ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ. “ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ” ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΠΩΣ ΚΑΘΕ ΗΜΕΡΑ

Φοιτητής από τη Θεσαλονίκη παρουσίασε στο Ευρωκοινοβούλιο αλγόριθμο που βρίσκει fake news

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το δικό του “όπλο” στον πόλεμο κατά των ψευδών ειδήσεων στο διαδίκτυο, το πρόγραμμα FightHoax, παρουσίασε σε εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο, με τη συμμετοχή τόσο πολιτικών, όσο και ειδικών, ο φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Βαλεντίνος Τζέκας.

Πρόκειται για έναν αλγόριθμο που υπόσχεται ότι “κρίνει” με ακρίβεια 89% αν αυτό που διαβάζουμε στο διαδίκτυο είναι αλήθεια ή ψευδής είδηση (hoax). Η συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο επικεντρώθηκε στον τρόπο που μπορεί η παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα, με αφορμή και την προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ, που οδήγησε στην ανάδειξη του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία.

Όπως δήλωσε ο 20χρονος φοιτητής, παρουσίασε στο Eυρωκοινοβούλιο τη δεύτερη έκδοση του FightHoax, που θα είναι διαθέσιμη σε μία εβδομάδα και γνώρισε θετική υποδοχή.

«Όλοι προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα των ψευδών ειδήσεων στο διαδίκτυο με τεχνικό τρόπο, εμείς προσπαθούμε με μια πιο ανθρώπινη οπτική γωνία, ενισχύοντας την κριτική σκέψη του χρήστη, ταυτόχρονα», υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά την δεύτερη έκδοση του FightHoax, που έρχεται ενάμιση χρόνο μετά την παρουσίαση του προγράμματος, τόνισε ότι “εάν η πρώτη έκδοση ήταν κατσαβίδι, η δεύτερη είναι ελβετικός σουγιάς”. Η ομάδα του FightHoax είναι πιο δυνατή, καθώς απαρτίζεται πλέον, από άλλα δύο άτομα, εκτός του ιδρυτή Βαλεντίνου Τζέκα. Σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να ιδρυθεί και επίσημα η εταιρεία.

Τι μπορεί να κάνει το FighHoax 2.0

Mεταξύ άλλων, το FightHoax “κρίνει”, αν το άρθρο είναι άρθρο γνώμης, αν περιέχει τίτλο για να σε οδηγήσει να κάνεις κλικ (clickbait), εάν η γλώσσα είναι προπαγανδιστική που έχει σκοπό να σε επηρεάσει ή ποιοτικά φτωχή. Ακόμη, έχει τη δυνατότητα να αναλύσει το παρελθόν του συγγραφέα, δίνοντας πληροφορίες για τους ιστότοπους όπου έχει δημοσιεύσει, ενώ παραθέτει άρθρα από διαφορετικές πηγές και πολιτικές απόψεις για το ίδιο θέμα, έτσι ώστε να μπορέσει ο αναγνώστης να σχηματίσει σφαιρική άποψη. Τέλος, αναλύει το ιστορικό της πηγής, ποιος την έχει ιδρύσει, πόσα άτομα απασχολεί, αν έχει κάποια βραβεία και παρουσιάζει διάφορα γραφήματα ώστε να μπορεί ο αναγνώστης να εξερευνήσει το θέμα και πιο οπτικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καλή  η προσπάθεια του φοιτητή που είναι και μικρούλης (μόλις 20χρονος,κι αυτό του δίνει περισσότερους πόντους), αλλά ,είναι ατελέσφορη η  μέθοδος. Κι ας λένε πως το “ψέμα έχει κοντά ποδάρια”.  Ψηλολέλεκες  είναι το ψεύδος και η απάτη. Και άμα   ανοίξουν τις …ποδάρες τους, πάνε μακριά και όπου θέλουν.

Η παραπληροφόρηση είναι το μοναδικό, καταλυτικό και  κυρίαρχο γνώρισμα των Μέσων εκείνων  (εφημερίδες, ιστότοποι, περιοδικά, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα) που τα ίδια αυτοπροσδιορίζονται ως “Μέσα Ενημέρωσης”. Βέβαια, όχι μόνο δεν έχουν καμιά σχέση με την είδηση ,την πληροφορία, τη σωστή κριτική,αλλά τη χαλκεύουν, την παραποιούν,τη σακατεύουν στην “προκρούστεια  κλίνη” τους .Κι αυτό πο παρουσιάζουν είναι ένα κακέκτυπο, μια καρικατούρα, το εντελώς αντίθετο από εκένο που συνέβη στην πραγματικότητα. Είναι λογικό, επομένως, πως και η κριτική, ο σχολιασμός της πληροφορίας,  της είδησης να είναι ανάλογης…εγκυρότητας της παραποιημένης μορφής της.

Ο σκοπός, βέβαια,  της εμπορικής, παραπληροφορικής, προπαγανδιστικής  αυτής δημοσιογραφίας είναι το κέρδος. Σε άλλες περιπτώσεις και η προώθηση ιδεοληψιών και φανατισμών, η στράτευση σ΄αυτά, ή άγρα οπαδών. Αλλά και  συγκάλυψη εγκλημάτων , παρανομιών,  σήψης, διαφθοράς.

Έπομένως, τα μέσα που χρησιμοποιεί η μέθοδος Fight-Hoax δεν είναι ούτε τα πρέποντα ούτε μπορούν να αποκαλύψουν  τα Fake news.΄Ενας και μοναδικός είναι ο τρόπος.  Μία η “Λυδία λίθος” πάνω στην οποία δοκιμάζεται το χρυσάφι της αλήθειας, της πραγματικής είδησης και του σχολιασμού της. Η φύση!

΄Ο,τι είναι  φυσικό είναι ηθικό. Αν θέλει,λοιπόν, ο καλός αυτός φοιτητής να κάνει ένα πραγματικό “μηχάνημα” ελέγχου της εγκυρότητας της αλήθειας της είδησης ,ας κάνει μια λίστα, όπου θα αναγράφονται οι αρχές, οι αξίες, οι νόμοι που όρισε η Φύση, για να κρίνουμε τις πράξεις των ανθρώπων. Θα είναι πανεύκολο και αποτελεσματικό να βρει την απάτη.Και θα φρίξει που θα ανακαλύψει πως όλο το συνάφι των “Χατζηνικολάου – Παπαχελά” είναι “ίδια στη μούρη γουρούνια”.

Να δώσουμε μια γεύση “ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ” (προς επίρρωση των παραπάνω) από τη σημερινή ειδησεογραφία παραπληροφόρησης  της εμπορικής, αλλά και της στρατευμένης  δημοσιογραφίας. Διαλέξαμε κάποιες ειδήσεις, πληροφορίες που υποτίθεται πως είναι αληθινές και  μπήκαν για να ενημερώσουν. ΄Ομως, για τους λόγους που εξηγούμε στη συνέχεια, στο μόνο που σκοπεύουν είναι ο αποπροσανατολσμός, η παραπληροφόρηση, η προπαγάνδα. Κι αυτό είναι φαινόμενο καθημερινό.

Ας  δούμε τί βάλαμε σήμερα στο καλάθι μας.Τί ψάρια πιάσαμε από μια γύρα στο διαδίκτυο.

1 α. ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΝΔΡΑ
Καρέ καρέ η επίθεση του Ρουβίκωνα στην Περιφέρεια Αττικής, με βαριοπούλες και μπογιές
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI /ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

 

β. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια
(ΚΟΝΤΡΑ)

Κλείνοντας το φύλλο της προηγούμενης εβδομάδας, την αφήσαμε μεταμφιεσμένημένη σε «δασκάλα με τα ξανθιά μαλλιά» (αρκεί μόνο η μεταμφίεση για να τη χαρακτηρίσει ως άτομο), να θρηνεί για τους 16 (ως εκείνη τη στιγμή) νεκρούς και να ρίχνει τις ευθύνες στον τοπικό Δήμο. Ισα που την προλάβαμε να τρέχει ασθμαίνουσα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και να καταθέτει μηνυτήρια αναφορά, μόλις έγινε γνωστό ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών είχε διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τους θανάτους και τις τεράστιες καταστροφές. Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός άλλου υπευθύνου και όχι και κατά του εαυτού της και των συνεργατών της, φυσικά, γιατί αν θεωρούσε ότι έχει ευθύνες θα τις αναλάμβανε δημόσια, ως πολιτικό πρόσωπο, και δε θα απευθυνόταν στον εισαγγελέα. Στον εισαγγελέα απευθύνθηκε (και έσπευσε στην πρόθυμη ΕΡΤ για να το ανακοινώσει) για να σηματοδοτήσει ότι οι ευθύνες είναι άλλων, όχι δικές της.

Η τοπική δήμαρχος δε «μάσησε» και πέρασε στην αντεπίθεση, καθώς αντιλήφθηκε ότι είχε την υποστήριξη των αντιπολιτευόμενων Μέσων. Ενώ η ίδια είχε αποφύγει να μιλήσει για ευθύνες, είδε τη Δούρου να σπάει το «φερπλέι» και να προσπαθεί να τις φορτώσει στη δική της πλάτη, μολονότι τα ρέματα είναι αρμοδιότητα αποκλειστικά της Περιφέρειας. Φυσικά, η ίδια η δήμαρχος θυμήθηκε να πει ότι η Δούρου κρατάει στο συρτάρι της μελέτη για τη διάνοιξη των ρεμάτων της Μάνδρας μετά από τους 20 νεκρούς και την ολοσχερή καταστροφή της πόλης της. Μέχρι τότε δεν είχε χτυπήσει κάποιο καμπανάκι κινδύνου, προφανώς για να τα έχει καλά με την περιφέρεια και να παίρνει κάνα εργάκι για τον Δήμο της. Ετσι λειτουργεί το σύστημα.

Η αποκάλυψη της Δημάρχου για την έτοιμη μελέτη που υπάρχει στα συρτάρια της Περιφέρειας έγινε σημαία στα χέρια των ΜΜΕ. Η δήμαρχος της Μάνδρας είναι αμελητέο πολιτικό μέγεθος για να εστιάσουν σ’ αυτή τις επιθέσεις, ενώ η υπερφιλόδοξη Δούρου, παρά το προσωπικό παιχνίδι που κάνει με τα ΜΜΕ, δεν παύει να είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Επόμενο ήταν να συγκεντρώσουν πάνω της όλα τα πυρά, αφήνοντας σε πρώτη φάση στο απυρόβλητο την κυβέρνηση. Τότε η Δούρου ανακάλυψε τα… fake news (αγαπημένο σλόγκαν των συριζαίων, που το δανείστηκαν από τον φίλο τους τον Τραμπ). Και έβγαλε νέο «φασούλι» από το σακούλι: «Η μελέτη δεν βρίσκεται στα συρτάρια της Περιφέρειας όπως συνειδητά παραπληροφορούν ορισμένοι. Εχει δεσμεύσει 12 εκατομμύρια στον προϋπολογισμό της, εγκρίνει τη μελέτη από το 2014, την έχει στείλει στο Δασαρχείο του Δήμου Αιγάλεω, για να λάβει από αυτό το… 2017 την απάντηση ότι τη βάζει στο αρχείο και ότι ζητάει νέα στοιχεία!».Στην προσπάθειά της να βγάλει τον εαυτό της αθώο του αίματος τόσων ανθρώπων και τόσων καταστροφών (αυτό είναι το μόνο που τη νοιάζει), η Δούρου πήρε το φορτίο από τις πλάτες της δημάρχου Μάνδρας και το απίθωσε στις πλάτες του Δασαρχείου Αιγάλεω.

΄Εχουμε τους όψιμους επαναστάτες (του “γλυκού νερού”) Ρουβίκωνες από τη μια μεριά κι από την άλλη τον ΚΟΝΤΡΑ  (στρατευμένο “έντυπο”), που τους στηρίζει . Αμφότεροι θέλουν να μας πείσουν πως ΟΛΑ τα φταίει η Δούρου και κατ΄επέκταση η κυβέρνηση.  ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΝΙΞΕ Η ΔΟΥΡΟΥ ΤΕΛΙΚΑ!

΄Οχι, φυσικά ο αλήτης ,ο παλιάνθρωπος από τη Μάνδρα, ο διεφθαρμένος υπάλληλος της πολεοδομίας, το λαμόγιο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεκαετίες ολόκληρες, όλοι μαζί  μπάζωναν ρέματα,  κακοποιούσαν τη Φύση, έκαιγαν τα δάση. Και δεν τους ενοχλούσε κανείς.

Τώρα που ήρθε, όμως,  ο πικρός “λογαριασμός” όλα τα φταίει η Δούρου. Δεν αναδάσωσε το όρος Πατέρα και δεν υπήρχαν δέντρα να κρατήσουν τα νερά. Στις μέρες της, έγιναν όλες οι αυθαιρεσίες. Τα κονδύλια,δεν προωθήθηκαν μόνο επί θητείας της.

 Δεν μπάζωσαν και δεν εξέτρεψαν της πορείας τους τα ποτάμια οι πανάθλιοι κάτοικοι της Μάνδρας (τους περισσότερους χαρακτηρίζουμε πανάθλιους, είτε ως φυσικούς αυτουργούς, είτε ως ηθικούς, είτε ως παρατηρητές του …”σιγά που θα βγάλω εγώ το φίδι από την τρύπα”). Δεν ήταν αυτοί που λάδωναν  στην πολεοδομία να σκεπάσουν τα εγκλήματά τους.

Οι πραγματικοί δράστες όλοι είναι πόπολο, φτωχοί άνθρωποι και ως εκ τούτου  είναι στο απυρόβλητο κατά τους απερίσκεπτους συλλογισμούς και τη δεινή  δημαγωγία των Ρουβικώνων. ΄Οπως ήταν και οι Γερμανοί, όταν ως…λαός, φτωχός και κατεστραμμένος την εποχή εκείνη , στην αρχή παρακολουθούσαν  με σκεπτικισμό ή και αδιάφοροι το κακό που ζύγωνε. Μετά, όμως, από απλοί παρατηρητές, σύσσωμος ο ΛΑΟΣ εξελίχθηκε σε αιμοβόρους Ναζί.

Ουδείς λαός, παλικάρια Ρουβίκωνες, είναι στο απυρόβλητο. Ούτε εξιλεώνεται ο όποιος παλιάνθρωπος, επειδή είναι φτωχός και ανήκει στο λαουτζίκο. Καιρός ή να πείτε  “τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη” ή να παρατήσετε τα καραγκιοζιλίκια.

Και δεν φταίει το ακραίο καιρικό φαινόμενο που είπε ο Αλέξης  Τσίπρας. Πάντα έπεφταν βροχές και έπιαναν καταιγίδες φοβερές  στη Μάντρα. Και  από πάνω, στην άλλη μεριά, που σήμερα οδηγεί ο αυτοκινητόδρος για Θήβα, σε εκείνες τις περιοχές, είχαμε ανέκαθεν σφοδρές καταιγίδες και “υετούς”. Να, τί λέει ο Θουκυδίδης:

 

” ἀπέχει δὲ ἡ Πλάταια τῶν Θηβῶν σταδίους ἑβδομήκοντα, καὶ τὸ ὕδωρ τὸ γενόμενον τῆς νυκτὸς ἐποίησε βραδύτερον αὐτοὺς ἐλθεῖν· ὁ γὰρ Ἀσωπὸς ποταμὸς ἐῤῥύη μέγας καὶ οὐ ῥᾳδίως διαβατὸς ἦν. [5.3] πορευόμενοί τε ἐν ὑετῷ καὶ τὸν ποταμὸν μόλις διαβάντες ὕστερον παρεγένοντο, ἤδη τῶν ἀνδρῶν τῶν μὲν διεφθαρμένων, τῶν δὲ ζώντων ἐχομένω (Θουκιδίδης, ΙΣΤΟΡΙΩΝ Β)

Καρεκλοπόδαρα έβρεχε όλη τη νύχτα, “υετός μέγας”, που σάρωσε τα πάντα. Μέχρι και ο Ασωπός φούσκωσε και έγινε αδιάβατος. ΄Ομως,  κουμάνταρε νοικοκυρεμένα και άξια    χιλιάδες, εκατομμύρια κυβικά νερού να περνούν από μέσα του και να πορεύονται τον υδάτινο δρόμο τους, χωρίς ζημιές και καταστροφές.

 Δεν επέπεσαν εκείνες τις εποχές οι άνθρωποι να μπαζώνουν τον Ασωπό, να κόβουν τα δάση τους, να βιάζουν τη Φύση, όπως κάνουν σήμερα στα Οινόφυτα, που δηλητηρίασαν το ιστορικό ποτάμι του Ασωπού. ΄Η στη Μάντρα της Αττικής (και σε όλες τις “Μάντρες” της Ελλάδας), που οι εγκληματίες κάτοικοι , δεκαετίες ολόκληρες, κακοποιούσαν τη φύση, χωρί έλεος. Μέχρι που εκείνη τους εκδικήθηκε σκληρά.

Επομένως, Ρουβικωνές μου “τα του Καίσαρος τω Καίσαρι”. ΄Εχει το μερίδιο της η Δούρου στην ευθύνη. Και η σημερινή δήμαρχος ωσαύτως. Και οι προηγούμενοι περιφεριάρχες και Δήμαρχοι. Και ο…φτωχός λαουτζίκος, όμως, έχει την κύρια ευθύνη. Ο βασικός εγκληματίας. Και τους αποζημιώνουμε κιόλας. Από το δημόσιο κορβανά, τα δικά μας λεφτά. Εγώ μπάζωσα τα ρέματα και δεν αναδάσωσα τον Πατέρα. Επιβραβεύουμε το έγκλημά τους με λίγα λόγια.

Ακούστε. Υπάρχει και στη δημαγωγία και στο λαϊκισμό και την παραπληροφόρηση όρια. Σεις τα έχετε ξεπεράσει προ πολλού. Αλλάξτε….επαναστατικό επάγγελμα.

 

2.Αθήνα-Χούλιγκαν εναντίον μεταναστών στην μόνοια

Σκηνές βίας το μεσημέρι της Κυριακής στο κέντρο της Αθήνας.

Χούλιγκαν του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν σε Πακιστανούς, που πραγματοποιούσαν εορταστική πορεία διερχόμενοι απο την Ομόνοια για τα γενέθλια του προφήτη Μωάμεθ

Οι οπαδοί της ομάδας της Θεσσαλονίκης  ετοιμάζονταν να πάνε στη Νέα Σμύρνη για να παρακολουθήσουν την ομάδα τους, όταν είδαν την πορεία των Πακιστανών με αποτέλεσμα να αρχίσει ένταση και στη συνέχεια να ξεσπάσουν άγρια επεισόδια.

Κατά πληροφορίες  οι Πακιστανοί νόμιζαν στην αρχή ότι έχουν να κάνουν με Χρυσαυγίτες με αποτέλεσμα να πυροδοτηθεί ένταση

 Δεν ήταν οι αλητήριοι, Ελληνάρες  Θεσσαλονικείς, ΠΑΟΚτζηδες που έσπασαν στο ξύλο τους Πακιστανούς στη  ειρηνική τους  πορεία ,αλλά οι…χούλιγκαν. Λες και δεν ήταν όλοι χούλιγκαν,και όχι μόνο του ΠΑΟΚ, που κάνουν σαν τρελοί για τις ομάδες τους (χυδαίος τοπικισμός, φανατισμός) και τρέχουν από πίσω τους ,είτε παίζουν στο γήπεδό τους, είτε μακριά από την έδρα τους. Υπάρχει αξιοπρεπής, σοβαρός, νουνεχής πολίτης που θα ήταν  οπαδός ομάδας; Είναι αθλητισμός το ποδόσφαιρο; Μαφιόζικη μπίζνα και αποπροσανατολιστικό εφεύρημα του Συστήματος  είναι, τίποτα περισσότερο.

Συμπέρασμα.  Ρατσισμός, ο τοπικισμός, ο εθνικισμός πρώτα και κύρια, φυτρώνουν  στα γήπεδα των χωριών με τις ταμπέλες  ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ (Α.Ο)  ΑΝΩ…. ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΗΣ και μετά ο…χλωροτάπητας. Τα άλλα, περί αθλητισμού, στήριξης της τοπικής παράδοσης και ενίσχυσης της ενότητας των κατοίκων, είναι και κουφά και “παραμύθια της Χαλιμάς”.

3.ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

«Κλέφτες, κλέφτες» -Χιλιάδες Ρουμάνοι στους δρόμους κατά τη διαφθορας

Φωτογραφία: AP Photo/Vadim Ghirda

Δεκάδες χιλιάδες Ρουμάνοι διαδήλωσαν την Κυριακή κατά της κυβέρνησης της χώρας, την οποία πολλοί κατηγορούν ότι θέλει να αποδυναμώσει τη μάχη κατά της διαφθοράς.Ένα πλήθος περίπου 30.000 διαδηλωτών αψήφησε το κρύο και κατέκλυσε τους δρόμους του Βουκουρεστίου, μετέδωσαν ρουμανικά ΜΜΕ. Την ίδια ώρα σε τουλάχιστον 20.000 ανήλθε ο αριθμός των συμμετεχόντων στις κινητοποιήσεις σε 70 πόλεις της χώρας.«Κλέφτες, κλέφτες!» φώναζαν οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης στη ρουμανική πρωτεύουσα.Περίπου 40 οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και δύο μεγάλες συνδικαλιστικές ενώσεις, που απηύθυναν το κάλεσμα για τις κινητοποιήσεις, κατήγγειλαν σε μια κοινή ανακοίνωση ότι μια «πολιτική μαφία πήρε υπό τον έλεγχό της τη Ρουμανία».

Οι υπογράφοντες αξιώνουν την απόσυρση των νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, τα οποία, όπως διατείνονται, θα μειώσουν τις εξουσίες της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς.

Η αντιπολίτευση κατηγόρησε πρόσφατα την κυβέρνηση ότι «απειλεί την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης» μέσω των τριών νομοσχεδίων που έχουν κατατεθεί στο κοινοβούλιο και βρίσκονται υπό συζήτηση.

Αυτά τα νομοσχέδια στάθηκαν αφορμή για ένα νέο κύμα διαμαρτυριών σε βάρος των Σοσιαλδημοκρατών, των μεγάλων νικητών των βουλευτικών εκλογών του Δεκεμβρίου του 2016.

Σύμφωνα με την αντιπολίτευση, οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει η κυβέρνηση αντίκεινται στις προόδους που έχουν καταγραφθεί στη μάχη κατά της διαφθοράς στη Ρουμανία.

«Καταρτίζονται νόμοι που αντίκεινται στα συμφέροντα της Ρουμανίας, απλά για να σώσουν ορισμένους που βρίσκονται στο στόχαστρο ερευνών. Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι τρομερό» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας συνταξιούχος, ο Ίον Νίκα, που διαδήλωσε στο Βουκουρέστι

΄Εχουμε ξαναγράψει για το ίδιο θέμα. Και σήμερα, πριν γράψουμε, ενημερωθήκαμε εκτενώς από το Βουκουρέστι από ανθρώπους  μυαλωμένους και χωρίς κομματικές αγκυλώσεις, περί τίνος πρόκεται.

Ο Ρουμάνος “Μητσοτάκης” της παράταξης της Δεξιάς έβγαλε στο δρόμο γύρω στις 10.000 διαδηλωτές που από νωρίς  μαζεύονταν  στην Πιάτσα Βικτόριει, φώναξαν συνθήματα απέναντι από το κυβερνητικό μέγαρο και εκεί,  γύρω στις 7 το βράδυ, ξεκίνησαν πορεία προς Πιάτσα Ρομάνα, Ουνιβερσιτάτε και Ουνίρι.

Τι λέει παραπάνω η Δεξιά φυλλάδα; 1. Οι Ρουμάνοι βγήκαν στους δρόμους . Στα 23 εκατομμύρια, αυτές οι 10 χιλιάδες διαδηλωτές είναι τελικά οι Ρουμάνοι. 2. Καμιά αναφορά ούτε απλή νύξη πως είναι Δεξιοί και  μάλιστα σφόδρα εθνικιστές. Μπλε,κίτρινο, κόκινο ήταν τα χρώματα που κυριάρχησαν στη διαδήλωση . Οι ρουμάνικες σημαίες! 3. Ούτε ένα σοβαρό πολιτικό σύνθημα, πέρα από το… φευγάτε εσείς να ρθούμε εμείς. 4. Η κυβέρνηση είναι σοσιαλιστική και πρόσφατες οι εκλογές. Κάτι που δεν μπορεί να χωρέσει το καπιταλιστικό μυαλουδάκι  των διαδηλωτών χτες. Και βγήκαν στους δρόμους να διώξουν τους…κλέφτες. Ξέχασαν τον δικό τους  ακροδεξιό Κονσταντινιέσκου, αλλά και τους άλλους της παράταξης που “τίναζαν την μπάνκα στον αέρα”, όσα χρόνια κυβερνούσαν 5. ΠΟΛΥ ΣΗΜΝΑΝΤΙΚΟ. Ηλικίες πάνω από 50 δεν έβλεπες στη διαδήλωση.΄Οσοι είχαν μνήμες  από Τσαουσέσκου,  είναι κυρίως αντιδεξιοί. Και γνωρίζουν από πρώτο χέρι τί σημαίνει άγριος καπιταλισμός . Σήμερα, δε θα βρεις κι αν ψάχνεις μέρες, παλιό αμάξι στους δρόμους του Βουκουρεστίου  να κυκλοφορεί. 15ετίας,  ας πούμε. ΄Ολα καινούρια , πανάκριβα, βαριά τζιπ. Από την άλλη ,δεν υπάρχει Ρουμάνος σήμερα που να μη χρωστάει τα μαλλιοκεφαλά του στις Τράπεζες.  Το 2008-9 της Ελλάδας δεν είναι μακριά από τη Ρουμανία. Ας τους βάλουν πρώτα στο ευρώ. Αυτό περιμένουν οι Ευρωπαίοι. Και θα τους… περιποιηθούν κατάλληλα.

4.α. ΤΟ LOVE STORY ΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΙ
Μέγκαν Μαρκλ: Πώς μια ελαφρά ηθοποιός, μιγάδα, διαζευγμένη κατάφερε να γίνει η νέα πριγκίπισσα της Βρετανίας

Πριν από περίπου 18 μήνες, η Μέγκαν Μαρκλ, γνωστή στους περισσότερους Αμερικανούς μέσα από τη σειρά Suits, ταξίδεψε στο Λονδίνο για τις καλοκαιρινές της διακοπές.

Όλως τυχαίως βρέθηκε σε ένα πάρτι στο κλαμπ Soho, στο οποίο ήταν και ο πρίγκιπας Χάρι, ο γαλαζοαίματος που θα γίνει την άνοιξη του 2018 ο σύζυγός της μετά από ένα μυστικό love story που απασχόλησε όλο τον κόσμο.

Βέβαια, το θέμα που απασχόλησε τα διεθνή Μέσα δεν ήταν μόνο η απόφαση του Χάρι, του ορκισμένου εργένη του Παλατιού του Μπάκιγχαμ να σοβαρευτεί, αλλά η επιλογή του…

Εκείνη Αμερικανίδα, χωρισμένη, μιγάδα, ηθοποιός και ακτιβίστρια, η αλήθεια είναι πως το προφίλ της δεν είναι αυτό που είχε στο μυαλό της η βασίλισσα Ελισσάβετ για να γίνει σύντροφος του εγγονού της. Ωστόσο, η ίδια κατάφερε να κλέψει την καρδιά του και να πάρει την έγκριση της βασίλισσας

β. Τζέιν Κένεντι: Η ιστορία της πρώτης Αφροαμερικανής που έγινε εξώφυλλο στο Playboy
Τζέιν Κένεντι: Η ιστορία της πρώτης Αφροαμερικανής που έγινε εξώφυλλο στο Playboy [εικόνες]

 

Γεννήθηκε σαν σήμερα, πριν από 66 χρόνια, και έμελλε να γίνει η πρώτη μαύρη γυναίκα που θα κοσμούσε το εξώφυλλο του Playboy.

Ο λόγος για την Τζέιν Κένεντι, που γεννήθηκε ως Τζέιν Χάρισον στις 27 Νοεμβρίου 1951, στο Wickliffe του Οχάιο και είναι Αμερικανίδα ηθοποιός, μοντέλο και σπορτκάστερ.

Η Τζέιν σε ηλικία 19 ετών, το 1970, αναδείχθηκε Μις Οχάιο και έγινε έτσι η πρώτη Αφροαμερικανή κοπέλα που κέρδισε τον εν λόγω τίτλο. Μάλιστα, την ίδια χρονιά κατάφερε να μπει στη δεκάδα των καλλιστείων για τη Μις ΗΠΑg

γ. ΜΕ ΠΤΥΧΙΟ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Καλλιστεία Miss Universe 2017: Μια καλλονή Νοτιοαφρικανή η ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο
Καλλιστεία Miss Universe 2017: Μια καλλονή Νοτιοαφρικανή η ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο [εικόνες]

Πηγή: Καλλιστεία Miss Universe 2017: Μια καλλονή Νοτιοαφρικανή η ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο [εικόνες] | iefimerida.g

Η  παραπάνω  σοδειά από τις γνωστές πορνοφυλλάδες. Από τη μια, να ευκαιρία να πετάξουν στις σελίδες τους “μπούτι” κι από την άλλη,  να συντηρήσουν το ροζ μύθο του “Πρίγκιπα και της Στακτοπούτας.

Να, πρότυπο για τα σημερινά κορίστια.” Πέτα βυζί και μπούτι” .Και αν δε βρεθεί κανένας αυθεντικός Χάρι, σίγουρα κάποιος   πρίγκιπας της γειτονιάς, αλλά καπετάνιος  σε καράβι που το “σέρνει το μ@νι” ,θα σου προσφέρει μπόλικο  ροζ . Μέχρι, βέβαια, που θα “κρατήσει η μπογιά” σου. Μετά , έχει σειρά και η Ρωσίδα να τραβήξει το σαπιοκάραβο του ανόητου  κλαρινογαμπρού.

Αλλά, να ήταν  μόνο οι φυλλάδες; Για δείτε μανάδες πώς ντύνουν κοριτσάκια    10-12 χρόνων; Πώς τα κυκλοφορούν στους δρόμους, σαν μεγαλογύναικα; Αλλά και με τί πρότυπα μονογαμίας, οικογενειακής ζωής και αμερικάνικου ονείρου τους “γανώνουν το μυαλό”.

5. ΜΟΛΙΣ 200 ΕΤΗΣΙΩΣ
Πάνω από 4.500 βιασμοί στην Ελλάδα κάθε χρόνο -Λίγες καταγγελίες
Ξεπερνούν τους 4.500 ετησίως οι βιασμοί στην Ελλάδα (Φωτογραφία: shutterstock)

Στη χώρα μας οι βιασμοί ξεπερνούν τους 4.500 τον χρόνο, αλλά ένα μικρό ποσοστό καταγγέλλεται στις αρχές, δηλώνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

Πολλές φορές τα θύματα φοβούνται, ή εξαρτώνται οικονομικά ή εργασιακά από τον δράστη, σημειώνει ο ίδιος στο ΑΠΕ, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους καταγγέλλονται τόσο μικρό ποσοστό βιασμών. «Κάποια θύματα πιστεύουν ότι το να καταγγείλουν την πράξη θα είναι μία επιπλέον ταλαιπωρία γι΄ αυτά και πιθανά δεν θα δικαιωθούν», συμπληρώνει.

Σημαντικός λόγος είναι όμως και η ανυπαρξία ιατροδικαστικών δομών σε πάρα πολλούς νομούς της Ελλάδας, γεγονός που σημαίνει ότι αν, για παράδειγμα, μία γυναίκα υποστεί βιασμό σε ένα νομό όπου δεν υπάρχει ιατροδικαστής, θα πρέπει να υποστεί και την ταλαιπωρία του ταξιδιού προς την πλησιέστερη δομή. Πιθανά σε αυτή την περίπτωση το θύμα θα αποθαρρυνθεί ακόμη περισσότερο, σημειώνει ο κ. Λέων.

Πηγή: Πάνω από 4.500 βιασμοί στην Ελλάδα κάθε χρόνο -Λίγες καταγγελίες | iefimerida.gr

 Είδατε τί κάνουν, κυρίως οι Πακιστανοί, που ανοίξαμε τα σύνορα και μπήκε “κάθε καρυδιάς καρίδι”; Γιατί, παλιά δεν βιάζανε τα κορίτσια μας στην Ελλάδα; Μην ξεχνάτε τί έγινε την προπερασμένη πρωτοχρονιά και στη  Γερμανία. Που πεινασμένοι σεξουαλικά ΄Αραβες ,όρμησαν στις παρθένες και τις βίαζαν  επί τόπου!

Ο ρατσισμός είναι άτιμο πράμα. Σκοτώνει κάθε ίχνος λογικής . ΄Εχουμε, λέει ο προφέσορας κύριος Λέων  εδώ στην πορνοφυλλάδα, 4.500 βιασμούς  το χρόνο (δεν το είπε, αλλά το υπονοεί) από μετανάστες. Αλλά, μόνο 200 ξέρουμε.΄Οσους έχουν καταγγελθεί.

Και δε μου λες ,βρε  σαχλαμαράκια και  ρατσιστή Ελληνάρα μου,  Λέων .  Εσύ πού έμαθες για τους υπόλοιπους 4.300 βιασμούς; Σε έπαιρναν οι βιασμένες τηλέφωνο   για να μη χαθεί υλικό στο  Αλμανάκ σου των βιασμών  κάθε  χρονιάς, που  αυξήθηκαν….1 εκατομμύριο τοις εκατό από τότε που άνοιξαν τα σύνορα και μπήκαν  βιαστές, κλέφτες και δολοφόνοι Πακιστανοί  στη χώρα;

Σιχτίρ παλιάνθρωποι!