Η “ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ” ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΥ

1. α. Την ώρα που «καίγονταν» τα Εξάρχεια, κουκουλοφόροι λήστευαν σπίτια και επιχειρήσεις
Φωτογραφία: Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Την ώρα που τα Εξάρχεια «καίγονταν» κατά τη διάρκεια των επεισοδίων της Παρασκευής, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να λεηλατήσουν σπίτια και επιχειρήσεις στην περιοχή.
Σε μια περίπτωση, περίπου δέκα κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε διαμέρισμα 6ου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Στουρνάρη και λήστεψαν την ένοικο, αφαιρώντας της 100 ευρώ σε μετρητά και τα κλειδιά του αυτοκινήτου της.

Από τους κουκουλοφόρους δεν γλίτωσε ούτε γραφείο κηδειών επί της οδού Σπύρου Μεταξά. Οι δράστες εισέβαλαν και άρπαξαν μια τηλεόραση. Παράλληλα, ίχνη παραβίασης διαπιστώθηκαν σε μια πολυκατοικία και σε ένα υπόγειο διαμέρισμα στην οδό Ασκληπιού.

β. “Η “ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ” ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΑΤΩΝΕΙ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ (Παπαδόπουλος Παναγιώτης)

Τρικυμία (από Νικολας 20/11/2017)

Θα ηθελα απο τον καιν να μας αναλυσει πως φανταζεται την αναρχικη ή εστω ελευθεριακη επανασταση (εαν η τελευταια δεν αποτελει μια ατοπια για αυτον) χωρις το στελεχος της βιας (δηλ.τηςρηξης).”

Για το θέμα του Παναγιώτη Παπαδόπουλου, που δημοσιεύτηκε  στα Indymedia  (το ανεβάσαμε κι εμείς εδώ χτες), στείλαμε    απάντηση στο ερώτημα που διατύπωσε ο «Νικολας”» και  την παραθέτουμε στη συνέχεια*. Να  διευκρινίσουμε ,βέβαια, πως  αυτό το κείμενο,  όπως και δεκάδες άλλα δικά μας,  οι σκληροπυρηνικοί ψαλιδοχέρηδες του ιστότοπου,  την απόκρυψαν. Συνηθισμένη τακτική των ανθρώπων που διαχειρίζονται  το συγκεκριμένο σάιτ σαν να είναι  τσιφλίκι τους.

Το χειρότερο απ΄όλα είναι πως η επιλογή της απόκρυψης κειμένων γίνεται από τη Δ.Ο με τη γνωστή μέθοδο της λογοκρισίας.  “Ο μη ων μεθημών καθημών εστί”.  Κι εμείς που  είμαστε κάθετα αντίθετοι με την τακτική της ιστοσελίδας να δίνει βήμα είτε στα διάφορα  «κουμπούρια», που δολοφονούν  στο όνομα της λαϊκής βίας ,είτε στα εγκληματικά στοιχεία της «κουκούλας», που ουδεμία σχέση έχουν με την αναρχία, δεν ανήκουμε στους  “μεθ΄ημών”.

 ΄Οπως τόσες φορές αναλύσαμε, οι περισσότεροι απ αυτούς τους «μασκοφόρους», είναι  μεταμφιεσμένοι σε αναρχικούς  χρυσαυγίτες,  μπαχαλάκηδες,  χούλιγκαν, αληταριό,  λούμπεν και περιθωριακά στοιχεία που  υποδύονται τους  αντιεξουσιαστές,  για να εκτονώσουν από τη μια τα βάρβαρα, τα φονικά  ένστικτα από τα οποία διακατέχονται   και από την άλλη για να εξυπηρετήσουν, ανάλογα με το χώρο που κινούνται, σκοτεινά  συμφέροντα, επιδιώξεις και ζητούμενα  αφεντικών.

΄Ολοι αυτοί είναι η ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΥ. ΄Ενα παρακράτος βρώμικο  και εγκληματικό, όπως ήταν πάντα, που επιστρατεύει και ρίχνει στο δικό του καταστροφικό πόλεμο τους δικούς τους «Τζιχαντιστές» , που δεν είναι τίποτα περισσότερο  από «χαμένα κορμιά», απροσάρμοστα και ανένταχτα κοινωνικά, εξαρτημένα, άρρωστα άτομα  από ουσίες  και φυσικά  «ποινικούς» .

Οι «γνωστοί αυτοί  άγνωστοι»  που δουλεύουν και συντηρούν το παρακράτος, είναι οι στυλοβάτες του συστήματος και οι καλύτεροι φίλοι των ανθρώπων του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού .Μόνο χάρη και εξ αιτίας αυτών ,έχουν λόγο ύπαρξης τα ΜΑΤ, οι αντιτρομοκρατικές, οι άλλες πολυέξοδες, αλλά και σκοτεινές υπηρεσίες, που υποτίθεται πως καταπολεμούν τα φαινόμενα βίας.    

Δεν είναι καινούριοι οι «Τζιχαντιστές» αυτοί. Να θυμηθούμε στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, πόσοι προβοκάτορες επιστρατεύτηκαν από το χώρο της  Χρυσής Αυγής, μαζί και ο σημερινός αρχηγός των Ναζί Νίκος Μιχαλολιάκος, αλλά και πράκτορες από τις μυστικές υπηρεσίες της εποχής εκείνης. ΄Ολοι τούτοι, σε αγαστή συνεργασία με την αστυνομία και το στρατό, δρούσαν ανενόχλητοι ,υποδυόμενοι τους φοιτητές και ήταν αυτοί ακριβώς που εκείνο το τραγικό τριήμερο, όπως και οι σημερινοί μπαχαλάκηδες, ως ελεύθεροι σκοπευτές και ακροβολιστές, σκότωσαν στους δρόμους της Αθήνας ένα σωρό κόσμο. Είναι οι νεκροί του Πολυτεχνείου.

Σήμερα, έχουμε τους ίδιους ελεύθερους σκοπευτές με την «κουκούλα», σαν εκείνους που τη περασμένη Παρασκευή, ακριβώς την ημέρα της επετείου της 17Ν,  χτύπησαν και τραυμάτισαν θανάσιμα το νέο θύμα του Πολυτεχνείου, την ακτιβίστρια δικηγόρο Τασία Τσουκαλά . Τί σύμπτωση  τραγική!

Ο εγκληματικός τραυματισμός του θύματος, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από όμοια θύματα   των ίδιων  βρωμερών παρακρατικών στοιχείων, που φορούν κουκούλες. Τα πρόσφατα και τα παλιότερα εγκλήματά τους , έβγαλαν πια ολοφάνερα στην επιφάνεια  το καρκίνωμα  της «κουκούλας» που δεκαετίες ολόκληρες  ταλαιπωρεί την ελληνική κοινωνία.

 Οι δολοφόνοι, οι καταστροφείς, οι πλιατσικολόγοι  με τις μάσκες πρέπει άμεσα να απομονωθούν. Η αστυνομία με το τρόπο που λειτουργεί, βέβαια,  και με ένα 40%  των ανθρώπων της, ,τουλάχιστον, παλιότερα, να ομνύουν στη Χρυσή Αυγή και τον αρχηγό της, δεν πρόκειται να συλλάβει  δικούς της ανθρώπους.  Και δε φαίνεται να  υπάρχει ως σήμερα πολιτική βούληση να αλλάξει αυτή η κατάσταση. ΄Ετσι το κακό θα διαιωνίζεται στη χώρα.

Μένει στους ίδιους τους αναρχικούς, τους αντιεξουσιαστές να τραβήξουν τις “κουκούλες” αυτών των παρακρατικών .Μια καταγραφή του χώρου των Εξαρχείων. Ποιος είναι δικός τους και ποιος προβοκάτορας, χούλιγκαν, πρεζόνι, αλήτης, αλλά και  πράκτορας, Χρυσαυγίτης.  Με ονόματα και διευθύνσεις. Δεν έχει κανένα νόημα να φοράς κουκούλα, να κρύβεσαι, να μη θέλεις να ταυτοποιηθείς ,να μην έχεις «πρόσωπο» ,αν είσαι πραγματικός αναρχικός.

Η βία,ο φόνος ειδικά, αλλά και η καταστροφή, ο μπαχαλισμός, δεν έχουν καμιά σχέση με την ιδεολογία του αναρχισμού. Γι΄αυτό το λόγο δε χρειάζεται ο αναρχικός τη μάσκα. Δείχνει  περήφανα το  πρόσωπό του, που είναι ακριβώς πρόσωπο καθαρό, έντιμο, χαμογελαστό. Τέτοιο που δεν είναι των παρακρατικών.  Και  προπαντός με μάτια που δεν είναι κόκινα από  μίσος. Η αναρχία είναι πρωτίστως διαμαρτυρία, ακτιβισμός, Για ό,τι κακό και αφύσικο συμβαίνει σ΄αυτό τον κόσμο. Πολεμάει τη βία, απ΄ όπου κι αν προέρχεται, αλλά  δεν την καταδέχεται η ίδια.

Αυτές είναι οι αλήθειες που οι σκληροπυρηνικοί ψαλιδοχέρηδες των Indymedia , δε θέλουν να περάσουν  στο σάιτ. Λογοκρίνουν άτιμα και φασιστικά αυτές τις αρχές, για να περάσουν οι θέσεις του Κουφοντίνα και της Ρούπα . Είναι το χειρότερο κατάντημα για ένα χώρο, που δεν είναι πια αναρχικός, αντιεξουσιαστικός, ούτε σάιτ αντιπληροφόρησης, αλλά καθαρά φασιστικός, γκεμπελικός, παραπληροφόρησης.  Κι ας λέει πως στηρίζει την Αναρχία. Δεν τη στηρίζει ούτε την προωθεί. Την εκμεταλλεύεται και τη  θάβει. Είναι η ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΥ

 

 *Πρώτα για την επανάσταση. Κάνεις το λάθος, που κάνουμε στα μαθηματικά.  Δεχόμαστε ως δεδομένα,  κάποιες βασικές αρχές, μερικούς αναγκαίους κανόνες (a priori),για να έχουμε τη δυνατότητα στηριγμένοι  πάνω σ΄αυτούς, να οικοδομήσουμε την επιστήμη των μαθηματικών. ΄Ολοι όμως γνωρίζουμε εξ αρχής πως οι a priori  αυτές αρχές ,ως αυθαίρετα αποδεκτές  στην ουσία τους, κινδυνεύουν  ανά πάσα στιγμή να ανατραπούν από απρόβλεπτα, νέα δεδομένα.
Εσύ, δέχεσαι το  ίδιο αυθαίρετα πρώτα την επανάσταση και μετά τη βία ως μοναδικές προϋποθέσεις αλλαγής της πορείας των σημερινών ανθρωπίνων πραγμάτων . Η επανάσταση (επί ανά-ίσταμαι)   στην  αρχική,  κυριολεκτική ετυμολογική της σημασία ,  ο ίδιος,  δηλαδή,  ο ορισμός της λέξης,   δηλώνει την αλλαγή, αλλά  δεν υπονοεί ταυτόχρονα  ούτε κατά διάνοια τη βία ως μέσο πραγματοποίησης της.
Εμείς,  στο  Homo-Naturalis.gr με βάση την ιστορική πορεία του ανθρώπου, δεχόμαστε, όπως στη Βιολογία, και στην Ιστορία την εξέλιξη των κοινωνιών στη «δαρβινική» της συγκρότηση. Ο σπηλαιικός άνθρωπος χτες,  σήμερα εξελίχθηκε σε διαστημικό. Και «Αύριο», ο σημερινός οπαδός, το συστατικό  της μάζας, με εσωτερική αναμόρφωση, με αυτοπειθαρχία και  αυτοέλεγχο που θα επιτευχθούν από τον  προσωπικό του αγώνα,  θα εξελιχθεί σε ΠΟΛΙΤΗ κι από εκεί σε ΦΥΣΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.
Κι αυτή η εξέλιξη, μέσα από την προσωπική, την ατομική επανάσταση ,  δε θα χρειαστεί καθόλου αίμα. Οι αντιεξουσιαστικές, οι αταξικές, οι κομμουνιστικές αυτές  κοινωνίες του Μέλλοντος, θα  συγκροτούνται από μέλη, που πέρασαν από τέτοιου είδους διαδικασίες για να μετεξελιχθούν  στην κατάσταση του Φυσικού Ανθρώπου. Εκείνου που λειτουργεί  και συμπεριφέρεται με βάση της επιταγές και τους νόμους της Φύσης.
Η επανάσταση μέσα από τη βία, αποδείχτηκε ιστορικά πως δε στέριωσε ποτέ. Οι επαναστάτες  αγωνίστηκαν για τη διεξαγωγή της επανάστασης,  αλλά λησμόνησαν οι ίδιοι να επαναστατήσουν μέσα τους. Ο χούλιγκαν  για παράδειγμα της  «μαύρης Παρασκευής που σκόπευσε συνειδητά για το κακό που θα κάνει,  την ακτιβίστρια δικηγόρο Τασία Τσουκαλά, υποδυόταν  τον επαναστάτη, αλλά ο ίδιος δεν ήταν τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από κανονικός φασίστας.
Οι κοινωνίες που περιμένουμε θα έρθουν. Και μάλιστα αναίμακτα. Ο κόσμος γίνεται καλύτερος, όχι χειρότερος. Μόνο να σκεφτεί κανείς την ανατροπή στις σελίδες της ιστορίας που δεν κατέγραψαν γενικευμένο πόλεμο πάνω από 70 ολόκληρα χρόνια! Πρωτοφανές για όλη την πορεία του ανθρώπου ως το 2ο Παγκόσμιο πόλεμο.
Πολλά είναι εκείνα που ωθούν με νομοτελειακή πορεία  τις κοινωνίες των Ανθρώπων  στις  Φυσικές συλλογικότητες του Μέλλοντος. Πρώτα και κύρια η τεχνητή νοημοσύνη. Το ρομπότ «Αύριο» θα είναι ο δάσκαλος, ο δικαστής, ο γιατρός, ο επόπτης της σωστής λειτουργίας μιας αξιοκρατικής, δίκαιης, αντιβίαιης κοινωνίας. Ενός κόσμου ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟΥ.
 Και είναι σίγουρο πως η «ομάδα των επαναστατών», που θα «κουρντίσει»  τα κομπιούτερ, για να αφοσιωθούν στο ανθρωποκεντρικό τους αυτό έργο, θα υπάρξει. Εμείς όλοι, χωρίς βία, εγωισμό-ατομικισμό,  με σύνεση, αλληλεγγύη, ανεκτικότητα, αυτοσυγκράτηση, προγραμματισμό, ας παλέψουμε να έρθουν όσο γίνεται πιο γρήγορα οι ημέρες εκείνες.