ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1.ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ  “ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ”  ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ
2.ΡΩΣΟΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ-ΔΑΧΤΥΛΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΤΗΣ Β.ΚΟΡΕΑΣ
3. ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ. ΚΑΙ  “ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ” ΚΑΙ  “ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ”
1. α. ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΟΚΙΜΗ
Κιμ: Στην εμβέλεια των πυραύλων μας οι ΗΠΑ -Αναλυτές: Ποιες πόλεις μπορούν να χτυπήσουν
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν παρακολουθεί εκτόξευση πυραύλου (Φωτογραφία: AP)

Η τελευταία πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας έχει προκαλέσει νέα ανησυχία, την ώρα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν προειδοποιεί ότι όλη η επικράτεια των ΗΠΑ είναι στην εμβέλεια των πυραύλων του.

Η Πιονγκγιάνγκ επιβεβαίωσε τη δεύτερη εκτόξευση βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου στην οποία προχώρησε την Παρασκευή. Η δοκιμή είχε σκοπό να στείλει μια «αυστηρή προειδοποίηση» προς τις ΗΠΑ, μετέδωσε το βορειοκορεάτικο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCN

β. Οι ΗΠΑ εξετάζουν επιλογές στρατιωτικής απάντησης μετά την πυραυλική δοκιμή της Β. Κορέας
ΗΠΑ και Ν.Κορέα έκαναν ασκήσεις με πυραύλους μετά την εκτόξευση ICBM από την Πιονγιάνγκ (Φωτογραφία: ΑΡ)

«Επιλογές μιας στρατιωτικής απάντησης» εξετάζουν στο Αμερικανικό υπουργείο Άμυνας μετά την τελευταία πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας και τις προειδοποιήσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν προς την Ουάσιγκτον ότι ότι όλη η επικράτεια των ΗΠΑ είναι στην εμβέλεια των πυραύλων του.

Η συνωμοσιολογία είναι εχθρός της Ιστορίας. Αποπροσανατολίζει  και απομακρύνει τους προβολείς από τους πραγματικούς ενόχους,τα ουσιαστικά προβλήματα, αλλά και  τα αίτια των συμφορών. Από την άλλη, είναι αποδειγμένο πως εκείνοι που ρέπουν σε τέτοιες παραδοξολογίες, που αποδέχονται μύθους ως αληθινούς ,οι περισσότεροι με μεταφυσικά  φορτία, είναι συνήθως ή ενδεείς στοχασμού ή σφόδρα συναισθηματικοί. Αδυνατεί, δηλαδή, η λογική τους να ελέγξει απολύτως ή έστω να κουμαντάρει ικανοποιητικά το θυμοειδές και το φαντασιακό. Είμαι μια μορφή αρρώστιας κι αυτό, αν παρατηρείται  συνεχώς και σε υπερβολικό βαθμό στη συμπεριφορά του ατόμου. 

Τα λέμε αυτά, επειδή καιρό τώρα υφέρπει παγκόσμια  καταλαλιά πως και ο τρελαμένος μπούλης της Πιονγιάνγκ, αλλά και οι Τζιχαντιστές,  παλιότερα  και ο Μπιν Λάντεν, είναι …αμερικανικά κατασκευάσματα ,για να εμποιούν φόβο στον πλανήτη και να καλλιεργείται έτσι  η ανάγκη παρουσίας προστάτη-χωροφύλακα στους λαούς. Αλλιώς, λένε οι  οπαδοί-συντηρητές αυτής της συνωμοσίας  ,πώς ολόκληρη Αμερική με τέτοιο σύγχρονο οπλοστάσιο, δεν μπορεί να εξολοθρέψει παρανοϊκούς και λίαν επικίνδυνους  πρωταγωνιστές του κακού, που απειλούν να εξολοθρέψουν τον κόσμο;

Δεν πιστεύουμε σε τέτοιους μύθους. Σε παγκόσμιες συνωμοσίες ομάδων ανθρώπων, κυβερνήσεων  και…πλανητών. Κι αν στο παρελθόν ή και τώρα οι Αμερικανοί  ανεβοκατεβάζουν, όπου μπορούν κυβερνήσεις, αναγνωρίζουν δικτάτορες της αρεσκείας τους σε “Μπανανίες” ή χρησιμοποίησαν αρχικά  τους ακραίους ισλαμιστές (Αλ Κάιντα, Τζιχαντιστές κ.α) για δικά τους οφέλη,   η γενίκευση της άποψης πως πάντα έτσι συμβαίνει και πάντα τα ίδια κάνουν Αμερικανοί, Ρώσοι, Κινέζοι, οι ισχυροί του πλανήτη, ιστορικά είναι απαράδεκτη.

Σαν  την άλλη εξίσου αφελή και   υποβολιμαία, κατευθυνόμενη στους αινώες  συνωμοσιολογία περί παγκόσμιου Σιωνισμού και κακών Εβραίων, που βρίσκονται πίσω από κάθε μπαγαποντιά, κομπίνα αλλά  και  συμφορά, ή επιδιώκουν ,ως άλλοι…Αντίχριστοι, να πάρουν στα χέρια τους την κυριαρχία του πλανήτη. Μεγαλύτερη ιστορική σαχλαμάρα, αλλά και αισχρή  κακότητα  από την επικινδυνότητα της εβραϊκής φυλής, αλλά και τεχνηέντως διογκούμενη στους αιώνες από  κέντρα παραπληροφόρησης  πολλά και διάφορα, δεν υπάρχει. Οι Εβραίοι είναι ένα λαός σφόδρα  ταλαιπωρημένος ιστορικά, Πολύ περισσότερο από άλλους λαούς. Και υπέφερε τα πάνδεινα, αφού  πλήρωσε ΚΑΙ το μένος  των Χριστιανών της…Αγάπης, για την ανιστόρητη εκείνη  σταύρωση  του Χριστού!

 Ούτε έφτιαξαν τη δυναστεία των Κιμ  οι Αμερικανοί στο Β.Κορέα, ούτε τη διατηρούν για τους λόγους που παραθέσαμε. Αλλά ούτε μπόρεσαν να συλλάβουν από την αρχή την επικινδυνότητα της διαιώνισης του ιδιόμορφου αυτού καθεστώτος στη διχασμένη  χώρα και να αντιδράσουν από τη πρώτη στιγμή αποφασιστικά.  ΄Οπως πάντα ο ιστορικός εξοπλισμός της αμερικανικής εξουσίας είναι ισχνός. Γι΄αυτό και διέπραξαν σωρεία ιστορικών λαθών στο παρελθόν. Αλλά και σήμερα συνεχίζουν.

Αν λάβει,  μάλιστα, κανείς υπόψη του   πως η “εθνική” στρατηγική των Αμερικανών και η εξωτερική τους πολιτική είναι ήδη διαμορφωμένα και ουδείς πρόεδρος μπορεί να τα ανατρέψει ριζικά, αντιλαμβανόμαστε πως ελάχιστες δυνατότητες είχαν οι εκάστοτε αμερικανοί πρόεδροι να διαφοροποιηθούν στη συγκεκριμένη περίπτωση από την πάγια  γραμμή  απέναντι στη δυναστεία των δικτατόρων της Β. Κορέας. Κι αυτή  η γραμμή ήταν ξεκάθαρη. Αποφυγή πολεμικής εμπλοκής πάση θυσία. Κι αυτή την αρχή τηρούν οι Αμερικανοί μέχρι σήμερα. Παλεύουν να αποφύγουν τη ρήξη  με πολεμικά  μέσα.

Κι  η συγκεκριμένη  πραγματικότητα  δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει. Τουλάχιστον, όχι άμεσα. Ειδικά ο  Τραμπ είναι ο περισσότερο ακατάλληλος να τον αφήσουν να αναλάβει  μια επίθεση, μια πολεμική αναμέτρηση με τον θεοπάλαβο Κιμ Γιονγκ Ουν.  Μια τέτοια απόφαση θα ήταν ολέθρια, έστω και αν έδινε μια οριστική λύση στο πρόβλημα με τη Β.Κορέα. Ο παρανοϊκός ηγέτης της είναι ικανός να χτυπήσει με πυρηνικά. Κι αν δε φτάνει η εμβέλεια των όπλων του στις ΗΠΑ, όπως θριαμβολογεί, σίγουρα η γύρω περιοχές θα θρηνήσουν εκατόμβες θυμάτων.

Η λύση είναι μία και μοναδική. Μονόδρομος. Η εξαφάνιση του δικτάτορα πάση θυσία. Με χίλιους τρόπους. Η  σύλληψή του, βέβαια, και η προσαγωγή του στο Διεθνές ποινικό δικαστήριο γα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας θα ήταν η πιο ενδεδειγμένη, αλλά και μια συμβολική ενέργεια παραδειγματισμού. Κι αυτή η λύση  θα έπρεπε πρώτα απ΄όλες να εξεταστεί. (Όπως δεν έγινε με τον Μπιν Λάντεν. Η σύλληψή του και η σκληρή καταδίκη του θα είχαν περισσότερη ουσία και καλύτερο αποτέλεσμα από το θάνατό του).

  Αλλά, από μόνη της  η σύλληψη  του δικτάτορα της Β. Κορέας δε θα μπορούσε να δώσει οριστική λύση  στο πρόβλημα.   Σε συνδυασμό,  όμως,  με μια εξέγερση   του ίδιου  του  τόσο ταλαιπωρημένου Βορειο-Κορεάτικου λαού επί συναπτές δεκαετίες από τη δικτατορική  δυναστεία,  θα ήταν λύση  μόνιμη .Για την ίδια τη χώρα, αλλά και για τον πλανήτη ολόκληρο.

Η κατάσταση  θα εκτραχυνθεί. Οι προκλήσεις του ανισόρροπου “μπούλη”   θα είναι πιο έντονες και λίαν επικίνδυνες για την παγκόσμια ειρήνη. Και πρέπει τώρα να ληφθούν αποφάσεις. Φυσικά, όχι μόνο από τους Αμερικανούς. Σύσσωμη η ανθρωπότητα κινδυνεύει από το Χιτλερίσκο της Πιονγιάνγκ. Κοινή οφείλει να είναι η αντί- δραση όλων των χωρών που νοιάζονται να παραδώσουν στις επόμενες γενιές τον κόσμο μας καλύτερο και ασφαλέστερο.

2. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΥΡΑΥΛΟΥ
Πυρά Τίλερσον σε Ρωσία και Κίνα: Φταίνε για τις νέες απειλές της Βόρειας Κορέας
Φωτογραφία: AΡ

 

Τα πυρά του προς την Ρωσία και την Κίνα για τις νέες απειλές της Βόρειας Κορέας, μετά και τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου έστρεψε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον.

Αμέσως μετά τη δεύτερη δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου μέσα σε διάστημα ενός μήνα, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν διακήρυξε ότι “ανεξαρτήτως πού, ανεξαρτήτως πότεΒ όλη η αμερικανική επικράτεια βρίσκεται εντός της εμβέλειάς μας”.

“Ηλίου φαεινότερο” πως ο δικτάτορας της Ρωσίας στηρίζει με όλα τα μέσα τον πανάθλιο τύραννο της Κιμ Γιονγκ Ουν. Προσπαθεί να δημιουργήσει αντιπερισπασμό, πρώτα για να στρέψει αλλού τα βλέμματα της ανθρωπότητας από τα ανήκουστα εγκλήματά του  και ύστερα, για να διεκπεραιώσει ανενόχλητος τους γνωστούς ιμπεριαλιστικούς του  στόχους.

Στα άμεσα σχέδια στρατιωτικής επέμβασης των Ρώσων   είναι πλέον η περιοχή της Μολδαβίας. ΄Ενα πολεμικό μέτωπο Αμερικανών με τη Β. Κορέα ή η συνεχής ενασχόληση της παγκόσμιας κοινότητας με προβλήματα στην περιοχή, θα ήταν η καλύτερη ευκαιρία να πραγματοποιήσει ανενόχλητος  ο Ρώσος ιμπεριαλιστής το σχέδιό του.

Η Κίνα από κοντά,στηρίζει την αναταραχή στην ευρύτερη περιοχή, αφού η ανάπτυξη της Αμερικής και της Ευρώπης, όχι τόσο της πολεμικής τους μηχανής, όσο εκείνης του εμπορίου,είναι κάρφος στα μάτια μιας χώρας, που σεμνύνεται πως είναι …κομμουνιστική! ΄Ασχετα, βέβαια,αν  η ίδια η  ηγεσία της είναι εκείνη  που από… κομμουνιστική ευαισθησία μάλλον,   χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους της χώρας  ως πραγματικούς δούλους  περασμένων εποχών.  ΄Υβρις για τον πραγματικό   κομμουνισμό!

 

3. Θεοδωράκης για Τσίπρα: Οι εργολάβοι της λάσπης υπόσχονται ότι θα μας βγάλουν από τη λάσπη
Ο Σταύρος Θεοδωράκης (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Ο Σταύρος, που  ως  …καλυτερότερος δημοσιογράφος, έχει κι αυτός “σκοτώσει τη μάνα του”, όπως έλεγε για το συνάφι τους ο μακαρίτης (κακός κι αυτός δημοσιογράφος) Νίκος Κακαουνάκης, έγινε πια κανονικό   δεκανίκι του Κυριάκου. Συστημικός ο τύπος και μάλιστα ως τα μπούνια, παιδί του… σωλήνα και του γυαλιού της εμπορικής δημοσιογραφίας, τα δίνει πια όλα για την καρέκλα.

Μαζί και τούτος με την…πανάξια λόγω  …περγαμηνών και προσόντων κι αυτή,  όπως και ο επίσης… ταλαντούχος απόφοιτος του Χάρβαρντ υιός Μητσοτάκη, η θυγατέρα Γεννηματά, σύντομα θα γίνουν τα πιο αφράτα μαξιλάρια της Κεντρο-Δεξιο-Ακροδεξιάς “επάρατης”. Αλλά  και  …μεταμηληθέντων “Ασώτων υιών” Ναζί, όσων επιστρέψουν  στον “οίκο του πατρός” …Κυριάκου Μητσοτάκη.

Καμιά τσίπα. Ούτε “φύλλο συκής” πια για το κομματικό αυτό τρίγωνο  των… Βερμούδων Μητσοτάκη, Θεοδωράκη, Γεννηματά. Πανάθλια υποκείμενα του ελληνικού μικροκομματισμού. Η ατόφια ,αμετάλλαχτη συνέχεια της  κομματικής παθογένειας αυτής της χώρας.