ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

                                        ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ

Μέχρι να εκλείψουν οι λόγοι που μας ανάγκασαν να αναστείλουμε τη λειτουργία του Homo-Naturalis ή να υπάρξει κάποια άλλη, θετική εξέλιξη στην όλη υπόθεση, θα περιοριστούμε ή στην παράθεση ασχολίαστων ειδήσεων ή στο  σχολιασμό επίκαιρων θεμάτων  από  επαναδημοσιεύσεις. Κειμένων, δηλαδή, που είχαμε ανεβάσει εδώ  παλιότερα.

__________________________________________________________________

1. ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΧΙΣΗ
Πρόεδρος Καταλονίας: Η Καταλονία κέρδισε το δικαίωμά της για ανεξαρτησία
Φωτογραφία: AP

 

Μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό, o πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζεμόντ έκανε τις πρώτες του δηλώσεις.

«H πόρτα άνοιξε για μια μονομερή Διακήρυξη Ανεξαρτησίας», τόνισε.

«Σήμερα κερδίσαμε πολλά δημοψηφίσματα, από σήμερα κερδίσαμε το δικαίωμα να έχουμε το δικό μας κράτος. Οι Καταλανοί πρέπει να γίνουν σεβαστοί στην Ευρώπη. Οι Ισπανοί παραβίασαν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και η ΕΕ και ο κόσμος είδε το απολυταρχικό πρόσωπο του ισπανικού κράτους», πρόσθεσε.

Ο Πουτζεμόντ εμφανίστηκε έτοιμος να προχωρήσει στην απόσχιση της επαρχίας από την Ισπανία, ενώ ανέφερε πως διακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας αναμένεται να προσέλθει στην τοπική βουλή.

        ΝΕΑ ΚΑΤΑΛΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

(INDYMEDIA, ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΣ)

από πολυμορφους ποικιλοτροπους 01/10/2017


Έχεις ακούσει ποτέ για Αποκέντρωση της εξουσίας; Υποτίθεται ότι είσαι ηλικιωμένος και σοβαρός, αλλά από τα γραπτά σου συμπεραίνω ότι εξυπηρετείς και συ το σχέδιο της παγκοσμιοποίησης.
Θα καταργήσουμε τα σύνορα μεγάλε συνολικά, όταν οι άνθρωποι πάνω από το 50% αποφασίσουν να το κάνουν. Μέχρι τότε στηρίζουμε την αποκέντρωση και τον καταμερισμό της εξουσίας σε όσο μεγαλύτερα τμήματα. Το τέλοιο είναι 7 δις κράτη 🙂 ένα για τον καθένα μας.
Δε μου λες, εγώ γιατί θα πρέπει να δέχομαι το κράτος των Αθηνών, τη θρησκεία που επιβάλει αυτό το κράτος και τα οικογενειακά τζάκια που κυβερνούν από αυτό το κράτος όλη την Ελλάδα; Δεν θα ήταν καλύτερα να είμαι σε μια αυτόνομη περιοχή στην οποία να συμφωνώ και να αποφασίζω για τα του οίκου μου με αυτούς που εργαζόμαστε σε αυτόν τον τόπο μαζί και για μας;
Το ότι το λένε κνίτες και φασίστες δεν είναι επιχείρημα. Ψωμί τρώνε και οι φασίστες ψωμί τρως κι εσύ, δεν σε βλέπω να κόβεις το ψωμί επειδή το τρώνε ΚΑΙ οι φασίστες. Είσαι και καθηγητής τρομάρα σου…
από Πολύτροπος 01/10/2017

1. Δεν είμαι ηλικιωμένος αλλά…ενήλιξ (είσαι φορέας ηλικιακού ρατσισμού). Και δεν υποτίθεται, είμαι αρκούντως σοβαρός.
2. Αυτά που λες, τα είπε εδώ και πολύ καιρό ο ακροδεξιός ΑΝ.ΕΛ Κώστας Ζουράρις (ης) γα το κράτος Αθηνών κιαι Θεσσαλονίκης.
3.Ουδείς σοβαρός αναρχικός επιθυμεί ή στηρίζει αποκέντρωση της εξουσίας. Αλλιώς,δεν είναι αναρχικός, δουλειά του οποίου είναι να απεχθάνεται και να πολεμά κάθε μορφή εξουσίας, ακόμα και στην ιδιωτική, την προσωπική του ζωή (και πρωτίστως εκεί).
4. Αν την ένωση των λαών σε ένα “ΕΘΝΟΣ”, μια “φυλή”, μια “γλώσσα” εσύ τη λές παγκοσμιοποίηση, ναι είμαι υπέρ της.
5. Αγωνιζόμαστε να καταργήσουμε με τον καιρό τα κράτη και τις εξουσίες. Να δημιουργήσουμε κοινωνίες αντιεξουσιαστικές ,αταξικές, κομμουνιστικές, ανθρωποκεντικές.
6. Οι κοινότητητες των σοβαρών αναρχικών στην Ισπανία και την Καταλονία απέχουν από αυτό το εθνικιστικό παραλήρημα-τζέρτεζλο. Δεν το στηρίζουν. Και ορθώς.
7. Γράφεις: “Είσαι και καθηγητής τρομάρα σου…”
Αν θες να σου απαντούν και να σε παίρνουν στα σοβαρά οι …σοβαροί να μη βρίζεις

από Χρονογράφος 01/10/2017


ο Τζουλιάνι δεν δολοφονήθηκε ούτε για να ανήκουμε όλοι σε ένα έθνος, ούτε ενάντια στην παγκοσμιοποίηση γενικά κι αόριστα. Συγκεκριμένα ήταν υπέρ του ξεπεράσματος της ιστορικής μορφής έθνος και κατά της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης, όχι της παγκοσμιοποίησης γενικά κι αόριστα. Όταν μιλάμε για παγκοσμιοποίηση της αλληλεγγύης κ.ο.κ, είμαστε ενάντια δηλαδή; Μη μπερδεύετε σκοπίμως κάποιοι τις ιστορικές μορφές ενός πράγματος με την ουσία ενός άλλου πράγματος. Κόκα λέμε και το ναρκωτικό κόκα και το αναψυκτικό…

Πόλεμος γίνεται σε ένα βράδυ, από τη δύση ως το ξημέρωμα μπορεί να έχουν αλλάξει τα πάντα γύρω σου. Καλό είναι λοιπόν να μη μιλάτε τόσο απόλυτα “εξ έδρας” λες και κάνετε διάλεξη σε τίποτα μαθητούδια, γιατί αν το ζήσετε κάτι τέτοιο δεν είναι σίγουρο ότι θα σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Έχουμε και πολλούς Κούρδους στην Ελλάδα, να πιείτε ένα τσάι και να μάθετε πέντε πράγματα. Λιγότερο ύφος, περισσότερο ψάξιμο. Όποιος έχει εμπειρίες είναι ταπεινός.
από Πολύτροπος 01/10/2017

Κατ΄αρχή, άλλο ταπεινότητα και άλλο ταπεινολογία. Δεν έχω σχέση με τη δεύτερη. ΄Ενα αυτό. Το άλλο τώρα.
Ο Κούρδος ο στοχοποιημένος,ο διωκόμενος,ο κατατρεγμένος είναι φίλος μου και όχι επειδή ΄Ελληνας. Είμαι αλληλέγγυος στο δράμα του, όσο ακριβώς είμαι και δίπλα στο διωκόμενο Τούρκο. Δεν έχω να επιδείξω διαφορετική αλληλεγγύη σε κανέναν από τους δυο, λόγω….φυλής και εθνικής ταυτότητας. Ο Κούρδος, όμως,ο οπαδός του Οτσαλάν,του κολλητού του Πάγκαλου (άσχετα αν μετά τον “έδωσε”), που ονειρεύεται να αναστήσει το Κουρδικό ΄Εθνος σε κράτος και μισεί τον Τούρκο αδερφό μου, είναι το ίδιο μισητός σε μένα, όσο κάθε εθνικιστής και πατριωταράς. Η ιδεολογική καθαρότητα καλεί τον Κούρδο αγωνιστή να παλέψει με τον Τούρκο συναγωνιστή σε κοινωνικούς αγώνες και ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας, είτε λέγεται Ερντογανική είτε Οτσαλανική.
΄Οσο για την Καταλανική …επανάσταση,δεν έχει κανένα κοινωνικό έρεισμα,είναι καθαρά εθνικιστική κίνηση,σιγοντάρεται από ακροδεξιούς, Ναζί, και φυσικά από τον αρχιμαφιόζο δικτάτορα Πούτιν, φίλο ,τόσο του σημερινού επικεφαλής του εθνικιστικού αυτού ξεσπάσματος δημοσιογράφου μιας αισχρής βιομηχανίας παραπληροφόρησης, που υπηρετεί,όσο και του αρχιδημαγωγού και λαϊκιστή αρχηγού των Podemos Πάμπλο Ιγκλέσιας (ας μην ξεχνάμε την περίφημη,εθνικιστική φράση του “Η Ισπανία δεν είναι προτεκτοράτο όπως η Ελλάδα”!) .
Κι αν αυτό σήμερα λέγεται λαϊκό κίνημα των Καταλανών,γιατί ο υπόλοιπος λαός της Ισπανίας ,μαζί και οι Ισπανοί και οι Καταλανοί αναρχικοί, καταδικάζουν τέτοιους είδους αποσχίσεις και εθνικιστικούς της στόχους.΄Η μήπως οι κάποιες χιλιάδες Καταλανοί είναι περισσότερο …λαός από κάποια εκατομμύρια Ισπανούς,που τους έχουν απέναντί τους;
Ας μην πέφτουμε στην παγίδα των πατριωταράδων.Καμιά σχέση και υποστήριξη σε τέτοιες εθνικιστικές κινήσεις, που σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν ιδεολογικά κινήματα.
από ΑΝΤΙΟΤΙΝΑΝΙΣΤΗΣ 02/10/2017

“Μιας και ετεροπροσδιορίζεσαι απο τους εθνικιστές, να σε ενημερώσω οτι οι περισσότεροι απο αυτούς διεθνώς στηρίζουν το ισπανικό κράτος, χάριν την φρανκικής ιστορίας του και της ανάγκης που αισθάνονται για εθνική ενότητα στα δικά τους ζητήματα.”
Ξεχνάς, εσύ που δεν ετεροπροσιορίζεσαι και καλά, ότι ο όρος “εθνικιστές διεθνώς” δεν έχει κανένα πραγματικό αντίκρυσμα, όταν περιγράφει εθνικιστικές πολιτικές, αφού ο όρος “εθνικισμός” εμπεριέχει μια εσωτερική αντίφαση. Αυτή του να ενώνει στο εσωτερικό του, διαχωρίζοντας πάντα στο εξωτερικό του. Άρα και η άποψη που λέει ότι “υποστηρίζουν διεθνώς το ισπανικό κράτος χάρην της φρανικής ιστορίας του» δεν ισχύει αφού καθε εθνικιστής είναι υπερ της εθνικής αυτοδιάθεσης ταυτόχρονα και η Καταλωνία επίσης δεν έχει έλλειψη εθνικιστών. Άρα ένας αλυτρωτικός εθνικισμός δε συμφωνεί ταυτόχρονα με το Ισπανικό Κράτος, επειδή π.χ μπορεί ο ίδιος να θεωρεί ότι έχει “σκλαβωμένους αδελφούς” στην Κύπρο ή στην Βόρεια Ήπειρο ή στη Μικρά Ασία ή στο Αφγανιστάν, οπότε μια χαρά διαφωνεί με το Ισπανικό Κράτος. Είναι η γνωστή σχιζοειδής φύση του εθνικισμού που τον αναγκάζει να μην είναι τίποτα άλλο παρά υποκρισία.
Κι ακόμα σημαντικότερο, ξεχνάς ότι όλοι οι νεωτερικοί πόλεμοι είναι πόλεμοι εθνικιστών. Αν ίσχυε αυτό το «εθνικιστές διεθνώς”, που λες δε θα συγκρούονταν ποτέ εθνικισμοί. Να ανοίγουμε και κανά βιβλιαράκι ιστορίας…
7. Η ΚΑΤΑΛΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ …ΑΡΙΩΝ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
     (ΑΠΟ  ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΣ)
Στα όσα είπαμε παραπάνω για την περίφημη Καταλανική… επανάσταση  και για τους λόγους, που εναντιωνόμαστε ιδεολογικά στη  στήριξή της,  προσθέτουμε και τα εξής περιεκτικά,αλλά αρκούντως κατατοπιστικά για τον… επαναστατικό, κινηματικό, κοινωνικό  χαρακτήρα της εθνικιστικής αυτής απόσχισης!
1.Κυρίαρχο σύνθημα από πολύ παλιά  και όχι μόνο στο χτεσινό δημοψήφισμα, ήταν η περίφημη φράση  των  ψηφοφόρων «Η Καταλανία δε θα πληρώσει τα χρέη της Μαδρίτης». Μην ξεχνάμε πως  η περιοχή είναι η ευπορότερη στην Ισπανία , οι κάτοικοί της θεωρούν εαυτούς αριστοκράτες  και  αρνούνται να ταυτίζονται με το Ισπανικό πόπολο ,που κατοικεί στις φτωχότερες  περιοχές της χώρας. Για να το πούμε απλοϊκά και ελληνικά, έχουμε ξεσηκωμό της προνομιούχας… Εκάλης ενάντια στο υποβαθμισμένο Κερατσίνι!
2. Αρχηγός των εθνικιστών, είναι ο δημοσιογράφος Κάρλε Πουτσδεμόν (Carles Puigdemont) τον οποίο πάμπολλες φορές τα αριστερά ισπανικά κινήματα έχουν  καταγγείλει πως εκφράζει  ακροδεξιές, εθνικιστικές  απόψεις και έχουν αποσύρει  εδώ και χρόνια τη στήριξή τους στο πρόσωπό του. Το ίδιο και οι Ισπανοί αναρχικοί
3. Σε συνεντεύξεις του ο Κάρλε Πουτσεδεμόν θεωρεί την υπόλοιπη Ισπανία ένα…μπάσταρδο έθνος, χωρίς ακραιφνείς ιθαγενείς, ένα  μίγμα Αράβων, Ρωμαίων και Αφρικανών! Στον αντίποδα βρίσκεται η …Αρία φυλή των Καταλανών. ΄Εχει δεσμευτεί επίσης   πως η ιστορική Καταλονία δε θα γίνει  καταφύγιο  μεταναστών και προσφύγων και αλητών, όπως η Μαδρίτη εποφθαλμιά     και πως θα διατηρήσει την παλιά, εθνική, ιστορική της ταυτότητα και πορεία.
4. Κύριος σύμμαχος και υποστηρικτής (και οικονομικά) αυτής της εθνικιστικής κίνησης είναι ο δικτάτορας της Ρωσίας για τους λόγους που έχουμε εδώ αναπτύξει. Ο δικτάτορας επίσης της Βενεζουέλας Μαδούρο, αλλά και ΟΛΑ τα ακροδεξιά-Ναζιστικά μορφώματα τςη Ευρώπης, ιδιαίτερα της Αυστρίας και της Γαλλίας (και φυσικά το δικό μας  εδώ ναζιστικό έκτρωμα του Μιχαλολιάκου),τα οποία  είναι αναφανδόν υπέρ του «εθνικού κινήματος των Καταλανών  της καθαρής Ισπανίας »,  όπως το είχε αποκαλέσει παλιότερα η Μαρί Λεπέν.
΄Εκαστος  τα…ηλίου φαεινότερα  συμπεράσματά  του.

 

 

2. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ
Απελευθερώθηκε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης -Μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας
Απελευθερώθηκε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης -Μετά από επιχείρηση της Αστυνομίας

 

Μετά από έξι μήνες ομηρίας, απελευθερώθηκε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Σύμφωνα με το cretalive, κατά τη διάρκεια της νύχτας η αστυνομία έκανε έφοδο στο κρησφύγετο των απαγωγέων, μια παλιά μάντρα αυτοκινήτων στη γέφυρα Ζουρίδας, σε αγροτική τοποθεσία του Ρεθύμνου, στην παραλία Αρίνας, και απελευθέρωσαν τον επιχειρηματία, ο οποίος είχε απαχθεί πριν από έξι μήνες.

Οι αστυνομικοί προετοίμαζαν την επιχείρηση για ώρες, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικό κλιμάκιο είχε φτάσει από την Αθήνα. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τα μεσάνυχτα. Κατά πληροφορίες, έχουν συλληφθεί επτά άτομα και έχει προσαχθεί και εξετάζεται ένα ακόμα άτομο. Παράλληλα οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων προσώπων που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

 

  1. ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΩΣ Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ (Homo, 30/6/2017)

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΓΩΓΕΙΣ

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Κραυγή απόγνωσης από την οικογένεια του επιχειρηματία -Δεν έχουμε άλλα χρήματα

Τέσσερις μήνες συμπληρώνονται σήμερα, Κυριακή, από την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη και οι δράστες τηρούν πρωτόγνωρα σκληρή στάση, αρνούμενοι πεισματικά να υποχωρήσουν από τα περίπου 60 εκατ. ευρώ που απαιτούν ως λύτρα.

Η οικογένεια του επιχειρηματία, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές τις οποίες επικαλείται ο «Ελεύθερος Τύπος», διαμηνύει με κάθε τρόπο στους απαγωγείς ότι είναι αδύνατο να ανταποκριθεί στο ποσό που απαιτούν. «Δεν υπάρχουν άλλα λεφτά», είναι η φράση που είπαν στην εφημερίδα πρόσωπα που ασχολούνται με την υπόθεση.

Τέτοιου είδους κακοποιοί έχουν τη νοοτροπία και τη συμπεριφορά Ναζί. Είναι Ναζιστές. Και ουδεμία δικαιολογία υπάρχει να κρατάς σιδεροδέσμιο  έναν άνθρωπο, ακόμα κι αν είναι ο χειρότερος εγκληματίας,  4 μήνες αιχμάλωτο, για να τον ανταλλάξεις με  λεφτά!
΄Εχουμε γράψει και άλλες φορές για τους ποινικούς. Είτε είναι καθαρά κακοποιοί είτε προφασίζονται πολιτική ιδεολογία για κάλυψη,  να δικαιολογήσουν την αισχρή  παραβατικότητά τους.
΄Οταν  ληστεύεις με όπλο κάποιον και τον σημαδεύεις, σημαίνει πως αν αντιδράσει ή δε σου δώσει εκένο που ζητάς, θα τον πυροβολήσεις. Τον σκοτώνεις ή τον τραυματίζεις. Το ίδιο, αν το υποψήφιο  θύμα καταφέρει να γίνει θύτης. Σε σκοτώνει εκείνος χωρίς δεύτερη κουβέντα,αν δεν έχει αυτοκυριαρχία ή  ο τρόμος του γίνει ανεξέλεγκτος.
Και στις δύο περιπτώσεις έχεις θέση σε κίνδυνο θανάτου την ξένη και τη δική σου ζωή με σκοπό να αποσπάσεις χρήματα. Κι αυτό σημαίνει πως υπέρτατη αξία για σένα δεν είναι η ζωή του άλλου ή η δική σου, αλλά αναγνωρίζεις το χρήμα ως σημαντικότερη αξία κι από τη ζωή. Υπέρτατο αγαθό!
Αν δεν είσαι βλάκας,σίγουρα είσαι ή παρανοϊκός ή διεστραμμένος. Κι ας επιστρατεύεις χίλιες φανφάρες (παρλαπίπες το λέει ο λαός μας) , για να αποδείξεις πως κάνεις…απαλλοτρίωση και όχι ληστεία. Κακοποιός είσαι, αισχρός και  χωρίς κανένα ελαφρυντικό.
΄Οπως ακριβώς και τούτοι  οι παλιάνθρωποι που κρατούν όμηρο το δυστυχή Λεμπιδάκη.΄Εγκλημα κι αυτό ακόμα χειρότερο, γιατί εδώ προσβάλεις την αξία της ζωής, αλλά  και της ελευθερίας του ατόμου. Ο απαγωγέας είναι χίλιες φορές χειρότερος από το ληστή.
Είναι απορίας άξιο πώς δεν μπορούν να φτάσουν στους απαγωγείς. Η εικόνα τους είναι φανερή. Κάποια κομμάτια λείπουν από το παζλ. Σίγουρα είναι  συντοπίτες, που γνώριζαν την οικονομική επιφάνεια της οικογένειας. Μπορεί να είναι στο άμεσο περιβάλλον της οικογένειας, αλλά το πιθανότερο άγνωστοί τους.΄Η τουλάχιστον ο γνωστός της οικογένειας να έδωσε την πληροφόρηση στους δράστες.
Κι ακόμα.΄Εχουν άνεση οικονομική για να κρατούν σε χώρο ασφαλή το θύμα, μέσα τεχνολογίας, γνώσεις πάνω στο εγκληματικό τους αντικείμενο. Και το σπουδαιότερο: ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΕΙΤΕ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΕΙΤΕ ΑΛΛΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. Αποβράσματα είναι. Ως εκ τούτου, αποκλείεται  να μην  έχουν  συλληφθει παλιότερα και να μην έχουν πάει φυλακή.
Πόσοι πια Κρητικοί φυλακίστηκαν και αποφυλακίστηκαν στο νησί για τέτοιες ενέργειες, ληστείες, απαγωγές, εμπόριο ναρκωτικών και παρόμοιες; Δίπλα τους είναι, στα κομπιούτερ τους κυκλοφορεί  η μούρη τους. Μυαλό, επαγγελματισμός και όρεξη για δουλειά χρειάζεται. Και όχι… χωροφυλακίστικος ερασιτεχνισμός  και αραλίκι.