ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

  1. ΟΥΖΜΠΕΚΙΚΟΣ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟΣ  ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΜΑΦΙΑ
  2.  ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ  ΣΤΑ… ΤΡΙ-ΚΑΛΑ
  3. ΟΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ. Ο ΕΒΡΑΪΚΟΣ “ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΣ ΤΡΑΓΟΣ” ΤΩΝ… ΕΛΛΗΝΩΝ
  4.  ΕΙΣΑΙ ΚΟΝΤΟΣ; ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΠΤΟΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
  5.  ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ “ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ”
1. ΟΥΖΜΠΕΚΟΣ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ
Ουζμπεκιστάν: Θα βοηθήσουμε τις ΗΠΑ στην έρευνα για την τρομοκρατική επίθεση στο Μανχάταν
Ουζμπεκιστάν: Θα βοηθήσουμε τις ΗΠΑ στην έρευνα για την τρομοκρατική επίθεση στο Μανχάταν

Η χώρα του τρομοκράτη είναι μια δικτατορία. Και φυσικά …ρωσόφιλη.   Μια τριτοκοσμική  σε εγκληματικότητα χώρα. Φόνοι, συμβόλαια θανάτου, ναρκωτικά, μαφία.  Φυσικά και μπόλικο φονταμενταλισμό.

Απ΄όλα διαθέτει αυτή η περιοχή που είχαν την τραγική μοίρα να εξοριστούν στα χρόνια του σταλινισμού χιλιάδες ανεπιθύμητοι του καθεστώτος. Αλλά και να ζήσουν (!) πολλοί από τους ΄Ελληνες πολιτικούς πρόσφυγες, που τους εξόρισε η “Γιάλτα”  στα πρώην ανατολικά κράτη.

Εδώ, στην πρωτεύουσα της χώρας ,την Τασκένδη, δολοφόνησε η μαφία των ομογενών και τον καθηγητή Γιώργο Τριάρχη, που είχε ανακαλύψει και καταγγείλει τη βιομηχανία διασπάθισης δημόσιου χρήματος από τη “μαϊμού” ομογένεια, διπλωμάτες, υπαλλήλους πρεσβειών κα φυσικά πρόσωπα “υψηλά ιστάμενα” στα εμπλεκόμενα με τα κονδύλια   ελληνικά υπουργεία.  Η δολοφονία εκείνη, τόσα χρόνια μετά, έχει συγκαλυφθεί από την ελληνική δικαιοσύνη, για να μην πάνε φυλακή  οι ηθικοί αυτουργοί,  πρώην υπουργοί της Ν.Δ , της  αποτρόπαιης  δολοφονίας.

 2. Τα Τρίκαλα δεν ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ!»…

Αυτό είναι το μήνυμα της νέα καμπάνιας του Δήμου Τρικκαίων, οι οποίοι σε συνεργασία με τους επαγγελματίες εστίασης της πόλης θα δώσουν ένα τέλος στο κάπνισμα σε εσωτερικούς χώρους.

Βλέποντας πως εν έτη 2017 δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα αυτονόητα, ο Δήμος ξεκινά με δική του πρωτοβουλία μία σοβαρή αντικαπνιστική εκστρατεία, προτρέποντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες των Τρικάλων να μην ανάβουν τσιγάρο σε καφετέριες, ταβέρνες και μπαρ.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στο iefimerida.gr ο υπεύθυνος γραφείου Τύπου του Δήμου, κ. Μηχαλάκης, από την ερχόμενη εβδομάδα θα μοιράζονται φυλλάδια σε κάθε χώρο εστίασης, όπου πάνω θα αναγράφεται το μήνυμα «Τα Τρίκαλα δεν ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ».

Τα φυλλάδια θα τοποθετούνται στα τραπέζια και σε χώρους ων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, την στιγμή που η Δημοτική Αστυνομία θα ενημερώνει για την ουσία του μέτρου, ενώ οι αρωγοί της όλης προσπάθειας θα είναι οι ίδιοι οι επαγγελματίες, που θα προτρέπουν τους καπνιστές να μην καπνίζουν στο κατάστημά τους.

Αν και η απόφαση έχει παρθεί από το καλοκαίρι, η προσπάθεια ξεκινά από αυτό τον μήνα, έτσι ώστε να τα Τρίκαλα να δείξουν το καλύτερό πρόσωπό τους την περίοδο του «Μύλου των Ξωτικών» και από «Πρωτεύουσα των Χριστουγέννων» να αναδειχθούν και «Πρωτεύουσα της αντικαπνιστικής εκστρατείας».

Όσον αφορά τον «Μύλο των Ξωτικών», το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, ο Δήμος εργάζεται πυρετωδώς για την οργάνωσή του. Η θεματική του πάρκου φέτος αναμένεται να είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή από πέρσι, καθώς οι αρμόδιοι έχουν αρχίσει τις προετοιμασίες από τον Αύγουστο. Πάντως, όπως μας ανέφερε ο κ. Μηχαλάκης, οι ξενοδοχειακές μονάδες είναι σχεδόν «κλεισμένες» για την περίοδο των Χριστουγέννων  με τους επισκέπτες να ξεπερνούν τους 100.000 επισκέπτες.

Ρέκτης δήμαρχος ο των Τρικάλων. Μπράβο του! Πρωτοστατεί αυτή η ελληνική πόλη σε πολλά. Πρωτοποριακή. Ειδικά, αν εφαρμοστεί η απόφαση για το κάπνισμα, είναι σίγουρο πως θα  βρει μιμητές σε όλη την καπνίζουσα ξεδιάντροπα, προκλητικά  και φασιστικά χώρα.

Παλιότερα, είχαν τα Τρίκαλα επίσης  πρωτοστατήσει σε μια τεχνολογική επανάσταση. ΄Εβαλαν στην πόλη να κυκλοφορήσει το…γκαβό λεωφορείο (όχημα χωρίς οδηγό), όπως το έλεγαν οι …τυφλοί, οργισμένοι αντίπαλοι προφανώς του δημάρχου.

Γράφαμε γι΄αυτό το εεπίτευγμα:

 

ΤΟ…”ΓΚΑΒΟ” ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

 

3. α, ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ
Στο Εφετείο ο Ακης Τσοχατζόπουλος και η κόρη του Αρετή -Περιμένουν την απόφαση
Φωτογραφίες: Intimenews/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στο Εφετείο βρίσκονται ο Ακης Τσοχατζόπουλος και η κόρη του Αρετή, αναμένοντας την απόφαση επί των αιτημάτων αναστολής της ποινής τους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε ποινή κάθειρξης 19 ετών στον Ακη Τσοχατζόπουλο για την υπόθεση των «χρυσών μιζών» από τα εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό..

β.ΑΦΟΡΜΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΗΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΗΣ
Επίθεση και απειλές της Βίκυς Σταμάτη στο δικαστήριο -«Θα έχετε πρόβλημα»
Φωτογραφία: Εurokinissi

Με… πολεμική διάθεση εμφανίστηκε απέναντι στο δικαστήριο η Βίκυ Σταμάτη, με αφορμή την πρόταση του Εισαγγελέα για δήμευση του ακινήτου στο σπίτι όπου διαμένει στο Χαλάνδρι, 68 τμ.

Η σύζυγος του πρώην υπουργού, δεν κατάφερε να ελέγξει τον εαυτό της, και σε πολύ υψηλούς τόνους, απευθύνθηκε στο δικαστήριο, λέγοντας:

Βίκυ: «Φταίτε, δεν ξέρατε από πότε υπάρχει αυτό το ακίνητο; Ανατρέξτε στο υποθηκοφυλακείο»

Πρόεδρος: «Μην φωνάζετε…θα περάσετε έξω…»

Βίκυ: «Γιατί με φέρατε εδώ; Για να με περάσετε έξω; Εγώ σταυρώνομαι…»

Ακης: «Μας ενοχοποιείτε άδικα…»

Ραγκούσης (συνήγορος Βίκυς Σταμάτη): «Αυτή η γυναίκα θα βρεθεί στο δρόμο;»

Η επίθεση προς το δικαστήριο συνεχίστηκε λίγα λεπτά αργότερα, με την Βίκυ Σταμάτη να λέει, έχοντας σηκωθεί από τη θέση της κατηγορουμένης και κουνώντας τα χέρια της:

«Είναι γονική παροχή, απόκτημα του πατέρα μου με πολύ κόπο, πριν γεννηθώ! Ο πατέρας μου δεν υπήρξε υπουργός! Ηταν οικοδόμος, γιατί να κατασχεθεί το σπίτι; Ο Σταμάτης δεν υπήρξε υπουργός! Ηταν εργάτης! Δούλευε από 12 ετών…. » για να συνεχίσει:

Σταμάτη: «Με συλλάβατε παρουσία του παιδιού μου, παραβιάσατε το άσυλο μου! Θα έχετε πρόβλημα εάν δεν συμπληρώσετε αυτό (σ.σ προσκομίζοντας στην έδρα ένα χαρτί…που αφορά σύμφωνα με τους δικηγόρους την πρώτη κατοικία, η οποία δεν μπορεί να δημευθεί).

-Πρόεδρος (προς την γραμματέα): «Σημειώστε τις απειλές της κατηγορουμένης»

Σταμάτη: «Εγώ έχω δεχθεί απειλές, και αυτές θα ειπωθούν»

Η Βίκυ Σταμάτη ζητάει διαζύγιο από τον Ακη Τσοχατζόπουλο: Καταδικάστηκα άδικα επειδή φέρω το επώνυμό του

Διαζύγιο από τον Άκη Τσοχατζόπουλο ζητά η Βίκυ Σταμάτη.

Σε δήλωσή της αναφέρει ότι καταδικάστηκε άδικα μόνο και μόνο επειδή φέρει το επίθετο «Τσοχατζοπούλου». Η Βίκυ Σταμάτη ανακοινώνει ότι «σπαράζει» μεν αλλά «ο ιστός της οικογένειάς μου έχει πλέον διαραγεί» ως εκ τούτου «έχω ηθική υποχρέωση απέναντι στο μοναδικό μας παιδί να προχωρήσω στη λύση του γάμου μας». Οπως αναφέρει μάλιστα «λάτρεψε, σέβεται και θαυμάζει» τον Ακη Τσοχατζόπουλο αλλά την κίνησή της αυτή επιβάλλει «η διαφύλαξη της ψυχής» του ανήλικου τέκνου τους.

γ. Ο αποδιοπομπαίος τράγος  (Εδω των Εβραίων)

Οικογένεια Τσοχατζόπουλου .Ο “αποδιοπομπαίος τράγος”(*) της ελληνικής κοινωνίας τα μέλη της οποίας διαπράττουν καθημερινά  και τηρουμένων των αναλογιών (διάβαζε όπου και όσο τους “παίρνει”) τις ίδιες παρανομίες και απάτες που φέρεται να διέπραξε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Από τα εκατομμύρια ΄Ελληνες, τους λοιπούς πολι- τικούς, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ, που κυβέρνησαν ή όχι,  ο ΄Ακης τελικά ήταν  ο…πιο κακός και επιλέχτηκε  να κουβαλήσει τις αμαρτίες όλων των φορέων της ελληνικής παθογένειας. Κι αυτό, φυσικά,  είναι μια από τις τόσες ντροπές της φαιδρής αυτής χώρας.

*”Ιουδαϊκή θρησκευτική γιορτή, κατά την 10η ημέρα του ηλιακού μήνα Τισρί, τέλη Σεπτεμβρίου έως αρχές Οκτωβρίου. Περιλαμβάνει 10 ημέρες μετάνοιας που έχουν ως στόχο τον εξαγνισμό της κοινότητας. Πριν την καταστροφή του Ναού της Ιερουσαλήμ, ο αρχιερέας τελούσε μια θυσιαστική τελετουργία, που ολοκληρωνόταν με τον θάνατο ενός αποδιοπομπαίου τράγου”.
4.ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ 29ΧΡΟΝΟΥ ΤΡΟΜΟΕΠΙΣΤΟΛΟΑΠΟΣΤΟΛΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ:   ΚΟΝΤΟΥΛΗΣ  ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΣ 
Η ανάρτηση καθηγητή του 29χρονου Κωνσταντίνου: Κοντούλης, αδύνατος, ξανθωπός με ράστα, με αρχαϊκή οργή και πρωτόγονη πίκρα

Νομίζω ότι τον αναγνωρίζω. Τον είχα μαθητή στον ΑΚΤΟ. Πριν πόσα χρόνια; Κοντούλης, αδύνατος, ξανθωπός, τα μαλλιά ράστα. Θυμάμαι την έκφραση του. Λίγο σκανταλιάρα, λίγο φοβισμένη. Πάντα χαμηλόφωνη. Του άρεσε το μάθημα της ιστορίας της τέχνης. Έκανε και γκράφιτι; Γραφίστας πάντως!
Προφανώς από τότε χωρίς δουλειά. Προφανώς με αρχαϊκή οργή και πρωτόγονη πίκρα για όσα συνέβησαν, για όσα συμβαίνουν. Χωρίς πολλά περιθώρια ανάλυσης. Γιατί άλλωστε; Ποιός ανέλυσε σε βάθος το δράμα της χώρας και τα αίτια του για να το πράξει κι ένας εικοσιεννιάχρονος με την παιδεία του ελληνικού σχολείου;
Προφανώς με μιαν εύκολη, “θεολογική” σκέψη που πιστεύει στην τιμωρία εδώ και τώρα. Που πιστεύει στη κάθαρση. Επειδή είναι οδυνηρά γοητευτικό να μεταμορφωθείς από τίποτε σε θεία Δίκη. Στο χέρι της Ιστορίας. Οι άλλοι στις καφετέριες και στα μπαράκια. Αυτός στη γιάφκα. Στον αγώνα.
Προφανώς ματαιωμένος. Προφανώς εκτός συστήματος από πολύ νωρίς. Προφανώς έτοιμος για όλα αφού δεν έχει τίποτα να χάσει, με μίσος προς εκείνο το σύστημα που τον ξέρασε τόσο νωρίς. Προφανώς με ανάγκη να πιστέψει σε κάτι χειροπιαστό που να δίνει και στον ίδιο και στην απελπισία του ένα νόημα. Συνωμοτισμός, μυστική δράση, επανάσταση με όποιο τρόπο, αντίσταση σε όσους διασύρουν τον τόπο. Πόλεμος εναντίον όλων. Το κυριότερο. Αλλά και μεθύσι από την αίσθηση και την αισθητική της δύναμης. Παραισθησιογόνο η ίδια συμβολικό ή πραγματικό. Βία, η μαμμή της ιστορίας. Ποιός το είπε; Μπάφο στους μπάφους της εξουσίας.
Δεν τον δικαιολογώ, προσπαθώ να καταλάβω. Ως δάσκαλος – ποιμένας οφείλω να είμαι αλληλέγγυος προς το απολωλός. Ποιός είναι ο χειρότερος; Ο νεαρός που μισεί τον Σώυμπλε, τον Ντάισενμπλουμ και την παγκόσμια μαφία των τραπεζών ή ο Αλέξης που θαυμάζει υστερόβουλα τον Τραμπ; Προσωπικά σιχαίνομαι τη βία και την θεωρώ πάντα φασισμό. Απ ‘ όπου και αν προέρχεται. Ιδιαίτερα αυτήν την ηλίθια βία για την βία από γιαλαντζί επαναστάτες που κάθε τόσο διαλύει το κέντρο της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης. Όμως φέρω και εγώ ευθύνη για μιαν ολόκληρη γενιά που περιθωριοποιήθηκε προτού καν ανδρωθεί και που τώρα την χρησιμοποιούν ανερυθρίαστα οι λογής επαγγελματίες της ιδεολογίας. Φέρουμε όλοι ευθύνη με την αισχρή μας απάθεια για την δική τους ψυχοπάθεια. Τί κάνουν εν τέλει ; Ό τι μπορούν και ό τι καταλαβαίνουν. Δηλαδή; Κλεφτοπόλεμο! Την θυμάστε αυτή την λέξη; Επειδή βολεύει πάρα πολύ να την ξεχάσουμε. Όλοι.

ΥΓ. Ένας ορισμός : Ιστορία είναι αυτό που συμβαίνει όταν εμείς πηγαίνουμε στον τέταρτο όροφο να πληρώσουμε τα κοινόχρηστα.

Λες, κύριε Μάνο Στεφανίδη  μας, να έκανε ό,τι εκανε ο Κωνσταντίνος μαθητής σου, γιατί ήταν…κοντούλης; Καλά όλα τα άλλα. Αυτή, όμως, την κοτσάνα τώρα, γιατί την πέταξες;

 

5. Παπάς στη Ρουμανία τρελαίνεται με το κλάμα του μωρού που βαφτίζει και του κλείνει με βία το στόμα

 

Παπάς στη Ρουμανία τρελαίνεται με το κλάμα του μωρού που βαφτίζει και του κλείνει με βία το στόμα [βίντεο]

Μεγάλο σοκ υπέστησαν οι παρευρισκόμενοι σε μια βάφτιση στη Ρουμανία, όταν είδαν τον ιερέα να «τρελαίνεται» από το κλάμα του μωρού.

Οπως φαίνεται και στο βίντεο, ο ιερέας αρπάζει το βρέφος και με το χέρι του πιέζει με δύναμη το στόμα του μωρού ώστε να σταματήσει να κλαίει.

Ο ιερέας δεν μπορεί να κρύψει τον εκνευρισμό του καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής, καθώς το βρέφος δεν μπορεί να ηρεμήσει, ιδίως όταν εκείνος πάει να το βάλει μέσα στην κολυμπήθρα.

Μάλιστα, ο παπάς δείχνει τόσο αγανακτισμένος που φαίνεται να λέει στους γονείς του μωρού πως θα εγκαταλείψει το μυστήριο.

΄Ωστε οι παρευρισκόμενοι υπέστησαν σοκ απο τη σκηνή με τον παπά να κλείνει το στόμα του παιδού! Και όχι με το παιδάκι, που οι πανάθλιοι γονείς του επέτρεψαν να φτάσει στα όριά του  στις   κανιβαλικές αυτές τελετές, όπως είναι η βάπτιση. Τα τραύματα στη ψυχή του παιδιού, ουδείς τα έλαβε υπόψη. Δε μετράνε.

 Πόσα και ποια “απωθημένα” θα το ακολουθούν σε όλη του τη ζωή , είναι αδιάφορο για το ρεπορταζ. Ο  υπομονετικός  και ο νευρικός  παπάς είναι το ζητούμενο. ΄Οχι το παιδί.

Λες, κι αν όλα ήταν  ήσυχα στην τελετή,δε θα είχε το βρέφος υποστεί το ίδιο σοκ, όταν ένας άγνωστος γενειοφόρος  το βουτάει από την αγκαλιά της μάνας του που κούρνιαζε και το πετάει τσίτσιδο στο νερό της κολυμπήθρας . Δεν είναι βαρβαρότητα και κανιβαλισμός της μικρής ψυχούλας;

Θα αργήσει η ημέρα που ο εισαγγελέας των μελλοντικών κοινωνιών θα ασκεί δίωξη σε όσους γονείς τολμούν να προχωρούν σε τέτοιες βέρβαρες και ψυχοφθόρες θρησκευτικές τελετές. Είναι διαπίστωμένο πως αυτά τα άγρια  περιστατικά, τρομοκρατούν και σκοτώνουν  αθώες  ψυχές . Να μην ξεχάμε, άλλωστε,  πως όλα καταγράφονται στο υποσυνειδητό μας και τα κουβαλάμε ως τον τάφο μας. Γραμμένα όλα…”χαρτί και καλαμάρι”.