ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. http://homo-naturalis.gr/%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%83-1940-%CE%B7-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1/

 

NEA ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

____________________________________________________________________

1. Το μήνυμα του πιλότου του F16 στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης: Οι ήρωες πολεμούν ως Ελληνες

Μήνυμα από τους αιθέρες έστειλε ο επισμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος

 

Μήνυμα από τους αιθέρες έστειλε ο επισμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος, ένα από τα μέλη της ομάδας Ζευς, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης στη Θεσσαλονίκη.

Το ”Οχι” της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί συνέχεια του ”Μολών λαβέ” του Λεωνίδα, δείχνει το σθένος και το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής. Σε αυτή την επέτειο πρέπει να θυμόμαστε ότι οι ήρωες πολεμούν ως Ελληνες. Χρόνια πολλά Ελλάδα!», είπε από το πιλοτήριο του F16.

Στη συνέχεια, ο Προκόπης Παυλόπουλος, απευθυνόμενος στον επισμηναγό, είπε:Α

«Κύριε επισμηναγέ, τα φτερά της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στέλνουν παντού το μήνυμα του ανθρωπισμού και της ειρήνης. Στέλνουν όμως σε κάθε ιταμό εισβολέα και το διαχρονικό μήνυμα των προγόνων μας: Μολών Λαβέ. Το έθνος μας είναι υπερήφανο για σας. Η Παναγία, η Υπέρμαχος Στρατηγός, να σας συνοδεύει στις πτήσεις σας».

Αυτά τα “Μολών λαβέ” και “οι  ήρωες πολεμούν σαν ΄Ελληνες”, κάποτε πρέπει να σταματήσουν. Αν μη τι άλλο, υποβιβάζουν τη νοημοσύνη των νεότερων.

΄Ασε που τα ίδια λέει και ο …Κασιδιάρης.΄Οταν τα μέλη  της εγκληματικής οργάνωσης που ομνύουν στο Ναζισμό κυκλοφορούν ακόμα ελεύθερα, είναι προσβολή και στη σημερινή εορταστική ημέρα της συντριβής του φασισμού  και στο συμβολισμό του θεσμού του προέδρου της Δημοκρατίας, να χρησιμοποιούν  τα ίδια συνθήματα και τα  εθνικιστικά  παραληρήματα με τους Ναζί.

Από την άλλη,  τί τις θέλει  τις… “στρατηγούς Παναγίες” ο Προκόπης Παυλόπουλος και τους βυζαντινούς πανηγυρικούς του; ΄Ηταν ποτέ το Βυζάντιο Ελλάδα; Πώς δένει το ΟΧΙ με το…Υπερ μάχω…;

Γιατί στον 21ο αιώνα επιμένει να πηγαίνει τη χώρα πίσω, όταν  νέο μέλλον, εντελώς διαφορετικό απ΄αυτό το παρανοϊκό και υποκριτικό που ζούμε σήμερα, ξανοίγεται στις νέες γενιές που έρχονται; Αιδώς!

_______________________________________________________________

 

1.ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΕΛΛΑΔΑ!

 

Δημοσκόπηση: Με 11,9 μονάδες μπροστά η ΝΔ -30,3% έναντι 18,4% του ΣΥΡΙΖΑ
Φωτογραφία: Nikos Libertas / SOOC

 

1.΄Εχουμε άπειρες φορές εδώ αναλύσει και αποδείξει πως αυτές οι δημοσκοπήσεις είναι “πέτσινες”. Είναι φανερό πως και την παραπάνω την παράγγειλαν οι εφοπλιστές, που είναι οι γνωστοί  σπόνσορες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

2. Στον Αλέξη Τσίπρα ασκούμε εδώ και χρόνια  δριμεία κριτική. Σε σημείο που πολλοί μας καταλόγισαν φανατισμό, εμπάθεια. Είναι όσοι, ως οπαδοί γενικώς, δεν μπορούν να αντιληφθούν τι σημαίνει ιστορική κρίση.

3.Δε θα στηρίζαμε ποτέ κανένα από τα ελληνικά κόμματα, επειδή πεποίθησή μας  είναι πως το πολίτευμα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας στην ουσία αλλοιώνει τη λαϊκή βούληση, παρά την εκφράζει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα και αυταπόδεικτη αλήθεια τα παρακάτω στοιχεία:

Στις εκλογές των τελευταίων ετών, σχεδόν το 40% του εκλογικού σώματος δεν προσέρχεται στις εκλογές. ΑΠΕΧΕΙ ή ψηφίζει ΑΚΥΡΟ-ΛΕΥΚΟ. Αυτό το ποσοστό αντιστοιχεί σε περίπου 4 εκατομμύρια πολίτες, που δεν ψηφίζουν. Τα υπόλοιπα 6 εκατομμύρια, προσέρχονται στις κάλπες.

Αν και το Σύνταγμα ,αλλά και η απλή λογική και οι αρχές της Δημοκρατίας, ορίζουν   πως όταν  υπάρχει  αναντιστοιχία, δυσαρμονία, μεταξύ εκλογικού αποτελέσματος και λαϊκής βούλησης και δεν επιζητείται  θεραπεία, στην ουσία έχουμε κατάλυση του  Συντάγματος. Και στην Ελλάδα, προ πολλού  έχει καταλυθεί το πολίτευμα και το σύνταγμα .

4. Αποτελεί ΟΝΕΙΔΟΣ για την ελληνική Δημοκρατία για τον ελληνικό λαό για τους θεσμούς για την  αξιοπρέπεια του ΄Ελληνα, να διεκδικεί σήμερα  το  αξίωμα του πρωθυπουργού της χώρας, ένας Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο υιός του αλήστου μνήμης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, της Αποστασίας, της διαπλοκής, της διαφθοράς,της εγκαινίασης  μαφιόζικων  μεθόδων  στην πολιτική ζωή της χώρας.

Αν συμβεί να γίνει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός της χώρας, τότε

                                            ΝΤΡΟΠΗ ΕΛΛΑΔΑ!

 

 

 

2.ΟΧΙ ΣΕ ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ
Τζανακόπουλος: Ανησυχία για την κατάσταση στην Ισπανία -Στηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητά της
Ανησυχία για την Ισπανία εξέφρασε ο κ. Τζανακόπουλος (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

 

Ανησυχία για την κατάσταση στην Ισπανία εξέφρασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα.

«Η Ευρώπη μπορεί να προχωρήσει μόνο ενωμένη», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε ότι δεν μπορούν να γίνονται αποδεκτές μονομερείς ενέργειες.

«Στηρίζουμε απόλυτα την εδαφική ακεραιότητα και συνοχή της Ισπανίας, αλλά και κάθε πρωτοβουλία αποκατάστασης του δημοκρατικού διαλόγου στο πλαίσιο του ισπανικού συντάγματος», κατέληξε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαπράξει ολέθρια σφάλματα στο παρελθόν. Από τα χειρότερα ήταν η στάση που τήρησε στην απόσχιση της Κριμαίας ,της Αν. Ουκρανίας με τη συμπαράσταση και τη στήριξη που προσέφερε επανειλημμένα στο δικτάτορα Πούτιν. Μάλιστα, την ίδια περίοδο που  όλη η Ευρώπη στεκόταν  αλληλέγγυα στην  εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και κατακεραύνωναν τον “τσάρο”,ΜΟΝΟ ο πρωθυπουργός της Ελλάδας όχι απλώς τον στήριξε, αλλά και επισκέφτηκε τη Μόσχα συμβολικά.

Λέγαμε τότε πως όταν  έχεις μια Θράκη, που θα μπορούσε να γίνει μια “Οσετία” ή μια “Καταλονία” ,μια τέτοια στήριξη είναι ιστορικό έγκλημα. κι ας μην σπεύσουν κάποιοι επιπόλαια  να πουν τις ανιστόρητες μπαρούφες πως …άλλο Θράκη άλλο Καταλονία, γιατί μάλλον δεν αντιλαμβάνονται πώς γίνονται αυτές οι αποσχίσεις και τί στόχους εξυπηρετούν.

Σήμερα, η κυβέρνηση έχει αντιληφθεί το μέγα εκείνο σφάλμα και με τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου πως στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ισπανίας , ισορρόπησε κάπως τα πράγματα. Καιρός να βγει και να πει το ίδιο και για την Ουκρανία. Να έχει ένα χαρτί που  μακάρι να είναι…αχρείαστο.