ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ

 

 

Νέα θύελλα αποκαλύψεων από Βαρουφάκη -Τσίπρας: Χέσ… τον Ευκλείδη, μου μίλησε άσχημα
Φωτογραφία: Andrea Bonetti / PM Handout / SOOC

 

Δεν είναι απλά Κουρκουσούρα  και καρακατσουλιό του αισχίστου είδους ο …Μπαρουφάκης. Είναι κανονικός  τυχοδιώκτης. Χωρίς, μπέσα, δίχως τσίπα!

Μας λένε ,σοβαρές πηγές, που ξέρουν καλά από αντι-πληροφόρηση, κόντρα στην παρα-πληροφόρηση  πως ο Yannis Varoufakis βρίσκεται πια  σε διατεταγμένη εφοπλιστική υπηρεσία. Αχυράνθρωπος δηλαδή  κι αυτός  των θεσμοφυλάκων (διάβαζε εφοπλιστές, ολιγάρχες, καναλάρχες, εκδότες κ.α) της λεγόμενης  “επάρατης” παράταξης της Δεξιάς. Δε διάλεξε ούτε τυχαία την εποχή για να κυκλοφορήσει  το αφελές  μυθιστόρημά του, ούτε όσα αναφέρει είναι εκείνα που   έγιναν ή ειπώθηκαν την περίοδο που έπαιζε τα παιχνίδια της αυτοπροβολής του  στην Ευρώπη.  Είναι  εκείνα που εξυπηρετούν τελικά το στόχο των νέων αφεντικών του. Ως κανονικός, δηλαδή,  σφογγοκωλάριος, υπηρετεί πια   ο …εμβριθής  οικονομολόγος  την παράταξη στην οποία ανήκε πάντα, αλλά καμωνόταν πως δεν το γνώριζε.

΄Οπως αναλύσαμε πρόσφατα εδώ στο κείμενό μας με τίτλο “ZOYME THN ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ «ΕΠΑΡΑΤΗΣ», ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ; μεγάλα γεγονότα ετοιμάζονται στην κομματική  κονίστρα (διάβαζε αιμοσταγή αρένα).  Πολλά κορμιά φαίνεται πως θα ξεσκιστούν από τα πεινασμένα λιοντάρια ένθεν και εντεύθεν του …συνταγματικού κομματικού τόξου.

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι συν  αυτώ («πλην Λακεδαιμονίων» ΑΝΕΛ) ετοιμάζονται για μια άνευ προηγουμένου ,λυσσαλέα αναμέτρηση- επίθεση στη Δεξιά παράταξη. Αλλά τούτη τη φορά με στόχο όχι το απλό  ξεβράκωμα του κόμματος που ίδρυσε ως ΕΡΕ και επανίδρυσε ως Ν.Δ ο…Εθνάρχης τους Κωνσταντίνος Καραμανλής. ΄Εχει αποφασιστεί στην Κουμουνδούρου επίθεση  κατά μέτωπο και γενικευμένη , όχι όπως γινόταν  μέχρι τώρα με πλαγιοκοπήσεις  ή άλλες φθορές του εχθρού. Μιλάμε, δηλαδή,  για πόλεμο μέχρις  εσχάτων στον  οποίο ένας από τους δύο αντιπάλους θα πρέπει να εκλείψει οριστικά.

Οι “Αλέξηδες” θα  παραταχτούν στη γραμμή μάχης  ενδεδυμένοι με τα τετριμμένα, μεν ,αλλά «μεταποιημένα»   ιμάτια της Αριστεράς. Ο σαλπιγκτής  τους θα μας ξεκουφαίνει συνεχώς και αδιαλείπτως  με το σύνθημα πως αυτοί και μόνο είναι οι αποκλειστικοί κληρονόμοι και φορείς της ευρύτερης  Αριστεράς, όπως την εξέφρασαν από τις παλιότερες εποχές  ως και πρόσφατα κομματικοί σχηματισμοί ,σαν  το  ιστορικό ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ.

Ο  Κεντρο-Δεξιο-Ακροδεξιο-Βασιλικο-Ναζί Κυριάκος θα παραταχτεί με την καλοσιδερωμένη του  φουστανέλα του εθνικόφρονος   πατριώτη, υψώνοντας  τα φλάμπουρα της παραδοσιακής Δεξιάς («πατρίς- θρησκεία- οικογένεια),η οποία ως γνωστό  εξικνείται από τα δεξιά του παλιού Κέντρου, ως τα κράσπεδα κι ακόμα πιο μέσα του Ναζισμού.   Ο   παρατεταγμένος αυτός αχταρμάς των οπαδών, χωρίς πλέον διαχωριστικές γραμμές, θα συγκροτήσουν ενιαίο, αρραγές μέτωπο. Μάλιστα θα συμπαραταχθούν σ΄αυτό   οι ΑΝΕΛ του Καμμένου, αλλά και  πολλοί οπαδοί του Μιχαλολιάκου, ο οποίος  θα περιοριστεί πλέον ,ως “αρχηγός από τη φυλακή” των ακραιφνών Ναζί, κουβαλώντας πάντα το ανάθεμα του αποστάτη-προδότης της μάνας Δεξιάς.

Στα υπόλοιπα μικρά κόμματα του …συνταγματικού τόξου, θα συμβεί αυτό ακριβώς που εύστοχα αποφάνθηκε ο θυμόσοφος λαό μας πως «όταν στο βάλτο τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια”. Και ευτυχώς ,δηλαδή, που θα έχουμε  γερές απώλειες και σε εκείνα, γιατί καθόλου αμέτοχα της πολιτικής (και όχι μόνο) κακοδαιμονίας της χώρας δεν είναι τα μικρά λεγόμενα κόμματα.  Αντίθετα μάλιστα.

Για τους φανατικούς, τους «αόμματους» και τους  μικρόψυχους, του ΚΚΕ, περισσότερο, που θα τους «σηκωθεί η τρίχα» για την ευθύνη που τολμήσαμε να χρεώσουμε και σε αυτούς για τη  χρεοκοπία της χώρα, θα θυμίσουμε  ένα παλιότερο κείμενό μας. Το είχαμε κοινοποιήσει και στον Περισσό, τότε που είχαμε ξεκινήσει ήδη από το 2008  τη «σταυροφορία» της ενημέρωσης κομμάτων και εμπορκής δημοσιογραφίας για την επισυμβείσα από τότε πτώχευση . Γράφαμε:  

ΚΚΕ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ:ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ
05.12.08
 

  Τα μικρά λεγόμενα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου-και όχι μόνο τα σημερινά-   φαίνεται να κάνουν ή κάνουν  στις εκάστοτε κυβερνήσεις αντιπολίτευση και μάλιστα, κάποιες φορές, σε υψηλούς τόνους και σφόδρα επιθετική. Ο αντιπολιτευτικός αυτός χαρακτήρας των μικρών κομμάτων, πάντως , όλοι γνωρίζουν πως είναι «εκ του ασφαλούς» και οφείλεται, κατ εξοχήν (αλλ΄όχι μόνο), στους παρακάτω λόγους: 1. Δε διεκδικούν εξουσία  (τουλάχιστον, δεν είναι ορατή στο άμεσο μέλλον η κατάκτησή της ).Τι έχουν, επομένως, να χάσουν? Μήπως πρόκειται ποτέ να κληθούν να απολογηθούν γι΄αυτά που απαιτούν ως αντιπολίτευση, αλλά δε θα εφάρμοζαν ως κυβέρνηση?  2. Σ αυτή την τακτική  έγκειται και υφίσταται η ουσία της ύπαρξής τους. Οι οπαδοί τους, κατά κανόνα, είναι οι δυσαρεστημένοι των δύο μεγάλων κομμάτων, που μονοπωλούν την εξουσία και εναλλάσσονται σ αυτήν. Αντιπολιτεύομαι, άρα… υπάρχω, είναι η πρωτογενής φιλοσοφία των μικρών. Αυτό είναι μονόδρομος για εκείνα. ΄Οσο, μάλιστα,  «φωνάζεις» περισσότερο, όσο μεγαλύτερο μένος δείχνεις προς στα κόμματα εξουσίας και στην πολιτική που ακολουθούν, τόσο καλύτερα για σένα. Όχι μόνο διασφαλίζεις  την ύπαρξή σου, αλλά συγκρατείς  έτσι  τους οπαδούς  σου και κάποτε τους αυγαταίνεις κιόλας.
 Φαινομενικά, τα  ελληνικά μικρά κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν  αγεφύρωτες διαφορές στις  ιδεολογικές-πολιτικές τους κατευθύνσεις  και δείχνουν να πορεύονται  σε δρόμους παράλληλους και άρα ουδέποτε συναντώμενους. Για παράδειγμα, το ΚΚΕ και το ΛΑΟΣ. Το ένα, αρτηριοσκληρωτικό σταλινικό κόμμα. Το άλλο, ακραιφνώς εθνικιστικό, αλλά με ασαφή ιδεοληπτική ταυτότητα (ολίγον  έως πολύ φασισμό, ολίγην  χούντα-στρατοκρατία και λοιπά συναφή).Σε τι και πού θα μπορούσαν, επομένως, να συναντηθούν Παπαρήγα και Καρατζαφέρης? Πουθενά, εκ πρώτης όψεως, φυσικά. (Η απλοϊκή-αφελής πολιτική προσέγγιση-άποψη ότι και τα δύο είναι ολοκληρωτικά κόμματα, δε στέκει, γιατί άλλο πράγμα ο κομμουνισμός στην ιδεολογική του πεμπτουσία και άλλο ο φασισμός. Ούτε και ιστορικά υφίσταται συμψηφισμός .Μπορεί να στέκει, βέβαια, ως προς το σκέλος, τι Χίτλερ τι Στάλιν, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία και όχι της παρούσης).
 Παρ΄όλα αυτά τα τρία σημερινά μικρά ελληνικά κόμματα στην κοινοβουλευτική τους λειτουργία, έχουν να επιδείξουν σε πολλά μια ταυτόσημη πορεία και μάλιστα χρησιμοποιούν φανερά  τα ίδια  «πολιτικά» μέσα ή τα αντιγράφουν μεταξύ τους. Και τα τρία, ας πούμε, δεν αρνούνται να εισπράξουν την παχυλότατη επιδότηση, που παίρνουν όλα τα ελληνικά κοινοβουλευτικά κόμματα για τα κομματικά τους έξοδα και ας ξέρουν πως αυτό που εισπράττουν είναι το «αίμα» των πολιτών-και μάλιστα των οικονομικά ασθενέστερων- που θα πληρώσουν τις κομματικές εισφορές μέσω της φορολογίας ή του εξωτερικού δανεισμού, τον οποίο και πάλι καταβάλλει ο πολίτης  και τα τρισέγγονά του . Δεν αρνούνται ακόμα τους υψηλότατους για τα ελληνικά οικονομικά δεδομένα  βουλευτικούς μισθούς και τις υπόλοιπες εξυπηρετήσεις και απαλλαγές. Και να σκεφτεί κανείς πως ένας βουλευτικός μισθός  αντιστοιχεί  περίπου σε 10 συντάξεις  χαμηλοσυνταξιούχων  Ελλήνων! (Το ΚΚΕ υποστηρίζει-και είναι αλήθεια- ότι οι βουλευτές του εισπράττουν μεν τους μισθούς τους, αλλά τους καταθέτουν στο κόμμα για τα κομματικά έξοδα. Αλλά…ξεχνούν, όμως, να μας πουν ότι οι  ίδιοι αυτοί οι βουλευτές πληρώνονται από το κόμμα, όπως και τα υπόλοιπα κομματικά –επαγγελματικά στελέχη).Τέτοια παραδείγματα κοινής πορείας  και αντίληψης για κάποια πράγματα, όπως είπαμε, των μικρών κοινοβουλευτικών κομμάτων, υπάρχουν πολλά.
  Εκεί, όμως ,που «δίνουν ρεσιτάλ»,όσον αφορά την αγαστή συνεργασία, την ασυλία και την υποκρισία ΟΛΩΝ των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου, είναι στο μέγα θέμα του καταστροφικού δανεισμού της χώρας. Όπως και σε άλλο  θέμα  με τίτλο «ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ» αναπτύξαμε, η χώρα έχει καταρρεύσει οικονομικά (πτωχεύσει) και αυτή είναι η διαπίστωση όλων των οικονομικών κύκλων της Ευρώπης και των Βρυξελών, φυσικά. Το χρέος και τα ελλείμματα είναι απίστευτα τεράστια. Μισθοί, συντάξεις, εξοπλισμοί, παροχές διάφορες και κονδύλια, καταβάλλονται πλέον μόνο από δανεικά, αφού δεν υπάρχουν χρήματα στον κρατικό κορβανά. Ο δανεισμός (αν βρεθούν δανειστές) της επόμενης χρονιάς( 2009), για παράδειγμα, θα πλησιάσει τα 50-55 δις, ευρώ και με επιτόκιο 2% μεγαλύτερο της…Γερμανίας.
 Και ενώ αυτή είναι η τραγική και μη αναστρέψιμη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η μεν κυβέρνηση αποκρύπτει την αλήθεια από τους ΄Ελληνες, τα δε λοιπά κόμματα, ενώ γνωρίζουν κι αυτά πολύ καλά πως  η οικονομική καταβαράθρωση της χώρας είναι οριστική και αμετάκλητη, όχι μόνο δεν  προβαίνουν σε «σταυροφορία» ενημέρωσης, αλλά τη συγκαλύπτουν κιόλας. Φωνάζουν, τάχα μου, ελάχιστες φορές, αλλά στην ουσία προτιμούν να ασχολούνται με τα …αποδοτικά σε κομματικό όφελος σκάνδαλα, τύπου Βατοπεδίου-Εφραιμ, γιατί είναι «πιασάρικα» και τηλεοπτικά, παρά με το πρόβλημα της οικονομικής κατάρρευσης.
 Αλλά, γιατί αυτή η στάση  και των πέντε ελληνικών κομμάτων-συνεταίρων? Τα δύο μεγάλα κόμματα, βέβαια, έχουν τους ίδιους λόγους να καμώνονται πως δε βλέπουν τίποτα. Αυτό, γιατί και τα δύο, όταν ασκούν κυβερνητική εξουσία, δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να δανείζονται ασύστολα, επειδή ακριβώς ούτε έχουν να προτείνουν ούτε να εφαρμόσουν κάποιο πρόγραμμα πλουτοπαραγωγικό για τη χώρα. Η εύκολη και συνηθισμένη λύση, λοιπόν, είναι ο αναπόφευκτος και σκληρός δανεισμός. Και την εφαρμόζουν ανελλιπώς και αδιαλείπτως από τη μεταπολίτευση και μετά. Τις συνέπεις από  αυτόν τον άκρατο δανεισμό, τις υφιστάμεθα πια όλοι στο πετσί μας. Ευτυχώς, που με την γενική οικονομική κρίση έγινε απόλυτα εμφανές το πρόβλημα και δε γίνεται να το αποκρύψουν άλλο.
 Αλλά, καλά τα μεγάλα κόμματα. ΄Εχουν τους λόγους τους να  «κάνουν τη σουπιά».Τα μικρά, όμως, που σε άλλες περιπτώσεις είναι λαλίστατα και βλέπεις, παραδείγματος χάριν, στη Βουλή τον Αλαβάνο να «βγάζει αφρούς» και τον Καρατζαφέρη να …γρονθοκοπεί  την κυβέρνηση, γιατί στο θέμα του δανεισμού κρατούν χαμηλούς τόνους ή τους ψηλώνουν σπάνια? Πήρε, ας πούμε, αυτό το θέμα ποτέ την έκταση του Βατοπεδίου, της Ζίμενς και των άλλων σκανδάλων? Όχι, βέβαια. Και ο λόγος? Πολύ απλός και καθόλου μαχητός.
  Αν μιλήσουν τα μικρά κόμματα, πολλώ μάλλον, αν ξεσπαθώσουν ή ξεκινήσουν σταυροφορία, οι δύο «μεγάλοι», ειδικά το κυβερνών κόμμα, θα ερωτήσουν, πρώτα την κυρία Παπαρήγα : -Εσείς, τι προτείνετε ,δηλαδή, να κανουμε ? Η απάντηση της Παπαρρήγα: -Να τα πάρετε από τους έχηδες, τους Βαρδηνογιάννηδες και…( τα λοιπά μπλα-μπλα της Αλέκας). Εκείνοι, όμως, επιμένουν: -Ακούστε, αυτό το έχουμε στο πρόγραμμα μελλοντικά και όσοι χρωστάνε θα πληρώσουν, δεν το συζητάμε(!).Εμείς μιλάμε, όμως, για τώρα. Σε λίγες ημέρες θα πρέπει να καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους. Όπως πολύ καλά ξέρετε, αυτοί οι μισθοί θα καταβληθούν  από τα δανεικά. Το ίδιο θα γίνει και για τους μισθούς τους του Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου κ.λπ, που κι αυτοί θα καταβληθούν από δανεικά. Προτείνετε, λοιπόν, κυρία Παπαρρήγα, να μην πληρώσουμε μισθούς, συντάξεις και δώρα στους εργαζόμενους?
  Κι εδώ, φυσικά, η κυρία, όπως και οι έτεροι κύριοι των δύο άλλων μικρών κομμάτων, «ποιούνται την νήσσαν». Αλλοίμονό τους ,αν πρότειναν να σταματήσουν εδώ και τώρα οι καταβολές μισθών και συντάξεων, για να ορθοποδήσει η οικονομία. Αυτοί, που κόπτονται για το μικροσυνταξιούχο και το μισθωτό,  που «πίνουν νερό στο όνομά του» (που είναι και ο οπαδός τους στο τέλος τέλος), να ζητήσουν να μην καταβληθούν οι αποδοχές του? Την επομένη θα έπρεπε να βάλουν λουκέτα στα κομματικά τους μαγαζιά, όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, ελλείψει πελατείας, γιατί θα είχε λακίσει προς  κάθε κατεύθυνση και δε θα μπορούσε να συμμαζευτεί με τίποτα!


Αλλά  με ποια όπλα θα παραταχτούν τελικά οι δυο ισχυροί αντίπαλοι στην προγραμματισμένη  «ζωής και θανάτου»  μάχη;   Τα παλιά όπλα, εθνικής, πατριωτικής,  δημαγωγικής  και άλλης, μικρής τώρα πια, εμβέλειας, έχουν  ξεπεραστεί από τα γεγονότα που επακολούθησαν μετά τη χρεοκοπία από το 2008 ως σήμερα. Χρειάζονται νέα όπλα, «σύγχρονης τεχνολογίας» και αποτελεσματικά. Και για την Ελλάδα αυτή τη στιγμή, πραγματική «πυρηνική βόμβα», αποτελεί η κρίση στην οικονομία ,η χρεοκοπία της χώρας.

Η «επάρατη» παράταξη της Δεξιάς του Κυριάκου Μητσοτάκη  θα εξαντλήσει τις επιθέσεις της στα μνημόνια και όχι στη χρεοκοπία. Θα ξεκινήσει αποκλειστικά από το μνημόνιο του Γιώργου Παπανδρέου και θα προχωρήσει στον Αλέξη Τσίπρα.  Θα  επιδείξει μεεγάλη προσοχή, αποφεύγοντας πάση θυσία να πατήσει στην ήδη γνωστή περιχαρακωμένη  με νάρκες  περιοχή  Κ. Καραμανλή . Αρχή των δεινών της οικονομικής κρίσης είναι  ο «Γιωργάκης»,που  υπέγραψε το «επαίσχυντο, το καταστροφικό  πρώτο μνημόνιο» .

Είναι αυτό για το οποίο οι τότε ακραιφνείς  οικονομικοί εισαγγελείς αχυράνθρωποι της Δεξιάς  Πεπόνης και Μουζακίτης  (Δεξιός ο πρώτος  και Ναζί ο δεύτερος)  κατηγόρησαν ως αποκλειστική  αιτία   της οικονομικής καταστροφής  και της χρεοκοπίας της χώρας και μοναδικό υπεύθυνο  το συγκεκριμένο  τότε πρωθυπουργό.  Και ο Κυριάκος αυτό το μνημόνιο θα σφυροκοπήσει.  Ούτε ένα βήμα πίσω, μια έστω τυπική αναφορά  2 χρόνια τουλάχιστον πριν στη διακυβέρνηση Κώστα Καραμανλή. Εδώ είναι το ναρκοπέδιο και ξέρει πολύ καλά ο Κυριάκος πως  χρειάζεται να προσέχει κάθε του βήμα.

Από κει και ύστερα, όταν  θα αναφέρεται στο  δικό τους  Σαμαρά, θα υποστηρίζει πως ο Αντώνης δεν είχε άλλες επιλογές παρά να συνεχίσει τα μνημόνια και την υποταγή στις εντολές των τοκογλύφων. Πλήρωνε την εγκληματική επιλογή του «Γιωργάκη» ,θα  ισχυρίζεται  συνεχώς και αναίσχυντα.   

Αμέσως μετά θα επιλέξει να αναφερθεί  στο μέγα έγκλημα, και μάλιστα “εσχάτης προδοσίας και  καθοσίωσης” ,που το χρεώνεται η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ.   Και ,ναι,  μεν καλά έκαναν και συνέχισαν την ίδια τακτική της υπογραφής μνημονίων οι ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ, αλλά, το έκαναν με καθυστέρηση τουλάχιστον 6 μηνών, με αποτέλεσμα ΟΛΗ η καταστροφή της  οικονομίας της χώρας και η πτώχευση, η χρεοκοπία και όλα τα σημερινά δεινά  να έχουν σημείο αναφοράς και εκκίνησης αυτό το περίφημο πρώτο 6μηνο της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ!

Το λάθος δεν ήταν  η υπογραφή μνημονίων ,αλλά γιατί η κυβέρνηση βολιδοσκοπούσε δια του  σημερινού κατηγόρου της Γ.  Βαρουφάκη τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων. Αυτό είναι ουσιαστικά το μοναδικό και θωρούμενο από την ίδια τη Δεξιά ως ισοπεδωτικής καταστροφής όπλο που θα χρησιμοποιήσει ο  αρχηγός της  Ν.Δ-ενωμένης Δεξιάς. Και φυσικά, θα  τον σιγοντάρουν με «λιανοντούφεκα» οι δραχμιστές του Λαφαζάνη και της Θυγατέρας Ζωής Κωνσταντοπούλου . Στην πρώτη γραμμή  και ο δικός τους πια καραδεξιός  συγγραφέας κατ΄ανάθεση,  Γιάννης Βαρουφάκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας αλλάζει άρδην τακτική πολέμου. Ως τώρα πιστός στη συμφωνία- ομερτά με τον Κ. Καραμανλή (Τσίπρας: Σου κρύβω την ευθύνη σου για τη χρέος και δε σε στέλνω σε ειδικό δικαστήριο. Καραμανλής: Σου προσφέρω αντάλλαγμα ψήφους της Κεντροδεξιάς και κυβερνητικό συνεταίρο τον Πάνο Καμμένο).  Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει πλέον τα πάνω κάτω. Γνωρίζει πως δεν έχει καμιά ελπίδα να διασωθεί με την αλλοπρόσαλλη πολιτική συμπεριφορά και ειδικά με την τακτική «μια στο καρφί και μια στο πέταλο». ΄Εχει χρεωθεί πολλά για να μπορέσει να ελπίζει σε μια εκλογική νίκη και μάλιστα με αυτοδυναμία.

΄Ενας μόνο τρόπος υπάρχει να διασωθεί ή τουλάχιστον να μη συντριβεί, να κρατήσει αξιοπρεπές εκλογικό αποτέλεσμα. ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ  ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ  ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. Αργά ή γρήγορα.  Θα αναζητήσει τις πραγματικές αιτίες και την ουσιαστική χρονολογία της χρεοκοπίας της χώρας, που πάει πίσω στο 2007-2008, όπως είπαμε. Θα τη χρεώσει αποκλειστικά και μόνο στην ΕΠΑΡΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ  ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ.  

 Πιστεύουμε πως δε θα προτείνει επίσημα στη Βουλή μόνο τη   σύσταση κάποιας επιτροπής, αλλά θα προχωρήσει σε υπόδειξη   όλη η κυβέρνηση  Κ.Καραμανλή να καθίσει στο εδώλιο  ειδικού δικαστηρίου.  Ο Αλέξης Τσίπρας, ελεύθερος πια από το δεσμευτικό όρκο της «ομερτά», που τήρησε πιστά τόσα χρόνια, θα  προσπαθήσει να αποδείξει πως  το νερό της δεξαμενής είναι δηλητηριασμένο,   γιατί η πηγή που την τροφοδότησε είχε δηλητήριο. Τα μνημόνια όλων των μεταΚαραμανλικών κυβερνήσεων ήταν η συνέπεια της χρεοκοπίας και δεν σηματοδοτείται  η  οικονομική  κρίση  από τα μνημόνια ούτε εξαιτίας τους, αλλά από τη χρεοκοπία της χώρας το 2007 -2008 ,όταν η  κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή διπλασίασε το χρέος και εκτίναξε το έλλειμμα στο 15,2.

 Περιμένουμε με ανυπομονησία και…χαιρεκακία να ομολογήσουμε τα βουβάλια να πλακώνονται στη λάσπη. Αλλά ομοίως και τα βατράχια να συνθλίβονται. Κι αυτά, άλλωστε, με λάσπη  τρέφονται.

Οι κερδισμένοι θα είναι οι  ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.΄ Οσοι επέλεξαν να μην είναι οπαδοί, πελάτες, κομματικοί φονταμενταλιστές. Νέα κινηματικά σχήματα θα ζήσουμε ,για να υπηρετήσουμε και να αναδείξουμε όλοι όσοι πιστεύουμε πως  αυτού του είδους η εντελώς σάπια  ελληνική κοινοβουλευτική τους δημοκρατία «εξεμέτρησε το ζην».

΄Εχουμε χρέος  στις γενιές των Ελλήνων που έρχονται να καθαρίσουμε την «κόπρο του Αυγεία». Και  χειρότερη λάσπη και δυσωδία, που   συσσώρευσαν τα κόμματα, μικρά  και μεγάλα,  δεν υπάρχει. Είναι ώρα να αλλάξει η χώρα διαδρομή αλλά  και επαναπροσδιορισμό ταξιδιού. Ξανά σχεδιασμός από την αρχή. Τούτοι τη φορά, ας πρωτοστατήσουν οι Πολίτες στη χάραξη  της  πορείας.