ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

Η Eldorado Gold εξετάζει προσφυγή στα διεθνή δικαστήρια -Διεκδικεί αποζημίωση 10 δισ. ευρώ
Τα μεταλλεία Κασσάνδρας/Φωτογραφία:Hellas Gold

Τί  συμβαίνει τελικά με αυτή την υπόθεση; Πάλι θα πληρώσουμε εμείς αποζημιώσεις 10 δισ. που ζητάνε οι μπαγαπόντηδες επιχειρηματίες  σε μια ιστορία που ουδείς γνωρίζει στην πραγματικότητα τί παίζεται. Τα ερωτήματα είναι τούτα, επείγοντα και καθαρά:

1. Υπάρχει συμπαιγνία Μητσοτάκη-Εταιρίας ,για να δημιουργηθεί σάλος με κυβερνητικό κόστος, όπως και έγινε με την αναχώρηση της Eldorado Gold ; Αυτό διαδίδεται  έντονα  και όχι μόνο από κυβερνητικούς, αλλά από σοβαρούς επιχειρηματικούς  κύκλους ,που ξέρουν “πρόσωπα και  πράγματα”.

2. Υπάρχει όντως εκμεταλλεύσιμο χρυσάφι στην περιοχή ή ποσότητες τέτοιες  ,που θα απέφεραν κέρδος μεν στην επιχείρηση,αλλά μηδαμηνές απολαβές στο Δημόσιο; Ζητάμε νούμερα. Τόσα λεφτά θα βγάλει το δημόσιο, τόσα η εταιρία κοκ.

3. Η εξόρυξη όντως θα δημιουργούσε σοβαρό οικολογικό πρόβλημα, όπως λένε κάποιοι ή είναι προφάσεις εν αμαρτίαις;

4. Αν τα κέρδη είναι σοβαρά για το δημόσιο κορβανά και δεν υπάρχει σπουδαίος οικολογικός κίνδυνος ,αλλά το έργο σταμάτησε από τις διαμαρτυρίες κάποιων ανεγέφαλων στην περιοχή και από την ψηφοθηρική πρόθεση επίσης κάποιων άλλων ανεγκέφαλων υπουργών και κομματόσκυλων, τότε γιατί δεν “πίπτει ράβδος;

Το ζήτημα είναι,  βέβαια, από πού θα πέσει. Από την ελληνική δικαιοσύνη που είναι πλέον ανύπαρκτη ως θεσμός, αφού η εξάρτηση και η διαπλοκή της είναι πλέον “ηλίου φαεινότερες”; Ιδού το μέγα πρόβλημα.

__________________________________________________________________

1. Βραζιλία: Σφαγιάστηκε η «αμόλυντη» φυλή στον Αμαζόνιο -Δεν είχε έρθει ποτέ σε επαφή με τον πολιτισμό
Βραζιλία: Σφαγιάστηκε η «αμόλυντη» φυλή στον Αμαζόνιο -Δεν είχε έρθει ποτέ σε επαφή με τον πολιτισμό/ Φωτογραφία: AP

Ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Βραζιλία ξεκίνησαν έρευνα μετά από πληροφορίες ότι η «αμόλυντη» φυλή, που ζούσε κατά μήκος του Αμαζονίου και δεν είχε έρθει ποτέ σε επαφή με τον ανθρώπινο πολιτισμό, σφαγιάστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times, τουλάχιστον 10 μέλη της φυλής, μεταξύ των οποίων παιδιά και γυναίκες, δολοφονήθηκαν άγρια.

Όλα ξεκίνησαν όταν κάποιοι ανθρακωρύχοι σε ένα μπαρ κοντά στα σύνορα με την Κολομβία καυχήθηκαν ότι σκότωσαν βάναυσα μέλη της φυλής. Μάλιστα, οι ανθρακωρύχοι έδιναν και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το πώς κατακρεούργησαν τα σώματα των ιθαγενών και τα πέταξαν στο ποτάμι, επιδεικνύοντας ακόμα και λάφυρα που εικάζεται ότι είχαν αρπάξει από τους ιθαγενείς.

Πέρα από το ανοσιούργημα της σφαγής αθώων ανθρώπων, σημαντική είναι από τέτοιες, ειδικά μαζικές, προμελετημένες γενοκτονίες, και η απώλεια στην επιστήμη, ειδικά της ανθρωπολογίας, της κοινωνιολογίας, της γλωσσολογίας ,της ιστορίας και άλλων συναφών που μελετούν τέτοιες “αρχαϊκές” κοινωνίες, αμόλυντες από τον πολιτισμό. Κι από τις δικές τους  παρατηρήσεις  , έχουμε μια εικόνα για το πώς  τελικά ήταν οι πρώτες κοινωνίες των ανθρώπων στη χαυραγή της ζωής στη γη.

Ο μεγάλος Αμερικανός ανθρωπολόγος Μόργκαντ (18ος αι.) στο  περίφημο έργο του οι “αρχαίες κοινωνίες”, τέτοιες φυλές επισκέφτηκε και μελέτησε. Από  αυτές τις μελέτες του  επηρεάστηκε και το έργο ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ του Φ. ΄Ενγκελς. Ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι και ιστορικοί σε αυτές τις παρατηρήσεις στηρίχτηκαν και έδωσαν μια αξιόπιστη εικόνα για τις συμπεριφορές, τις συνήθειες, τις παραδόσεις, τον τρόπο ζωής γενικότερα των “πρωτανθρώπων.

Κρίμα! Στο βωμό του χρήματος θυσιάζονται τα πάντα. Αθώες ζωές,έρευνα, επιστήμη

2. Σάλος: 106 φοιτητές αντέγραψαν την ίδια εργασία στο Πανεπιστήμιο Πατρών -Τους καλύπτουν ΠΑΣΠ και ΔΑΠ
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης

Καλά τωρα. Η αντιγραφή μιας τυπικής εργασίας να ήταν το πρόβλημα (συνήθως δεν τις διαβάζουν καν οι καθηγητές) και όχι οι αντιγραφές στις εξετάσεις  όλων των σχολών στις οποίες  οι φοιτητές  έχουν ειδικευτεί εδώ και χρόνια με τις πιο απίθανες μεθόδους . Τα σκονάκια, η αναγραφή στα θρανία, τα βιβλία στα γόνατα, τα γράψιμο απαντήσεων, ειδικά από φοιτήτριες, πάνω στα μπούτια, σκεπασμένες με τη φούστα, αλλά και στις παλάμες και στους καρπούς, τα κινητά τελέφωνα με μηνύματα και με ακρόαση, η ανταλλαγή στις κόλλες μεταξύ φοιτητών, είναι οι συνήθεις  και  παραδοσιακοί τρόποι αντιγραφής.

  Χωρίς υπερβολή,  σπάνια θα συναντήσεις σε ελληνικό πανεπιστήμιο φοιτητή να μην έχει αντιγάψει. Κάποιοι, πολλοί, περνούν σκανδαλωδώς όλα τα μαθήματα με αντιγραφή. Γνωρίζω περιπτώσεις φοιτητών, που τα προφορικά μαθήματα τα έδιναν 3 και 4 φορές ,ενώ στα γραπτά περνούσαν με την πρώτη και με καλό βαθμό!

Συμπέρασαμα: ΄Οπου κι αν την πιάσεις αυτή τη χώρα λερώνεσαι!

 

 3.  Καμμένος: Πρέπει να γίνεται μεγάλη διακίνηση ναρκωτικών στο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ αλλιώς δεν εξηγούνται τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ /ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Τα πανεπιστήμια με το μύθο της φοιτητικής ζωής (τον καλλιεργούν οι λογής Κογιόνηδες, που έχουν διάφορο), είναι η χειρότερη παγίδα για τους νέους ανθρώπους. Οι μπάφοι, που πάνε και έρχονται (έχουν αντικαταστήσει πια το τσιγάρο) είναι  η πιο…ανώδυνη “ουσία” (αλλά, δεν είναι βέβαια τέτοια). Μιλάμε περισσότερο για τα σκληρά ναρκωτικά, που κυκλοφορούν στους πανεπιστημιακούς χώρους. Ηρωίνη, κοκαϊνη και τέτοια.

Φυσικά ,το εμπόριο γίνεται ακόμα και στις αίθουσες από τους ίδιους τους χρήστες φοιτητές που είναι και διακινητές.΄Οπως συμβαίνει πάντα. Ο χρήστης είναι και μικροέμπορος.

Και καθόλου δεν είναι τα ξένα πανεπιστήμια που λέει ο Καμμένος σε χειρότερη κατάσταση από τα ελληνικά στο θέμα της διακίνησης των ναρκωτικών.  Ειδκά το ΠΑΜΕΚ έχει τα πρωτεία στο εμπόριο. Κι εδώ τις ουσίες δεν τις εμπορεύονται μόνο οι φοιτητές, αλλά και πρόσωπα εκτός πανεπιστημίου που εισβάλουν στο κτίριο στο οποίο δεν υπάρχει κανένας έλεγχος ή άλλη επιτήρηση ουσιαστική.  Μόνο για τον τύπο.

Θα δούμε και χειρότερα, αν πρώτα οι γονείς δεν ενδιαφερθούν. Το κράτος είναι ανύπαρκτο,ούτως ή άλλως.

4. Συγκλονίζει η κατάθεση του  Αφγανού που βίασε και δολοφόνησε την 19χρονη κόρη ανώτερου αξιωματικού της Κομισιόν.

Σοκάρει ο δολοφόνος της Γερμανίδας φοιτήτριας: Hταν πολύ όμορφη και ήθελα να κάνω σεξ μαζί της

Ο ίδιος με δάκρυα στα μάτια ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια της αδικοχαμένης 19χρονης, ενώ στη  συνέχεια έλυσε την σιωπή του λέγοντας γιατί το έκανε.

Έχοντας γράψει όσα ήθελε να πει σε ένα χαρτί, ο Αφγανός, ο οποίος δολοφόνησε την 19χρονη αφού πρώτα τη βίασε, υποστήριξε ότι το βράδυ της δολοφονίας είχε καπνίσει χασίς και είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Το χασισάκι όχι μόνο δεν είναι ακίνδυνο, αλλα μπορεί ακόμα και στο έγκλημα να οδηγήσει. Το παράδειγμα τρανό παραπάνω.

Το απαράδεκτο είναι άλλο. Το είπε ο Σοφοκλής, πριν αιώνες: Κάνουν οι παλιάνθρωποι  τις …παλιανθρωπιές τους και βγαίνουν κι από πάνω.  ΄Η  τις διαφημίζουν  ως….ανδραγαθήματα ή  τις επικαλούνται ως άλλοθι.

Ειδικά για το  χασίσι, αντί να αισχύνονται και να βουλώσουν το αθύρωτο  στόμα τους, οι χρήστες   εκθειάζουν (διάβαζε προπαγανδίζουν) και αναγορεύουν την αδυναμία, την ανεπάρκεια και την εξάρτησή τους,  σε φυσική, κανονική κατάσταση! Χορταράκι του θεού σου λένε. Ρωτήστε και το λαϊκό αοιδό Γιώργο Μαργαρίτη!

Μην τους αφήνετε να λένε τέτοια. Ξεβρακώστε τους. Και…”βρεγμένη σανίδα” στον…ποπό.

Το …ακίνδυνο χασισάκι που ομνύουν ακόμα και στη φαρμακευτική του χρησιμότητα οι ανεγκέφαλοι,  δεν μπορεί να οδηγήσει  μόνο στο έγκλημα.  Σκοτώνει πρώτα τον ίδιο το χρήστη. Τεράστια είναι  η ζημιά που προξενεί στα κύτταρα του εγκεφάλου. Ιατρικά επιβεβαιωμένο.

5. Εργαζόμενος των McDonald’s αποκαλύπτει το μυστικό τρικ για να… κλέβουν τους πελάτες στις τηγανητές πατάτες
Εργαζόμενος των McDonald's αποκαλύπτει το μυστικό τρικ για να... κλέβουν τους πελάτες στις τηγανητές πατάτες

Η κάθε εταιρεία έχει τα μυστικά της. Και όταν ένας υπάλληλος αποχωρεί, αυτά μπορούν να μαθευτούν.

Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση των McDonald’s.

Η αποκάλυψη για τα… τρικ εξοικονόμησης πατατών ήρθε μέσω του Reddit, όταν κάποιος έθεσε το ερώτημα «τι σας ζήτησαν οι εργοδότες σας να κρύψετε από τους πελάτες».

Κάποιος χρήστης, πρώην υπάλληλος των McDonald’s, έγραψε το εξής: «Εργάστηκα στα ΜcDonald’s και μου έμαθαν πώς να τσακίζω τη χάρτινη συσκευασία έτσι ώστε να φαίνεται ότι είναι γεμάτη πατάτες ενώ στην πραγματικότητα δεν ήταν».

«Μόνο ένας πελάτης το κατάλαβε. Αδειασαν οι πατάτες στην τσάντα και όταν τις ξαναέβαλε μέσα διαπίστωσε ότι αυτές δεν έφθαναν ούτε μέχρι τη μέση της χάρτινης συσκευασίας. Επρεπε να προσθέσω πατάτες. Εντυπωσιάστηκα, αλλά ταυτόχρονα ένιωσα εκπληκτική αμηχανία. Εχουν περάσει επτά χρόνια από τότε και εξακολουθώ να βλέπω μπροστά μου το πρόσωπό του», συμπλήρωσε.

Αυτό τελικά να ήταν το πρόβλημα με τα McDonald’s. Κέρδος  έχει  ο πελάτης που του κλέβουν πατάτες, αφού το προϊόν είναι σκέτο δηλητήριο για τον οργανισμό με τον τρόπο και τα υλικά που παρασκευάζεται. Αυτές δε λέγονται πια  πατάτες τηγανητές, αλλά πατάτες…θανατικές.

Κι ακόμα, το “πράμα”! Εκείνο που μοιάζει με κανονικό   κρέας και που κανείς δε γνωρίζει αν είναι όντως τέτοιο ή ψημένο  …ποντίκι. Ειδικό είδος “ποντικιού” που λένε πως εκτρέφει η εταιρία εδώ και χρόνια.

Ας γνωρίζουν, πάντως,  οι πελάτες τέτοιων ταχυφαγάδικων πως είναι…μετρημένες οι μέρες τους ,αν συνεχίζουν να παίζουν με την υγεία τους, καταναλώνοντας τέτοια επικίνδυνα προϊόντα. Δεν πρόκειται για φαγητό.  Φαρμάκι σκέτο τρώνε.