ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

  1. Η ΛΟΓΙΚΗ ΣΤΑΜΑΤΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ
  2. 72 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ “ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ”  ΧΙΡΟΣΙΜΑ-ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ
  3. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ. ΚΑΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΚΑΙ ΘΡΑΣΟΣ
  4. ΚΑΜΙΝΗΣ  ΑΠΟΦΑΙΝΕΤΑΙ …ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ.
1. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ
Στα… χαρακώματα με την αντιπολίτευση για τη θητεία Γαβρόγλου
Φωτογραφία: Nikos Libertas / SOOC

 

Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει με αφορμή τη στρατιωτική θητεία του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Η θύελλα έχει προκληθεί από δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», σύμφωνα με το οποίο κ. Γαβρόγλου είχε κάνει χρήση του ευεργετικού διατάγματος 720/70 της δικτατορίας για να μη στρατευθεί ως γεννηθείς στην Κωνσταντινούπολη και ευρισκόμενος στο εξωτερικό για σπουδές.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «παρότι υπήρξε τέκνο της ελληνικής Διασποράς που παραδοσιακά γαλουχεί τα παιδιά της με σεβασμό απέναντι στα σύμβολα της πατρίδας, ο Κώστας Γαβρόγλου, όταν έφτασε σε ηλικία 24 ετών και κλήθηκε να υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό για μια θητεία μόλις οκτώ μηνών, προτίμησε να την εξαγοράσει για να συνεχίσει τις σπουδές του στο εξωτερικό».

Τυχερός ο υπουργός Παιδείας. Δεν υπηρέτησε την  παράνοια, την απίστευτη τρέλλα του ελληνικού στρατού, ιδιαίτερα τις παλιότερες μέρες,τη δική μας εποχή. ΄Εχασα δυόμιση σχεδόν χρόνια από τη ζωή μου, κινδύνευσα άμεσα, πήγαν όλες οι υποθέσεις μου πίσω τότε, χωρίς έστω και ένα κέρδος, τυπικό ας ήταν.

Μακαρίζω το Γαβρόγλου που ΝΟΜΙΜΑ,χωρίς τρελόχαρτα σαν …μερικούς- μερικούς,  κατάφερε να μην υπηρετήσει. Αν θέλουν οι εθνικόφρονες ,ας στέλνουν αυτοί τα παιδιά τους στρατιώτες. Αλλά πάνω στα…όρη και τα βουνά που υπηρετήσαμε εμείς .Με σκοπιές, “γερμανικά νούμερα”, με ασκήσεις, πορείες…ταλαιπωρίες.

Και μετά ας έρθουν να μιλήσουμε αυτοί οι κύριοι με το “βύσμα” στο χέρι. . Και όχι μόνο στα στρατά.

 

 

2. Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ»
ΚΚΕ για τα 72 χρόνια από τη Χιροσίμα: Οι λαοί αντιμέτωποι με την καπιταλιστική βαρβαρότητα
φωτογραφία αρχείου: eurokinissi

Συμπληρώνονται φέτος εβδομήντα δύο χρόνια από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι».

«Μια ενέργεια που δεν υπηρετούσε καμία στρατιωτική ανάγκη εναντίον της ήδη ηττημένης Ιαπωνίας, παρά μόνο τον εκφοβισμό των λαών, της Σοβιετικής Ένωσης, του ανερχόμενου τότε σοσιαλιστικού συστήματος και κομμουνιστικού κινήματος.
Από τη ρίψη των ατομικών βομβών εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ χιλιάδες εξακολουθούν να πεθαίνουν κάθε χρόνο από τις συνέπειες της ραδιενέργειας» αναφέρει Ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Το έγκλημα των ΗΠΑ στη Χιροσίμα-Ναγκασάκι είναι ιστορικά καταγεγραμμένο ως επαίσχυντο και φρισκιαστικό. Το χειρότερο είναι πως ποτέ κανείς δεν τιμωρήθηκε από τους πρωτεργάτες εκείνης της μεγάλης συμφοράς.

Και ακόμα χειρότερα. Ουδείς πρόεδρος, ούτε ο Ομπάμα, ζήτησε γονυπετής συγγνώμη πάνω  από ματωμένα  χώματα  της Χιροσίμα-Ναγκασάκι.Η ιστορία περιμένει ένα νουνεχή, σώφρονα αμερικανό πρόεδρο, αν μη τι άλλο, να ζητήσει ειλικρινά και με ιστορική ευθύνη   συγγνώμη για το φοβερό έγκλημα στην Ιαπωνία.

΄Οσο για το σταλινικό ΚΚΕ,  ας σιωπά καλύτερα.Ας καταδικάσει πρώτα τα εγκλήματα του “πατερούλη” Στάλιν  ,το ανοσιούργημα του ολοκαυτώματος της Ουκρανίας, ας αποκηρύξει το σταλινισμό και μετά ας μιλήσει και για  τα εγκλήματα των Αμερικανών.

Αιδώς, Αργείοι στον Περισσό! Για “κουκιά” ψάχνετε. Μη σεβόμενοι ακόμα και το αίμα αθώων θυμάτων.

 

3. ΟΥΤΟΠΙΑ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ
Μπαμπινιώτης για τους σημαιοφόρους με κλήρωση: Λάθος της κυβέρνησης να συγκρίνει την αριστεία με την ισότητα
Φωτογραφία: SOOC- Menelaos Myrillas

Αισχρός ο τύπος.  ΄Εκανε το γιο του πανεπιστημιακό στην Κομοτηνή. Λήστευε τις εργασίες των φοιτητών ,για να κάνει τις  εκδοτικές του  μπίζνες,  χωρίς ποτέ να τους ρωτήσει.

Πέρα από τα σοβαρά σφάλματα του λεξικού του. Πέρα από το ήθος του γενικότερα  ως πανεπιστημιακός  έμπορος βιβλίων, Αλλά και ως…ιεροψάλτης. Για να μην πούμε για την ασέβεια που επέδειξε  στον καλό δάσκαλο και  άξιο γλωσσολόγο Κριαρά .

“Η σιωπή είναι χρυσός”. Αυτό τουλάχιστον όφειλαν  να το γνωριζουν όσοι ασελγούν στην επιστήμη ,”χρηματιζόμενοι” με οποιονδήποτε τρόπο.

 

4. Ο Καμίνης υποψήφιος για την προεδρία της ΔΗΣΥ απέναντι στη Φώφη -Δρομολογεί τις διαδικασίες παραίτησής του;

΄Οχι πως η Φώφη και ειδικά  ως θυγατέρα Γεννηματά, είναι καλύτερη από τον Καμίνη.  Γενικώς για μας ” όλα τα γουρούνια έχουνε την ίδια μούρη”. ΄Ασε που “από πίτα που δεν τρως, τί σε μέλλει κι αν καει;”. Αλλά, όχι και τέτοιο θράσος, ο Καμίνης να προαλείφεται και τούτος ως αρχηγός  κόμματος και μάλιστα σοσιαλιστικού.

Κι επειδή συνηθίζει ο …ρέκτης δήμαρχος να το παίζει αγωνιστής, διαβάστε για το συνεπή  ….σοσιαλιστικό  βίο του   στο παρακάτω κείμενο που δημοσιεύσαμε εδώ πριν κάποια χρόνια (28/2/2012):

 

” Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο Συνήγορος του Πολίτη συνεχίζει να πληρώνει μισθώματα, για πολυτελές ακίνητο που βρίσκεται πίσω από το Χίλτον, στην οδό Χατζηγιάννη Μέξη 5, περίπου 1,2 εκατ. ευρώ τον χρόνο στη Μονή Βατοπεδίου, με διαχειριστή του ακινήτου, ως επικεφαλής του μοναστηριού, τον, προσωρινά κρατούμενο, ηγούμενο Εφραίμ.

Μάλιστα, κατά το δημοσίευμα, το ΑΣΕΠ πληρώνει πάνω από 150 χιλιάδες ευρώ τον μήνα ή κοντά στα 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο για το κτίριο στην οδό Πουλίου. Αντίστοιχα περίπου 41.000 ευρώ το μήνα καταβάλλονται για την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, 20.543 ευρώ για το ΕΣΡ, 14.000 ευρώ για τα γραφεία του Συνηγόρου του Καταναλωτή και 11.800 ευρώ για τη στέγαση της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση στη λεωφόρου Συγγρού.” (ΜΜΕ)
Συνήγορος Πολίτη, Αρχή προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, συνήγορος Καταναλωτή. Τρεις άχρηστες στην κυριολεξία υπηρεσίες (“θεσμοί”), που δε δημιουργήθηκαν να προσφέρουν έργο ουσίας, αλλά για “βιτρίνα” του (τάχα μου) δημοκρατικού μας…κράτους. Και φυσικά,  για να βολέψουν κάποιους καρεκλοκένταυρους. Να παραθέσουμε πραγματικά περιστατικά προς επίρωση των παραπάνω, για να υποψιαστούν οι… ανυποψίαστοι ακόμα. Πριν λίγα χρόνια,όταν ο σημερινός  “άρχοντας” της Αθήνας κύριος Καμίνης ήταν επικεφαλής του Συνηγόρου του Πολίτη είχε αποφανθεί ο ίδιος πως η υπηρεσία του δεν… ασχολείται με υποθέσεις, όπως η άρνηση της πολιτείας να χορηγήσει γονική άδεια σε γονέα!  Ο  Συνήγορος του Καταναλωτή, όταν ενημερώθηκε πως η EUROBANK υπεξαίρεσαι από λογαριασμό συνταξιούχου σε υποκατάστημά της   το 2008 τη σύνταξη και τα επιδόματά του, αδιαφόρησε παντελώς και αισχρώς από τότε μέχρι σήμερα.Τέλος,  Η Αρχή προστασίας (μπλα μπλα), επί εποχής Δαφέρμου, ενημερώθηκε με πολυσέλιδη καταγγελία και με ακλόνητα στοιχεία από δημόσιο υπάλληλο  για  διαφθορά και χονδροειδείς παραβιάσεις του νόμου σε υπηρεσία,αλλά ο συνταξιούχος Αρεοπαγίτης “ένιψε τας χείρας” του προς τέρψιν και αγαλλίασιν των διεφθαρμένων και παρανομούντων. ΄Ομως, όλοι αυτοί οι επικεφαλής κύριοι των υπηρεσιών προς …εξυπηρέτηση του Πολίτη δεν παρέλειψαν ποτέ να εισπράττουν τους παχυλότατους μισθούς τους  και παράλληλα να υπογράφουν τις καταστάσεις με τα κονδύλια για την καταβολή “χρυσών”   μισθωμάτων  . “Βάλανε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα”,με άλλα λόγια. Ελλάς,Ελλάς!
Μην εμπειστεύεσθε αυτές τις υπηρεσίες. Είναι κρατικές. Τις στελεχώνουν “ημέτεροι” και…κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει,ως γνωστόν.