ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

6.000 προσφυγόπουλα στα σχολεία τη Δευτέρα!
Φωτογραφία: Intime News

Αν ζηλεύω κάποιους αυτή την ώρα, είναι οι δάσκαλοι που θα μπούνε στις τάξεις και θα έχουν στα θρανία παιδιά προσφυγόπουλα. Φοβάμαι πως θα δάκρυζα, αν έμπαινα σε τέτοια αίθουσα.  Κι ας ξέρω πως  δεν είναι καθόλου καλό μάθημα αυτό για τους μαθητές.

Είναι, όντως,  συγκινητική  τέτοια σκηνή. Την εχω ζήσει κάποια χρόνια στα Διαπολιτισμικά και τα Σχολεία Αποδήμων Ελληνοπαίδων  Βαρυμπόπης που υπηρέτησα. Δίπλα-δίπλα, αντάμα,  ελληνάκια, έφηβοι  με όλες οι φυλές της γης .  Αγκαλιασμένα, γελαστά, χωρίς ταυτότητες, ιθαγένειες, εθνικότητες, θρησκείες.

Και τα παιδιά, από τη φύση τους δεν ξέρουν, ούτε αναγνωρίζουν φυλετικές ή άλλες διαφορές. Αν δεν τα διδαχτούν από τους  μεγάλους .Είναι παιδιά και  νιώθουν ίδια. Αν διψούν για κάτι, είναι για αγάπη και στοργή. Και τους τα οφείλουμε. Ιδιαίτερα οι εκπαιδευτικοί.

Καλή σχολική χρονιά, παιδιά και δάσκαλοι! ΄Ολα τελικά είναι καλύτερα στις μέρες  μας. Ο κόσμος πάει μπροστά. Κι ας υπάρχουν ακόμα  βαρίδια. Θα φύγουν και τούτα με το χρόνο.  Η Ιστορία διδάσκει πως “το ποτάμι δε γυρίζει πίσω”. Καλυτερεύει σε όλα ο κόσμος.

 

___________________________________________________________________

  1. ΝΔ: “ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΗΝ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΤΟ 1 ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΤΟΥ  1.000”!
  2.  “ΤΥΠΟΣ”:  ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΤΟΙΟΣ ΤΥΦΩΝΑΣ!
  3. ΛΗΣΤΕΙΑ…ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ.
  4. ΤΑΥΤΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ. ΑΚΟΥΕΙ Η ΕΛ.ΑΣ;
  5. ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ ΜΕ  PROFICIENCY!
  6. ΑΝΘΡΩΠOEIΔΕΙΣ ΝΤΟΥΦΕΚΑΝΕ ΤΟ…ΘΕΟ.
  7. ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ.

 

  1. α. Μήνυμα εξόδου από τα μνημόνια και την ασφυκτική επιτροπεία τον Αύγουστο του 2018 έστειλε από το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εγκαινιάζοντας την 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

    Φωτογραφία: MOTION TEAM ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

«Θα μιλήσω για το αύριο για το μεγάλο στοίχημα που ανοίγεται μπροστά μας , το μεγάλο καθήκον της στιγμής είναι κοινό για όλους μας. Να σχεδιάσουμε το μέλλον μαζί και να οργανώσουμε το μέλλον για τους πολλούς», τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την έναρξη της ομιλίας του στην τελετή εγκαινίων της 82ης ΔΕΘ στο Συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης.

Θέλω να πω με αποφασιστικότητα ότι δεν θα επιτρέψουμε την επιστροφή στην Ελλάδα που χρεοκόπησε. Χρέος μας είναι να δημιουργήσουμε μια άλλη Ελλάδα του σχεδιασμού της ισότητας, της ισονομίας, της αξιοκρατίας, του κοινωνικού κράτους, της σταθερότητας και της εμπιστοσύνης. Να δημιουργήσουμε θεσμούς για να μπορούμε να προστατεύουμε αυτό που ονομάζουμε δημόσιο συμφέρον. Το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον δεν είναι τυχαίο γεγονός. Η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο τα τελευταία χρόνια. Η θετική προοπτική της χώρας είναι πλέον ορατή και αναγνωρίζεται τόσο από τους εταίρους μας, όσο και από τις διεθνείς αγορές», επισήμανε ο πρωθυπουργός

β. ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΗΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
ΝΔ: Αστείος ο Τσίπρας -Ως αμετανόητος δημαγωγός υποσχέθηκε ανάπτυξη, αυτός που κόστισε 100 δισ. στη χώρα
Φωτογραφία: Intime News

 

γ. ΚΚΕ για ομιλία Τσίπρα: Πούλησε στην κυριολεξία φύκια για μεταξωτές κορδέλες
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: INTIME NEWS

΄Οταν μιλούν στην Ελλάδα οι πολιτικοί όλου του… συνταγματικού (και μη) τόξου,  οφείλει ο πολίτης να βουλώνει τα αυτιά του. Η δημαγωγία είναι το βασικό συστατικό στο  σεσηπός πτώμα της κομματικής πολιτικής που ασκείται στην Ελλάδα.

Επομένως, όσα είπε ο πρωθυπουργός χτες στη Θεσσαλονίκη, είναι…μια από τα ίδια. Γνωρίζαμε τί θα πει και δε μας εξέπληξε. ΄Οποιος κι αν ήταν στο βήμα , θα έλεγε τα ίδια

΄Οπως φυσικά δε μας εκπλήσσει και η αντίδραση της αντιπολίτευσης και δη της μείζονος, υπό τον  Κυριάκο Μητσοτάκη, που… είδε το δέντρο, αλλά έχασε το δάσος. Το πρόβλημα στην οικονομική  κρίση  ήταν τελικά  τα 100 δισ. που μας χρέωσε  ο Τσίπρας!

Το γεγονός, ιστορικό πια (γι΄αυτό ας κάνουν κράτει πια  τα παπαγαλάκια της Ν.Δ) πως το έγκλημα της χρεοκοπία της χώρας, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην παράταξη της Δεξιάς, όταν κυβερνούσε ο αλήστου μνήμης  Κώστας Καραμανλής, είναι ήσσονος σημασίας για τους μεγαλοεγκληματίες-δράστες αυτής της παράταξης. Τα 100 δισ. φταίνε για όλα.

Ανέκαθεν στη “λογική” της Δεξιάς ,ανάλογα τα συμφέροντά της,  το 1 ήταν  πάντα μεγαλύτερο από το 1000!  Εξ ου  και  η ικανότητά της να συσπειρώνει μόνο  ανεγκέφαλους οπαδούς-ψηφοφόρους ,εκτός των άλλων και   αδύναμους στην αριθμητική ,πέρα από την ιδεολογική γύμνια τους.

΄Οσο για το συστημικό ΚΚΕ, άστο καλύτερα. Μια ζωή δεκανίκι της Δεξιάς. Φλωράκης, Κύρκος, Θεοδωράκης… για θυμίσουμε μόνο τους…ογκόλιθους συνεργάτες της. Σίγουρα θα τρίζουν τα κόκαλα των Ανταρτών του ιστορικού ΚΚΕ με όλους αυτούς τους χαρτογιακάδες του Περισσού. Και όλως ιδιαιτέρως, με αυτόν τον ανεκδιήγητο σημερινό Γ.Γ. Μα τόσο φυτό!

 

2.ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ.Συναγερμός στη Φλόριντα -Ο τυφώνας Ιρμα ενισχύθηκε πριν «χτυπήσει» την πολιτεία
Συναγερμός στη Φλόριντα -Ο τυφώνας Ιρμα ενισχύθηκε πριν «χτυπήσει» την πολιτεία

Προετοιμασμένη για τα χειρότερα είναι η Φλόριντα, καθώς ο τυφώνας Ιρμα ενισχύθηκε πριν «χτυπήσει» την πολιτεία των ΗΠΑ.

Αφού προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές στην κεντρική και την ανατολική Κούβα, ο τυφώνας άρχισε να κινείται προς τη Φλόριντα και τα νησιά Κις. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε απόσταση 65 χιλιομέτρων νότια-νοτιανατολικά από την Φλόριντα, και πλησιάζει με ταχύτητα ανέμων 210 χλμ. την ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ειδικού μετεωρολογικού κέντρου στις ΗΠΑ (NHC.

Η Ιρμα ενισχύθηκε εκ νέου και αναβαθμίστηκε σε τυφώνα κατηγορίας 4 και αναμένεται να πλήξει την πολιτεία τις επόμενες ώρες. Εχοντας ήδη αφήσει πίσω 22 νεκρούς και το απόλυτο χάος σε νησιά της Καραϊβικής, ο τυφώνας εκτιμάται ότι μπορεί να απειλήσει ζωές στη Φλόριντα και να προκαλέσει καταστροφές δισεκατομμυρίων δολαρίων. Από τις προηγούμενες ημέρες, έχει δοθεί εντολή εκκένωσης σε 6,3 εκατ. κατοίκους.

Ισχυροί άνεμοι έχουν ήδη ξεκινήσει εδώ και ώρες να πλήττουν το Κι Γουέστ. Η στάθμη των υδάτων έχει ανέβει τουλάχιστον 50 εκ. πάνω από το κανονικό. Στο Μαϊάμι έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ τουλάχιστον 280.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

β.Ανευ προηγουμένου: Ο τυφώνας Ιρμα «άδειασε» τον ωκεανό στις Μπαχάμες
Ανευ προηγουμένου: Ο τυφώνας Ιρμα «άδειασε» τον ωκεανό στις Μπαχάμες [βίντεο]

Τα σενάρια που θέλουν αυτή τη θεομηνία να είναι αποτέλεσμα της αλόγιστης συμπεριφοράς απέναντι στη Φύση και το κλίμα, δε δείχνει να στέκονται. Τέτοιο τυφώνες και χειρότεροι έχουν ξανασυμβεί στην ιστορία της ανθρωπότητας και ειδικά στις ίδιες με σήμερα περιοχές.

Μνημονεύμε τους δέκα χειρότερους:

 

10. Τυφώνας Άντριου, 1992

Ο τυφώνας Andrew είναι γνωστό ότι είναι ο πιο δαπανηρός τυφώνας που συνέβη ποτέ στις ΗΠΑ. Έγινε τον Αύγουστο του 1992 και επηρέασε τις Μπαχάμες, την Φλόριντα και πολλά άλλα μέρη κυρίως της νότιας ΗΠΑ, αλλά οι μεγαλύτερες καταστροφές έγιναν στο νότιο μέρος του Μαϊάμι.

9. Τυφώνας Χιούγκο, 1989

Το 1989, μία από τις πλέον πιο επικίνδυνες καταιγίδες της ιστορίας έπληξε τη νοτιοανατολική Αμερική, αλλά και τις νήσους Λίγουορντ με το Πουέρτο Ρίκο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και 6 νεκροί.

8. Τυφώνας του Γκάλβεστον, 1900

Ο τυφώνας Γκάλβεστον που πήρε το όνομα του και από την πόλη του Γκάλβεστον που ισοπέδωσε το 1900, ήταν η χειρότερη φυσική καταστροφή στην αμερικανική ιστορία και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 8.000 άνθρωποι.

7. Τυφώνας Καμίλ, 1969

Ο τυφώνας Καμίλ ήταν ένας τροπικός κυκλώνας ο οποίος έπληξε τις ακτές του Μισισιπή των ΗΠΑ το 1969. Έφτασε όμως φυσικά και στην ξηρά προκαλώντας υλικές ζημιές αξίας 1,42 δισεκατομμυρίου δολαρίων, ενώ θρήνησαν και 256 θύματα.

6. Τυφώνας Γκίλμπερτ, 1998

Το 1988 συνέβη μια εκτεταμένη καταστροφή στον Κόλπο του Μεξικού αλλά και της Καραϊβικής και θεωρείται ότι είναι ο χειρότερος κυκλώνας που έχει υπάρξει. Υπήρχαν πολλά θύματα, αλλά δεν έγινε ποτέ γνωστός ο ακριβής αριθμός

5. Τυφώνας της «Ημέρας της Εργασίας», Φλόριντα 1935

Αυτός ο τυφώνας θεωρήθηκε ο πιο ισχυρότερος και έντονος τυφώνας, που έκανε την παραθαλάσσια ξηρά των ΗΠΑ να υποχωρήσει. Η περιοχή όμως που κατέστρεψε ολοσχερώς ήταν τα παράλια της Φλόριντα.

4. Τυφώνας Κατρίνα, 2005

Αυτός είναι και από τους πιο πρόσφατους και γνωστούς τυφώνες της ιστορίας, ο οποίος προκάλεσε την καταστροφή στις Ακτές του Κόλπου, ενώ επίσης επηρέασε την Φλόριντα και το Τέξας.

Κυρίως όμως έπληξε τη Νέα Ορλεάνη της Λουιζιάνας και σκόρπισε τον θάνατο σε 1.833 ανθρώπους, ενώ η ζημιές που προκάλεσε άγγιζαν τα 165.000.000.000 δολάρια.

3. «Ο μεγάλος τυφώνας«, 1780

Αυτός ήταν ο πιο θανατηφόρος τυφώνας που έχει καταγραφεί για τον Ατλαντικό. Επηρέασε πολλά νησιά της Καραϊβικής, μερικά από τα οποία ήταν τα Μπαρμπάντος, της Μαρτινίκας αλλά και της St. Lucia και θεωρείται ότι είναι ο πιο θανατηφόρος τυφώνας όλων των εποχών.

2. Τυφώνας Μίτς, 1998

Ο συγκεκριμένος τυφώνας είχε χτυπήσει την Κεντρική Αμερική και σκόρπισε τον θάνατο σε περισσότερους από 11.000 ανθρώπους, ενώ άλλοι 13.000 αγνοούνταν και δεν βρέθηκαν ποτέ.

Επίσης, όπως καταλαβαίνεις υπήρχαν και αμέτρητες υλικές ζημιές, με αποτέλεσμα οι άστεγοι να ανέρχονται στα 2,8 εκατομμύρια.

1. Τυφώνας Σάντι, 2012

 

“Τυφώνας άνευ προηγουμένου”, υποστηρίζει  η βιομηχανία παραπληροφόρησης.  “Και δεν ξανάγινε”!

Και όχι μόνο η εμπορική δημοσιογραφία που έχει τους κερδοσκοπικούς της λόγους να δημιουργεί πανικό και σύγχυση.΄Οπως πάντα, υπερβολικοί, ανεύθυνοι, επιλήσμονες και  οι   άνθρωποι. Γι΄αυτό και επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη.

Να θυμηθούμε τις δικές μας εδώ αντιδράσεις σε καύσωνες ,ισχυρές κακοκαιρίες και όμοια φαινόμενα. Οι φυλλάδες, τα γυαλιά, τα μικρόφωνα, που ζουν από τον τρόμο, τα περιγράφουν  ως ακραία φαινόμενα! Σαν να μη συνέβησαν ποτέ άλλη φορά. Και οι γεροντότεροι …από πίσω. Συμφωνούν.  Τους ακούς να σε διαβεβαιώνουν με όλη τη…σοβαρότητα των 90 τους χρόνων. “Τέτοιο πράμα, παιδί μου,πρώτη φορά το βλέπω στα χρόνια που ζω”! Τί του λες τώρα;

 
3. ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ
Ανάβυσσος: Ηλικιωμένη έζησε εφιαλτικές στιγμές στα χέρια ληστή -Την ξυλοκόπησε πριν πάρει 120.000 ευρώ

Μία ηλικιωμένη στην Ανάβυσσο έζησε εφιαλτικές στιγμές, στα χέρια του ληστή που εισέβαλε στο σπίτι της.

Ο θρασύτατος δράστης μάλιστα χτύπησε το κουδούνι για να μπει στο σπίτι, τα ξημερώματα του Σαββάτου. Λίγο νωρίτερα είχε αποχωρήσει από την οικία ο γιος της ηλικιωμένης και εκείνη πίστεψε ότι είχε επιστρέψει για κάποιον λόγο, με αποτέλεσμα να ανοίξει την πόρτα, δίχως να ρωτήσει ποιος είναι.

Μόλις μπήκε, ο δράστης την άρπαξε από τα μαλλιά, την πέταξε στο πάτωμα και άρχισε να τη χτυπά, απαιτώντας να μάθει πού έκρυβε τα χρήματα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ. Η γυναίκα του υπέδειξε το σημείο, αλλά παρότι εκεί βρήκε 120.000 ευρώ, ο ληστής δεν αποχώρησε αμέσως.

Επειτα από έρευνα στο σπίτι εντόπισε 40 χρυσές λίρες και κοσμήματα, τα οποία επίσης πήρε και εξαφανίστηκε. Μόλις συνήλθε από το σοκ, η ηλικιωμένη γυναίκα ειδοποίησε την αστυνομία, ενώ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με τα όσα είπε στην αστυνομία, ο δράστης ήταν νεαρής ηλικίας, μιλούσε ελληνικά και είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου της.

΄Εφυγε ο γιος και λίγο μετά εμφανίστηκε ο…ληστής! Ο οποίος, στο μεταξύ, γνώριζε επακριβώς πως η γυναίκα είχε 120.000 ευρώ στο στρώμα της. Και ακόμα, ο …τυχαία  εισελθών κακοποιός  να ληστέψει, ήταν σίγουρος πως υπήρχαν και λίρες και  απαίτησε να τις πάρει κι αυτές.

Τι δύσκολο αίνιγμα για την αστυνομία! Ποιος..περαστικός ,άσχετος,  πανάσχετος, ξένος εν ολίγοις καθόλου…γνωστός-κατάγνωστος,  να λήστεψε τη γυναίκα;  Ιδού το μέγα μυστήριο!

 

4.Πεδίο μάχης και πάλι τα Εξάρχεια -Αγνωστοι επιτέθηκαν με μολότοφ σε ΜΑΤ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: INTIME NEWS

΄Αλλο μεγάλο μυστήριο για την αστυνομία και τούτο. Ποιος άραγε με κουκούλες και βαριοπούλες κατεβάζει βιτρίνες, καίει, καταστρέφει “κάθε τρεις και μια” γύρω από τα Εξάρχεια;

Εμείς ξέρουμε να  ταυτοποιήσουμε επακριβώς τους δράστες  και κάνουμε μια πρόταση. Ο αρχηγός της αστυνομίας να επισκεφτεί τον υιό Μητσοτάκη και να του θέσει ευθέως το ερώτημα.  Πώς γίνεται μετά τις…εξαγγελίες του αρχηγού της Ν.Δ για ισοπέδωση των Εξαρχείων ,να επαναλαμβάνεται σε τέτοια ένταση και πρωτοφανή  συχνότητα το μπάχαλο  στους γυρω  από τα Εξάρχεια δρόμους; Και ποιους εξυπηρετεί αυτή η συμπεριφορά; Τα Εξάρχεια πάντως όχι. Το βέβαιο είναι πως όσοι τα κάνουν,…ικετεύουν να ισοπεδωθεί η “πλατεία”.

Και όταν γίνει, αν ο “υιός” κυβερνήσει κι αυτός  την αστεία χώρα, θα δείτε πως, ως δια μαγείας, οι μπαχαλάκηδες θα εξαφανιστούν. Και ο Μητσοτάκης ,ως πρωθυπουργός τη μέρα εκείνη, θα ανακοινώνει θριαμβευτικά πως  ό,τι υποσχέθηκε στους νοικοκυραίους το έπραξε. Κατεδάφισε την πλατεία!

Εδώ είμαστε και θα το δείτε.

 

5. ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ .

Τώρα πια η εικονιζόμενη γλωσσομαθής κυρία με τη σφουγγαρίστρα μια ζωή στην πλάτη, δηλώνει περιχαρής πως πετάει τα συμπράγκαλα της κοπιαστικής, πλην έντιμης  δουλειάς της, και αναγορεύεται σε καθηγήτρια  ξένων γλωσσών. Θα μαθαίνει τα παιδιά στο…άψε σβήσε να μιλούν, όπως ελόγου της,  φαρσί τις ξένες γλώσσες!

΄Εχουμε ξαναγράψει για τους πανάθλιους αυτούς απατεώνες και τις επίσης άξεστες πατσαβούρες -φυλλάδες που σιγοντάρουν την απάτη με τις διαφημίσεις τους. Και φυσικά δεν περιμέναμε αντίδραση από εισαγγελέα.  Στην Ελλάδα είμαστε.

Ας τολμούσε σε χώρα με στοιχειώδη νομικό και εκπαιδευτικό πολιτισμό να δημοσιευόταν  τέτοια διαφήμιση απάτης και με τον τρόπο που μπαίνει. ΄Ενας να αγόραζε το προϊόν της διαφήμισης και να στρεφόταν μετά εναντίον της εταιρίας που διαχειρίζεται την κομπίνα και του “Μέσου” που τη διαφήμισε και θα τους είχε πάρει τα…σώβρακα.

Αλλά, είπαμε . Εδώ το λένε …Ελλαδιστάν.

6. Απίστευτο: Κάτοικοι της Φλόριντα θέλουν να διώξουν την Ιρμα με… σφαίρες!
Σερίφης παρακαλεί τους πολίτες να μην πυροβολήσουν την Ιρμα / Φωτογραφία: Shutterstock

Αμερικάνικη ζούρλια. Που δεν είναι ακριβώς τέτοια. Είναι ..ανεγκεφαλία.

Ποιος είπε πως, επειδή κάποιος περπατάει σε δυο πόδια, ψηφίζει Τραμπ και κρατά δίκανο να ντουφεκάει το “θεό”,  είναι και άνθρωπος; Γιατί τα λεξικά  καταγράφουν και τον όρο “ανθρωπίδης” για  τέτοιοες περιπτώσεις σαν την παραπάνω; Και η Αμερική είναι τίγκα από δαύτους.

7. Πάτρα: Απήγαγαν 11χρονη για να την παντρέψουν
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Pexels

Μη “σηκώνεται  η τρίχα” σας ,διαβάζοντας το παραπάνω περιστατικό, συμαπτριώτες μου. Δεν είναι τωρινό ,ούτε “σημεία των καιρών”.

Διαβάστε τα παρακάτω παραδοσιακά άσματα και παραλογές δημοτικών τραγουδιών.  Συνηθισμένα και στη χώρα μας και τη Μικρασιατική Ελλάδα τέτοια ανοσιουργήματα  να παντρεύουν παιδιά στα 12 τους χρόνια!

Μην παριστάνουν οι Ελληνάρες τους αθώους. τώρα. Τα κάνανε οι πατεράδες και οι παπούδες τους.

1. Aπό ξένο τόπο κι απ’ αλαργινό
ήρθ’ ένα κορίτσι, φως μου, δώδεκα χρονώ

Ούτε στην πόρτα βγαίνει ούτε στο στενό
ούτε στο παραθύρι φως μου, δυο λόγια να της πω

Έχει μαύρα μάτια και σγουρά μαλλιά
και στο μάγουλό του, φως μου, έχει μιαν ελιά

Δε μου τη δανείζεις δε μου την πουλάς
την ελίτσα που `χεις, φως μου, και με τυραννάς

Δε σου τη δανείζω, δε σου την πουλώ
μόν’ να τη χαρίσω θέλω σε κείνον π’ αγαπώ

2. Άντε δώδεκα χρονώ κορίτσι,
άντε χήρα πάει στην μάνα του,
άντε τα στεφάνια στην ποδιά του
κι έκλαιγε τον άντρα του.

Άντε σώπα κόρη μου μην κλαίγεις,
άντε και ξαναπαντρεύεσαι,
άντε και τα μαύρα θα πετάξεις κι έτσι ελευθερώνεσαι.

Άντε μη μου Λες καημένη μάνα,
άντε για να ξαναπαντρευτώ,
άντε σαν τον πρώτο μου τον άντρα
άντε δε θα τόν’ ε ξαναβρώ.

Αχ χήρα η κακομοίρα μικρή μικρή!

Ατέ εγώ τα μαύρα δεν τα βγάζω,
άντε θα κλειστώ σ’ ένα κελλί,
άντε πες κι εσύ καημένη μάνα πως δεν έχείς πια παιδί.
Γεια σου Αμπατζή μου !

3. Κάτω στην Αγιά Μαρίνη και στη Παναγιά
δώδικα χρονώ κορίτσι εγίνει καλογριά
δώδικα χρονώ κορίτσι εγίνει καλογριά

Μήδε το σταυρό του κάνει, μήδε προσκυνά
μόνο βλέπει τα παληκάρια και κρυφά γελά
και σταυροδρόμια κάθεται και κρασί πουλά
και σταυροδρόμια κάθεται και κρασί πουλά

Πέρασε κι ένας λεβέντης και την ερωτά
Πέρασε κι ένας λεβέντης και την ερωτά

Πόσο το κρασί κυρά μου, πόσο η οκά;
Πέντε φράγκα στους γερόντους, τζάμπα στα παιδιά
Πέντε φράγκα στους γερόντους, τζάμπα στα παιδιά

4. Μάνα με τους εννιά σου γιους και με τη μια σου κόρη,
την κόρη τη μονάκριβη την πολυαγαπημένη,
την είχες δώδεκα χρονώ κι ήλιος δε σου την είδε!
Στα σκοτεινά την έλουζε, στ’ άφεγγα τη χτενίζει,
στ’ άστρι και τον αυγερινό έπλεκε τα μαλλιά της.
Προξενητάδες ήρθανε από τη Βαβυλώνα,
να πάρουνε την Αρετή πολύ μακριά στα ξένα.
Οι οχτώ αδερφοί δε θέλουνε κι ο Κωσταντίνος θέλει.
«Μάνα μου, κι ας τη δώσομε την Αρετή στα ξένα,
στα ξένα κει που περπατώ, στα ξένα που πηγαίνω,