Δήλωση «βόμβα» του προέδρου της Ουκρανίας: Η Ρωσία ετοιμάζεται για παγκόσμιο πόλεμο

 

 

Δήλωση «βόμβα» του προέδρου της Ουκρανίας: Η Ρωσία ετοιμάζεται για παγκόσμιο πόλεμο

Υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι προετοιμάζεται για έναν επιθετικό πόλεμο παγκοσμίων διαστάσεων», δήλωσε στο ουκρανικό κοινοβούλιο ο Πέτρο Ποροσένκο

Το φάσμα μίας παγκόσμιας στρατιωτικής σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Δύσης έθιξε με δηλώσεις του την Παρασκευή ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η Μόσχα ετοιμάζει τις δυνάμεις της για μεγάλο πόλεμο με τη Δύση στην Ανατολική Ευρώπη», αναφερόμενος στις στρατιωτικές ασκήσεις που διεξάγονται το τελευταίο διάστημα από τις ρωσικές δυνάμεις, ως αντιστάθμισμα σε εκείνες του ΝΑΤΟ τους προηγούμενους μήνες στην περιοχή.

Ο Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε ότι η άσκηση που πραγματοποίησε το Κρεμλίνο, χρησιμοποιώντας εδάφη και της Λευκορωσίας, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 100.000 στρατιωτών, είχαν στόχο να δοκιμάσουν την οριοθέτηση κατά μήκος των συνόρων με την Ευρώπη.

Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε ότι η άσκηση που πραγματοποίησε το Κρεμλίνο, χρησιμοποιώντας εδάφη και της Λευκορωσίας, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 100.000 στρατιωτών, είχαν στόχο να δοκιμάσουν την οριοθέτηση κατά μήκος των συνόρων με την Ευρώπη.

Ο Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος ανέλαβε την εξουσία μετά τις μεγάλες διαδηλώσεις του 2013, δήλωσε ότι τα τελευταία «παιχνίδια πολέμου» της Μόσχας, απέδειξαν ότι το Κρεμλίνο δεν έχει την παραμικρή διάθεση να επιστρέψει την Κριμαία στην Ουκρανία. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο ουκρανικό κοινοβούλιο… «η Μόσχα δεν εμφανίζει σημάδια διάθεσης να εγκαταλείψει την περιοχή της Κριμαίας». «Για την ακρίβεια, υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι προετοιμάζεται για έναν επιθετικό πόλεμο παγκοσμίων διαστάσεων».

Προειδοποίησε δε, πως «με το πρόσχημα των στρατιωτικών ασκήσεων, δεν αποκλείω να υπάρξει νέο χτύπημα από Ρώσους στρατιώτες εντός της ουκρανικής επικράτειας» και πρόσθεσε πως «πάνω από 2.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν συγκεντρωθεί, με αφορμή την άσκηση, στα σύνορά μας και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι μετά το τέλος των ασκήσεων, θα επιστρέψουν στη Ρωσία».

Η Μόσχα από την πλευρά της έχεθι αρνηθεί ότι διεξάγει ασκήσεις επιθετικού χαρακτήρα, δηλώνοντας μέσω του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, ότι αφορούν την άμυνά τους.

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι οι ρωσικές ασκήσεις διεξάγονται στο πλαίσιο των διεθνών κανόνων. Παρόλα αυτά, επικρατεί σκεπτικισμός, καθώς Ρωσία και Λευκορωσία έχουν επιτρέψει μόνο σε τρεις παρατηρητές του ΝΑΤΟ να παρακολουθήσουν μέρος των στρατιωτικών ασκήσεων που διεξάγονται.

 

_________________________________________________________

Παίρνουμε διάφορα μέηλ από επισκέπτες του σάιτ,που διαβάζουν τα κείμενά μας και ανάλογα σχολιάζουν θετικά ή αρνητικά τις απόψεις μας. Υπάρχουν κι άλλα που διατυπωνουν απορίες και ερωτήματα και ζητύν διευκρινίσεις για κάτι που δεν κατάλαβαν ή έχουν την άπψη πως δεν το επεξηγήσαμε επαρκώς.

Από τις τελευταίες αυτές επιστολές επιλέξαμε να απαντήσουμε στις παρακάτω:

                                           Γράφετε:
  1. ΜΑΚΡΟΝ ΑΠΑΓΓΕΛΩΝ  ΕΥΒΟΥΛΟΝ  ΣΤΗΝ ΠΝΥΚΑ: «ἀλλ‘ οὐδεμίανἄλλην ἑταίραν εἶδέ τις αὐτῶν, ἑαυτοὺς δ‘ ἔδεφον ἐν-ιαυτοὺς δέκα»)!
  2. ΜΠΡΙΖΙΤ  ΖΗΛΟΥΣΑ ΤΣΑΡΟΥΧΙ ΤΣΟΛΙΑ. «ΜΕΧΡΙΣ ΕΜΒΑΔΟΣ» Η ΑΥΣΤΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΕΜΑΝΟΥΕΛ.
Δεν είναι υποχρεωμένοι όλοι να γνωριζουν αρχαία ελληνικά..Οφείλατε να τα μεταφράσετε

                                     ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Υπάρχουν και βιβλία, λεξικά, διαδικτυακά και μη. Ας κάνατε τον κόπο να τα κοιτάζατε. Οι ΄Ελληνες έχουμε συνηθίσει γενικώς στη μασημένη τροφή. Λοιπόν:

Ο Εύβουλος ήταν αρχαίος Αθηναίος κωμικός ποιητής στον 4ο (π.κ.χ) αιώνα  Στους παραπάνω στίχους σατιρίζει την εκστρατεία στη Τροία, όπως την περιγράφει ο ΄Ομηρος. Ανάμεσα στα άλλα, μέμφεται τους στρατιώτες εκεί, που για δέκα ολόκληρα χρόνια πουθενά δεν αναφέρει ο ΄Ομηρος πως  πήγαινε με γυναίκες. Και αναρωτιέται πώς την έβγαζαν χωρίς σεξ οι άντρες τόσα χρόνια;.Για να καταλήξει στον παραπάνω στίχο πως « Με καμιά παστρικιά κανένας τους δεν κοιμήθηκε, αλλά δέκα ολόκληρα χρόνια, την έβγαζαν… αυνανιζόμενοι»!

Διαλέξαμε να βάλουμε στο στόμα του Μακρόν αυτό το στίχο, γιατί ανάμεσα στα άλλα, οι ξένοι στα σχολεία τους, όταν δίδασκαν αρχαίους ποιητές σατιρικούς ιδιαίτερα, όπως ο Αριστοφάνης ,ο ΄Ευβουλος εδώ, δεν το έπαιζαν  σεμνότυφοι, δε δίσταζαν να μεταφράζουν επακριβώς ακόμα και τους «χυδαίους¨» στίχους  τη βωμολοχία και το σεξιστικό βρισίδι που κατέκλυζε τα έργα τους. Αντίθετα με τα ελληνικά σχολεία που έπεφτε απόλυτη λογοκρισία (Χριστιανόπουλα γαρ, Ορθοδοξόπουλα, κουμάντο έκανε το παπαδαριό στη χώρα, τότε και σήμερα). ΄Ετσι εξηγείται πως οι  ελληνομαθείς ξένοι θεωρούσαν φυσική τη βωμολοχία στα ελληνικά σατιρικά, ποιητικά κείμενα ή τον ελευθεριάζοντα λόγο στα αρχαία κείμενα γενικώς.Ενώ τα ελληνόπουλα διάβαζαν στην τάξη  την περίφημη φράση του Θουκυδίδη «φιλοκαλούμε  ή Πέλοω  και κοκίνιζαν  από ντροπή τα κορίτσια και τα αγόρια χασκογελούσαν ,Ο-η δε φιλόλογος κοίταζε να…διασωθεί προσπερνώντας τέτοιες λέξεις-στίχους  με μια σύντομη και χωρίς σχόλια ερμηνεία.

 Όσο για τη φράση «μέχρις εμβάδος», έχουμε ξαναγράψει εδώ. Συνοπτικάο μύθος:  Φιλοτεχνούσε ένα άγαλμα ο Μιχαήλ ΄Αγγελος και κατέβασε από το βουνό  έναν τσοπάνο να του υποδείξει πώς να φτιάξει το τσαρούχι. Ο βοσκός τον κατατόπισε επακριβώς, αλλά πέρα από τσαρούχι θέλησε να του διδάξει πώς θα πρέπει να είναι το χαμόγελο, η έκφραση κα τα λοιπά χαρακτηριστικά του προσώπου στο άγαλμα .Και ο καλλιτέχνης με οργή  γυρίζει και του λέει. «Μέχρις εμβάδος¨τσοπαναρά. (εμβάς-εμβάδος=τσαρούχι) Πού σημαίνει, η αποστολή σου αρχίζει και τελειώνει στο τσαρούχι. Τσιμουδιά για τα άλλα.  Ως εκεί και μη παρέκει!»

 

 

 

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ , ΟΧΙ…ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

 

«ο θάνατος είναι  η άρνηση της ζωής. Πώς εσύ λες ότι είναι βραβείο και …χαρά;..

 

 

Το περιεχόμενο νερό σε ένα ποτήρι αποτελείται  από δύο υδρογόνα και ένα οξυγόνο( H2O)..Μόνο έτσι υπάρχει νερό στο ποτήρι σου και το  ξεχωρίζουμε, Αν έχει μόνο το Οξυγόνο, δεν πίνεις  νερό.  Ζωή και θάνατος πάνε πακέτο. Το ένα όχι μόνο δεν αναιρεί το άλλο, αλλά το συμπληρώνει, Συνυπάρχουν. Κίνηση, ενέργεια, δράση, συναίσθημα, που εκφράζουν τη ζωή δεν είναι αυτόνομα από τη φθορά, την  αποδυνάμωση, τη διάβρωση, την εξασθένηση, την αλλαγή,που προοιωνίζουν τον θάνατο Ο θάνατος είναι η εξέλιξη, η ωρίμανση των ιδιοτήτων της ζωής Δεν εννοείται το ένα χωρίς το άλλο, Είναι ταυτόσημα και καταγραμμένα ανεξίτηλα στο DNA όλων των όντων. Κι μόνο μαζί συγκροτούν την έννοια ΟΝ (εν προκειμένω άνθρωπος). Αν σε ένα ζωντανό   δεν ήταν σύμφυτος ο θάνατος, τότε, αυτό εμπεριέχει άλλη μορφή ζωής, εντελώς διαφορετική από τη δική μας. Σε άλλο πλανήτη, μπορεί και να υπάρχει. Στη γη όχι.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πως αν δεχτείς τη φυσική αυτή σύνθεση ζωή-θανατος,  όσο αναγκαία είναι η ζωή, άλλο τόσο απαραίτητος  είναι και ο θάνατος. Και είναι διαδρομή ξεκινάς-φτάνεις. Τίποτα πιο φυσικό, λογικό, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ

 

Η Πολωνία ζητά 1 τρισ. δολάρια αποζημίωση από τη Γερμανία για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

 

Γράφεις πως δεν οφείλει μόνο αποζημιώσεις η Ναζιστική Γερμανία,αλλά και οι σύμμαχοί της

 

.

Πολλές χώρες συνθηκολόγησαν με τον άξονα στη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου.Για παράδειγμα  Η Γερμανία καταλαμβάνει την Ελλάδα, μετά τον πόλεμο του 1940 στην Αλβανία με τη σύμμαχο των Ναζί φασιστική Ιταλία.  Η Γιουγκοσλαβία διαμελίζεται  τ με την εισβολή στα εδάφη της της Γερμανίας ,Ουγγαρίας και Βουλγαρίας. Και πάει λέοντας.

΄Ισως ποτέ να μην κατάφερναν οι Γερμανοί να διεξάγουν τέτοιο αιματηρό πόλεμο και να καταλάβουν τόσα εδάφη χωρίς τη σύναρση των απανταχού συμμάχων  τους. Γιατί επομένως, δεν έχουν ευθύνη και μάλιστα τεράστια οι σύμμαχοι των Ναζί;