“ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ HOMO-NATURALIS”

Δε θα τα χαρακτηρίζαμε συγκινητικά, αλλά αγωνιστικά  τα γράμματα που παίρνουμε από τους φίλους, όσες μέρες διαρκεί η αναστολή της λειτουργίας του σάιτ. Και σήμερα συμπληρώνονται 10 ολόκληρες ημέρες.

Το περίεργο είναι πως οι περισσότεροι δεν ενδιαφέρονται να μάθουν την αιτία που προχωρήσαμε σ΄αυτή την ενέργεια. Εκείνο που είναι σημαντικό για τους φίλους είναι πως η πληροφόρηση και τα σχόλια της ιστορικής δημοσιογραφίας, παύουν να  θεωρούνται “ιδιωτική” υπόθεση και παίρνουν  διάσταση χρέους, αποστολής  και υποχρέωσης.  Είναι κάτι που όντως μας εξέπληξε περισσότερο απ΄όλα τα άλλα, που διαβάσαμε αυτές τις ημέρες σε όσα γράμματα λάβαμε.

 

Παραθέτουμε ένα απ΄αυτά:

Αγαπητέ, Homo,
Δε θα σε παινέψω για τη δουλειά σου, γιατί μπορεί να το εκλάβεις και ως κολακεία. Θα πω συνοπτικά πως όσα γράφεις είναι μια καθαρή  ανάσα μέσα στη γενική  μπόχα που  ανασαίνουμε , όσοι κυκλοφορούμε σε διαδικτυακούς υπόνομους, όπως έχει εξελιχθεί τελικά ο κυβερνοχώρος στις ημέρες μας.
Θα σε ψέξω για την ακατανόητη για μας τους επισκέπτες του Homo απόφασή σου να κλείσεις το σάιτ. Και ειλικρινά, δε με νοιάζουν οι λόγοι για τους οποίους προχώρησες σε αυτή την κίνηση. ΄Αλλωστε, λίγο πολύ  μπορώ να τους  φανταστώ. Το αντίθετο μάλιστα θα ήταν περίεργο, να μη δεχόσουνα  δηλαδή πόλεμο από το Σύστημα, από  τα διάφορα «συμφέροντα» ,τους διαπλεκόμενους, τους διεφθαρμένους.
Αν ,πάντως, δεν κατανόησα κάτι, είναι τούτο. Εκδικείσαι με αυτό τον τρόπο, εκείνους που ενδιαφέρονται να ακούσουν τη γνώμη και τα σχόλιά σου  από την πλευρά  της ιστορικής δημοσιογραφίας, που λες πως υπηρετείς; Διότι, αν εξυπηρετεί κάποιους η απόφαση της αναστολής λειτουργίας του σάιτ, είναι εκείνοι ακριβώς που πολεμάς.  Θα τρίβουν τα χέρια τους!
Δεν έχει νόημα ουσιαστικό, ούτε καν συμβολικό αυτή η ενέργειά σου. Και  είναι ακατανόητη για μένα και  βολική για όσους  δεν  θα έπρεπε  να τους προσφέρεις τέτοια ικανοποίηση.
Οφείλεις να ξανασκεφτείς και να αναθεωρήσεις την απόφασή σου. Και εν πάση περιπτώσει δε θα σε παρακαλέσουμε.  Γνωρίζεις πολύ καλά πως τέτοια «βήματα», αυτοί οι χώροι   πραγματικής αντιπληροφόρησης, όπως εδώ του Homo-Naturalis.gr , δεν έχουν ιδιοκτήτες. Ανήκουν σε όλους εκείνους, που αν μη τι άλλο, πορεύονται στη ζωή  τους με  αξιοπρέπεια και εντιμότητα.
Με άδολη φιλία και πολλή εκτίμηση
                               Πολίτης