ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

 

  1. ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ! ΝΤΡΟΠΗ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ.
  2. ΟΙ  ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ “ΠΡΟΒΑΤΑΡΗΔΕΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΑΝ
  3. ΛΕΒΕΝΤΗΣ-ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ.  ΦΘΟΡΑ  ΑΠΟ  ΤΗ… ΜΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
  4. ΚΙΝΑ-ΡΩΣΙΑ. ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΑ…ΟΛΑ ΤΟΥΣ
  5.  ΣΕΞΙΣΜΟ ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΝ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ… ΘΗΛΑΣΜΟ!
  6. GRAMMA APO TH…LILY!
1. Επιστολή Γιωτόπουλου: Ποιος σκότωσε τον Παύλο Ψωμιάδη

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, που έχει καταδικαστεί ως αρχηγός της οργάνωσης 17Ν, με μια επιστολή του αναφέρεται στις συνθήκες θανάτου του Παύλου Ψωμιάδη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού.
Πρόκειται για τον άνθρωπο που είχε καταδικαστεί σε 22 χρόνια φυλακή για μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές απάτες (υπόθεση ΑΣΠΙΣ) σε βάρος 37.000 πολιτών, οι οποίοι είχαν καταβάλει συνολικά 248 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστήρια συμβόλαια.
Ο Γιωτόπουλος στην επιστολή του, που εστάλη και δημοσιεύεται στην εφημερίδα Documento, κατηγορεί δικαστές και εισαγγελείς για κατάφωρη παραβίαση νόμων που οδήγησαν στον θάνατο του Παύλου Ψωμιάδη. “Υποστηρίζω οποιονδήποτε κρατούμενο που είναι θύμα δόλιας καταστρατήγησης νόμου σε βάρος του από Δικαστές και Εισαγγελείς”, αναφέρει.
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου:
Ο Παύλος Ψωμιάδης, που ήταν 78 χρονών είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 22 ετών. Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 105 Π.Κ. Αλλά και του βουλεύματος 1169 του Α.Π. του 2009 που ερμηνεύει ολοκάθαρα την παρ. 2, ο κατάδικος αυτός (υπερήλικος) εφόσον δεν εργάζεται στη φυλακή μπορεί να απολυθεί υπό όρο αν εξέτισε και με συνυπολογισμό της προσωρινής του κράτησης μετά τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας του, το ένα πέμπτο της ποινής που του επιβλήθηκε, κατ΄εφαρμογή των παρ. 1 και 2 του Π. Κ. (σελ 3)
Ο Παύλος Ψωμιάδης είχε εκτίσει περίπου 6,5 έτη, άρα πολύ περισσότερα από το 1/5, περίπου 4,5 έτη. Έπρεπε λοιπόν να είχε απολυθεί νόμιμα εδώ και αρκετό χρόνο. Αν είχε απολυθεί, σήμερα θα ζούσε. Γιατί οι συνθήκες κολαστηρίου που επικρατούν στην πτέρυγα Ε (κι όχι μόνο σε αυτή) είναι απαγορευτικές για την επιβίωση ενός 70χρονου.
Το χειμώνα τα κελιά και οι θάλαμοι είναι ψυγεία και το καλοκαίρι φούρνοι Χωρίς θέρμανση, χωρίς ζεστό νερό, χωρίς εξαερισμό. Με συνεχείς διακοπές ρεύματος, λόγω του ότι η ηλεκτρική εγκατάσταση είναι πεπαλαιωμένη. Άντεξε δύο μέρες από τις τρεις του καύσωνα. Και επειδή είμαι στην ίδια πτέρυγα, προσθέτω ότι τις ημέρεςτου καύσωνα στο ανατολικό κελί μου, το βράδυ, ο τοίχος, ο μεταλλικός σκελετός των κρεβατιών, το στρώμα, “έβραζαν”. Φανταστείτε στο κελί του που ήταν δυτικό και το χτύπαγε ο ήλιος μέχρι τη δύση.
Σηκώθηκε τη νύχτα, κατά τη μία, για να πάει στην τουαλέτα. Έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε δίπλα στην πόρτα. Στις 7:30 το πρωί τον βρήκαν νεκρό. Και βέβαια δεν είναι ο μόνος υπερήλικας που είχε αυτή την μοίρα. Οι άλλοι όμως είναι ανώνυμοι και τους έφαγε το σκοτάδι.
Θα μου πούνε: Καλά εσύ ένας αγωνιστής υποστηρίζεις τον Π. Ψωμιάδη; Υποστηρίζω το Κράτος Δικαίου, τη δίκαιη εφαρμογή των νόμων για όλους, ό,τι και να έχουν κάνει. Υποστηρίζω οποιονδήποτε κρατούμενο που είναι θύμα δόλιας καταστρατήγησης νόμου σε βάρος του, από Δικαστές και Εισαγγελείς.
Υπεύθυνη είναι η Δικαιοσύνη. Γιατί δεν εφάρμοσε το βούλευμα 1169/2009 Α.Π. που ερμηνεύει καθαρά την παρ. 2 του άρθρου 105. Που δεν έκανε τίποτα για να το εφαρμόσει. Που άφησε ορισμένους δικαστές και εισαγγελείς να καταργήσουν αυθαίρετα την παρ. 2 του 105 και τις ευεργετικές διατάξεις που προβλέπει για τον υπερήλικα με καθαρά πολιτική σκοπιμότητα. Αν αυτοί ήταν ουδέτεροι δικαστές, μέλη μιας συντεταγμένης Δικαιοσύνης, θα επιδίωκαν τη δικαίωσή τους. Θα ασκούσαν αναιρεση στον Άρειο Πάγο για να ανατρέψουν το περιέχομενο του βουλεύματος 1169/2009. Αλλά δεν το κάνουν. Αφενός γιατί γνωρίζουν ότι μέσα στα πλαίσια του ορθολογισμού δεν χωράει άλλη ερμηνεία της παρ. 2 από αυτή του 1169 που είναι άρτια και πλήρης. Κι απ’ την άλλη γιατί κίνητρό τους δεν είναι η “επιστημονική” ορθότητα της ερμηνείας τους, αλλά η δημιουργία προβλημάτων σε ορισμένους πολιτικούς χώρους.
Στη Γαλλία, πριν μερικά χρόνια, αποφυλακίστηκε κάποιος κρατούμενος, ο οποίος μετά από λίγο καιρό υποτροπίασε. Τότε βγήκε ο εν ενεργεία πρόεδρος κ. Σαρκοζί και κριτίκαρε τους Δικαστές. Την άλλη μέρα σύσσωμες οι ενώσεις των Δικαστών τον κατακερεύνωσαν θυμίζοντάς του ότι δεν έκαναν τίποτε περισσότερο από όσα προέβλεπε ο νόμος και να κοιτάξει τη δουλειά του.
Αντίθετα, εδώ, ορισμένοι δικαστές φοβούμενοι μήπως κάποιες πατσαβούρες των ΜΜΕ τους βγάλουν στα μανταλάκια δεν διστάζουν να καταργήσουν το νόμο, αδιαφορώντας για τα δικαιώματα των κρατουμένων, αφήνοντας τους παράνομα επί χρόνια στη φυλακή, μόνο για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Κι από την άλλη για να μπορουν οι πολιτικοί φίλοι τους να δημαγωγούν εναντίον όσων ζητούν την εφαρμογή του νόμου, ότι υποθάλπουν το έγκλημα κι ότι είναι φίλοι εγκληματιών.
Λένε ότι Δημοκρατία είναι η κυραρχία του νόμου, σε αντίθεση με τη Δικτατορία που είναι η κυραρχία της αυθαιρεσίας. Τι γίνεται όμως όταν, αυτοί ακριβώς που είναι ταγμένοι στη διαφύλαξη και στην τυφλή εφαρμογή του, δηλ. οι δικαστές και οι εισαγγελείς, τον καταργούν από μόνοι τους, αυθαίρετα κυνικά, απάνθρωπα, οδηγώντας κρατούμενους στο θάνατο, στο βωμό των πολιτικών τους παιγνίων και της ευθυνοφοβίας; Και αυτό το πολίτευμα, πως ακριβώς ονομάζεται;
http://m.tvxs.gr/mo/i/234763/f/news/ellada/epistoli-giotopoyloy-poios-skotose-ton-paylo-psomiadi.html

Δεν πάμε καθόλου καλά με τις αυθαιρεσίες κάποιων δικαστών και εισαγγελέων. Τί κάνει ο πρωθυπουργός; Ο υπουργός Δικαιοσύνης; Τελικά θέλουμε να γνωρίζουμε,  αν κυβερνά τη χώρα η  Δεξιά-Ακροδεξια “δικαστική τήβεννος” . Να βγει η κυβέρνηση και να το πει καθαρά. Να το παραδεχτεί. Αλλά με αποφάσεις , με πράξεις, με διώξεις, με “αποκεφαλισμούς” των Προβατάρηδων. ΄Οχι μισόλογα και κακομοιριά.

 

 

2. Την ενοχή Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ ζήτησε ο εισαγγελέας
Την ενοχή Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ ζήτησε ο εισαγγελέας

Την πρόταση υποδέχθηκε το ακροατήριο με χειροκροτήματα και φωνάζοντας «Ζήτω η Ελλάς!». Η δίκη διεξάγεται και πάλι σε φορτισμένο κλίμα, με το ακροατήριο να διακόπτει συνέχεια τη διαδικασία και την πρόεδρο να ζητεί την κράτηση μιας γυναίκας εκ των παρευρισκομένων.

“ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ”! ΖΗΤΩΩΩΩΩ!

Σίγουρα η δικαιοσύνη στην Ελλάδα ακολουθεί το δρόμο της Ρωσίας, Τουρκίας,  Πολωνίας. Μόνο που στις 3 χώρες οι δικαστές είναι αχυράνθρωποι της κυβέρνησης. Σε μας εδώ της…αντιπολίτευσης. Του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η Ε.Ε θα αντιδράσει και μάλιστα σκληρά σε μια καταδίκη Γεωργίου. ΄Ηταν η ίδια που τόσες φορές κάλυψε τον κατηγορούμενο και δεν αποδέχτηκε πως διέπραξε παράβαση καθήκοντος.

Αλλά, δε φτάνει η Ε.Ε. Οι διαπλεκόμενοι με τη Δεξιά-Ακροδεξιά  δικαστές και εισαγγελείς, τύπου Προβατάρη και σημερινού στη δίκη Γεωργίου εισαγγελικού λειτουργού. πρέπει μια μέρα να καθίσουν  στο εδώλιο κατηγορουμένου.  Κατεξευτέλισαν τη δικαιοσύνη οι πανάθλιοι. Τόση τύφλα,τέτοιο μένος, υπέρμετρη παλιανθρωπιά.

 

3. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΤΑΘΕΙΑ
Ενωση Κεντρώων: Να έρθουν στη Βουλή οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη -Επαιζαν στα ζάρια τη χώρα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS

Τώρα ξύπνησε ο …λεβέντης μας.  Τόσο καιρό έκανε …τουμπεκί, γιατί έτσι τον συνέφερε.

Αποδείχτηκε ύπουλο άτομο ο  πρόεδρος των Κεντρώων. Και σφόδρα λαϊκιστής και δημαγωγός. ΟΦΑ (΄Οπου Φυσάει ΄Ανεμος).

Φυσικά το παίζει και…καφετζού κάθε τόσο με τις προρήσεις και τις μαντείες του. Αλα ο… Εθνάρχης παλιότερα,αν θυμόσαστε.

Βασίλης Λεβέντης και  Σταύρος Θεοδωράκης αποδείχτηκαν χειρότεροι λαϊκιστές  απ΄όλους τους “μεγάλους”. Και το περίεργο ή αστείο είναι  πως άλλους τους φθείρει   η εξουσία και τούτους η έλλειψή της και το στρίγμωμά τους στα “ελάσσονα” έδρανα της ελληνικής βουλής.

Τί μυστήριο είναι το μυαλού του ανθρώπου.Και τί πρόστυχες πολλές φορές οι συμπεριφορές του.

 

 

4. ΗΠΑ-Κίνα-Ρωσία συγκρίνουν τους στρατούς τους -Μπρα ντε φερ με μεγαλειώδεις παρελάσεις
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΡ

 

Φορώντας στολή παραλλαγής ο πρόεδρος Σι είπε στους στρατιώτες ότι «ο κόσμος δεν είναι ασφαλέστερος αυτή τη στιγμή» κι ότι «τώρα, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται ένας ισχυρός στρατός».

Στον ουρανό πάνω από τη βάση πετούσαν τα νέα «αόρατα» κινεζικά μαχητικά Chengdu J-20, την ώρα που στο έδαφος μαγνήτιζαν τα βλέμματα τα πυραυλοφόρα οχήματα παντός εδάφους με τους νέους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους DF-31AG,

Επίδειξη δύναμης του Ρωσικού πολεμικού ναυτικού από τη Βαλτική, μέχρι τη  Μαύρη Θάλασσα και τις ακτές της Συρίας

Την ίδια ώρα ο Βλάντιμιρ Πούτιν επιθεωρούσε ναυτικές δυνάμεις της Ρωσίας, καθώς το Κρεμλίνο έκανε επίδειξη ισχύος στις θάλασσες από τη Βαλτική μέχρι τις ακτές της Συρίας.

 


“΄Ολα τα γουρούνια ίδια μούρη έχουν”. Και φυσικά ΟΛΟΙ οι δικτάτορες μοιάζουν.

Είμαστε υποχρεωμένοι για την ιστορική ακρίβεια να παραδεχτούμε πώς σήμερα  Κίνα και Ρωσία κυβερνώνται  από  δικατορίες και μάλιστα ακραίας μορφής. Συλλήψεις, βασανισμοί,καταδίκες, εκτελέσεις ακτιβιστών και αντιφρονούντων, τρόποι,μέθοδοι  και μέσα που χρησιμοποιούν όλοι οι δικτάτορες στη διάρκεια της ιστορίας.

Και φυσικά πρώτη και καλύτερη  η επίδειξη στρατιωτικής δύναμης. Η αφροσύνη, ο κομπασμός, η χυδαιόητα,η αμορφωσιά.

 

5. KAI THN… KATEBAΣΕ
Η viral φωτογραφία κόρης Προέδρου κράτους που θηλάζει -Προκάλεσε σάλο
Η viral φωτογραφία κόρης Προέδρου κράτους που θηλάζει -Προκάλεσε σάλο [εικόνες]

Σε συνέντευξή της στο BBC η Σαγίεβα είπε ότι μια κουλτούρα που εκμεταλλεύεται σεξουαλικά τη γυναικεία εικόνα προκάλεσε την οργή και όχι η εικόνα αυτή καθεαυτή.
«Το σώμα μου δεν είναι τυχαία, είναι ένα όργανο», είπε η 20χρονη καλλιτέχνις. «Σκοπός του είναι να εκπληρώσει τις ανάγκες του μωρού ου και όχι να γίνει σεξουαλικό αντικείμενο», συμπλήρωσε.
«Οταν θηλάζω το μωρό μου αισθάνομαι σαν να δίνω το καλύτερο που μπορώ. Το να φροντίζω το μωρό μου και να καλύπτω τις ανάγκες του είναι πιο σημαντικό για μένα από το τι λένε οι άλλοι για μένα

 

Πολύ σωτά το είπε η μητέρα. Το σώμα δεν είναι σεξουαλικό αντικέιμενο αλλά όργανο. Και μάλιστα σε ένα ιερότατο καθήκον, το θηλασμό.

Κακώς,επομένως,  κατέβασε τη φωτογραφία.Μόνο οι ανώμαλοι,οι διεστραμμένοι,οι πουριτανοί και οι θρησκευάμενοι  θα μπορούσαν να  διακρίνουν έστω και τον ελάχιστο σεξισμό πίσω από μια  φωτογραφία, που δείχνει μια μάνα να δίνει ζωή από το ζωογόνο  στήθος της σε μια ψυχούλα.

Τί υποκρισία!

 

6.Τhe contribution of homo-naturalis.gr to free press
Lily James <lily.jam@yahoo.com> Σήμερα στις 10:07 π.μ.
Προς
hnaturalis@yahoo.com

 

Πήραμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο μέηλ  σύμφωνα με την επιθυμία του αποστολέα:

Hello there !

I am sorry I do not speak Greek but I think I can help your users.
I saw that you mentioned Transparency International on your page here: homo-naturalis.gr/home/content/view/560/78/ so I figured that free press is a subject you might care for.
Corruption is everywhere, and it is the journalist’s responsibility to report it. Yet, with recent discoveries of surveillance on journalists, they are having a much harder time doing their job.
I’d like to ask you to share a guide, written by one journalist to his colleagues all over the world. The guide can help them protect their work and fulfill their mission.
If you can add it to your page, as well as share it over social networks, it would be a tremendous help to the free press.
Thanks in advance,
Lily