχέση με την αλήθεια.

Η Washington Post μπήκε στον κόπο να καταμετρήσει πόσες φορές ο Ντόναλντ Τραμπ από την ημέρα της ορκωμοσίας του πέταξε στον αέρα ψευδείς η παραπλανητικούς ισχυρισμούς. Και το αποτέλεσμα; 133! Δηλαδή κάπου 4 την ημέρα!

Ο αρμόδια ομάδα τεκμηρίωσης της αμερικανικής εφημερίδας έχει αναλάβει να ελέγξει όλες τις δηλώσεις που θα κάνει ο Τραμπ τις πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησής του. Και το μέχρι τώρα αποτέλεσμα είναι σαφές: ακόμη και τώρα που είναι πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει την ίδια κλίση προς αμφίβολες, παραπειστικές και ψευδείς δηλώσεις, που εμφάνιζε κι όταν ήταν υποψήφιος για το ύπατο αξίωμα της χώρας, όπως γράφει η εφημερίδα.

Δουλειά του πολιτικού είναι να λέει ψέματα. Αυτό σημαίνει πολιτική. ΄Ασε τώρα, αν οι ίδιοι λένε πως  είναι η τέχνη του εφικτού. Παραμύθια. Η καρδιά της δημοκρατίας και της πολιτικής χτυπάει στους ρυθμούς της δημαγωγίας και του λαϊκισμού.

Απλά, ο Τραμπ είναι τόσο ανισόρροπος, ανεύθυνος και κυκλοθυμικός, που δεν ξέρει ούτε το θυμικό του να ελέγχει, ούτε καν να τηρεί τα συστημικά πρσχήματα.  Γι αυτό και τον έχουν πάρει όλοι στο ψιλό. Και είναι ζήτημα αν θα μπορέσει να βγάλει 1-2 χρόνια ως ένοικος του λευκού οίκου.  Οι θεσμοί του συστήματος δεν τον θέλουν .Χαλάει την… πιάτσα.