ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ. Η Ν.Δ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ. (ΣΚΑΝΔΑΛΟ Noor1)

                                       ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ

Μέχρι να εκλείψουν οι λόγοι που μας ανάγκασαν να αναστείλουμε τη λειτουργία του Homo-Naturalis ή να υπάρξει κάποια άλλη, θετική εξέλιξη στην όλη υπόθεση, θα περιοριστούμε στον  καθημερινό σχολιασμό επίκαιρων θεμάτων  από  επαναδημοσιεύσεις, κειμένων, δηλαδή, που είχαμε ανεβάσει εδώ  παλιότερα.

_______________________________________________________________

1. Η σύζυγος του Καμμένου απαντά στα «Παραπολιτικά» για το καζίνο στο Λονδίνο

Νιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη από τον κ. Ιωάννη Κουρτάκη και τον χρηματοδότη των εκδόσεών του, διότι κατασπατάλησα 50 λίρες σε επίσκεψη στο ξενοδοχείο-εστιατόριο Park Tower, που βρίσκεται απέναντι από το ξενοδοχείο, όπου διέμενα, σε ιδιωτική στιγμή με τον σύζυγό μου, και δεν ήμουν ικανή να αγοράσω το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι.

Επίσης, οφείλω να ζητήσω συγγνώμη από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που το κατακόκκινο φόρεμά μου δεν αγοράστηκε από την collection της συζύγου του, και κυρίως διότι τα προσωπικά μου αξεσουάρ δεν αποτελούν χορηγίες και δώρα της Siemens. Τέλος, να ζητήσω συγγνώμη και από τον κ. ‘Αδωνι Γεωργιάδη που δεν είμαι φαν των τηλεπωλήσεων του πολιτικού εξτρεμισμού του, αλλά την στιγμή της αλήθειας του λέω πάντα ψέματα ότι αγοράζω απ’ αυτά τα πολύ σικ ημερολόγια, που έκαναν θραύση στο Ερρίκος Ντυνάν.

Μετά απ’ αυτά, οφείλω να ενημερώσω τους Έλληνες Πολίτες ότι εξαιτίας της αταλάντευτης στάσης του συζύγου μου, Πάνου Καμμένου, ως Υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας, και Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, απέναντι σε φαινόμενα σήψης και διαφθοράς, όπως είναι το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, και το σκάνδαλο του Noor1, τα οποία αγγίζουν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, του επιχειρηματικού και μιντιακού κατεστημένου, τα οποία τυχαίνει να έχουν σχέσης στοργής και προδέρμ με πολιτικά κόμματα, και δη αυτό της Νέας Δημοκρατίας, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και όλα τα μέλη της οικογένειάς μου, συκοφαντούμαστε και απειλούμαστε, με σκοπό να υπαναχωρήσει ο σύζυγός μου από την πολιτική ανάδειξη αυτών των φαινομένων διαφθοράς.

Ακριβώς σ’ αυτό το πλαίσιο συνεχώς βρισκόμαστε υπό φυσική παρακολούθηση, και καθημερινά δεχόμαστε έναν πόλεμο λάσπης από συγκεκριμένο συγκρότημα Μ.Μ.Ε., που επιδιώκει την με κάθε τρόπο εξόντωσή μας.

Τα πρόσφατα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» απλώς επιβεβαιώνουν την ουσιαστική βασιμότητα της μηνύσεως του συζύγου μου, σε βάρος του κ. Ιωάννη Κουρτάκη, και των συνεργών του, η οποία εκκρεμεί πλέον ενώπιον του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, για να λάβουν χώρα συγκεκριμένες εξειδικευμένες προανακριτικές πράξεις.

Μετά την άρση όλων των σχετικών απορρήτων, σε εκκρεμείς δικογραφίες, θα πληροφορηθούν οι Έλληνες Πολίτες πως δρουν οι πραγματικές εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες για την επικράτησή τους δε διστάζουν να παρακολουθούν όχι μόνον εμένα και την οικογένειά μου, αλλά ακόμη και δημόσιους λειτουργούς. Έτσι, όλοι σύντομα θα μάθουν πως στήνονται τα επικοινωνιακά και άλλα παιχνίδια, και πως κάποιοι πουλάνε ως πρέζα την συκοφαντία.

Τέλος, να πληροφορηθούν οι κάθε λογής αργυρώνητοι και μολυσμένοι με αίμα και χρήμα συνεργοί ότι το τακούνι του παπουτσιού μου δεν αξίζει να πατήσει κανένα σκουλήκι της συμμορίας τους».

“…απέναντι σε φαινόμενα σήψης και διαφθοράς, όπως είναι το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, και το σκάνδαλο του Noor1, τα οποία αγγίζουν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, του επιχειρηματικού και μιντιακού κατεστημένου, τα οποία τυχαίνει να έχουν σχέσης στοργής και προδέρμ με πολιτικά κόμματα, και δη αυτό της Νέας Δημοκρατίας”

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΑ ΝΕΑ – ΤΟ ΒΗΜΑ. «ΤΟΙOΥΤΟΣ (ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ) ΕΠΡΕΠΕΝ ΥΜΙΝ ΑΡΧΙΕΡΕΥΣ» ! (19/8/2017)
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ
Μαρινάκης στα «Νέα»: Γιατί βγήκα μπροστά και πήρα τον ΔΟΛ
Φωτογραφία: EUROKINISSI

Αυτό που φαινόταν άπιαστο όνειρο πριν μερικούς μήνες, έγινε πραγματικότητα: ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ επέζησαν – χωρίς να χάσουν την ψυχή τους. Και μαζί τους σώθηκε και το Αρχείο τους, ο καθρέφτης της Ελληνικής Ιστορίας των τελευταίων ενενήντα χρόνων.

Λόγω των κρίσιμων συγκυριών ο τόπος έχει ανάγκη όσο ποτέ την έγκυρη ανεξάρτητη ενημέρωση, με ιστορικό βάρος, άποψη και πρόταση. Αυτό ακριβώς που ο Αναγνώστης περιμένει από ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ. Τις λίγες ημέρες που δεν εκδόθηκαν νοιώσαμε όλοι τί έλειψε από τον δημόσιο διάλογο στην Ελλάδα. Και αναμετρούμε τί θα σήμαινε για τον τόπο, εαν αυτή η απουσία ήταν οριστική. Ή αν συνέχιζαν την έκδοσή τους αποξενωμένες από το πνεύμα τους και τις αρχές τους, εξαρτώμενες ή εκβιαζόμενες από τον οιοδήποτε ισχυρό.

Για να μην γίνει αυτό βγήκα μπροστά. Μέσα από μιά διάφανη διαδικασία και με απόλυτο σεβασμό στις αρχές και τους νόμους που έχουν θεσμοθετηθεί για τα ΜΜΕ. Και με την θέληση να εξασφαλίσω την οικονομική επιβίωση και περαιτέρω ανάπτυξή τους πάνω σε υγιείς βάσεις

Σε μια  κοινωνία «άρπα-κόλλα» σαν την ελληνική, σε ένα υπόδικο συστημικό  πλέγμα  στις  νευραλγικές θέσεις  του  οποίου προωθούνται πάντα οι χειρότεροι, δε θα μπορούσε και στο χώρο της εμπορικής δημοσιογραφίας να συμβεί το αντίθετο. Οι  εφημερίδες ΤΑ ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ, του συγκροτήματος Λαμπράκη, υπήρξαν, ως γνωστό, για δεκαετίες ολόκληρες οι «ναυαρχίδες» της παραπληροφόρησης, της στημένης, της χαλκευμένης είδησης και της γενικότερης  δημοσιογραφικής αγυρτείας. ΄Ο,τι πιο αισχρό σε ονόματα και ιδιότητες  (ιδιοκτήτες-εκδότες, λοιπό προσωπικό –υπάλληλοι,  δημοσιογράφοι)  το συναντάμε σ΄αυτό το εκδοτικό συγκρότημα της οικογένειας  Λαμπράκη.
Να μην αναφέρουμε γνωστά  ονόματα, «ων  ουκ έστιν αριθμός».  Να θυμίσουμε μόνο, πέρα από τον επικεφαλής  και φανερά διαπλεκόμενο με τις κατά καιρούς εξουσίες Χ. Λαμπράκη και  τον «έτερο Καπαδόκη» διάδοχό του Σταύρο Ψυχάρη  .Και φυσικά σήμερα τον, εκτός των άλλων και  για εμπόριο μεταφοράς τεράστιας ποσότητας ηρωίνης, κατηγορούμενο  εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.  Αληθώς, «τοιούτος έπρεπεν αρχιερεύς» στις…ιστορικές εφημερίδες ΤΑ ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ!
Τα όσα…πατριωτικά εκφώνησε  τώρα  ο νέος ιδιοκτήτης  των δύο…μαθουσάλιων εφημερίδων, τα… ακούμε δωρεάν οι νουν έχοντες . Αλλά, ούτε τους αφελείς πείθουν. Αγόρασε, τάχα,  ο Μαρινάκης τις εφημερίδες του συγκροτήματος, γιατί…  ανησυχούσε, μας λέει,  πως η απουσία τους θα ήταν μέγα κενό και  φοβερή η έλλειψη αντικειμενικότητας στη  δημοσιογραφική ενημέρωση. Το απύθμενο βάθος της ασύστολης υποκρισίας και του αμετροεπούς  θράσους!
 ΄Απαντες, βέβαια,  γνωρίζουν πως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αγόρασε τις εφημερίδες, πρώτα για τη δική του κάλυψη (κινδυνεύει άμεσα να πάει φυλακή, αν κάποια στιγμή σπάσει η ομερτά των εμπλεκομένων ναρκομεταφορέων ή η χώρα ορθοποδήσει στοιχειωδώς  δικαιικά) και ύστερα, για να ενισχύσει το μέγα προστάτη του, αρχηγό της Ν.Δ  Κυριάκο Μητσοτάκη . Ο τελευταίος  δίνει εδώ και καιρό  μεγάλη μάχη («τα ρέστα» του, καλύτερα), για να μην πάει ο…χορηγός του κόμματός του  φυλακή. Και πέρα από τους οικονομικούς, τώρα πια που ο εφοπλιστής έγινε και …εκδότης, έχει κι άλλους σοβαρούς λόγους να τον στηρίζει.
Να θυμηθούμε τις τελευταίες… ευαισθησίες του «υιού» Μητσοτάκη και  των υπολοίπων «παρακοιμώμενων» του αρχηγού.  Με αλλεπάλληλες επερωτήσεις, ανακοινώσεις, καταγγελίες, συνεντεύξεις, σύσσωμος ο «αγγελικά πλασμένος κόσμος»  της «επάρατης» Δεξιάς, κόπτεται  για τη…. νομιμότητα, η οποία παραβιάστηκε  με την επικοινωνία του εκ των σπλάχνων της δικιάς τους Δεξιάς και μάλιστα Ακροδεξιάς, προερχόμενου σημερινού υπουργού ΄Αμυνας Πάνου Καμμένου (και οσονούπω επιστρέφοντος εις τας μητρικάς αγκάλας) με τον έγκλειστο στις φυλακές συνεργάτη του Β. Μαρινάκη στη μεταφορά της ηρωίνης. ΄Ομως,  τσιμουδιά  στη σύμπασα Ν.Δ  για την προκλητική στάση της δικαιοσύνης, που αρνείται ως αυτή τη στιγμή να αγγίξει τον εφοπλιστή, όταν ο ίδιος,  κατά τα λεγόμενα του συνεργάτη του, υπήρξε ο πραγματικός εγκέφαλος της επιχείρησης μεταφοράς του  εμπορεύματος του θανάτου.
Είναι φανερή η ξετσίπωτη, η επαίσχυντη  κάλυψη Μαρινάκη   που επιχειρεί η Δεξιά.  Με κανένα τρόπο δεν επιθυμεί την αποκάλυψη της οδυνηρής αλήθειας περί της συμμετοχής του αχυρανθρώπου της στο εγκληματικό εμπόριο.΄ Εχει άλλωστε,παράδοση στιν τομέα αυτό. Να μην ξεχνάμε και την αποφυλάκιση του ισοβίτη μεγαλέμπορου ναρκωτικών από τον πρώην ΝεοΔημοκράτη υπουργό δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου ,πρώην αρεοπαγίτη και συνδικαλιστή στην ΄Ενωση εισαγγελέων- δικαστών.   Γι΄αυτό, πρωτεύον για τη Ν.Δ  αναδεικνύεται το θέμα του τρόπου, παράνομου ή όχι,  με τον οποίο ο ήδη τιμωρημένος συνεργός του  θα αποκαλύψει και τη συμμετοχή Μαρινάκη στην υπόθεση  της μεταφοράς των ναρκωτικών και όχι αυτή  καθαυτή η εγκληματική του συμμετοχή του εφοπλιστή.
Φανερά απίστευτο  και αισχρότατο το αλισβερίσι. Και  «ηλίου φαεινότερος» ο αποπροσανατολισμός, που επιχειρείται . Εν τη …πονηρή αφελεία τους,  οι απόγονοι της ΕΡΕ στη Ν.Δ, νομίζουν ,πως, όσο τουλάχιστον χρειάζονται το Μαρινάκη ως οικονομικό  χορηγό, αλλά και με τη δημοσιογραφική του τώρα πια υποστήριξη, θα αποσιωπηθεί η ανάμειξη του τελευταίου στο μέγα σκάνδαλο να βρίσκεται ακόμα ο εφοπλιστής σε δικαστικό απυρόβλητο.
Είναι όντως επικίνδυνα αφελείς, όμως. Και τούτο για τον εξής λόγο: Σύντομα θα  αναγκαστεί  το νέο αφεντικό των εφημερίδων του Λαμπράκη να γίνει προκλητικά επιθετικός. Αυτό, όμως, θα σημάνει και τη σφοδρή  αντίδραση των θιγόμενων, που  θα εκμανούν τόσο από τις ανοίκειες, προσωπικές επιθέσεις, όσο και  από τη χοντροκομμένη, αντιαριστερή πολεμική που θα εγκαινιάσει , μέσω των νέων εφημερίδων της ιδιοκτησίας του.
Αυτή, όμως, η τακτική  θα σηματοδοτήσει και το τέλος του, όσο προσεκτικός κι αν γίνει.  Είναι η ώρα που θα πέσουν πια οι μάσκες.  Ουδείς από την παρέα Μητσοτάκη και  τους διαπλεκόμενους δικαστές του θα μπορέσουν  πλέον να  στρέφουν αποκλειστικά τον προβολέα στον Πάνο Καμμένο και  στο φυλακισμένο συνομιλητή του. Τα φώτα θα πέσουν πια δυνατά και θα περιλούσουν την ίδια την υπόθεση της εμπορίας ηρωίνης και τη συμμετοχή ή όχι, ως κεφαλή, του προστατευομένου της Ν.Δ εφοπλιστή και ιδιοκτήτη των εφημερίδων ΤΑ ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ , Β. Μαρινάκη.
Θα δούμε πολλές, δυνατές και απρόβλεπτες μάχες στον πόλεμο μέχρις εσχάτων  που κορυφώνεται, όπως δείξαμε  αλλού,  μεταξύ των  δύο μεγάλων κομματικών μονομάχων. Η βιομηχανία παραπληροφόρησης, τώρα και μέσω των  εφημερίδων του Λαμπράκη  υπό το νέο αφεντικό τους, θα πρωτοστατήσουν σ΄αυτόν το βρώμικο  πόλεμο που θα ξεσπάσει.
Η υπόθεση συμμετοχής ή όχι Μαρινάκη και μάλιστα ως ο ιθύνων νους στο εμπόριο ηρωίνης, αλλά και η υπόθεση Χαρ. Αθανασίου, μπορεί, μεν, να μην αποτελέσουν το κυρίαρχο, το βασικό, επιθετικό   όπλο στο συγκεκριμένο πόλεμο, αλλά η χρήση τους, έστω και στο μέτρο και το χρόνο που θα χρησιμοποιηθεί, θα είναι αποτελεσματική. Το μέγιστο βάρος, όμως, αυτής της σύγκρουσης μέχρι θανάτου, θα κληθεί να σηκώσει η υπόθεση της χρεοκοπίας της χώρας, η οποία ξεκίνησε ήδη από το 2007  επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή και αποσιωπήθηκε τεχνηέντως και με το αζημίωτο από τον νυν πρωθυπουργό και τα λοιπά κόμματα.
΄Οπως και να έχει, όποιος κι αν από τους δύο μεγάλους αντιπάλους κερδίσει τη μονομαχία, σημασία έχει πως το κέρδος θα το εισπράξει τελικά η ακηδεμόνευτη κομματικά κοινότητα των συνειδητοποιημένων πολιτών. Η εγκληματική αποσιώπηση της χρεοκοπίας και η ατιμωρησία του βασικού ενόχου της με τα γνωστά ανταλλάγματα,  η ανίερη κομματική  κάλυψη Μαρινάκη- Αθανασίου από την ίδια παράταξη με αντάλλαγμα κυρίως τη δημοσιογραφική υποστήριξη από τα έντυπα του εφοπλιστή, θα εξελιχθούν κάποια στιγμή  σε μπούμερανγκ όχι μόνο για τους δύο μεγάλους κομματικούς μονομάχους, αλλά και για τους λοιπούς σαλτιμπάγκους  του   ελληνικού κομματικού  κατεστημένου.
Περιμένουμε με ανυπομονησία, τόσο την έναρξη του κομματικού αυτού ελληνικού «Αρμαγεδώνα», όσο και τις καταστροφικές του συνέπειες για το ίδιο το  «πολιτικό» σύστημα της χώρας. Από τις δικές του στάχτες θα αναδυθούν οι νέοι πολιτικοί σχηματισμοί στη χώρα, που σε καμιά περίπτωση, έστω κι αν δεν είναι οι καλύτεροι,  δεν μπορεί να εμπερικλείουν στους ιστούς τους την έκταση της  παθογένειας ,η οποία συνέχει   το  παλιό, βρώμικο, ελληνικό, κομματικό κατεστημένο.

 

2. Καταγγελία από think tank: Οι Ρώσοι προσπαθούν να παρέμβουν και στις γερμανικές εκλογές -Υπέρ των ακροδεξιών
Προεκλογική αφίσα του AfD γράφει: «Μπούρκα; Εμείς προτιμάμε τα μπικίνι»/ Φωτογραφία:  (AP Photo/Michael Probst)

Μια διαδικτυακή ομάδα κοινωνικών δικτύων, που φαίνεται να σχετίζεται με την Ρωσία, προσπαθεί σήμερα να προωθήσουν μηνύματα που σχετίζονται με το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) λίγες ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες.

Αυτό καταγγέλλουν αναλυτές του Atlantic Council, ενός γνωστού think tank που ισχυρίζεται εντόπισε την Κυριακή το botnet – δηλαδή ένα δίκτυο υπολογιστών που ελέγχεται εξ’ αποστάσεως από τον λεγόμενο «botmaster» χωρίς τη γνώση ή την έγκριση των κατόχων των μεμονωμένων υπολογιστών. Οι υπολογιστές που είναι μέλη του δικτύου αυτού ονομάζονται ζόμπι.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι το δίκτυο αυτό φαίνεται να έχει διασυνδέσεις με τη Ρωσία και άρχισε να προάγει τα εν λόγω μηνύματα τις τελευταίες 48 ώρες. Το Ψηφιακό Ερευνητικό Εργαστήριο του think tank εξηγεί ότι έχουν αυξηθεί δραματικά αυτές οι διαδικτυακές δραστηριότητες, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί το ακροδεξιό κόμμα στις εκλογές.

Ο πολλαπλασιασμός των μηνυμάτων στήριξης στο AfD τις τελευταίες ώρες σημαίνει, όπως αναφέρουν οι ερευνητές, πως είτε οι υποστηρικτές του κόμματος έχουν πληρώσει τους Ρώσους για να ενισχυθούν στις εκλογές είτε ότι ο botmaster είναι ακροδεξιός. Οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται στο φως ενώ αρκετοί Γερμανοί – τόσο πολίτες όσο και αξιωματούχοι- ανησυχούν ότι η σημερινή εκλογική διαδικασία έχει μπει στο «στόχαστρο» των Ρώσων χάκερ, που δεν αποκλείεται να προσπαθήσουν να την επηρεάσουν με κάποιον τρόπο.

Οι γερμανικές αρχές ανησυχούσαν εδώ και αρκετούς μήνες για το ενδεχόμενο αυτό και είχαν φροντίσει να πάρουν μέτρα για την αντιμετώπιση μιας τέτοιας απειλής. Μέχρι σήμερα, όμως, δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν κάποιο σημάδι που να μαρτυρά την ανάμειξη ρωσικού… δάκτυλου στην προεκλογική καμπάνια.

Γερμανοί νομοθέτες, εκδότες και ερευνητές παρακολουθούν στενά την διαδικτυακή δραστηριότητα των τελευταίων μηνών, σε μια προσπάθεια να προλάβουν και να ανατρέψουν κάποια στοχευμένη προσπάθεια εμπλοκής στις εκλογές – αντίστοιχη με αυτές που θεωρούν ότι πραγματοποιήθηκαν στη Γαλλία αλλά και τις ΗΠΑ.

Η αμερικανική Politico, στη διαδικτυακή της έκδοση, αναφέρει ότι τα περισσότερα από τα μηνύματα που εντοπίστηκαν έκαναν την εμφάνισή τους στο Twitter – ένα κοινωνικό δίκτυο που δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στη Γερμανία. Σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, περίπου ένα εκατομμύριο Γερμανοί έχουν δημιουργήσει προφίλ στο Twitter, έναντι 35 εκατομμυρίων που ασχολούνται συστηματικά με το Facebook.

Έτσι, παραμένει ασαφές εάν η προσπάθεια του botnet θα έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα ή θα καταφέρει να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

ΟΙ ΡΩΣΙΚΕΣ “ΑΡΓΥΡΕΣ ΛΟΓΧΕΣ” ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥ ΝΕΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ (6/2/2017)
 ….Να η αλήθεια. Μια Δεξιά-Ακροδεξιά ρουμάνικη φράξια με «αχυρανθρώπους» του δικτάτορα Πούτιν, κινεί τα νήματα της τάχα μου πρόσφατης λαϊκής εξέγερσης.  Οι «προχτεσινές» εκλογές  στη Ρουμανία, έστειλαν τους σοσιαλιστές στην εξουσία, κάτι που η  σκληρή ρουμανική Δεξιά και ο ίδιος ο επίσης δεξιός πρόεδρος Κλάους Βέρνερ Γιοχάνι  δε συγχωρούν.
Τα ποσά που διέθεσε τόσο στη Ρουμανία, όσο και στη Μολδαβία ο Ρώσος δικτάτορας παραμονές των εθνικών τους εκλογών,  ήταν τεράστια. Πακτωλός από ρούβλια έρευσε και στις δύο χώρες. Στη Μολδαβία κέρδισε το παιχνίδι. Το ρωσόφιλο, εθνικιστικό κόμμα, έγινε κυβέρνηση. ΄Οχι όμως και στη Ρουμανία. Εκεί η Δεξιά-Ακροδεξιά και φίλα προσκείμενη στο δικτάτορα, αφού με δικά του λεφτά διεξήχθη ο προεκλογικός της αγώνας,  απέτυχε παταγωδώς.
 Ο «Τσάρος της Ρωσίας» ετοιμάζεται  να ξεκινήσει επιχειρήσεις στην Υπερδνειστερία και τη Μολδαβία με στόχο να κάνει την περιοχή μα νέα Ουκρανία. Οι πρόσφατες αναζωπυρώσεις των συγκρούσεων στην Αν. Ουκρανία με δεκάδες νεκρούς, δείχνουν πως βρισκόμαστε πολύ κοντά στους νέους σχεδιασμούς  του δικτάτορα.  Η αναγκαστική ανοχή που θα  επιδείξει ο ακροδεξιός, ρατσιστής και τραμπούκος πρόεδρος της Αμερικής, τώρα που είναι ακόμα αρχή, αποτελεί τη μοναδική ευκαιρία του «Τσάρου» να ξεκινήσει τις επιχειρήσεις του, πιθανότατα την ΄Ανοιξη.
Μόνο που η  Ρουμανία δεν είναι Μολδαβία. Αν εξαιρέσει κανείς τα 3 εκατομμύρια Ούγγρους, που ζουν στην Τρανσυλβανία, ο υπόλοιπος πληθυσμός είναι ομοιογενής και συμπαγής. Η εθνική της ιστορία τονίζει μάλιστα με έπαρση και  σε όλους τους τόνους, που η χώρα  είναι η περίφημη  Βλαχία (Βλαχ=λατινόφωνος). Η «Νέα Ρώμη», που οι κάτοικοί της δεν αναμείχθηκαν ποτέ με τους Σλαύους και κράτησαν ολοζώντανη  την παραδοσιακή, λατινική  γλώσσα των ρωμαϊκων λεγεώνων από τις οποίες κατάγονται.
Ο ρουμανικός εθνικισμός «σπάζει κόκαλα». Γι΄ αυτό επισημαίνουμε πως θα είναι η   πρώτη χώρα που θα αρπάξει από το λαιμό τους Ρώσους. Η ιστορική Βεσσαραβία (Μπασαράμπ), η σημερινή Μολδαβία, είναι ρουμανική. Καμιά ιστορική  σχέση με τους Ρώσους. Η κατάληψη της Μολδαβίας και της παράνομα   αποσχισμένης με εθνικιστικό τσαμπουκά Υπερδνειστερίας, θα θεωρηθεί κατάληψη ρουμανικών  εδαφών. ΄Ετσι διδάσκονται όλοι οι  Ρουμάνοι «εξ απαλών ονύχων» στην  παραδοσιακή, σχολική τους Ιστορία. Και δε θα  επιτρέψουν, αντίθετα με τους Ουκρανούς, να χαθεί ούτε σπιθαμή απ΄ αυτά τα εδάφη.
Ο Ρώσος δικτάτορας το γνωρίζει πως εδώ θα τα βρει σκούρα. Δεν υπάρχουν ερείσματα εθνοτικά, όπως στην Αν.Ουκρανια, για να στηριχτεί πάνω τους και να δημιουργήσει τα γνωστά τετελεσμένα. Ο μόνος τρόπος που του απομένει, είναι η γνωστή  μέθοδος  της διάσπασης της εθνικής ενότητας  με τη  δημιουργία  μορφών αντεπανάστασης κατά της νόμιμης εξουσίας, τύπου  «Μεϊντάν» στο Κίεβο. ΄Ηδη το «τημ» των Ρουμάνων, ακροδεξιών αχυρανθρώπων του ,έχει συγκροτηθεί εδώ και πολύ καιρό . Είναι η γνωστή  σε όλη την Ευρώπη  λαϊκιστική Ακροδεξιά.
Η ίδια μέθοδος του δικτάτορα , όπου εφαρμόστηκε, πέτυχε απόλυτα.  Ουκρανία, Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία ήταν οι χώρες που δοκίμασε  ο Ρώσος δικτάτορας  τέτοιες “μαϊμού”  λαϊκές εξεγέρσεις. Σ΄αυτές  για πρώτη φορά πρόσφατα δοκιμάστηκε η ισχύς και η αποτελεσματικότητα των «αργυρών λογχών» (διάβαζε ρούβλια).
Και όντως αποδείχτηκαν ισχυρές. Ακροδεξιά  στη Γαλλία, Ποντέμος στην Ισπανία, Κίνημα πέντε αστέρων στη Ιταλία, «δραχμιστές» της Ελλάδας  ήταν και είναι τα κομματικά μορφώματα που ανέδειξε η συμβολή του Ρώσου δικτάτορα στην Ευρώπη. Με την οικονομική υποστήριξή του μικρές και ασήμαντες λαϊκιστικές ομάδες, αναγορεύτηκαν σε ρυθμιστές, σε αξιόλογες πολιτικές δυνάμεις στις παραπάνω χώρες.
 Ο «Τσάρος» αναπαράγει τώρα και στη Ρουμανία τις ίδιες συμπεριφορές. Με 100 χιλιάδες κόσμο στους δρόμους της ίδιας…επανασταστικής ακεραιότητας και  συμπεριφοράς ,όπως των Αγανακτισμένων του Συντάγματος, οπαδών εν πολλοίς του ΣΥΡΙΖΙ-ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής, προσπαθεί κι εδώ να πετύχει ό,τι σημαντικό πέτυχε στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Αλλά δεν  μπορεί, όμως, να μην έχει υπόψη του  ο δικτάτορας Πούτιν πως η Ρουμανία είναι μια άκρως εθνικιστική  χώρα. Αν χτες κατέβηκαν 100-150.000 στους δρόμους, εν αγνοία του πλήθους πως είναι ενεργούμενα των Ρώσων,  οι τελευταίες πρόσφατες διαδηλώσεις των εθνικιστών  στο Βουκουρέστι με σύνθημα «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΣΑΡΑΜΠΠ» (μήνυμα ισχυρό στους Ρώσους)  ήταν απείρως πιο δυναμικές και αριθμητικά υπέρτερες.
Οπότε, το σίγουρο είναι πως εδώ θα τα  βρεί  μπαστούνια  ο «Τσάρος». Η περιοχή πάνω από το Δούναβη, ήταν από παλιά ο τάφος της δύναμης του ιμπεριαλισμού, από την εποχή των Δακών και των Ρωμαίων. Η Ιστορία επαναλαμβάνεται και όχι ως φάρσα που νομίζουν οι αφελείς. Αλλάζουν πρόσωπα, εποχές. Κίνητρα, αποτελέσματα-συνέπειες είναι ακριβώς ίδια
Γράφαμε για τις εθνικιστικές αυτές  κινητοποιήσεις των Ρουμανάνων σστις 26 Οκτώβρη 2016.
«Αφήσαμε τη διακυβέρνηση του κόσμου στα χέρια των χειρίστων. Και όχι μόνο σήμερα. Ανέκαθεν  η ανθρωπότητα κυβερνάται ή από ανόητους και ανίκανους  ή από εγκληματικές φυσιογνωμίες.
Αυτή την ώρα, παρανοϊκά άτομα με επιρρέπεια  στο έγκλημα, που ηδύνονται στο αίμα και τον όλεθρο, έχουν αναλάβει τα πόστα της διακυβέρνησης χωρών με πυρηνικό οπλοστάσιο. Οι δικτάτορες της Ρωσίας και της Β. Κορέας   είναι πρώτοι στη λίστα του κακού.
Και δεν απειλούν απλώς. Ο  δικτάτορας Πούτιν  έχει αναλάβει  προ πολλού   εγκληματική  δράση, τόσο στην Ουκρανία, όσο και στη Συρία. Και ήδη προετοιμάζει και άλλες όμοιες άφρονες και αιματηρές  επεμβάσεις στη Βαλτική, αλλά και κοντά στη…γειτονιά μας.
Το περασμένο Σάββατο στο Βουκουρέστι πραγματοποιήθηκε  εντυπωσιακή διαδήλωση  εθνικιστών με αίτημα την επιστροφή της Βεσσαραβίας    (Basarabia στα Ρουμάνικα)  . Ακροδεξιοί, Ναζί, αλλά και ανεγκέφαλοι υπερπατριώτες Ρουμάνοι σε ένα πρωτοφανές εθνικιστικό ξέσπασμα- παραλήρημα ,απαιτούσαν εδώ και τώρα την ένωση της Μολδαβίας με τη μητέρα Ρουμανία.
Στο μεταξύ, μέσα στη Μολδαβία,  εδώ και πολύ καιρό, έχει ξεσπάσει ένας πραγματικός εμφύλιος μεταξύ εκείνων που αυτοπροσδιορίζονται ως Ρώσοι και όσων υποστηρίζουν πως είναι Ρουμάνοι. Η ρώσικη και η ρουμανική γλώσσα που μιλιέται επίσημα από τους κατοίκους, είναι πέρα από «κόκινο πανί» και πιστοποιητικό  ταυτότητας για τις δυο εθνότητες.
Υποκινητής όλης αυτής της αναστάτωσης, που έχει πλέον εξελιχθεί σε   έκρυθμη κατάσταση και στο Βουκουρέστι και στο Κισινάου είναι ασφαλώς ο δικτάτορας της Ρωσίας, ο οποίος είναι πλέον ή σίγουρο πως θα παίξει και στη Μολδαβία το ίδιο αισχρό παιχνίδι που ξεκίνησε και ολοκλήρωσε  στην Αν.Ουκρανία. Η μέθοδός τους είναι γνωστή. Αφού θα προκαλέσει  αιματηρό εμφύλιο στην πάμπτωχη Μολδαβία, θα βάλει τους αυτοαποκαλούμενους Ρώσους εθνικιστές  της μικρής χώρας να ζητήσουν βοήθεια από τη μάνα Ρωσία και ο δρόμος για εισβολή θα έχει ανοίξει.
Από την άλλη, ο Τραμπ   φλέγεται να εγκατασταθεί στο Λευκό οίκο, για να ξεκινήσει την εφαρμογή του ακροδεξιού του προγράμματος που δεν περιορίζεται απλώς στην εκδίωξη και το κυνηγητό των «λαθρό», αλλά και στη χρήση πυρηνικών όπλων . Και θα μπορούσε να το κάνει, δοθέντος πως δε διαθέτει ίχνος ηθικής συνείδησης  και λογικής.
Πούτιν και Τράμπ είναι δυο αιμοβόρα  θηρία με όψη ανθρώπου. Θα αιματοκυλήσουν την υφήλιο, αν δεν προφτάσουμε. Και ως φαίνεται, η ανθρωπόμαζα δεν είναι διατεθειμένη  να αφήσει την παραλυτική ακινησία του καναπέ   και τη χαύνη που τη διακατέχει. Οι ακτιβιστές, οι άνθρωποι που αγωνίζονται από διάφορα μετερίζια για την παγκόσμια ειρήνη είναι και λίγοι, αλλά  και οι εκκλήσεις τους δεν εισ-ακούονται, αφού δεν διαθέτουν βήμα να τις προωθήσουν.
Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΘΥΡΑΙΣ. ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

 

3. Tο πιο γρήγορο τεστ IQ στον κόσμο -Δες με τρεις ερωτήσεις αν ξεχωρίζεις από τον μέσο όρο

Τι θα λέγατε, λοιπόν, να το αποδείξετε; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απαντήσετε σε τρεις ερωτήσεις. Η δοκιμασία αυτή είναι γνωστή ως η πιο σύντομη δοκιμασία IQ παγκοσμίως.

Κάθε μία από τις τρεις ερωτήσεις έχει σχεδιαστεί για να εκτιμήσει τις ικανότητές σας. Δεν αρκεί μόνο η σωστή απάντηση, αλλά και ο χρόνος που χρειαστήκατε για να φτάσετε σε αυτή.

Ας δούμε, λοιπόν, τις ερωτήσεις:

  1. Ενα ρόπαλο και μια μπάλα κοστίζουν συνολικά 1,10 λίρες. Το ρόπαλο κοστίζει 1 λίρα περισσότερο από την μπάλα. Πόσο κοστίζει η μπάλα;
  2. Εάν πέντε μηχανές χρειαστούν πέντε λεπτά για να κάνουν πέντε widgets, πόσο θα χρειαστούν 100 μηχανές για να κάνουν 100 widgets;
  3. Σε μια λίμνη υπάρχει ένα κομμάτι με κρίνους. Κάθε μέρα αυτό διπλασιάζεται σε μέγεθος. Εάν χρειάζονται 48 ημέρες για να καλύψουν όλη τη λίμνη, πόσο καιρό θα χρειαζόταν για τη μισή;
Τα τεστ νοημοσύνης δεν αποτυπώνουν την ευφυΐα (22/12/2012)

Δημοσίευση: ΤΑ ΝΕΑ ,20-12-2012

Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα

Η είδηση θα προκαλέσει ανακούφιση σε όσους έχουν αποτύχει στα τεστ νοημοσύνης: καναδοί επιστήμονες πραγματοποίησαν την μεγαλύτερη έως σήμερα μελέτη για την ευφυΐα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα υπάρχοντα τεστ μέτρησης του IQ είναι «ανούσια».

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Δυτικού Οντάριο θέλησαν να διερευνήσουν την αξία του IQ. Έτσι, επιστράτευσαν περισσότερους από 100.000 εθελοντές, οι οποίοι συμπλήρωσαν 12 τεστ νοημοσύνης, τα οποία απαιτούν προγραμματισμό, λογική, μνήμη και προσοχή για την επίλυσή τους.

Οι εθελοντές συμπλήρωσαν επίσης ερωτηματολόγια για τον εαυτό τους, ενώ αρκετοί από αυτούς υποβάλλονταν σε λειτουργικές τομογραφίες εγκεφάλου εν όσω έκαναν τα τεστ.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως αυτό που είθισται να αποκαλούμε «ευφυΐα» επηρεάζεται από τρεις διαφορετικούς παράγοντες: την βραχυχρόνια μνήμη, τη λογική και την λεκτική ικανότητα.

Το να είναι κάποιος άριστος σε έναν από τους τρεις δεν συνεπάγεται αυτομάτως ότι είναι εξίσου προικισμένος στους άλλους δύο, γράφουν στην επιθεώρηση «Neuron».

Και αυτό, διότι τα τμήματα του εγκεφάλου που εμπλέκονται στον καθένα από αυτούς, είναι διαφορετικά μεταξύ τους, όπως κατέδειξαν οι λειτουργικές τομογραφίες.

Τα ευρήματα αυτά πρακτικά σημαίνουν ότι τα παραδοσιακά τεστ του IQ είναι «πολύ απλοϊκά», σημειώνουν, εξηγώντας ότι η ευφυΐα ενός ανθρώπου είναι πολύ πολύπλοκη για να μπορεί να εκτιμηθεί με ένα και μόνο τεστ.

Ο δείκτης νοημοσύνης (IQ) μετριέται σε μία προσπάθεια να καθοριστεί η ευφυΐα. Ο μέσος άνθρωπος έχει δείκτη νοημοσύνης 100, ενώ η Mensa– η παγκόσμια εταιρεία των ανθρώπων με υψηλότατο IQ– δέχεται ως μέλη της μόνον όσους έχουν IQ πάνω από 148 και κατ’ επέκτασιν ανήκουν στο 2% του πληθυσμού.

«Δεν υπάρχει μία ερμηνεία της ευφυΐας»

Επικεφαλής της νέας μελέτης είναι ο δρ Άντριαν Όουεν – ο φημισμένος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ ο οποίος είναι διευθυντής στο Τμήμα Νοητικής Νευροεπιστήμης & Απεικόνισης του Πανεπιστημίου του Δυτικού Οντάριο και ασχολείται επισταμένα με την δυνατότητα επικοινωνίας μόνο με τη σκέψη.

Ο δρ Όουεν εξέφρασε την έκπληξή του για τον τεράστιο αριθμό των ανθρώπων που δήλωσαν εθελοντές στη μελέτη για τον δείκτη νοημοσύνης.

«Όταν αρχίσαμε, ελπίζαμε να συγκεντρώσουμε μερικές εκατοντάδες εθελοντές, αλλά άρχισαν να συρρέουν χιλιάδες και χιλιάδες, κάθε ηλικίας, φυλής και μορφωτικού επιπέδου, από κάθε γωνιά του κόσμου», είπε.

«Σε αυτούς τους 100.000 ανθρώπους, λοιπόν, δεν μπορέσαμε να βρούμε ούτε μία ένδειξη ότι υπάρχει μία, ομοιόμορφη ερμηνεία της ευφυΐας. Αντιθέτως, διαπιστώσαμε ότι η ευφυΐα αποτελείται από τρία στοιχεία, εντελώς ξεχωριστά και διαφορετικά μεταξύ τους, καθώς και ότι κάποιοι άνθρωποι είναι αληθινές ευφυΐες στο ένα και κάτω του μετρίου στα υπόλοιπα».

Και συνέχισε: «Τα τεστ του IQ είναι μάλλον ανούσια. Αν κάποιος αποτύχει σε αυτά, το μόνο που μαθαίνει τελικά είναι πως δεν είναι καλός στα τεστ νοημοσύνης. Δεν μαθαίνει, όμως, απολύτως τίποτε για την γενικότερη ευφυΐα του».

Η πλειονότητα των τεστ νοημοσύνης επινοήθηκαν τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, όταν ο τρόπος με τον οποίο σκεφτόταν η επιστήμη και επικοινωνούσε με τον κόσμο ήταν εντελώς διαφορετικός, πρόσθεσε.

«Το πιο εκπληκτικό είναι πως ακόμα δεν έχουμε ξεπεράσει το “κόλλημά” μας με τα τεστ νοημοσύνης», είπε από την πλευρά του ένας άλλος εκ των συγγραφέων της νέας μελέτης, ο κ. Ρότζερ Χάιφιλντ από το Science Museum.

«Τα νέα ευρήματα πρέπει να μας αφυπνίσουν, διότι αποδεικνύουν ότι αυτά τα τεστ είναι ανούσια. Πρέπει να πάψουμε να απλοποιούμε τον εγκέφαλο, ο οποίος είναι ένα εξαιρετικά πολύπλοκο όργανο, και να τον βαθμολογούμε με έναν μεμονωμένο αριθμό.

»Πρέπει να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε την ευφυΐα όπως τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ποιος έχει καλύτερη φυσική κατάσταση; Ο νικητής του Μαραθωνίου ή ο νικητής των 100 μέτρων σπριντ;»

Μια χρονιά,  σε ένα Λύκειο, έκανα ΄Εκθεση στους μαθητές της Β΄ δέσμης (δέσμες ήταν τότε, “ιατρικές” σχολές πήγαιναν απο τη Β΄ οι υποψήφιοι). ΄Ενας μαθητής, που πολλοί συνάδελφοι στα δικά τους μαθήματα τον θεωρούσαν μέτριο και αδύνατο για να μπει στην Ιατρική, σε μένα,στην ΄Εκθεση,  έγραφε πολύ καλά και υπολόγιζα πως θα ” πιάσει” ακόμα και 19 στις πανελλήνιες  εξετάσεις.
Πράγματι,όταν βγήκαν τα αποτελέσματα ο “αδύνατος” μαθητής δεν πέρασε στην Ιατρική,αφού πήρε χαμηλή βαθμολογία σε κάποια από τα μαθήματα που έδωσε. Στην΄Εκθεση,βέβαια, όπως το περίμενα πήρε πάνω από 18, αλλά δε “σώθηκε”. Από τότε τον χάσαμε.
Χρόνια μετά, εντελώς συμπτωματικά , συνάντησα  στο Λονδινο τον τότε μαθητή μου και  αποτυχόντα  υποψήφιο , ο οποίος την επόμενη χρονιά ειχε εγγραφεί σε ξένιο πανεπιστήμιο και  ήταν πια γιατρός. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Συνάδελφοί του, που τον γνώριζαν καλά, με πληροφόρησαν πως ήταν ανάμεσα στους 10 καλύτερους χειρουργούς στην Αγγλία και πως το πανεπιστήμο που τελείωσε τον είχε ως ” κόσμημα”!
Τέτοια παραδείγματα,μπορώ να σας αναφέρω άπειρα από τα χρόνια της θητείας μου στην Εκπαίδευση. ΄Οπως λέει παραπάνω το άρθρο, είναι πολύπλοκο το ζήτημα της ευφυίας. Παραμένει ένα μυστήριο. Δεν είναι έξυπνος ένας υποψήφιος που μπαίνει σε μια σχολή και παίρνει και πτυχίο, λόγω της ικανότητάς του στην…παπαγαλία, ενώ ο  άλλος μένει απ΄έξω, γιατί είναι αμελής ή τεμπέλης. Ούτε υπάρχουν “καλοί” και “κακοί” μαθητές. Αυτές είναι έννοιες που έχουν να κάνουν με την ” ηθική” και όχι με το μυαλό.
Ο εγκέφαλος το ανθρώπου είναι ” άβυσσσος”.  Θα περάσουν αιώνες ίσως για να μάθουν οι άνθρωποι περισσότερα από τα μυστικά του. Σήμερα, πάντως, πρέπει να παραδεχτούμε πως γνωρίζουμε ελάχιστα  για τον τρόπο λειτουργίας του.