Η ΠΟΑΣΥ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ . Η ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΡΕΟΝΤΑ

 

Η ΠΟΑΣΥ έστειλε προσκλήσεις σε υπουργούς και κόμματα για την εκδήλωση στα Εξάρχεια -Ποιους κάλεσε
Φωτογραφία: EUROKINISSI / Στέλιος Μισίνας

 

Δεν κάνουν πίσω οι αστυνομικοί στην απόφασή τους να προχωρήσουν σε εκδήλωση στην πλατεία Εξαρχείων στις 29 Ιουνίου.

Μάλιστα σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως έχουν στείλει και προσωπικές προσκλήσεις σε υπουργούς όπως οι κκ Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Τόσκας, αλλά και σε όλα τα κόμματα.

Οπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους  επιδίωξή τους είναι: «να πέσει παντού φως. Να φωτιστούν τα αίτια μιας επί μακρόν επαναλαμβανόμενης τραγωδίας με θύματα αστυνομικούς και πολίτες και κυρίως με θύματα την κοινωνική γαλήνη και την ίδια τη Δημοκρατία.
Εμείς απλώσαμε το χέρι. O δρόμος άνοιξε. Ο ιστορικός θα καταγράψει τους απόντες».

“Ο ιστορικός θα καταγράψει τους απόντες”,

τολμούν να ξεστομίζουν  οι ανίεροι!  Μόνο που η Ιστορία είναι εδώ.  Στη συστηματοποιημένη γνώση, οι κανόνες κατάκτησής της είναι αυστηρά προσδιορισμένοι και οι όροι επιτήδευσής της δεσμευτικοί για όλους.

Ο γράφων, με επίσημη αναγνώριση  από τη συντεταγμένη  πολιτεία (που υποτίθεται πως και οι ίδιοι υπηρετούν, αλλά ανεπερκώς και επικινδύνως, όπως αποδεικνύει η αμετροέπεια της πρόσκλησής τους), κατέχει τη συγκεκριμένη ιδιότητα του Ιστορικού και  τους απαντά πως αν κάποιος θα είναι απών από τέτοια εκδήλωση, αυτή θα  είναι μόνο  η  ΤΣΙΠΑ.

Στη χώρα μας, αποτελεί από την αρχαιότητα   παράδοση  και “θεσμό” ο σεβασμός  στους νεκρούς. Αλλιώς, η έλλειψή του  σηματοδοτεί τη διάπραξη  ΄Υβρεως.  Μια τέτοια πράξη είναι το χειρότερο έγκλημα για τους φορείς  της και μέγιστη προσβολή για τον πολιτισμό μιας οργανωμένης κοινωνίας.

Πριν λόγα χρόνια, στον τόπο που προκλητικά επέλεξαν οι ασεβείς για να παίξουν μικροκομματικά και επί το ακριβέστερο…μητσοτακικά, αισχρά παιχνίδια (“έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν”), δύο Ναζί συνάδελφοί  τους απο τους πολλούς που υπηρετούν στην “αμαρτωλή” τους υπηρεσία, εκτελώντας σχέδιο, που εκπονήθηκε στα άδυτα της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α, όπως εκτενώς έχουμε αναπτύξει σε παλιότερα κείμενά μας,  δολοφόνησαν εν ψυχρώ ένα 15χρονο παιδί. Τον Αλέξη Γρηγορόπουλο.

Οι μνήμες είναι ακόμα νωπές σε όλους όσοι σέβονται την έννοια ΄Ανθρωπος και Πολίτης. Πολύ περισσότερο και ιδιαίτερα θα είναι  μέχρι θανάτου άσβεστα οι μνήμες και ο πόνος στους εξ αίματος συγγενείς του θύματος-μικρού παιδού. Αυτά είναι αυτονόητα και απολύτως σεβαστά στη χώρα μας. Αλλά όχο μόνο. Σε κάθε τόπο ,που τον διακρίνει έστω  στοιχειώδης, ίχνος δικαιικού πολτισμού.

Και ενώ έτσι αποφαίνεται και απαιτεί η   χιλιάδων ετών, ιστορική  ελληνική παράδοση (ο Σοφοκλής την αποτύπωσε εύστοχα και ποιητικά στον έργο του “ΑΝΤΙΓΟΝΗ”), οι μόνοι επιλήσμονες της ελληνικότατης αυτής “εφετμής”, οι συνάδελφοι των δολοφόνων, προκλητικοί, ασεβείς, αμετροεπείς, μικροπρεπείς,  όχι μόνο διαπράττουν ΄Υβριν, αλλά ασελγούν και στη ίδια την Ιστορία του τόπου.

 Αλλά,  επειδή είναι “ψιλά γράμματα” αυτά για να τα αντιληφθούν οι έχοντες “χωροφυλακίστικη” αντίληψη των πραγμάτων

                                         ΚΑΛΟΥΜΕ

             (με την ιδιότητα του  ιστορικού)

1. ΄Ολους όσοι  έλαβαν προσκλήσεις να συμμετέχουν στην ανίερη αυτή πράξη  παρουσίας στον τόπο που διεπράχθη ένα έγκλημα και μάλιστα ναζιστικής σκληρότητας και ατιμίας , να αρνηθούν τη συνενοχή και την ιδιότητα του ηθικού αυτουργού  σε νέο έγκλημα. Να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο, διαφαινόμενο έγκλημα έχει και τους φυσικούς αυτουργούς του. Και  ο αρμόδιος εισαγγελέας οφείλει  να  τους αποτρέψει πριν το διαπράξουν.

2. Τους ίδιους τους  προσκεκλημένους,  με τα ηθικά εύσημα της απουσίας τους  να καταδικάσουν αυτήν την ασέβεια- πρόκληση των δραστών και να απαιτήσουν από την επίσημη πολιτεία να αποτραπεί από  πράξη  μια πασιφανής  εγκληματική προαίρεση.

3. Την επίσημη Πολιτεία να λάβει σοβαρά υπόψη της το εξής: Πέραν της ηθικής   διάστασης, μια τέτοια απόφαση, προαίρεση, αν μετεξελιχθεί σε πράξη, εγκυμονεί  για ευνόητους λόγους σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα όσων  πολιτών από συνήθεια και παράδοση  συχνάζουν στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο καθένας  ας επωμιστεί τις ευθύνες του. Και προπαντός οι δράστες της πρωτάκουστης για τον τόπο μας αυτής ΄Υβρεως.

Νίκος Αδαμόπουλος, Δ/ρας Ιστορίας