ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΠΟΥ “ΤΡΩΓΩΣΙ ΚΑΙ ΠΙΝΩΣΙ ΩΣ ΧΟΙΡΟΙ”.

                                        ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ

Μέχρι να εκλείψουν οι λόγοι που μας ανάγκασαν να αναστείλουμε τη λειτουργία του Homo-Naturalis ή να υπάρξει κάποια άλλη, θετική εξέλιξη στην όλη υπόθεση, θα περιοριστούμε στον  καθημερινό σχολιασμό επίκαιρων θεμάτων  από  επαναδημοσιεύσεις, κειμένων, δηλαδή, που είχαμε ανεβάσει εδώ  παλιότερα.

_________________________________________________________
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
Δήμαρχος Πάφου: Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος συνεργάζεται με παραγωγό πορνό
Δήμαρχος Πάφου: Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος συνεργάζεται με παραγωγό πορνό [βίντεο]

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Κύπρο, η αποκάλυψη του δήμαρχου Πάφου, ο οποίος είπε δημόσια πως η αρχιεπισκοπή συνεργάζεται με έναν παραγωγό πορνό.

Συγκεκριμένα, σε ερώτησή του δημοσιογράφου για τον Ουγγρο επενδυτή με τον συνεργάζεται η εκκλησία για θέματα ανάπτυξη, ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φάιδωνος απάντησε πως ο ξένος επιχειρηματίας έχει φτιάξει όλη του την περιουσία  από παραγωγές πορνό.

 ___________________________________________________________
                                        ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ
“…Πώς άραγε ζώσιν αυτοί οι αρχιεπίσκοποι εις τας μητροπόλεις των και ποίαι είσίν αι αρεταί των; Τρώγωσι και πίνωσι ως χοίροι. Κοιμώνται δεκατέσσαρας ώρας τήν νυκτα καί δύο ώρας μετά το μεσημέρι. Λειτουργούσι δύο φοράς τον χρόνο, και όταν δεν τρώγωσι, δεν πίνωσι, δεν κοιμώνται, τότε κατεργάζονται τα πλέον αναίσχυντα έργα, όπου τινάς ημπορεί να στοχασθεί. Και ούτως εις τον βόρβορο της αμαρτίας και εις την ιδίαν ακρασίαν θησαυρίζουσι χρήματα, και οι αναστεναγμοί του λαού είναι προς αυτούς τόσοι ζέφυρες…”
1. Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Συμφωνώ και διαφωνώ με τους χρυσαυγίτες!

22-9-2013

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Συμφωνώ και διαφωνώ με τους χρυσαυγίτες!

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ο οποίος γιόρτασε σήμερα τα 50 χρόνια ιεροσύνης του χαρακτήρισε για ακόμη μία φορά τους παράνομους αλλοδαπούς «παρείσακτους» τους οποίους, όμως, αγαπάει και τους καλεί να πάνε στη χώρα τους με δικά του έξοδα. Ερωτώμενος για τα θετικά σχόλια που είχε κάνει στο παρελθόν για το παράρτημα της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο (ΕΛΑΜ) ανέφερε πως κάποιοι προσπαθούν να κάνουν λαϊκισμό και να τον κατηγορήσουν. «Τότε που εμφανίστηκαν αυτά τα παιδιά, (χρυσαυγίτες) τα κάλεσα και ήρθαν στην Αρχιεπισκοπή και είδα αρκετά θετικά στοιχεία, όπως και αρνητικά. Και τους είπα, ότι με τα αρνητικά στοιχεία δεν συμφωνώ. Ζούμε σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα και πρέπει να είναι δημοκρατικοί πολίτες και ο τόπος αυτός έχει τόσα προβλήματα που δεν πρέπει να του επισωρεύσουμε άλλα προβλήματα», είπε.«Συμφωνούσα μαζί τους στο ότι ήθελαν να διωχθούν οι παράνομοι», πρόσθεσε.«Μάλιστα με ρώτησαν τότε τι λέει το Ευαγγέλιο και είπα το Ευαγγέλιο λέει να αγαπούμε. Τους αγαπούμε αυτούς τους παρείσακτους, αυτούς τους παράνομους που ήρθαν, αλλά να πάνε στην πατρίδα τους», είπε ακόμη ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου.«Δεν είναι ρατσιστικό αυτό, πεινά ο λαός μας, δεν θα έχουμε άλλους αφού ο λαός μας έχει ανάγκη, να παν στη δική τους πατρίδα, και να αναλάβουν την υποχρέωση οι συμπατριώτες τους, η κυβέρνησή τους και όχι η δική μας η κυβέρνηση», επισήμανε. Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε, επίσης, πως δεν έχει καμία σχέση με τα παιδιά αυτά, και πως είναι τουλάχιστον δύο χρόνια που δεν ήρθε κοντά τους. Πρόσθεσε, ωστόσο, πως εκεί που ορθοφωνούν, θα τους υποστηρίζει και εκεί που δεν θα ορθοφωνούν θα τους υποδεικνύει ότι αυτό που πάνε να κάνουν δεν είναι σωστό.Στην Κύπρο, είπε, θέλουμε  να διατηρηθεί η πλουραλιστική δημοκρατία. «Έχουμε δημοκρατία και πρέπει να την περιφρουρήσουμε και δεν θα κάνει ο καθένας ό,τι θέλει», σημείωσε

Μεγάλο καθίκι αυτός ο ρασοφόρος. Το έχουμε ξαναγράψει. κακός, απάνθρωπος ,φιλοχρήματος.  Και είναι και …υπηρέτης του Χριστού, λέει.
“Φραγγέλιο”  που χρειάζεσαι, απατεώνα. “Παίζεις εν ου παικτοίς”, άθλιε!

 

2. Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Μπαίνουμε σε επικίνδυνες ατραπούς στο Κυπριακό (26/12/2016)
Φωτογραφία: EUROKINISSI / ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

 

Για«άκρως επικίνδυνες ατραπούς, τυφλά χρονοδιαγράμματα και μεθοδεύσεις στο Κυπριακό» κάνει λόγο στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος.

Καθώς ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα ενημερώσει για το Κυπριακό στις 4 Ιανουαρίου την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας Κύπρου, κατόπιν σχετικού αιτήματος της, πολιτικοί και διπλωματικοί κύκλοι εκφράζουν σκεπτικισμό κατά πόσο είναι ορθό ο κ. Αναστασιάδης να προσέρχεται στην Αρχιεπισκοπή και να ενημερώνει την Ιερά Σύνοδο, η οποία μάλιστα προσφάτως έτυχε ενημέρωσης από τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή, Ανδρέα Μαυρογιάννη.

 

Εθνικιστής ακροδεξιός, ύπουλος, κακός  άνθρωπος αυτός ο αρχιεπίσκοπος.  Και κάνει μεγάλη ζημιά στο κυπριακό.  «Χώνει την ουρά» του παντού. Νομίζει πως είναι κάποιος, επειδή στην Κύπρο παλιότερα το παπαδαριό έκανε κομάντο, αφού ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος ασκούσε χρόνια την εξουσία.΄Αλλο όμως Μακάριος και άλλο Χρυσόστομος.
Τώρα πάλι πάει να εμποδίσει τις συζητήσεις και να ενσπείρει αμφιβολίες για τη λύση του κυπριακού. Ξεχάσανε να του πούνε πως οι εποχές αλλάζουν. Ας «κάτσει στα αυγά» του και τις αγιαστούτερες του.΄Ετσι κι αλλιώς και μ΄αυτές, μεγάλη ζημιά κάνει στον κόσμο.
. «Διεφθαρμένος ο Αρχιεπίσκοπος»

Αρκετά φορμαρισμένος είναι το τελευταίο διάστημα ο Μάριος Παναγή, ο οποίος μετά τις καταγγελίες για στημένα παιχνίδια στο κυπριακό ποδόσφαιρο… τα «χώνει» και στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου.Συγκεκριμένα, ο Κύπριος διαιτητής απαντώντας σε σχόλιο του Ακαδημαϊκού Ανδρέα Μασούρα σχετικά με την «Απαράδεκτη η ανάμειξη του Αρχιεπισκόπου στις Δημαρχιακές Εκλογές της Πάφου», όπως αναφέρει, χαρακτηρίζει διεφθαρμένο τον Αρχιεπίσκοπο.«O manadikos pou katafere me 5 % na eine sto anotato axioma tis ekklisias. Eine enas dieftharmenos , pou xrisimopia ta rasa gia na mporei na kanei ta vromera tou pexnidia» γράφει αρχικά, ενώ μετά από σχόλιο άλλου προσώπου συμπληρώνει «ma aftos eine karagkiozis ! den eine arxiepiskopos !».Σημειώνεται ότι ο Μάριος Παναγή θα δώσει το Σαββάτο (27/12, 18:00) θα κάνει διάλεξη με θέμα «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΔΙΑΠΛΟΚΗ» και η οποία διοργανώνεται  από το Ινστιτούτο Οικολογικών & Κοινωνικών Μελετών σε συνεργασία με το WakeUp Cyprus και θα χαιρετιστεί από τον ακαδημαϊκό Ανδρέα Μασούρα.

Απίστευτα επικίνδυνος αυτός ο ρασοφόρος. Χωμένος σε όλες τις βρωμιές, πέρα από εθνικιστής και απάνθρωπος. Γράφαμε, μόλις χτες, για δαύτον:
      Κακός άνθρωπος ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
Χρυσόστομος: Η τουρκική κατοχή απειλεί και την πίστη
Σε πνευματική και εθνική εγρήγορση καλεί τους Έλληνες της Κύπρου ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος σημειώνει ότι δεν κινδυνεύει μόνο η πατρίδα από την τουρκική κατοχή, αλλά και η πίστη.
Χρυσόστομος: Η τουρκική κατοχή απειλεί και την πίστη

Στη χριστουγεννιάτικη εγκύκλιό του, ο προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου τονίζει ότι «η παθητική αποδοχή της κατοχής και του εποικισμού συνιστούν έμμεση ολιγωρία μπροστά στον κίνδυνο που διατρέχει η πίστη μας».Ο Αρχιεπίσκοπος κάνει λόγο για ηθική αποτελμάτωση της κυπριακής κοινωνίας και υπογραμμίζει ότι η ενανθρώπιση του Θεού και η διδασκαλία του είναι η απάντηση στα σημερινά αδιέξοδα.

΄Η έχει «τρικυμία εν τω κρανίω» ο Κύπριος αρχιεπίσκοπος ή είναι σφόδρα υποκριτής και διεφθαρμένος, διότι: Αν,όπως λέει,
«η ενανθρώπιση του θεού και η διδασκαλία του είναι απάντηση στα σημερινά αδιέξοδα»
  και από την άλλη
«η παθητική αποδοχή της κατοχής και του εποικισμού συνιστούν έμμεση ολιγωρία μπροστά στον κίνδυνο που διατρέχει η πίστη μας»,
πώς παντρεύονται αυτά τα δύο;  Η διδασκαλία του Χρστού,αν πιστέψουμε τα ευαγγέλια, θέλει να αγαπάμε ακόμα και τον εχθρό μας. Ο αρχιεπίσκοπος προτείνει να πάρουν οι συντοπίτες του τα… όπλα!
«΄Η παππάς, παππάς,ή ζευγάς ζευγάς», λέει ο σοφός λαός.  Ο Κύπριος ιερωμένος κάπου τα έχει μπερδέψει, μάλλον. Παρακολουθούμε από παλιά την πορεία του. «Παίζει σε πολλά ταμπλό». Μέχρι και τράπεζα, μάθαμε, τελευταία θέλει να ανοίξει ο ίδιος.  Μ΄αυτές  και τις άλλες ασχολίες του όμως,   δε θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα με τα κύρια   καθήκοντά του ως …χριστιανός και ποιμένας. Δεν είναι λογικό;
Το έχουμε ξαναγράψει. «Κακός άνθρωπος» ο Χρυσόστομος .Δεν έχει ούτε έλεος, ούτε σπλάχνα οικτιρμών  για τους ανθρώπους.