ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 1. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ” ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ”
 2.  ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ.  ΙΣΧΥΡΗ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΣΤΙΣ “ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ”
3.ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ, ΚΑΡΙΚΑΤΟΥΡΕΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΦΑΡΣΑ
4. ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ,  ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ  ΜΠΑΧΑΛΙΣΜΟΣ
5. ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΒΡΥΚΟΛΑΚΩΝ

 

1.ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ
15 οι νεκροί από την κακοκαιρία -Πνίγηκαν η Μάνδρα και η Νέα Πέραμος

Είναι και περίεργο και εξοργιστικό  που ακόμα δεν κατάφερε ο (“τα ζώα μου αργά”) τεχνολογικός μας πολιτισμός να βρει τρόπο να αποτρέπει τέτοιες θεομηνίες. Τί στα κομμάτια;  Στον 21ο αιώνα είμαστε. Και πνίγονται ανθρωποι έτσι για πλάκα από μια σφοδρή καταιγίδα;

Πώς είναι δυνατόν,  να προβλέπεται ή έκταση και η ένταση ενός τέτοιου καιρικού  φαινομένου, συνηθισμένου κατά τα άλλα αυτό το μήνα, όπως λένε οι μετεωρολόγοι, αλλά  να μη  χτυπιέται το κακό εν τη γενέσει του;

Και το πώς θα μπορούσε να  γίνει αυτό, δεν είναι και τόσο δύσκολο να το φανταστούμε.  Απλό. Τα  σύννεφα της καταστροφής και του θανάτου  να κατα-εκ- διώκονται  στη θάλασσα  και να απορρίπτουν  το επικίνδυνο  φορτίο τους στο πέλαγος.  Μακριά από κατοικίσημες περιοχές

Κι αν κανείς νόμίζει πως τέτοιο εγχείρημα, αυτή η προσδοκία, είναι “παραμύθι για αγρίους”, τον πληροφορώ πως έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια, πριν χρόνια στο Κίεβο, να συμβαίνει αυτό. Το  ξαναγράψαμε παλιότερα.

Σε μια εθνική γιορτή τους, εκεί το 2004 ή 2005 ,είχε καλέσει ο Γιανουκόβιτς τον Πούτιν να παραστεί στην παρέλαση στο Κίεβο.  Η μέρα που θα γινόταν η παρέλαση, όμως, ήταν μέρα σφοδρής κακοκαιρίας με καταιγίδες. Κι όμως. Η παρέλαση έγινε.

Λίγο πριν ξεκινήσει, αεροπλάνα με κατάλληλο εξοπλσμό, κυνήγησαν τα φορτωμένα με τόνους νερό μαύρα σύννεφα και τα έδιωξαν μακριά  από τον ουρανό του Κιέβου. Τσίτσιδο το ουράνιο “στερέωμα” από πάνω μας, σαν να  ήταν καλοκαιράκι!  Και η παρέλαση έγινε κανονικά.

Πολλές φορές το έχουμε αναφέρει. Κάτι δεν πάει καθόλου καλά με τη νοημοσύνη ή την ηθική των τεχνολόγων. Κρατούν είτε από ανικανότητα είτε από συμφέροντα, τον πολιτισμό πίσω.

Αν δει κανείς στο διάβα της ιστορίας  πόσο αργά εξελίσσεται η τεχνολογία, πόσο περιορισμένες  είναι οι εφευρέσεις, οι ανακαλύψεις, οι άλλες επνοήσεις αυτού του  πολιτισμού  ανά τους αιώνες, θα φρίξει. Σε αντίθεση με τις άλλες επιστήμες και τις ενασχολήσεις του ανθρώπινου μυαλού,  ειδικά στη φιλοσοφία, την πολιτική, την  οικονομία ,τη νομική, που εξελίχθηκαν  πολύμορφα και εντυπωσιακά από νωρίς.

  Η τεχνολογία ακόμα εκεί, στάσιμη ή με “βήματα χελώνας”.  Ακόμα είμαστε  στα καλώδια-σαραναταποδαρούσες, στα πρωτόγονα κομπιούτερ και στη… φόρτιση της μπαταρίας του κινητού κάθε λίγο κια λιγάκι! Μια απέραντη ταλαιπωρία, πέρα από γραφικότητα.

Μα τόσο άχρηστοι αυτοί οι άνθρωποι της τεχνολογίας;

 

2. ΜΕΣΩ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΟΜΟΛΟΓΩΝ
Μέσα στην ημέρα η νέα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS

E​ντός της ημέρας αναμένεται η νέα έξοδος της Ελλάδας στις αγορές.

Αυτή τη φόρα δεν θα έχει στόχο την άντληση χρήματος, αλλά την ανταλλαγή ομολόγων, ώστε το προφίλ του χρέους να γίνει πιο ελκυστικό για τους επενδυτές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα έξοδος στις αγορές θα γίνει μέσω ανταλλαγής (swap) 20 ομολόγων ονομαστικής αξίας 29,7 δισ. ευρώ που είχαν εκδοθεί το 2012 στο πλαίσιο του PSI με 5 ομόλογα ίδιας ονομαστικής αξίας που θα έχουν διάρκεια από 5 ως 25 έτη.

Πρόκειται για μία μίνι αναδιάρθρωση χρέους και αποτελεί απαραίτητο βήμα προς την πλήρη επιστροφή της χώρας στις αγορές για άντληση ρευστόστητας και προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης.

Πέρα από αυτό ο βασικός στόχος των εκδόσεων αυτών είναι να διαμορφωθεί ένα πεδίο αγορών και για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όταν αποφασίσει την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στις κατηγορίες των επιλέξιμων για το QE.

Πέρα από τη σημερινή έξοδο στις αγορές, που αναμένεται, για την κυβέρνηση  είναι μείζονος σημασίας και άλλη μια κίνηση σε σύντομο χρονικό διάστημα που δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της χώρας και της οικονομίας.

Στις κραυγές ,τους λεονταρισμούς και τους κασσανδρισμούς  Μητσοτάκη που παίζουν συνεχώς και αδιαλείπτως τα φιλοεφοπλιστικά του μέσα παραπληροφόρησης (μην πάει μόνο ο νους σας στον κολλητό του Κυριάκου στο  Βαγγέλη Μαρινάκη, σχεδόν όλη η σημερινή βιομηχανία παραπληρόφορησης είναι από  Δεξιά  και πέρα), φαίνεται πως ο Τσκαλώτος κάνει καλή δουλίτσα. Αυτή έξοδος στις αγορές, αναβαθμίζει το οικονομικό προφίλ της χώρας, ενισχύει το οικονομικό της κύρος  και  στεριώνει την αξιοπιστία της. Αυτά λένε οι οικονομολόγοι, όσοι τουλάχιστον δεν έχουν λόγους να αντιπολιτεύονται  για μικροκομματικα οφέλη την κυβέρνηση.

Οφείλουμε για την Ιστορία να επισημάνουμε πως η κυβέρνηση Τσίπρα, αν και οι προοπτικές και οι προβλέψεις σχεδόν όλων των …”ειδικών” από την αρχή ήταν  αντίθετες , δυσοίωνες ,  μαύρες και άραχνες, όχι μόνο κατάφερε να αποφύγει την άτακτη χρεοκοπία,  αλλά σήμερα η χώρα  βγαίνει ξανά  στις αγορές. Κι αυτό σημαίνει πως ξαναμπαίνει  στο παιχνίδι, ό,τι και να λένε χαιρέκακα   και δημαγωγικά ο Κυριάκος  και η Φώφη.

Αλλά,  όχι μόνο.  Και σε θέματα   άσκησης σωστής κοινωνικής πολιτικής, σε ζητήματα καλής λειτουργίας του κράτους, είναι όντως αποφασιστική η συμβολή της κυβέρνησης. Κι αυτό  δεν μπορούν να το αμφισβητήσουν, παρά μόνοι ο…΄Αδωνις και οι συνοδοιπόροι του στο “Μαραθώνιο” της  τύφλας.

Κι αν καταφέρει ο Τσίπρας το καλοκαίρι του 2018, να βγει ανοιχτά στις αγορές και με όρους βιώσιμης προοπτικής, όπως  υποχέθηκε ο ίδιος, τότε θα έχει κερδίσει το στοίχημα καταλυτικά. ΄Ηδη η Ιστορία του απονέμει εύσημα.

Από ένα ανώριμο πολιτικά “παιδί”, που το έβαλαν με το ζόρι να σηκώσει  ασήκωτο βάρος ,με το χρόνο και μπροστά στις τεράστιες ευθύνες, ωρίμασε, εγκατέλειψε τα δημαγωγικά τερτίπια στυλ  Ανδρέα Παπανδρέου  και σήμερα θεωρείται ίσως η μοναδική καθαρή, πολιτική δύναμη, που μπορεί κανείς να εμπιστευτεί και να περιμένει να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Μπράβο, Αλέξη Τσίπρα! Μπράβο σε όλους εκεί στην κυβέρνηση!

3. ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Οι αντιεξουσιαστές καλούν σε σύγκρουση με την αστυνομία στις 8 το βράδυ -Ζητούν τσιγάρα και πολεμοφόδια
Φωτογραφία: Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

 

Με ανάρτησή τους σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου οι καταληψίες στο Πολυτεχνείο κάνουν κάλεσμα για σύγκρουση με την αστυνομία στις 8 το βράδυ.

Συγκεκριμένα οι αντιεξουσιαστές που πραγματοποιούν από το πρωί κατάληψη στο Πολυτεχνείο καλούν σε ανοιχτή συνέλευση και σε σύγκρουση με την αστυνομία. Παράλληλα ζητούν φαγητό τσιγάρα και πολεμοφόδια.

Η ανάρτηση

Η κατάληψη του Πολυτεχνείου εξελίσσεται με επιτυχία, ήδη οι πρώτοι πολιτικοί στόχοι για αποκλεισμό πολιτικών και κομματικών οργανώσεων, που καπηλεύονται την εξέγερση, έχουν υλοποιηθεί.
Καλούμε κόσμο στην ανοιχτή συνέλευση του κατειλημμένου Πολυτεχνείου στις 8 το βράδυ να στελεχώσουν το εγχείρημα, να κάνουμε την εξέγερση πράξη και να συγκρουστούμε με τις αστυνομικές δυνάμεις.

*Χρειαζόμεστε φαγητό τσιγάρα και πολεμοφόδια

Καραγκιοζάκια  είναι.  Αναρχικοί ούτε κατά διάνοια. Παιδάκια, μπαχαλάκηδες, χούλιγκαν, που το παίζουν …αντίσταση και επανάσταση, αλά φοιτητικό κίνημα  ενάντια στη χούντια το 1973. Η απόλυτη γραφικότητα.

Να, που  ταιριάζει εδώ  από τις λίγες φορές  η ατάκα  πως η “ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα”. Στην περίπτωση της συγκεκριμένης κατάληψης, έχουμε φαρσοκωμωδία της αισχίστης μορφής.

Μη δίνετε σημασία σε προβληματικούς τύπους, που χρειάζονται μάλλον ψυχιατρική παρακολούθηση και σε καμιά περίπτωση  καταστολή.  Παιχνιδάκια θέλουν για να εκτονωθούν.  Μην τους κάνετε τη χάρη.

Δεν είναι αναρχικοί, δε είναι  ακτιβιστές. Σάπια μυαλά  διαθέτουν.  Είναι εντελώς ανεγκέφαλοι και παλιάτσοι.

 

4.Για τον Μπακογιαννη
Indynedia”
ρε παιδιά

από έτσι κι αλλιώς 15/11/2017


ο Μπακογιάννης ήταν

1. Βουλευτής
2. Στέλεχος της ΝΔ
3. Σύζυγος της κόρης του Δράκουλα.

Οποιαδήποτε από αυτές τις τρεις ιδιότητες θα αρκούσε για να του αξίζει να πεθάνει. Πόσο μάλλον όταν ισχύουν και οι τρεις.

Αυτή ήταν μια  από τις πολλές ανεγέφαλες  απαντήσεις στο θέμα της δολοφονίας Μπακογιάννη, που δημοσιεύτηκε σήμερα στις ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ  των Indymedia.

Κι αυτός ο τραγικός  τύπος έχει την εντύπωση, πως μπορεί ,αν και  φασιστάκος -ρατσιστής,  να κρύβεται πίσω από τη μάσκα του αναρχικού.  Μα τόσο αφελής, πέρα από ξεδιάντροπος.

Δεν πείθει κανένα.  Χαμένο κορμί είναι. ΄Οπως όλο το φασισταριό. Ανεξάρτητα, αν πολλοί απ΄αυτούς αυτοανακηρύσσονται σε “αντιφα”. ΄Ιδιοι και χειρότεροι απ΄αυτούς που  κάνουν μαζί  παιχνιδάκια για τζέρτζελο

5. ΣΤΟ Α’ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Καψή -Ηταν όλοι εκεί
Φωτογραφίες: Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ - EUROKINISSI//ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Το τελευταίο αντίο στον δημοσιογράφο και πολιτικό Γιάννη Καψή απηύθυναν στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών ο πολιτικός, ο δημοσιογραφικός, ο διπλωματικός και ο επιχειρηματικός κόσμος.

Πλήθος κόσμου και στεφάνια πλημμύρισαν το Α’ Νεκροταφείο. Τραγικές φιγούρες, η σύζυγός του και τα παιδιά του, Παντελής και Μανώλης Καψής.

Φώφη Γεννηματά και Βάσω Παπανδρέου

Ο Αντώνης Λιβάνης

Φώφη Γεννηματά και Γιώργος Βαρδινογιάννης

Ο Κώστας Λαλιώτης συλλυπείται τον Παντελή Καψή

Ο Γιώργος Νταλάρας με τον Παντελή Καψή

Αδωνις Γεωργιάδης

Γιάννος Παπαντωνίου και Βάσω Παπανδρέου

Σταύρος Θεοδωράκης και Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Η Βάσω Παπανδρέου

Κώστας Λαλιώτης και Γιάννης Μανιάτης

Δημήτρης Ρέππας και Γιώργος Βαρδινογιάννης

Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Βαρδινογιάννης και Δημήτρης Κρεμαστινός

Φώτης Κουβέλης

Απόστολος Κακλαμάνης

Σπύρος Λυκούδης

Βασίλης Λεβέντης

Σταύρος Θεοδωράκης

Αντρίκος Παπανδρέου

Ο Αλέξης Παπαχελάς

Η Αννα Διαμαντοπούλου

Σταύρος και Ανδρέας Ψυχάρης

Ο Κώστας Γείτονας

Γιώργος Βαρδινογιάννης

Μιλένα Αποστολάκη

Οι δημοσιογράφοι Μιχάλης Ιγνατίου, Δημήτρης Τάκης, Ιορδάνης Χασαπόπουλος, Παύλος Τσίμας, Κάτια Μακρή και Παναγής Γαλιατσάτος

Φωτογραφίες: Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ – EUROKINISSI//ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Παρέλαση…βρυκολάκων! Μερικές από τις “μούρες” πρωταγωνιστών στις “μαύρες” σελίδες της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας.

Αλλά,  λείπουν και άλλες. Προπαντός  των οπαδών, ειδικά των πρασινοφρουρών, που με την…τιμημένη και ιερή  ψήφο τους, εξουσιοδοτούσαν όλα αυτά  χρόνια της πασοκικής λαίλαπας,  τους  παραπάνω Μαυριογυαλούρους , να …τα σπάνε για πάρτη τους.

Το  “Τσοβόλα δώστα όλα” δεν  επιβάρυνε απλώς την  οικονομία, η οποία εξέπνευσε λίγο μετά  με την ασφυξία που της προκάλεσε η “γαλάζια ακρίδα”. Το χειρότερο απ΄όλα είναι πως αυτές οι εποχές και αυτά τα κομματικά “κοράκια”  επέβαλαν στη χώρα την πελατειακή, κομματική σχέση, τη διαφθρά, τη συναλλαγή, την ανηθικότητα.

Αλήστου μνήμες εποχές αυτές οι άθλιες Πασοκικές! Τί να πρωτογράψει η Ιστορία.