ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

“ΣΚΑΝΔΑΛΟ” ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ

Ποιος είπε πως τελείωσε οριστικά και αμετάκλητα το «σκάνδαλο» Βατοπεδίου; Για μας εδώ δεν έκλεισε. Δικαστικά μπορεί να διεκπεραιώθηκε,  όχι όμως και ηθικά. Ούτε έγινε κατανοητό από τον κόσμο στις πραγματικές του διαστάσεις και  ποιες  σκοπιμότητες υπέκρυπτε.

΄Ολο εκείνο το… φοβερό σκάνδαλο, στο ρυθμό του οποίου χόρευε  για χρόνια όλη η Ελλάδα με πηχυαίους τίτλους ,έκτακτες ειδήσεις, αποκαλυπτικά ρεπορτάζ, απευθείας ανταποκρίσεις, ανοιχτά  παράθυρα και στρωμένα τραπέζια συζητήσεων (!), είχε ένα και μοναδικό στόχο. Να αποπροσανατολίσει τον ελληνικό λαό από το μεγάλο σκάνδαλο, εκείνο της χρεοκοπίας της χώρας. Επίτευγμα (κι αυτό) του Κώστα Καραμανλή και των δύο τελευταίων κυβερνήσεών του.

 Κι επινοήθηκε, κατασκευάστηκε ακριβώς την εποχή (2008) που η κυβέρνηση Καραμανλή, όπως αργότερα αποκάλυψε ο π. Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, έφαγε τη δεύτερη ισχυρή σφαλιάρα από τους Ευρωπαίους, επειδή άφησε  το χρέος  να χαρακτηριστεί  μη βιώσιμο. (Διευκρίνιση. Την πρώτη ισχυρή σφαλιάρα την εισέπραξε ο Κώστας Καραμανλής στις αρχές του 2007 από τους Αμερικανούς, οι οποίοι έβλεπαν πού πήγαινε το πράγμα στην Ελλάδα με το χρέος. Και όπως έχουμε αναλύσει αλλού, το κυρίαρχο μέλημα της Αμερικής στην Ευρώπη, ήταν και είναι να αποτρέψει μια χρεοκοπία στη χώρα στην οποία φυλάσσεται ο ισχυρότερο εξοπλισμός του ΝΑΤΟ με απρόβλεπτες συνέπειες για την ασφάλειά του από μια πιθανότατη εμφύλια σύρραξη, λόγω χρεοκοπίας της Ελλάδας).

 Πανικοβλημένη  με όλα αυτά η  τότε κυβέρνηση της Δεξιάς και συναισθανόμενη  την κρισιμότητα των στιγμών, που βίωνε η χώρα  με την τραγωδία θα ακολουθούσε, αντί να σημάνει συναγερμό με το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης (υπήρχε ακόμα τότε η δυνατότητα αναστροφής), αποφάσισε την εγκατάλειψη τους σκάφους  για τη σωτηρία του κόμματος και των υπευθύνων της οικονομικής τραγωδίας που προξένησαν. Ο σχηματισμός μιας πολυκομματικής κυβέρνησης τότε, θα σηματοδοτούσε  από τη μια τη σωτηρία της χώρας από όσα επακολούθησαν και  από την άλλη  την παραπομπή του Κώστα Καραμανλή και της κυβέρνησής του σε ειδικό δικαστήριο.  Αυτό θα ήταν, βέβαια, και το τέλος της κομματικής παράταξης στη χώρα που είτε ως Δεξιά είτε ως Ακροδεξιά, βαρύνεται με όλες τις «εθνικές», λεγόμενες,  τραγωδίες της χώρας.

Το «σκάνδαλο» Βατοπεδίου ήταν ακριβώς ο καταλληλότερος αντιπερισπασμός που χρειαζόταν  οι τοποτηρητές του κόμματος, που ηγείτο τότε ο «ανιψιός»  .»Ο από μηχανής θεός» βρέθηκε στα πρόσωπο δυο καλογέρων και μάλιστα Αθωνιτών ,που  άκουγαν στα …όσια ονόματα  Εφαίμ και Αρσένιος . Οι δυο μοναχοί, ο ένας μάλιστα ηγούμενος, αντί να επιμελούνται των της ουρανίου  σωτηρίας τους, ετύρβαζον  περί τα κόσμια και μάταια. Πώς, δηλαδή, να μοσχοπουλήσουν  μια λίμνη και μια περιοχή ,που δεν ήταν καν στην κυριότητα της παμπάλαιης Μονής, σύμφωνα με τις αρπακτικές απόψεις-διαθέσεις άλλων διεκδικητών, αφού διέθετε μόνο χρυσόβουλα κυριότητας  και  τούρκικα συμβόλαια για  Βακούφια .

Σε  έναν θρησκευόμενο, έστω και τυπικά λαό, όπως είναι οι ΄Ελληνες, που έχουν περί πολλού την Ορθοδοξία, αυτό ακριβώς ήταν   μέγα σκάνδαλο.  Αυτή  καθ΄αυτή η θρησκεία μας είναι άσπιλη και αμόλυντη, σου λένε. Και μόνο κάποιοι ανάξιοι εκπρόσωποί της, σαν τον Εφραίμ και τον Αρσένιο  τη δυσφημούν  και την καθιστούν «οίκον εμπορίου» .

 ΄Ηταν όντως το καλύτερο υλικό που χρειάζονταν   τότε οι βαρόνοι της Δεξιάς  παράταξης και η  κυβέρνηση για να κατασκευαστεί ένα σκάνδαλο, το οποίο. 1. θα είχε μεγάλη λαϊκή απήχηση και θα αποπροσανατόλιζε από το κυρίαρχο και όντως μέγα σκάνδαλο της χρεοκοπίας της χώρας. 2. θα ενεπλέκοντο όχι κομματικά-κυβερνητικά στελέχη «πρώτης γραμμής», αλλά κυρίως δημόσιοι υπάλληλοι και ανώτεροι κρατικοί λειτουργοί. 3. θα ήταν «τεφαρίκι» για τη βιομηχανία παραπληροφόρησης.  4. θα προσέφερε μεν  κάποια, όχι καταλυτικά,  κομματικά οφέλη,  στα υπόλοιπα ελληνικά κόμματα, αλλά θα διέσωζε την υπόδικη παράταξη της Δεξιάς  από την ευθύνη της νέας τραγωδίας.

Ο ίδιος ο (ακρο) Δεξιός  Βουλγαράκης, που  θυσιάστηκε από τους «πατριάρχες» της παράταξης και τον  αρχηγό και πρωθυπουργό του τότε, όπως  παραπάνω στην καταγγελία του παραδέχτηκε ο ίδιος, σήμερα, λάβρος,  κατηγορεί  τους θύτες του, αλλά αποφεύγει να μιλήσει λεπτομερώς για όλο το παρασκήνιο της κατασκευής του σκανδάλου και τους χαλκείς του. Δεν τολμάει να πει «έξω από τα δόντια» πως οι τοποτηρητές του κόμματος και  η κυβέρνηση που τότε υπηρετούσε, τον πέταξαν στο «λάκκο των λεόντων», για να βρουν το χρόνο οι υπόλοιποι να προετοιμάσουν τη φυγή τους από την εξουσία, πετώντας σε άλλους την «καυτή πατάτα» της χρεοκοπίας στην οποία οδήγησαν τη χώρα.

Το κύριο  βάρος της κατασκευής και της διάνθησης του «σκανδάλου» με το υλικό που πρόσφερε η ίδια η παράταξη της Ν.Δ τότε, έπεσε φυσικά στις πλάτες των ιδιοκτητών και των λοιπών φορέων  της εμπορικής δημοσιογραφίας. Οπωσδήποτε, από το χώρο αυτό  υπεύθυνο για όλο εκείνο το στημένο θέατρο είναι στο σύνολό του το συνάφι της βιομηχανίας παραπληροφόρησης. Μηδενός εξαιρουμένου. Αφεντικά και υπάλληλοι. Επί χρόνια έστησαν  ένα πλούσιο φαγοπότι με όλη αυτή την ιστορία των  καλόγερων στο Βατοπέδι,  που … ρήμαξαν τα δημόσια ταμεία! Ο Εφραίμ και ο Αρσένιος ήταν οι μεγάλοι ένοχοι!

Οι πρωτεργάτες ,όμως, της κατασκευής του «σκανδάλου» του Βατοπεδίου   και εκείνοι που πήραν απ΄ευθείας  την άνωθεν εντολή και την εκτέλεσαν με τεράστιο οικονομικό και επικοινωνιακό  όφελος για τους ίδιους, είναι οι «δημοσιογραφικοί αστέρες» της εποχής   Νίκος Χατζηνικολάου,  Νίκος Ευαγγελάτος,  Μάκης Τριανταφυλλόπουλος,  Θέμος Αναστασιάδης και  Γιώργος Τράγκας. Αυτοί έκτισαν πέτρα- πέτρα το σκάνδαλο, το ανέδειξαν  και το συντήρησαν. Φυσικά με το…πολύ  αζημίωτο, όπως είπαμε και περιγράφουμε στη συνέχεια.

Να επαναλάβουμε, για να μη ξεχνάμε,  τους δύο βασικούς στόχο: α. Ο αποπροσανατολισμός του κόσμου και η παροχή άφεσης αμαρτιών στο Κώστα Καραμανλή και την κυβέρνησή του ,που διέπραξαν το έγκλημα της χρεοκοπίας της χώρας, αφού κατάφεραν μέσα σε δυο κυβερνητικές θητείες να καταστήσουν το χρέος μη βιώσιμο.  (Το διπλασίασαν και εκτίναξαν το έλλειμμα πάνω από 15 %. Μοναδικό φαινόμενο στην νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας). β. Η διάσωση της παράταξης της Δεξιάς και η    πύργωση  δικαστικής  προστασίας-ασυλίας  στους βασικούς ενόχους των δύο κυβερνήσεων της Ν.Δ υπό πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή.

Σ΄αυτά, ακριβώς, επικεντρώθηκαν και  πόνταραν τότε κυβέρνηση και σκαπανείς του …φοβερού θρησκευτικού, και όχι μόνο σκανδάλου, που ξέσπασε . Κι έτσι  έστησαν ένα μοναδικό θέατρο αντιπερισπασμού και σύγχυσης, που σήμερα, βλέποντας από την ασφάλεια που μας παρέχει ο χρόνος, αλλά κι από το επιτυχές αποτέλεσμα, οφείλουμε να συγχαρούμε σεναριογράφους και  σκηνοθέτες για το καταπληκτικό θέαμα ,που προσέφεραν. 

΄Ελα, όμως, που «ούτε γάτα ούτε ζημιά» δε γίνεται σ΄αυτό  τον κόσμο. Κι ακόμα «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια», πολύ περισσότερο, όταν τις συνέπειες εκείνης της τεράστιας απάτης, κλήθηκαν να τις επωμιστούν όλοι όσοι την εποχή εκείνοι βρέθηκαν να «διαρρηγνύουν τα ιμάτιά» τους για τους ασεβείς καλόγερους, όχι όμως και για την ανίερη κυβέρνηση  που τίναξε με πάταγο  την «μπάνκα στον αέρα».

Βοούν τα έργα των αφεντικών και των υπαλλήλων της  εμπορικής δημοσιογραφίας. Scripta manent, άλλωστε. Μια ματιά μόνο (είναι και εύκολη μέσω του  google και του You tube) να ρίξει κανείς σήμερα στα «έργα και τις ημέρες» των θρασύτατων «Πρετεντέρηδων» ( ο ίδιος βγήκε σήμερα και παραδέχτηκε πως «ξέραμε τότε, αλλά είχαμε πάρει εντολή να σιωπήσουμε»!), θα φρίξει και θα αντιληφθεί το μέγεθος της ζημιάς που προξένησαν στον τόπο  το αληταριό της εμπορικής δημοσιογραφίας.

  Κι ας μην αναρωτιέται  κανείς πώς  μπορούν  να συνεχίζουν το εγκληματικό τους έργο οι ίδιοι  σαν να μη συνέβη τίποτα ; Να εμφανίζονται «νίπτοντες τας χείρας» πάλι μπροστά σε οθόνες, να μιλούν σε μικρόφωνα, να σχολιάζουν και να κρίνουν με την πουλημένη πένα τους την επικαιρότητα; Απλά. «΄Εξεστιν Κλαζομενίοις ασχημονείν».

Διέπραξαν «έγκλημα καθοσίωσης». Η Ιστορία τους έχει αμετάκλητα καταδικάσει. Και η ιστορική δημοσιογραφία, που υπηρετούμε εμείς, από εκείνη την εποχή  είχε δείξει καθαρά τους ενόχους και τους στόχους τους. ΄Οχι όμως και η ελληνική δικαιοσύνη. Ούτε οι θεσμοί που έχουν και αρμοδιότητα και καθήκον να αναδεικνύουν και να τιμωρούν εγκλήματα σαν το παραπάνω. Ακόμα «κάνουν τα στραβά μάτια». Κι αυτό, αν δεν είναι σκάνδαλο μέγα, ομού με εκείνο το μέγιστο της ατιμωρησίας των ενόχων της χρεοκοπίας της χώρας.

Να, γιατί  επιμένουμε πως  το «Βατοπέδι» δεν τελείωσε  για μας. Αν οι κατασκευαστές του υποτιθέμενου σκανδάλου,  οι δημοσιογράφοι, ο Κώστας Καραμανλής  και τα πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησής του δεν πάνε φυλακή, τότε, σ΄αυτή τη χώρα, ούτε δικαιοσύνη θα υπάρξει ποτέ, ούτε θεσμοί άλλοι θα λειτουργούν. Τούτη η χώρα αποκλείεται να επιβιώσει, αν συνεχίσει να  βάζει όλα τα «σκουπίδια κάτω από τι χαλί». Η ατιμωρησία είναι ακόμα χειρότερη κι από την ίδια τη  χρεοκοπία της χώρας.

Τολμήστε ως δικαιοσύνη, ως πολιτική εξουσία, ως λαός. Καθίστε τους ενόχους δημοσιογράφους στο «σκαμνί»  μαζί με τους πρωτεργάτες του μεγάλου σκανδάλου της χρεοκοπίας της χώρας κι εκείνους που συγκάλυψαν το έγκλημα. Και μεταξύ αυτών, πρώτος και καλύτερος ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κι ο συνεργάτης του «Ναζί χωρίς στολή» Πάνος Καμμένος.

΄Ισως, έτσι, βρει κάποτε το βηματισμό της η χώρα. Αλλιώς, θα καρκινοβατεί και θα συνεχίζουν οι απατεώνες, οι πρόστυχοι, οι διαπλεκόμενοι, είτε δημοσιογράφοι, είτε πολιτικοί και κρατικοί λειτουργοί, να διαπράττουν ατιμωρητί τα εγκλήματά τους σε βάρος ενός ολόκληρου λαού.

Να σταχυολογήσουμε από τα δεκάδες κείμενά μας την εποχή εκείνη  για το συγκεκριμένο θέμα της κατασκευής του σκανδάλου Βατοπεδίου,  κάποια αποσπάσματα (Δες χτεσινη αναρτηση).

_____________________________________________________________________

1.ΚΙ ΑΛΛΑ  ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟΥ;
2. ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ
3 ΕΠΙΦΟΙΤΗΣΗ …ΑΓΙΟΥ  ΦΩΤΟΣ  ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ!
1. α. Τρομοκρατική επίθεση έξω από το βρετανικό Κοινοβούλιο: Φυγαδεύτηκε η Μέι
Τρομοκρατική επίθεση έξω από το βρετανικό Κοινοβούλιο: Φυγαδεύτηκε η Μέι

Συναγερμός έχει σημάνει στη βρετανική πρωτεύουσα, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε στο κοινοβούλιο.

Με τις ως τώρα πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, έπεσαν πυροβολισμοί έξω από το κοινοβούλιο, έπειτα από την επίθεση ενός άνδρα, ο οποίος πρόλαβε να μαχαιρώσει έναν αστυνομικό.

Συγκεκριμένα, ο δράστης με το αυτοκίνητό του σκόρπισε τον πανικό κατευθυνόμενος προς το κοινοβούλιο, περνώντας από τη γέφυρα Ουέστμινστερ που βρίσκεται πολύ κοντά, όπου ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και άρχισε να χτυπάει ανθρώπους. Σύμφωνα με το BBC τουλάχιστον μία γυναίκα είναι νεκρή.

Εικόνες σοκ από το Λονδίνο: Ανθρωποι αιμορραγούν ακατάσχετα στη Γέφυρα του Ουέστμινστε

β. Ο Ερντογάν απειλεί την ΕΕ: Κανείς Eυρωπαίος δεν θα περπατά με ασφάλεια στους δρόμους
Φωτογραφία: Yasin Bulbul/Presidential Press Service, Pool Photo via AP

Γιατί  κι αυτή η επίθεση αναδίνει μπόχα Ισλαμικής τρομοκρατίας; Και γιατί, αν αποδειχτεί πάλι ακραίος φονταμενταλισμός, ο αλητήριος δικτάτορας της  Τουρκίας με αυτά που λέει και κάνει  δεν οδηγείται  για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο Διεθνές Ποινικό  Δικαστήριο;

Για τον ίδιο λόγο, λέμε εμείς, που δεν οδηγήθηκε εκεί ούτε ο δικτάτορας της Ρωσίας. Και ούτε ο νέος δικτάτορας της Αμερικής θα οδηγηθεί .

Ο κόσμος είναι παραδομένος σε ένα πλέγμα τρέλας εξουσιών και την  ανευθυνότητα  των θεσμών.  Οφείλουμε να τα άλλαξουμε και τα δύο με κάθε τρόπο.  Πριν να είναι αργά.

2. Ενας χρόνος από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες με τους 32 νεκρούς

 

 

Από τον βασιλιά του Βελγίου ως τους μαθητές των σχολείων του Μόλενμπεκ, το Βέλγιο θα τιμήσει σήμερα την πρώτη επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που προκάλεσαν τον θάνατο 32 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 320 στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών, των χειρότερων στην ιστορία της χώρας.

Η τελετή μνήμης θα ξεκινήσει τηρώντας ενός λεπτού σιγή στις 07:58 (τοπική ώρα, 08:58 ώρα Ελλάδας) στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, παρουσία του βασιλιά Φιλίππου και της βασίλισσα Ματίλντε, θυμάτων και συγγενών τους, καθώς και μελών των υπηρεσιών διάσωσης.

Εκείνη ακριβώς την ώρα στις 22 Μαρτίου 2016 ο Ιμπραχίμ ελ Μπακράουι και ο Ναζίμ Λαχράουι, τζιχαντιστές που πρόσκεινταν στο Ισλαμικό Κράτος, πυροδότησαν τα εκρηκτικά που έφεραν στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου, σκοτώνοντας 16 ανθρώπους.

Ποιος δε θυμάται κι αυτή την (επίσης) Ισλαμική φρίκη; Και, όταν λέμε Ισλαμική, εννοούμε ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ.

Καμιά θρησκεία δεν είναι αθώα. Κάθε φανατικός πιστός είναι εν δυνάμει βίαιος οπαδός για τη δικιά του πίστη. Κανένα έλεος στις θρησκείες.

3. Τσίπρας: Κορυφαίο μήνυμα συνύπαρξης στους Αγίους Τόπους η αποκατάσταση του Παναγίου Τάφου
Τσίπρας: Κορυφαίο μήνυμα συνύπαρξης στους Αγίους Τόπους η αποκατάσταση του Παναγίου Τάφου

 

Κορυφαίο μήνυμα συνύπαρξης των τριών χριστιανικών κοινοτήτων στους Αγίους Τόπους είναι η αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, μετά την παρουσία του έργου αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου.

Υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα έργο ενίσχυσης και ανάδειξης του Πανάγιου Τάφου, της ακτινοβολίας του και του μηνύματός του.

«Όταν ενημερώθηκα γι’ αυτό το μεγάλο έργο, είδα σαν μια μεγάλη πρόκληση τη διατήρηση αυτού του μνημείου και συμβόλου» ανέφερε ο πρωθυπουργός. Προσέθεσε ότι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο τέλεσε ιστορικό έργο, υπογραμμίζοντας: «Αισθάνομαι διπλά περήφανος ως εκπρόσωπος της ελληνικής Πολιτείας και ως απόφοιτός του».

«Πρόκειται για ένα έργο ενίσχυσης και ανάδειξης του Πανάγιου Τάφου, της ακτινοβολίας του και του μηνύματός του. Είναι ο καλύτερος τρόπος να προστατεύσουμε ένα μνημείο τόσο μεγάλης σημασίας και τις αξίες που πρεσβεύει» επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

Ποια είναι η ακτινοβολία, ποιο το μήνυμα και ποιες οι αξίες του…παναγίου τάφου, Αλέξη Τσίπρα; Δε μας λες κι εμάς να τις σχολιάσουμε;

Σιχαμερό να “γλείφεις εκεί που έφτυνες”, Αλέξη. ΄Ολα για την καρέκλα! Και  δεν υπάρχει περίπτωση να συνέλθεις.