Συναγερμός για Β. Κορέα: Ο Τραμπ συγκαλεί εκτάκτως την ομάδα εθνικής ασφαλείας

 

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί με τους συμβούλους του για την εθνική ασφάλεια για να συζητήσουν την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Η ομάδα εθνικής ασφαλείας παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς το θέμα», ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σόντερς.

«Ο πρόεδρος και η ομάδα του για την εθνική ασφάλεια θα έχουν μια συνάντηση για να συζητήσουν περαιτέρω αργότερα σήμερα. Θα ενημερώνουμε όταν απαιτείται», συμπλήρωσε.

Το ΝΑΤΟ γνωρίζει πολύ καλά ποιος κρύβεται πίσω από αυτή την υποδαύλιση της παρανοϊκής αδιαλαξίας και   συμπεριφοράς του  δικτάτορα της Β. Κορέας.  Κι αυτός δεν είναι άλλος από το Ρώσο δικτάτορα Πούτιν.

 Γνωρίζουν επίσης  Αμερική και Ευρώπη  για ποιους λόγους επέλεξε ο “Τσάρος” αυτή την εποχή, για να εξωθεί σε τέτοιες προκλήσεις  τον “υποτακτικό” του σύμμαχο της Πιονγιάνγκ.  Για το προφανές. Τον αντιπερισπασμό.

 Το αμέσως επόμενο στάδιο του σχεδίου Πούτιν, που ξεκίνησε με την κατάληψη της Α.Ουκρανίας, είναι η διείσδυση στο “υπογάστριο” της Ευρώπης, που δεν είναι άλλο από την περιοχή της Μολδαβίας.   Ουδείς γνωρίζει αυτή τη στιγμή,πότε θα επακολουθήσει η …πρόσκληση στα ρώσικα στρατεύματα από την απισχισθείσα Υπερδνειστερία,  για να… επιβάλουν την τάξη και να σώσουν τους ομεθενείς τους στην περιοχή, που κινδυνεύουν από τους…Ρουμάνους!

Αν  ο Κιμ Γιονγκ Ουν χοντρύνει ακόμα περισσότερο το παιχνίδι στην περιοχή του  και υπάρξει περίπτωση οι αμερικανικές, στρατιωτικές δυνάμεις να εμπλακούν σε πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της Β.Κορέας, είναι αυτονόητο πως σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να ανοίξουν και νέο μέτωπο, εξίσου επικίνδυνο,  με τους Ρώσους στην Ευρώπη.

΄Ετσι, ο δικτάτορας Πούτιν, θα μπορέσει κι εδώ, όπως και στην Ουκρανία, να παρουσιάσει “τετελεσμένα”, αφού καμιά στρατιωτική  αντίδραση ούτε στην επιχείρηση “απόσχιση  Α. Ουκαρνίας” υπήρξε, ούτε στην επόμενη προώθηση των ρώσικων στρατευμάτων στη Μολδαβία θα υπάρξει. Η εφαρμογή του ρώσικου αυτού σχεδιασμού, αν δεν προηγηθεί  απασχόληση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στο μέτωπο της Κορέας, δε θα  πραγματοποιηθεί ποτέ, αφού τούτη τη φορά είναι σίγουρο πως το ΝΑΤΟ δε θα επιτέψει σε καμιά περίπτωση την προώθηση των ρωσικών δυνάμεων στην Υπερδνειστερία.

Η Ευρώπη μόνη της είναι ανίκανη να αντισταθεί. Το ΝΑΤΟ χωρίς τους Αμερικανούς είναι  ανύπαρκτο. Κι αυτό είναι γνωστό σε όλους.Πόσο μάλλον στο Ρώσο δικτάτορα.

Μέτωπο στην Κορέα των Αμερικανών, σημαίνει αδυναμία ανάληψης στρατιωτικής δράσης στην Ευρώπη ,αν τα ρώσικα στατεύματα προωθηθούν στη Μολδαβία. Και, αν υπάρχει σε εξέλιξη τέτοιο ρώσικο σχέδιο, ή θα εκδηλωθεί ως τα μέσα Οκτωβρίου ή στις αρχές της ΄Ανοιξης. Κι αυτό λόγω καιρικών συνθηκών στην περιοχή. Επομένως, μπορούμε να γνωρίζουμε την έναρξη της εφαρμογής του ρώσικου σχεδίου, αφού παραμονές της επιχείρησης αυτής, θα ξεκινήσει και η Β. Κορέα να προκαλεί άμεσα πια και θρασύτερα  τους Αμερικανούς σε πόλεμο.

 Αλλά, ο πόλεμος αυτή τη στιγμή δεν είναι λύση. Οι Αμερικανοί δεν πρέπει να πέσουν στη παγίδα. Δεν πρόκειται ο δικάτορας της Β. Κορέας να χτυπήσει με πυρηνικά τη χώρα τους. Θα προκαλέσει τους γείτονες, όμως, συμμάχους τους.

Η αυτοσυγκράτηση είναι η πρώτη και βασική στάση των Αμερικανών στις προκλήσεις που θα ακολουθήσουν. Η δεύτερη και πιο ουσιαστική δραστηριότητα ,θα πρέπει να αφορά τη σύλληψη του Κιμ Γιονγκ Ουν  με κάθε τρόπο και η προσαγωγή του στο Διεθνές ποινικό δικαστήριο. Αν συμβεί αυτό, ο Ρώσος δικτάτορας θα γνωρίζει πως φτάνει γρήγορα και η δικιά του σειρά . Οπότε, είναι δύσκολο πλέον να ασχοληθεί  με την εφαρμογή του σχεδίου  ρώσικη στρατιωτική διείσδυση, μέσω Μολδαβίας ,στα Βαλκάνια και τη Μαύρη θάλασσα.

Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε  κρίσιμες στιγμές. Αυτοσυγράτηση και εγρήγορση είναι  η πιο ενδεδειγμένη στάση  αυτές τις ώρες.