ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

Μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στον Νέο Κόσμο – 9 προσαγωγές Κούρδων
Φύλλο και φτερό κάνει η αντιτρομοκρατική σπίτι στο Νέο Κόσμο / EUROKINISSI: Τατιάνα Μπόλαρη

Από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε τρία σπίτια, σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα.

Εχουν ήδη γίνει 9 προσαγωγές, τρεις από κάθε σπίτι. Συγκεκριμένα οκτώ άνδρες και μια γυναίκα είναι οι προσαχθέντες από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για εξωτερική τρομοκρατία. Τα άτομα που προσήχθησαν δεν σχετίζονται με τζιχαντιστές, αλλά με τρομοκρατία στην Τουρκία. Συγκεκριμένα οι προσαχθέντες φαίνεται πως συνδέονται με το Eπαναστατικό Λαϊκό Aπελευθερωτικό Κόμμα-Mέτωπο (Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi), γνωστό ως ακρωνύμιο DHKP-C. Είναι όλοι τουρκικής καταγωγής και προσήχθησαν από τρία διαμερίσματα στον Νέο Κόσμο και στην Καλλιθέα, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο ένας από τους προσαχθέντες καταζητείτο για παρόμοια υπόθεση Τούρκων που είχαν συλληφθεί στην Ελλάδα.

Το Κουρδικό είναι ο κακός δαίμονας της Ελλάδας. Η χώρα μας στηρίζει τους Κούρδους, μόνο και μόνο, γιατί είναι εχθροί των Τούρκων. Καμιά άλλη ευαισθησία δεν έχουν οι ελληνικές κυβερνήσεις για ένα λαό ,που πράγματι τράβηξε (και τραβάει)  “των παθών του τον τάραχο” από τους σφόδρα εθνικιστές γείτονες.

Είναι γραμμή….εθνική η στάση της Ελλάδας στο Κουρδικό.  Και δεν αλλάζει με τις  αλλαγές των κυβερνώντων.  Θυμηθείτε τον ανεκδιήγητο εκείνο Πάγκαλο και τον Οτσαλάν. Κοντέψαμε να πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία από τους αδέξιους και επικίνδυνους χειρισμούς του!  Ανόητος πολιτικός, όπως  ανόητες και κυκλοθυμικές οι κατά καιρούς κουβέντες του.

Βάζουμε το παρακάτω, παλιότερο κείμενό  μας ,για το ίδιο θέμα.  Να  μην αναμασάμε τα ίδια, με άλλα λόγια.

Γράφαμε την 1/8/2013:

Και ΄Ελληνες  στο φουσκωτό με τα εκρηκτικά!

Στο πλαίσιο των ερευνών, σε Χίο και Αθήνα, συνελήφθησαν προχθές, 30 Ιουλίου, έξι άτομα – τρεις Έλληνες ηλικίας 22, 50 και 51 ετών και τρεις Τούρκοι ηλικίας 33, 55 και 54 ετών. Σήμερα, έγινε επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης από την Αστυνομία.

Επίσης, σύμφωνα με την Αστυνομία, για την υπόθεση προσήχθησαν για να εξετασθούν συνολικά 17 Τούρκοι, 11 από την Αθήνα, 3 από τη Θεσσαλονίκη και 3 από την Χίο, ενώ έγιναν συνολικά δέκα 10 έρευνες, σε σπίτια και χώρους.

Το χρονικό της υπόθεσης

Την 30η Ιουλίου 2013, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, εντόπισε και έλεγξε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών, φουσκωτό ταχύπλοο, μήκους επτά μέτρων, με τέσσερις επιβαίνοντες. Δύο Έλληνες 22 και 50 ετών και δύο αλλοδαπούς 33 και 55 ετών

Όπως διαπιστώθηκε, μετέφεραν από την Ελλάδα στην Τουρκία, βαρύ οπλισμό και συγκεκριμένα, δύο αντιαρματικές ρουκέτες LOW, τέσσερις χειροβομβίδες αμυντικού τύπου F1, ρωσικής προέλευσης, τέσσερις πυροδοτικούς μηχανισμούς χειροβομβίδων, δύο πιστόλια των 9mm, 195 φυσίγγια διαμετρήματος 9mm, τέσσερις γεμιστήρες, δύο αυτοσχέδια εκρηκτικά γεμίσματα ζελατινοδυναμίτιδας, δύο πλήρεις αυτοσχέδιους ωρολογιακούς μηχανισμούς με ηλεκτρικό πυροκροτητή και έξι κόκκινες όμοιες σημαίες, οι οποίες έχουν στο κέντρο ένα κίτρινο αστέρι και κάτω από αυτό αναγράφουν με κίτρινα γράμματα, την ένδειξη “DHKC”.

Oι  φίλοι μας γνωρίζουν πως δε δημοσιεύουμε ΠΟΤΕ κάτι, αν προηγουμένως δεν το διασταυρώσουμε επανειλημμένα . Αυτό κάναμε και με την είδηση που έχουμε εδώ και 2 μέρες και για πρώτη φορά δημοσιοποιούμε σήμερα. Λοιπόν.
Τουλάχιστον ένας από τους 3 ΄Ελληνες που συνελήφθησαν με τους τρομοκράτες Κούρδους στο φουσκωτό που έπλεε στις Οινούσσες με προορισμό την Τουρκία, είναι  Νεο-Ναζί -Χρυσαυγίτης και μάλιστα από τους οπαδούς εκείνους που χαρακηρίζονται αδίστακτοι και σκληροί. Η συμμετοχή και Ελλήνων στην τρομοκρατική αυτή  κουρδική ομάδα  δεν εξέπληξε τις διωκτικές αρχές, αφού γνώριζαν από πριν πως και άλλα μέλη της Νεο-Ναζιστικής οργάνωσης πρόσκεινται ευμενώς, αλλά και δραστηριοποιούνται στις εθνικιστικές   ομάδες κυρίως των Κούρδων και των Σέρβων. Πολλοί μάλιστα από τους γνωρίζοντες υποστηρίζουν πως το “κόμμα” του Μιχαλολιάκου βοηθάει και οικονομικά διάφορες  τέτοιες εθνικιστικές ομάδες,στην Τουρκία και στα Βαλκάνια.
Είναι σίγουρο πως αυτή  η ιστορία με τη συμμετοχή Ελλήνων σε κύκλωμα τρομοκρατίας και μάλιστα σκληρής (με εκρήξεις βομβών και νεκρούς στη γείτονα),θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη χώρα μας και θα πυροδοτήσει ένα νέο κύμα διαμαρτυριών της Τουρκίας, που αυτή τη φορά τουλάχιστον δεν έχει άδικο να διαμαρτύρεται,αφού οι τρομοκράτες “πιάστηκαν στα πράσα” με το βαρύ οπλισμό τους. Πάντως, οι μόνοι που δεν “καταλαβαίνουν τίποτα”( ή τουλάχοστον κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν) είναι η ελληνική κυβέρνηση και η δικαιοσύνη. Η ΕΛ.ΑΣ προς τιμήν της , φαίνεται πως αυτονομήθηκε σ΄αυτή τη φάση ,ίσως επειδή δεν πρόφτασαν οι προϊστάμενοι  να  στραματήσουν τους άνδρες του λιμενικού στη Χίο, που  όχι μόνο συνέλαβαν τους τρομοκράτες με τον οπλισμό τους,αλλά και έσπευσαν να δημοσιοποιήσουν τη σύλληψη, για να προφτάσουν το κουκούλωμα. Η κυβέρνηση   μάταια τρέχει και δε φτάνει τώρα να “σβήσει τη φωτιά”,προσπαθώντας  να αποκρύψει εκείνο που γνωρίζουν πολύ καλά όλοι ,ότι δηλαδή η χώρα μας παρέχει άσυλο και εκπαίδευση σε Κούρδους τρομοκράτες από πολύ παλιά.
Στο ίδιο θέμα είχαμε και πριν πολύ καιρό αναφερθεί και μάλιστα αποφύγαμε (το κάνουμε και σήμερα) να αποκαλύψουμε περισσότερα στοιχεία για το συγκεκριμένο ζήτημα, που θα εξέθεταν ανεπανόρθωτα τη χώρα μας και θα δημιουργούσαν προβλήματα στις σχέσεις μας με τους γείτονες. Αλλά, δεν κάνει το ίδιο η κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει από τη μια μεριά να παρέχει κάλυψη σε τρομοκράτες Κούρδους και από την άλλη να διαμαρτύρεται  για τις…συκοφαντίες των Τούρκων.
Πέρα απ΄αυτό, η υπόθεση της εκπαίδευσης Κούρδων τρομοκρατών σε ελληνικά εδάφη, αποκτά τώρα και  μια άλλη διάσταση,αφού φαίνεται πως η Νεο-Ναζιστική, εθνικιστική οργάνωση του Μιχαλολιάκου (παλιού,γνωστού τρομοκράτη και καταδικασμένου για τη συμμετοχή του στις αιματηρές, τρομοκρατικές, βομβιστικές επιθέσεις το 1978 σε κινηματογράφους) φαίνεται να συμμετέχει σε τέτοιου είδους εγκληματικές δραστηριότητες. Σήμερα, με τις νέες συλλήψεις των 3 Ελλήνων, έρχεται πάλι στο προσκήνιο το θέμα της “θητείας” των Νεο-Ναζί στην τρομοκρατία . Κι ας προσπαθεί ο άνανδρος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α, ΠΑΛΙ, όπως κάνει και με τις δολοφονίες και τις κακοποιήσεις ξένων, να αποποιηθεί των ευθυνών του και να δηλώσει πως δε…γνωρίζει τους δράστες ούτε ανήκουν στην οργάνωσή του. Δεν πείθει κανένα με τις κραυγές , τις ύβρεις και την τακτική ” Πιλάτου”.
Μένει πλέον η δικαιοσύνη να επέμβη άμεσα και οι διωκτικές αρχές να θέσουν σε συνεχή παρακολούθηση τους εθνικιστές, τρομοκράτες του Μιχαλολιάκου,πριν αθώοι πολίτες πληρώσουν εκ νέου (και στην Ελλάδα) την αφροσύνη και την επηρέπεια στο έγκλημα αυτών των υπότροπων τεράτων που ακοούνε στο χαρακτηρισμό Νεο-Ναζί.

 

________________________________________________________________

  1. Ο ΑΓΩΝΑΣ  ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΚΕ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
  2. ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΝΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΑΖΟΥΝ ΑΙΜΑ
  3. ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΙΧΑΛΙΟΛΙΑΚΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
  4. ΣΚΟΠΙΑ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΑΣ  ΠΟΥΝΕ  ΤΟ  “ΜΑΤΣΕΝΤΟΝΙΑ…ΑΝΩ
1. Νίκος Πλουμπίδης : Οταν το ΚΚΕ τον αποκήρυσσε ως «χαφιέ» -Εκτελέστηκε τραγουδώντας την «Διεθνή»
Νίκος Πλουμπίδης: Οταν το ΚΚΕ τον αποκήρυσσε ως «χαφιέ» -Εκτελέστηκε τραγουδώντας την «Διεθνή» [εικόνες]

Μπορεί να έχουν περάσει 65 ολόκληρα χρόνια από τότε, αλλά η ιστορία μιας από τις πιο τραγικές φιγούρες του ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος, εξακολουθεί να «καίει».

Ηταν 27 Νοεμβρίου του 1952 όταν «έσκασε» σαν βόμβα η είδηση: Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ ανακοινώνει στο εξωτερικό ότι ο συλληφθείς Πλουμπίδης «είναι από 27ετίας πράκτορας της Ασφάλειας».

Το ηγετικό στέλεχος του ΚΚΕ είχε καταδικαστεί και από το ίδιο του το κόμμα. Δύο χρόνια αργότερα, το 195 εκτελέστηκε με ψηλά το κεφάλι.

Επρεπε να έρθει το 1958, η «αποσταλινοποίηση» του ΚΚΕ και η εκπαραθύρωση του Νίκου Ζαχαριάδη από την ηγεσία του κόμματος, προκειμένου το Κομμουνιστικό Κόμμα να αποκαταστήσει την μνήμη και την τιμή του Νίκου Πλουμπίδη.

                                   Αθάνατος!

΄Ενα από τα παλικάρια του Ιστορικού ΚΚΕ, που μας δίδαξε με τη θυσία του να είμαστε κι εμείς ανθρώπινοι, αλληλέγγυοι στον πόνο του διπλανού, την ανέχεια του, την προσφυγιά του. Να αγκαλιάζουμε τους “κολασμένους της γης” χωρίς εξαίρεση. Να αλλάξουμε τον κόσμο συθέμελα.

Κι αν χρειαστεί, όπως και ο Πλουμίδης, ο Μπελογιάννης, οι άλλοι ήρωες του αγώνα, να δώσουμε κι εμείς το αίμα μας για την υπόθεση  του ανθρωποκεντρικού ιδεώδους που περιμένουμε. Για να  γεννηθεί, επιτέλους,   ο Φυσικός ΄Ανθρωπος στις αντιεξουσιαστικές, αταξικές, κομμουνιστικές κοινωνίες και συλλογικότητες.

Ο αγώνας συνεχίζεται.

 

2. ΑΝΔΡΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ
Στην Αθήνα η θρυλική χορωδία του Κόκκινου Στρατού
Η επίσημη στρατιωτική χορωδία των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων

Αυτός ο κόκινος στρατός, είναι ο ίδιος  που έστειλε συμβούλους και  πούλησε  τόνους όπλα στο δικτάτορα ΄Ασαντ της Συρίας . Πώς αλλιώς θα είχε  αιματοκυλήσει  τη χώρα του, χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση του ηγέτη του κόκινου στρατού, δικτάτορα  Πούτιν και πρώην πράκτορα της ΚΑ  ΓΚΕ  ΜΠΕ: 300.000 νεκροί είναι χρεωμένοι σε αυτό τον εγκληματικό  στρατό .Εκατομμύρια οι βαριά σακατεμένοι, οι πρόσφυγες, όσοι πια “δεν έχουν στον ήλιο μοίρα”.

Και ας μη ξεχνάμε πως με τα όπλα του ίδιου στρατού, έριξαν οι τρελαμένοι Ρώσοι εθνικιστές  στην Αν. Ουκρανία το επιβατικό αεροπλάνο με 300 θύματα (ανάμεσά τους και παιδιά).  Και με τα ίδια όπλα οι γνωστοί, Ρώσοι φασίστες- μεθύστακες,  αιματοκύλησαν την Ουκρανία σε ένα πόλεμο που δεν τελείωσε ακόμα και μετράει ως τώρα πάνω από  10.000 νεκρούς.

Σταμάτα, Αλέξη Τσίπρα τα σούρτα- φέρτα με τους Ρώσους. Αρκετή ανευθυνότητα χρεώνεσαι στο παρελθόν ως αντιπολίτευση και κυβέρνηση με τις φιλίες του δικατάτορα.

΄Εξω τώρα από τη χώρα ο εγκληματικός αυτός στρατός. Τα όργανα και οι μπαγκέτες  του στάζουν αίμα. Οι φιλαρμονικές και οι χορωδίες  του είναι “προπέτασμα καπνού”, για να κρύψουν  το μεγάλο κακό που προξένησαν.  Δεν έχουν θέση εδώ.

Οι Ρουβίκωνες θα κάνουν καμιά βόλτα με… μπογιές και  βαριοπούλες εκεί που θα στήσουν το γλέντι τους οι Ρώσοι δολοφόνοι των  λαών; Σιγά που θα πάνε. Αν ήταν καμιά μπάντα του 6ου στόλου, θα πήγαιναν  βίζιτα πρώτοι και καλύτεροι. Και όχι με μπογιές. Με Μολότοφ και φονικές φωτοβολίδες. Για την ανεγκέφαλη  τύφλα αυτών των “παιδιών”, μόνο οι Αμερικανοί είναι οι  “φονιάδες των λαών”. Οι Ρώσοι, οι Κινέζοι, οι Β.Κορεάτες …αγγελούδια.

Τί υποκρισία, τί αίσχος κι αυτοί οι “φονταμενταλιστές”-δημαγωγοί! Και δεν ντρέπονται που παριστάνουν τους ακτιβιστές.

Αυτός να ήταν ο ακτιβισμός!  Να κλείνεις  τα μάτια, για να μη βλέπεις όσα δε σου αρέσουν.  Και να τα μισανοίγεις  επιλεκτικά,  για να μη σε λένε εντελώς  αόματο και τυφλωμένο.

3. «ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ»
Ομάδα «Κρυπτεία»: Εμείς δείραμε τον ιμάμη και τον μετανάστη έμπορο ναρκωτικών σε Πειραιά και Πατήσια -Τηλεφώνημα στο iefimerida
Ομάδα «Κρυπτεία»: Εμείς δείραμε τον ιμάμη και τον μετανάστη έμπορο ναρκωτικών σε Πειραιά και Πατήσια -Τηλεφώνημα στο iefimerida

Το  γράφουμε επανειλημμένα. Από εποχής Κωνσταντίνου Καραμανλή η Δεξιά προσπαθεί με κάθε τρόπο να χρεώσει την τρομοκρατία στην  Αριστερά. Ακόμα και σήμερα για τη Δεξιά υπάρχει μόνο η εξωκοινοβουλευτική  τρομοκρατία της Αριστεράς  και κάποια χρόνια πριν ήταν και…Πασοκική.

Αυτοί οι τρομοκράτες παραπάνω είναι εθνικιστές.  Χρυσαυγίτες του Μιχαλολιάκου. Ναζί ,100%. Τους ξέρουν. Δεν είναι δα και πολλοί.  Αλλά, ποιος να τους πιάσει όταν  το 40% στην αστυνομία είναι….συναγωνστές;

Αλέξη Τσίπρα,  βάλε το “μαχαίρι στο κόκαλο”,όσο είναι νωρίς. Δεν είναι μόνο η οικονομία το μείζον θέμα. Ο ρατσισμός ,ο εθνικισμός, ο φονταμενταλισμός κάθε είδους, είναι χειρότερα και από μια  κακή οικονομία σε μια χώρα.

 

4. Μπουτάρης: Καραγκιοζμπερντέ τα Σκόπια, με πιάνει αναγούλα με τα αγάλματα -Ενταση στο δημοτικό συμβούλιο
Ο Γιάννης Μπουτάρης (Φωτογραφία: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ)

 

Ο κ. Μπουτάρης απέφυγε να αναφερθεί στις δηλώσεις του σε ΜΜΕ της ΠΓΔΜ, στις οποίες αποκάλεσε «Μακεδονία» τη γειτονική χώρα. Μίλησε για τις επαφές που είχε με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη φυσιογνωμία των Σκοπίων.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε την πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ «καραγκιοζμπερντέ» και «Ντίσνεϊλαντ», ενώ ανέφερε ότι τον πιάνει… αναγούλα με όλα τα αγάλματα που υπάρχουν στην πόλη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.

«Δεν κουβεντιάσαμε σε βάθος το θέμα, άλλα είπαμε ότι πρέπει να τελειώνει άμεσα η ιστορία με την ονομασία του ονόματος που τους εμποδίζει να μπουν στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Δείχνουν να έχουν αλλάξει και μέσα σε ένα πλαίσιο πρέπει να βρεθεί άμεσα μια λύση», είπε ακόμη και αποκάλυψε πως ο δήμαρχος των Σκοπίων του δήλωσε πως «δεν γίνεται να λέμε ότι είμαστε απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενώ ήρθαμε 1.000 χρόνια μετά».

Ωραία τα λέει ο …Γιαννάκης της Θεσσαλονίκης. Και σωστή η κίνησή του να πάει στα Σκόπια. Κι αυτά που λέει  είναι ορθά και συνετά.  Ας βρουν μια ονομασία να τελειώνουμε. Το καλύτερο θα ήταν ΄Ανω Μακεδονία. ΄Ολη η υφήλιος έτσι ξέρει τα Σκόπια. Και χωρίς το επίρρημα “΄Ανω”.  Μόνο εμείς στην Ελλάδα λέμε την…Ματσεντόνια…Σκόπια.

΄Ετσι κι αλλιώς, οι Σλάβοι δεν είναι αρχαίοι  Μακεδόνες. Η γη που κατοίκησαν, βέβαια, μετά από αιώνες,  μπορεί να ήταν και αρχαία Μακεδονική. Κι αφού θέλουν κι αυτοί με το ζόρι να πιάσουν…πόρτα  στη χειμάζουσα δική τους τοπική  αρχαιότητα, ας τους  ανοίξουμε ένα ψευτοπαράθυρο.  Δεν είνα κακό.

Αν πολιτογραφηθώ  σήμερα για χίλιους λόγους Γερμανός, πάει να πει πως έγινα και τέτοιος;  “Βοά το αίμα” των παππούδων μου πίσω. Αλλά, πες πως έγινα Γερμανός. Και τί μ΄αυτό; Τί ΄Ελληνας ,τί  Γερμανός, τί Ζιμπαμπουεανός. ΄Ιδιο αίμα έχουμε όλοι.  Μια καταόμοια καρδιά χτυπά στα στήθια Μαύρων, Λευκών,Κίτρινων.΄Ενας είναι ο πόνος και μια η χαρά των ανθρώπων.

Γιάννη Μπουτάρη, προχώρα έτσι. Εξανθρωπίζεις θεσμούς. Και τους απομυθοποιείς. Είναι πολύ σημαντικά   όσα κάνεις. Αν δεν  μπορούμε να γκρεμίσουμε τους διεφθαρμένους θεσμούς, ας τους αλώσουμε με πρόσωπα σαν το δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Ο αγώνας για το Μέλλον που περιμένουμε, θέλει και έξυπνες κινήσεις. Δε χρειάζονται “πρωτόκολλα” και ανόητες ιδεολογικές ευαισθησίες.