ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ- ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΟΥΓΙΑΣ (Ω,τί κόσμος ,μπαμπά! https://www.youtube.com/watch?v=tCXs6cNXxno)

 

1.α. Σαν σήμερα πριν από 28 χρόνια: Ο Παύλος Μπακογιάννης δολοφονείται στην είσοδο του γραφείου του από τη 17Ν
Σαν σήμερα πριν από 28 χρόνια: Ο Παύλος Μπακογιάννης δολοφονείται στην είσοδο του γραφείου του από τη 17Ν [εικόνες]

26 Σεπτεμβρίου 1989. Σαν σήμερα πριν από 28 χρόνια, ο Παύλος Μπακογιάννης πυροβολείται από τρία μέλη της 17 Νοέμβρη στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου στην Αθήνα, όπου στεγαζόταν το γραφείο του.

Το προηγούμενο βράδυ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε ξενυχτήσει σε συζητήσεις με τον Συνασπισμό και επέμενε ο άνδρας της συνοδείας του να ξεκουραστεί, καθώς είχε ταλαιπωρηθεί δίπλα του. Φτάνοντας στο γραφείο του, στα σκαλιά της εισόδου, τρεις άνδρες με δύο 45άρια πιστόλια τού έριξαν

β. Μητσοτάκης: 28 χρόνια χωρίς τον Παύλο Μπακογιάννη- Μας λείπεις
Μητσοτάκης: 28 χρόνια χωρίς τον Παύλο Μπακογιάννη- Μας λείπεις

 

γ. Τo συγκινητικό tweet της Ντόρας για τον Παύλο Μπακογιάννη

ntora-mpakogianni

ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟΙ…ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΠΟΛΕΩΝ; (7/11/2016)

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΒΟΜΒΑ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ «ΕΘΝΟΣ»

«Ασύλληπτος πυρήνας της 17Ν»

Ο φυλακισμένος ως αρχηγός της «17 Νοέμβρη» ισχυρίζεται ότι κυκλοφορούν ελεύθεροι τουλάχιστον 8 τρομοκράτες: «Ορισμένοι είχαν άμεση συμμετοχή σε ανθρωποκτονίες. Αλλοι σε βίαιες ενέργειες που προκάλεσαν τραυματισμούς.

 

Φυσικά και δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία» ή …”βόμβα” η επιστολή Γιωτόπουλου, όπως η βιομηχανία παραπληροφόρησης έσπευσε να χαρακτηρίσει το κείμενο  του  φυλακισμένου, ως αρχηγού της 17Ν, Αλέκου Γιωτόπουλου.  Αντίθετα, ήταν «ηλίου φαεινότερο» πως  ΚΑΙ στην  υπόθεση της σύλληψης των μελών της συγκεκριμένης οργάνωσης,  συνέβησαν  «σημεία και τέρατα».
Και δεν αναφερόμαστε μόνο στις συμφωνίες…κυρίων την εποχή της σύλληψης, μεταξύ  μελών της  και Αρχών («οι γυναίκες έξω  και οι άντρες μέσα»).  Κάποιοι από τα μέλη της πιο ισχυρής και πολύνεκρης ,ελληνικής, ένοπλης, λαϊκής  οργάνωσης  έπρεπε να μείνουν έξω από τις συλλήψεις για άλλους λόγους. Αν τους είχαν πιάσει θα είχαμε,εδώ και χρόνια, πολιτικό σεισμό πολλών ρίχτερ στη χώρα. Και η «μπάλα θα έπαιρνε πολλούς», ακόμα και υψηλά ιστάμενους στην πολιτική πυραμίδα, αλλά και την επιστημονική και κοινωνική.
Βέβαια, ότι  υπάρχει πολύ σάπιο στο βασίλειο της …εληνικής «Δανιμαρκίας» είναι γνωστό τοις πάσι. Και μάλιστα από συστάσεως ελληνικού κράτους. Επομένως κι αυτή η  «παρένθεση διαπλοκής»   δένει με την όλη εικόνα που έχει η χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας» από γεννησιμιού της ως κράτος, μέχρι  σήμερα.
Τώρα, όμως , φαίνεται πως    ξεκινάει, έστω και με πολύχρονη καθυστέρηση, να συμπληρώνεται το παζλ. Ο Αλέκος Γιωτόπουλος με τις καταγγελίες του, προσκόμισε  κάποια κομμάτια του πίνακα  που τα ξέραμε, αλλά έλειπαν από την επίσημη  δημοσιότητα ,για να μπορεί κανείς να πει σήμερα πως  το «έργο» είναι σχεδόν ολοκληρωμένο και αυθεντικό.
Η επιστολή είναι καθαρή, πεντακάθαρη σε ό,τι καταγγέλει ο συντάκτης της. Κι από όσα λέει, άλλα είναι κορυφαίας, ουσιαστικής σπουδαιότητας και άλλα επουσιώδη ή έστω λιγότερο σοβαρά. Θα μείνουμε σε εκείνα που κατά την άποψή μας δείχνουν «πρωτοφανή», συγκλονιστιτικά και αποκαλυπτικά.  Κι αυτά είναι… το εξής  ένα:
Γράφει ο Γιωτόπουλος:
«Στο παράνομο σπίτι-γιάφκα της 17Ν που αποκαλύφθηκε το 2002, υπήρχε ένα όπλο που «έκαιγε» ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Το όπλο αυτό δε βρέθηκε. Ποιος το εξαφάνισε; Οι Μυστικές Υπηρεσίες; Κάποιος απ’ τους συλληφθέντες που συνεργάστηκε με τις Αρχές; Δεύτερο, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή θα ‘πρεπε να βρεθούν επίσης σημαντικά χειρόγραφα του ίδιου προσώπου. Ούτε αυτά βρέθηκαν. Ποιος τα εξαφάνισε;
Κανένας απ’ αυτούς δε συνελήφθη. Σε κανένα δεν ασκήθηκε δίωξη. Γιατί;
Για δύο λόγους. Ο πρώτος κυριότερος και καθοριστικός είναι ότι οδηγούσαν σε έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, τον οποίο δεν ήθελαν να αγγίξουν. Που δεν είναι βέβαια η αριστερά είτε κοινοβουλευτική είτε εξωκοινοβουλευτική. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι αν συλλαμβάνονταν έστω 2 ή 3 απ’ αυτούς, δεν υπήρχε καμία περίπτωση να καταδικαστώ ως ηθικός αυτουργός. Γιατί το προφίλ τους, τόσο το πολιτικό όσο και το επαγγελματικό είχε κάποια βαρύτητα και δεν θα μπορούσαν να τους παρουσιάσουν ως απλά ενεργούμενα που εκτελούν τυφλά τις εντολές μου.
Να σταθούμε  στο συγκεκριμένο «ψαχνό» . ΄Εχουμε, λοιπόν, και λέμε:
  1. Τα μέλη της 17Ν που δε συνελήφθησαν, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο φερόμενος ως αρχηγός  της 17Ν, ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΩΡΟ (εξωκοινοβουλευτικό -κοινοβουλευτικό). ΄Αρα, η  πολιτική-κομματική τους ταυτότητα δεν είναι ούτε  μαρξιστική-λενινιστική- μαοϊκή, τροτσκιστική κ.λπ, (ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ, δηλαδή), αλλά  ούτε ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ. Τότε τί μένει να είναι; Ποιος χώρος (κοινοβουλευτικός ή του «παρακράτους») μένει απ΄έξω; Εκείνος της ΔΕΞΙΑΣ-ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ, φυσικά. Για το Κέντρο δε μιλάμε, δεν υπάρχει εδώ και χρόνια Κέντρο στην Ελλάδα.
  2.  Αυτά  τα μέλης της 17Ν, που είχαν  μη κομμουνιστική-σοσιαλιστική ταυτότητα και τα «πολιτογραφήσαμε» στη Δεξιά και πέρα, διέθεταν ένα ισχυρό προφίλ, πολιτικό και επαγγελματικό. Με άλλα λόγια, δεν ήταν… Κουφοντίνες και Ξηροί. Ούτε καν, λέει ο ίδιος ο συντάκτης των χαρακτηρισμών, «Γιωτόπουλοι». Δοθέντος πως το μορφωτικό επίπεδο του θεωρούμενου από τις Αρχές  αρχηγού της 17 Ν, είναι υψηλότατο, καταλήγουμε στο συμπέρασμα  πως τα εν λόγω άτομα διέθεταν καλύτερο μορφωτικό μπαγκράουντ ακόμα κι από τον ίδιο τον Αλέκο Γιωτόπουλο. Πέρα ακόμα κι  από το επαγγελματικό και το κομματικό τους κύρος.
  3. Και  αφού η 17Ν  (η Β17 Νοέμβρη) τουλάχιστον, ήταν μια ένοπλη λαϊκή οργάνωση  μαρξιστική-λενινιστική κυρίως, όπως οι συντάκτες των προκηρήξεών της αυτο -χαρακτηρίζονταν, τότε …”τί ήθελε η αλεπού στο παζάρι»;   Πότε και πώς  ξετρύπωσε τους Κουφοντίνες- Ξηρούς ;  Πώς τούτοι  δέχτηκαν τα νέα πρόσωπα, χωρίς αυστηρό έλεγχο  της  ιδεολογικής τους ταυτότητας, τους ενέταξαν στην ένοπλη ομάδα τους, έγιναν και τούτοι «αντάρτες πόλεων» (από τη… Δεξιά, όμως, πόρτα βγαλμένοι)  και μάλιστα σε συνεργασία και σύμπραξη με τα αριστερά μέλη, διέπτραξαν φόνους και τραυμάτισαν άλλους ανθώπους;
  4. Είναι φανερό και απ΄ όσα λέει η επιστολή, αλλά κι από τις προκηρύξεις της Α17 Ν. τότε που η ομάδα ήταν ολιγομελής με «καθαρό ιδεολογικό προφίλ-προσανατολισμό, πως δεν μπορούσαν να εισχωρήσουν στον πυρήνα της Δεξιοί…αντάρτες πόλεων. ΄Αρα, όταν μπήκαν, τους πήραν μέσα οι Ξηροί και ο Κουφοντίνας. ΄Οπως έχουμε γράψει κι άλλες φορές, η Β17Ν ούτε την ιδεολογική συνοχή της Α17 Ν είχε, αλλά ούτε και την επιχειρισιακή της ικανότητα και την αντίληψη περί «στόχου», ποια, δηλαδή στοιχεία-«πόντους» συγκέντρωνε κάποιος, για να χαρακτηριστεί «εχθρός του λαού» και επομένως, στόχος εκδίκησης-σωφρονισμού και προειδοποίησης.
  5. Μια εποχή, λοιπόν, η Β17 Νοέμβρη φαίνεται πως  ήταν «μπάχαλο». Με την έννοια πως έμπαιναν και έβγαιναν  άτομα, αν μη τί  άλλο,  χωρίς ιδεολογικό έλεγχο. Μπορεί να ήτα Δεξιοί, ακόμα και «ποινικοί» (ή μήπως και πράκτορες;), αρκεί να πληρούσαν τις προϋποθέσεις και τους όρους που έθεταν οι σφραγιδοφύλακες. Να είναι μάχιμοι (να ξέρουν από όπλα ή να διαθέτουν οι ίδιοι οπλισμό),να έχουν καλή πληροφόρηση στόχων και να μένει  άγνωστη μεταξύ τους η πραγματική ταυτότητα, αφού κυριαρχούσαν στο εσωτερικό της οργάνωσης τα συνωμοτικά  ψευδώνυμα ή άλλα   αναγνωριστικά σημάδια.
  6. .΄Εχουμε γράψει επανειλημμένα πως οι επιλογές των θυμάτων της Α17Ν ήταν συγκεκριμένες και σχεδόν στερεοτυπικές. Χουντικοί, Αμερικανοί, ακροδεξιοί. Αντίθετα,όταν οι «Πιτσιρικάδες» έκλεψαν από τους «Γέρους» την ταυτότητα -σφραγίδα της οργάνωσης (ουσιαστικά το 45αρι και τη γραφομηχανή) και ανέλαβαν και τον επιχειρισιακό έλεγχο, οι στόχοι αυτοί…διευρύνθησαν. Και έφτασε μάλιστα κάποια στιγμή να έχει τεντωθεί  τσίτα το δίχτυ, ώστε να μπαίνουν  στο στόχαστρο των νέων μελών της οργάνωσης και πρόσωπα «άσχετα», «αδιάφορα», για της επιλογές μιας μαρξιστικής ένοπλης, λαϊκής οργάνωσης ,όπως για παράδειγμα ο  Παύλος Μπακογιάνης.
  7. Ο Παύλος Μπακογιάννης σε καμιά περίπτωση, έχουμε αναλύσει σε άλλα κείμενά μας, δε θα μπορούσε να αποτελέσει  «ορθόδοξο» στόχο των μελών μιας οργάνωσης που αυτοχαρακτηρίζονται  ως αντάρτες πόλεων. ΄Ηταν αντιστασιακός, με «δημοκρατικές» περγαμηνές, χωρίς διαπλοκές και οικονομικά σκάνδαλα, κι ας προσπάθησαν να τον παρουσιάσουν  «διεφθαρμένο»  στο κείμενο της προκήρυξης μετά τη δολοφονία του.
  8. Παραμένει, λοιπόν,  το ερώτημα αναπάντητο και καταλυτικό. Ποιοι και γιατί είχαν λόγο να δολοφονήσουν τον Παύλο Μπακογιάννη, που εκτός του ότι δε συγκέτρωνε ΚΑΝΕΝΑ επιβαρυντικό στοιχείο, ώστε να αποτελέσει στόχο μια ένοπλης λαϊκής οργάνωσης, ήταν και ΓΑΜΠΡΟΣ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη;
  9. Οι Δεξιοί «τρομοκράτες» που αποκαλύπτει ο Αλέκος Γιωτόπουλος είχαν συμμετοχή στη συγκεκριμένη δολοφονία; ΄Ενα βασικό ερώτημα. Και μετά.  Σε ποια πτέρυγα της Δεξιάς ανήκαν; Της κεντροδεξιάς ή της ακροδεξιάς; Αν ήταν της κεντροδεξιάς ,είχαν λόγους και συμφέρον  να δημιουργήσουν πολιτικό και φορτισμένο, συγκινησιακό κλίμα, ώστε ο αποκλειστικός την εποχή εκείνη εκπρόσωπός της,  ένα «λαβωμένο» άλογο, που κουβάλαγε  βαριά φορτία από το «αμαρτωλό» του παρελθόν, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, να πεταχτεί ξαφνικά  μπροστά στην εκλογική «ιπποδρομία», να γίνει αουτσάιντερ  και τελικά  πρωθυπουργός της χώρας; Χωρίς τη δολοφονία Μπακογιάννη υπήρχε, έστω και η απειροελάχιστη πιθανότητα να πάρει τις εκλογές  ο «Μητσοτάκης -Κάθαρμα» και να αξιωθεί να γίνει πρωθυπουργός της χώρας; (Και σύντομα  και ο γιος του και αδερφός της χήρας Μπακογιάννη «θα πεζέψει τον ίδιο θρόνο», απ΄ότι δείχνουν τα πράγματα).
Συμπεράσματα:
1. Ο πρώτος, κυριότερος και καθοριστικός λόγος που οι  Δεξιοί εκτελεστές («αντάρτες πόλεων»,ω θεοί!), έμειναν τόσα χρόνια στο «απυρόβλητο» είναι γιατί  η αποκάλυψη των ονομάτων τους θα οδηγούσε απαραίτητα και κατ΄ευθείαν σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, τον οποίο οι αρχές δεν ήθελαν ΕΠ΄ ΟΥΔΕΝΙ  να αγγίξουν. Κι αυτός ο χώρος δεν ήταν η αριστερά είτε κοινοβουλευτική είτε εξωκοινοβουλευτική. ΄Ηταν η Δεξιά!
2.   Το  σενάριο, βέβαια, είχε ξαναγραφεί με τη σύλληψη  των Ακροδεξιών-Ναζιστών, λίγο μετά την  Μεταπολίτευση, που έβαζαν «τυφλές»  βόμβες στα σινεμά και τις πλατείες, μεταξύ των οποίων και ο  Νίκος Μιχαλολιάκος. Με εντολή Κωνσταντίνου Κραμανλή, τότε αρχηγού της Ν.Δ και πρωθυπουργού της χώρας,  όλοι εκείνοι οι τρομοκράτες,  «έπεσαν στα μαλακά» (σκάρτο χρόνο έμεινε φυλακή ο Μιχαλολιάκος!). Κι αυτό, γιατί η τρομοκρατία έπρεπε να  χρεωθεί αποκλειστικά στην Αριστερά. Για τους Δεξιούς δεν υπάρχει (ακόμα και σήμερα) Δεξιά τρομοκρατία!
3. Αν  τα μέλη της Β17Ν  «συντρόφευαν» και με  δεξιούς… «αντάρτες πόλεων», τότε το ιδεολογικό και μάλιστα αριστερό προφίλ της οργάνωσης, πάει περίπατο, αποδομείται συθέμελα εκ των πραγμάτων. «Κέραμοι και λίθοι ατάκτως ερριμένα» ήταν εκεί μέσα. Και τα μέλη της έπαιρναν δουλειές πολλές και διάφορες.΄Οχι μόνο «πολιτικές»,αλλά και «ποινικές». Ενταγμένη σ΄αυτή την κατεύθυνση, σ΄αυτή την ευκαιριακή  ανάληψη εκτέλεσης «συμβολαίων θανάτου» έναντι ανταλλαγμάτων (οικονομικών ή συγκάλυψης της  ταυτότητας των μελών της οργάνωσης; ) πρέπει να συμπεριληφθεί  και η  δολφονία του Παύλου Μπακογιάννη.
4. Είναι βαριές οι κατηγορίες-καταγγελίες του Αλέκου Γιωτόπουλου. Ανατρέπουν όχι τόσο το προφίλ της Β17 Ν, ως  ομάδας ένοπλης λαϊκής βίας (ήταν γνωστό πως δεν ήταν καθαρό), αλλά  υποβιβάζουν σε επίπεδο μαφίας και «ποινικών» το γενικότερο μπαγκράουντ της παγκόσμιας ΄Ενοπλης Λαϊκής-Επαναστατικής Πάλης και των μελών της, που αυτοχαρακτηρίζονται Αντάρτες  Πόλεων.
5. Ξηροί και Κουφοντίνας, οφείλουν τώρα να απαντήσουν με ντοκουμέντα, όχι με «φούσκες» και φληναφήματα. Να διαψεύσουν ή να επιβεβαιώσουν τις καταγγελίες Γιωτόπουλου. Κι ας μη  συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το γνωστό επικοινωνιακό δίαυλο, που τους εξασφαλίζει η εμπορική δημοσιογραφία, η βιομηχανία παραπληροφόρησης, με τα πυροτεχνήματα που εκτοξεύουν από καιρού εις καιρόν. Πρέπει να μιλήσουν για την Ιστορία. Η Ιστορία δεν είναι δημοσιογραφία. Ευκαιριακή  και πρόχειρη επικαιρότητα με σκοπό το κέρδος.  Η κρίση της Ιστορίας μένει στον αιώνα το άπαντα. Και είναι έγκλημα να υπάρχουν σκιές υποψίας  και μελανά σημεία σε πρόσωπα, που, «κατά τον άλφα  ή βήτα» τρόπο, υπήρξαν φορείς του ιστορικού γίγνεσθαι μιας εποχής. ΄Ηρθε η ώρα να μιλήσουν ΟΛΟΙ.

 

2. α. Αγρια κόντρα Μπακογιάννη-Καμμένου στη Βουλή -«Είστε τσάμπα μάγκας»
Αγρια κόντρα Μπακογιάννη-Καμμένου στη Βουλή -«Είστε τσάμπα μάγκας»

Λίγο πριν το τέλος της πολύωρης συζήτησης  για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση του Νoor1 τα αίματα άναψαν μεταξύ της Ντόρας Μπακογιάννη και του Πάνου Καμμένου.

Η αφορμή ήταν η ερώτηση του κ. Καμμένου από το βήμα της Βουλής εάν ο Ισίδωρος Κούβελος σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη εργάζεται σε ναυτιλιακή εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη. Η Ντορα  Μπακογιάννη ζήτησε το λόγο επί προσωπικού και χαρακτήρισε τον κ. Καμμένο «τζάμπα μάγκα» που από τη μία προκαλεί να γίνει προανακριτική επιτροπή και από την άλλη κρύβεται πίσω από τις φούστες του κ.Τσίπρα προκειμένου να μην ψηφιστεί η εξεταστική.

Η φράση «πίσω από τις φούστες του Τσίπρα» προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα η κ. Μπακογιάννη να πει στη συνέχεια «εντάξει αφού σας ενοχλεί, πίσω από τα παντελόνια του κ. Τσίπρα».

Όμως η κόντρα δεν έμεινε εκεί. Η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε στις σχέσεις που έχει με το Βαγγέλη Μαρινάκη λέγοντας πως είναι κουμπάρος της αφού την έχει παντρέψει και εκείνη έχει βαφτίσει τον γιο του συνέχισε όμως:

«Θυμάμαι καλά τις εξαιρετικές σχέσεις που είχατε εσείς με τον κ. Μαρινάκη τον επισκεπτόσασταν  συχνά στο γραφείο του και τώρα τελευταία που είχατε δυσκολίες στέλνατε και τη σύζυγό σας να τον επισκεφθεί.  Το ψέμα κ. Καμμένε, έχει κοντά ποδάρια αν δεν θέλετε να γίνετε  ρόμπα σηκωθείτε τώρα και πείτε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν την εξεταστική επιτροπή».

Στην κ. Μπακογιάννη απάντησε ο  υπουργός άμυνας λέγοντας ότι τον κ. Μαρινάκη τον συνάντησε μία φορά σε δεξίωση του Νικόλα Πατέρα κάποια Χριστούγεννα ,ενώ αρνήθηκε ότι η σύζυγός του τον είχε επισκεφθεί στο γραφείο του. Όμως ο κ. Καμμένος ανέβασε κι αυτός τους τόνους λέγοντας ότι το 1 εκατομμύριο το οποίο είχε βρεθεί στο πόθεν έσχες του συζύγου της κ. Μπακογιάννη έφυγε από ναυτιλιακή εταιρεία που συνεργάζεται με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και  έκλεισε με τη φράση «φέρτε πίσω τα κλεμμένα».

Για αυτό το θέμα το λόγο ξαναζητήσει  η κ. Μπακογιάννη κάνοντας λόγο για χυδαιότητα Καμμένου και ανέφερε πως για την υπόθεση του 1 εκατομμυρίου η  ίδια ζήτησε την άρση  ασυλίας της έγινε στη συνέχεια δίκη  και δικαιώθηκε πανηγυρικά και δεν πήγε η  υπόθεση στο αρχείο.  Μάλιστα αίσθηση έκανε η αναφορά της κ. Μπακογιάννη για τις συνέπειες που είχε μετά το όχι στο Βουκουρέστι για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ . «Εμένα με έψαξαν μετά το Βουκουρέστι άνθρωποι σε  άλλο επίπεδο και δε μου βρήκαν τίποτα, οπότε αφήστε τα αυτά και τη λάσπη σε μένα κ. Καμμένε».

β. Απάντηση Κούγια στον Καμμένο για όσα είπε στη Βουλή

 

Πληροφορήθηκα πολύ αργά, γιατί δυστυχώς ήμουν μέχρι τώρα στο Δικαστήριο, το υπερασπιστικό παραλήρημα ενός ανθρώπου, ο οποίος έχει κάνει μοναδικό στοιχείο της προσωπικότητός του τη συκοφαντία.

Ο κ. Καμμένος, με το κατάντημα, στο οποίο έχει περιέλθει η πολιτική ζωή στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, και λόγω της λειψανδρίας που εμφανίζεται στο πολιτικό προσωπικό, κατάφερε, παραπλανώντας 3 στους 100 Έλληνες να τον ψηφίσουν και να γίνει μέχρι και Υπουργός. Αυτό το κατάφερε, αφού εξήντλησε το ρεπερτόριό του, συκοφαντώντας κάθε Έλληνα πολιτικό του αντίπαλο. Τελευταία, έχει επεκτείνει το συκοφαντικό ρεπερτόριό του, εκτός των πολιτικών αντιπάλων του, τόσο σε επιχειρηματίες, τους οποίους, όπως πολύ καλά γνωρίζω από τη δουλειά μου, εκλιπαρούσε να τον βοηθήσουν, όσο και σε δημοσιογράφους, αλλά δεν περίμενα να το επεκτείνει και σε βάρος μου μόνο και μόνο γιατί βοήθησα τη δικαιοσύνη με τις γνώσεις μου και την επαγγελματική προσωπικότητά μου ν’ αποκαλυφθεί μια κατάχρηση εξουσίας εις βάρος του εντολέως μου Ιωάννη Κουρτάκη, εκδότη του Ομίλου “Παραπολιτικά” και του Ευάγγελου Μαρινάκη, την οποία κατασκεύαζε επί μήνες ο συκοφαντικός θίασος, στον οποίο συμμετέχει (Χριστοφορίδης, Τριανταφυλλόπουλος κλπ).  

Λυπάμαι που έφτασε σε αυτό το κατάντημα που πληροφορήθηκα σήμερα.

Λυπάμαι που αυτός και η παρέα του εκμεταλλεύονται τη δυστυχία ενός ανθρώπου, του Στηβ Κακέτση, ο οποίος πριν μια βδομάδα έμεινε στο δρόμο και τον οποίο πριν από αρκετά χρόνια βοήθησα να αποδείξει την αθωότητά του ως δικηγόρος του, βοηθώντας τη δικαιοσύνη να μην παρασυρθεί από αδίστακτους κακοποιούς συκοφάντες, οι οποίοι τον είχαν κατονομάσει στη δικαιοσύνη ως μεγαλέμπορο ναρκωτικών.

Δυστυχώς, αυτός ο άνθρωπος, ο Στηβ Κακέτσης, τον οποίο τώρα χρησιμοποιεί ο κ. Υπουργός για να κατασκευάσει μία ακόμη συκοφαντία του από αυτές που συνηθίζει, εις βάρος εμού και του εντολέως μου εκδότη των Παραπολιτικών, κ. Κουρτάκη, προσπαθεί, συνεργαζόμενος με όλον αυτόν τον συκοφαντικό θίασο, να σώσει τον εαυτό του από την πείνα, όπως ο ίδιος είπε πριν από δύο ημέρες σε συνέντευξή του, και για το λόγο αυτό δεν διστάζει να γίνει υποχείριο του συκοφαντικού θιάσου, του οποίου ο κ. Υπουργός είναι μέλος, και να διαπράξει εις βάρος εμού και του εντολέως μου αυτό, το οποίο πριν από χρόνια προσπάθησαν να διαπράξουν σε βάρος του, και που με την παρουσία και το κύρος μου βοήθησα να αποκαλυφθεί και στο τέλος να αθωωθεί.

Xαίρομαι ιδιαίτερα που το επαγγελματικό μου κύρος οδήγησε τον κ. Κουρτάκη να με επιλέξει να αντιμετωπίσω αυτή τη συκοφαντία, την οποία αντιμετωπίζει τόσο αυτός όσο και ο κ. Μαρινάκης από αυτόν τον συκοφαντικό θίασο, και θέλω να δω τι θα πει ο κ. Καμμένος στη Βουλή, όταν συζητηθεί η αίτηση άρσεως της ασυλίας του από τη μήνυση, την οποία θα του υποβάλω.

Κ. Καμμένε, αφού όλες τις συζητήσεις μου με τον κ. Κακέτση, τις οποίες προκάλεσε ο ίδιος, είμαι βέβαιος ότι τις έχετε μαγνητοφωνημένες, σας προκαλώ να τις δημοσιοποιήσετε και όχι μόνο τα υπόλοιπα μέλη του θιάσου να τις χρησιμοποιούν κατά το δοκούν. Κι ελπίζω να μην έχει χαθεί κατά σύμπτωση αυτή η κασέτα, στην οποία υπάρχει συζήτηση, στην οποία προσπαθώ δήθεν να τον δωροδοκήσω. Εάν ήμουν τέτοιος άνθρωπος και είχα την δυνατότητα να δώσω ένα εκατομμύριο ευρώ στον κ. Κακέτση, ειδικά αυτή την περίοδο με τη δυστυχία, στην οποία βρίσκεται, να είστε σίγουρος ότι αυτός είναι έτοιμος να καταθέσει ότι ο χρηματοδότης του φορτίου  του Noor 1 είστε εσείς και οι δυο εφοπλιστές φίλοι σας.

Με ανάμεικτα συναισθήματα αγανακτήσεως, λύπης και γέλιου,

Αλέξιος  Κούγιας

α. Στο πλοίο με ναρκωτικά Noor-One εμπλέκουν τον Β. Μαρινάκη – Τι επικαλείται μάρτυρας

www.bankingnews.gr

30/08/2015 

Τι αποκάλυψε η εκπομπή Δίκη στον ΣΚΑΙ
Ένορκη μαρτυρική κατάθεση-σοκ που εμπλέκει προφυλακισμένο για την υπόθεση του Noor-One με εταιρεία του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη αποκάλυψε η τηλεοπτική “ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ”, στην πρεμιέρα της.
Το έγγραφο περιλαμβάνεται στη δικογραφία του ναρκοπλοίου που μετέφερε δύο τόνους ηρωϊνης και η δίκη των 29 κατηγορουμένων ορίστηκε να γίνει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, στις 6 Οκτωβρίου 2015.
Ο ναυτιλιακός πράκτορας Γιώργος Μανέτας σε κατ΄αντιπαράσταση εξέταση του με τον προφυλακισμένο Γιώργο Μπουρδούβαλη καταθέτει ότι η εταιρεία Capital (συμφερόντων Μαρινάκη) έκανε πετρελαιεύσεις μέσω εταιρείας, η οποία εξέδιδε επιταγές στο όνομα του Μπουρδούβαλη. Μάλιστα ο ίδιος ο Μπουρδούβαλης που αποκαλούνταν “Κάπτεν Τζόρτζ” καταθέτει ότι στην υπόθεση του Noor-One τον ενέπλεξε ο Αιμίλιος Κοτσώνης, πρώην διευθυντής προμηθειών της ΠΑΕ Ολυμπιακός και στενός συνεργάτης και προσωπικός φίλος του Β.Μαρινάκη, κατά δήλωσή του στον εισαγγελέα.

Παράλληλα η εκπομπή αποκάλυψε ότι γίνεται δικαστική έρευνα για ενδεχόμενο ξέπλυμα χρήματος.

Ιδού το απόσπασμα της κατάθεσης Μανέτα:
“Τον Συντιχάκη μου τον σύστησε ο Μπουρδούβαλης στην ΚΑΠΙΤΑΛ.
Είναι φίλος του.
Την πρακτόρευση της ΚΑΠΙΤΑΛ την ανέλαβα τον Νοέμβριο του 2013 και ήμουν πράκτορας των πλοίων της.
Έκανε πετρελαιεύσεις μέσω της ΟΡΑΙΖΟΝ.
Τα χρήματα καταβάλλονταν ως ακολούθως:
Όταν η ΟΡΑΙΖΟΝ αγόραζε πετρέλαια εξέδιδε επιταγή στο όνομα του Μπουρδούβαλη, ο οποίος την εισέπρατε και μας έφερνε μετρητά τα χρήματα στο γραφείο και πότε εγώ και πότε ο οδηγός μας πήγαινε σε ανταλλακτήριο και τα μετέτρεπε σε ευρώ ή δολάρια και τα παραδίδαμε μετρητοίς στον Μπουρδούβαλη ή στον μπρόκερ που είχε μεσολαβήσει για τη συμφωνία.
Σημειώνω ότι κάποιες φορές δεν δίναμε όλο το ποσό, αλλά κρατοΰσαμε το ποσό που μας έλεγε ο Μπουρδούβαλξς να παρακρατήσουμε όπου αφορούσε αμοιβή καπετάνιου, προμήθεια δική μου, αμοιβή Μπουρδούβαλη και άλλες προμήθειες που έπρεπε να πληρωθούν”.

β. «Ολοι στο πλοίο ήξεραν για τα ναρκωτικά»

 

 www.efsyn.gr/5 Νοε 2015

inner

Στη σκιά της δημοσιοποίησης νέων τηλεφωνικών υποκλοπών που σχετίζονται και με την υπόθεση «Noor One», με πιο γοργούς ρυθμούς κινείται πλέον στο Εφετείο η πολύκροτη δίκη για τους 2,1 τόνους ηρωίνης.

Μέσα σε δύο μέρες κατέθεσαν 5 από τους 12 μάρτυρες κατηγορίας, σε μια διαδικασία πάντως που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε αρκετές εβδομάδες, ενώ θεωρείται δύσκολο να υπάρξει απόφαση πριν από την ολοκλήρωση της 18μηνης προφυλάκισης πολλών εκ των 33 κατηγορουμένων.

Κατηγορηματικός ότι όλο το πλήρωμα του «Noor One» γνώριζε για τη μεταφορά ναρκωτικών εμφανίστηκε ο μάρτυρας Γιώργος Αντωνάτος, τονίζοντας παράλληλα πως έχει αποδείξεις ότι δεν έγινε καμία επισκευή στο πλοίο, που το χαρακτήρισε σάπιο και επικίνδυνο.

Οπως τόνισε ο ίδιος, χρειάζονταν 300.000-500.000 ευρώ για να επισκευαστεί το «Noor One».

Ο μάρτυρας, ο οποίος ως μεσεγγυούχος του κράτους στην Ελευσίνα είχε αναλάβει τη φύλαξη του πλοίου, πρόσθεσε πως έχει φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι στο πλοίο δεν είχε γίνει καμία επισκευή, παρά μόνο στο βαρούλκο και σε δύο πόρτες, γεγονός που καταδεικνύει ότι αυτό θα ήταν και το τελευταίο του ταξίδι. Ενα ταξίδι εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

«Ηταν “σαβουρωμένο” το πλοίο μπροστά με θαλασσινό νερό και από πάνω είχαν ρίξει δύο βαρέλια πετρέλαιο για να δείχνει ότι είναι φορτωμένο πετρέλαιο, αλλά ήταν νερό θαλασσινό. Ετσι κοροϊδεύουν τις αρχές ότι μεταφέρουν πετρέλαιο» κατέθεσε ο μάρτυρας.

«Χώνετε ανθρώπους στη φυλακή ισόβια με κρίσεις», αντέδρασε ο συνήγορος υπεράσπισης του πληρώματος.

Το φορτηγάκι

Ο ιδιοκτήτης των ναυπηγείων της Ελευσίνας, Δημήτρης Σάββας, είπε στο δικαστήριο ότι του ζητήθηκε από τον κατηγορούμενο Μάκη Γιαννουσάκη ένα φορτηγάκι που θα έμενε στον χώρο των ναυπηγείων του.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως είδε «με αυτό το φορτηγάκι να φεύγουν φορτωμένα σακιά».

Πάντως, η εισαγγελέας της έδρας τον επέκρινε πολλές φορές λέγοντας ότι πέφτει σε αντιφάσεις, ενώ και ο ίδιος ο κατηγορούμενος θεώρησε πως μόνο επιβαρυντική δεν είναι η κατάθεση γι’ αυτόν.

Στις 10 πρώτες συνεδρίες της δίκης, που συνεχίζεται αύριο το πρωί, ελάχιστες φορές έχει ακουστεί το όνομα και η εμπλοκή του Αιμίλιου Κοτσώνη.

Αντιθέτως, πιο πολλά ακούγονται γι’ αυτόν από τις αποκαλύψεις των τηλεφωνικών υποκλοπών του υπερκοριού της ΕΥΠ, όπως παρουσιάζονται στη «Δίκη στον Σκάι».

Στην εκπομπή παρενέβη ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά Νίκος Πηρούνιας, ο οποίος πριν από λίγο καιρό έδωσε ανωμοτί εξηγήσεις στην εισαγγελέα των Φυλακών Κορυδαλλού, λόγω των παράτυπων επισκέψεών του σε κατηγορούμενους για το «Νoor One».

Σύμφωνα με την εκπομπή, ο Πηρούνιας ενημέρωσε τον Κοτσώνη ότι πέρασε και άφησε «κάτι πράγματα σε δικηγόρο στο Κολωνάκι» (ο μικρός Βαγγέλης), ανέφερε ότι του έστειλε ένα σημείωμα και περιμένει τη «συνταγή», που ερμηνευόταν ως η σύνθεση του δικαστηρίου.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα της εκπομπής:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ποιος είναι ο «μικρός Βαγγέλης»;

ΠΗΡΟΥΝΙΑΣ: Ο Μπαϊρακτάρης (σ.σ. δικηγόρος).

Δ: Και γιατί επισκέφτηκε τον Κοτσώνη, αφού λέτε ότι δεν έχει σχέση με το ποινικό;

Π: Ετσι μου είπε ο Αιμίλιος (σ.σ. Κοτσώνης).

Δ: Ποιος είναι ο «μεγάλος Βαγγέλης»;

Π: Ο Μαρινάκης.

Δ: Ο Κοτσώνης σάς είπε ότι ήθελε να έρθει στη φυλακή να τον επισκεφτεί και ο «μεγάλος Βαγγέλης»;

Π: Ναι. Και του συνέστησα να μην έρθει. Εμεινα έκπληκτος όταν μου είπε ότι θέλει να τον δει ο «μεγάλος Βαγγέλης». Τον Μπαϊρακτάρη δεν τον γνωρίζω μόνο σαν δικηγόρο του Μαρινάκη, αλλά και του Μελισσανίδη.

Στον Αιμίλιο θα έλεγα από κοντά τα στοιχεία που συνέλεξα για τη σύνθεση του δικαστηρίου. Πιστεύω ότι είναι αθώος και γι’ αυτό συνέδραμα.

Μεταξύ άλλων ο Πηρούνιας υπογράμμισε πως από τον Δεκέμβρη του 2014 έκοψε την «καλημέρα» με τον Β. Μαρινάκη (για θέματα που σχετίζονται με τον δήμο).

Πρόσθεσε δε πως ο Κοτσώνης ήταν σε πλήρη οικονομική καταστροφή και πως είχε μεγάλη αγωνία να πληροφορηθεί τη σύνθεση του δικαστηρίου, ώστε να μάθει αν η δικαστής είναι επιεικής.

Αποκάλυψε, δε, πως για την πρώην πρόεδρο του δικαστηρίου, Αργυρώ Αρναούτη, που δήλωσε κώλυμα τελευταία στιγμή, ρώτησε τον δικηγόρο Σπύρο Κλαδά και εκείνος του απάντησε: «Είναι έντιμη, ηθικών αρχών, καλή δικαστής, της εκκλησίας και πιστεύω ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατόν».

3. KΑΤΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ανεξαρτητοποιήθηκε από τη Χρυσή Αυγή ο Νίκος Μίχος -Επίθεση σε Μιχαλολιάκο
Φωτογραφία: EUROKINISSI/αρχείο

ΟΣΟ ΟΙ ΝΑΖΙ (ΚΕΦΑΛΕΣ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΙ) ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΟΥΔΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΗΣΥΧΑΖΕΙ.(2/12/2014).   Αναδημοσιεύουμε κάποιες   φωτογραφίες με τα κείμενά τους που ανεβάσαμε εδώ στις  11-12-2013, για να «μπαίνουμε» στο πνεύμα της έρευνάς μας ,που ανακοινώσαμε πως θα δημοσιεύσουμε σύντομα.

 

Φρικαλέα σύμβολα και φωτογραφίες στους υπολογιστές των χρυσαυγιτών – Σκίτσο με τον Μιχαλολιάκο να σφάζει μετανάστη
Φρικαλέα σύμβολα και φωτογραφίες στους υπολογιστές των χρυσαυγιτών - Σκίτσο με τον Μιχαλολιάκο να σφάζει μετανάστη
Το «βαθύ λαρύγγι» και ο ημίγυμνος Κασιδιάρης να χαιρετά ναζιστικά – Τα σβησμένα αρχεία που «μίλησαν» - Φωτογραφία σοκ με ανήλικο