ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

Αναταράξεις μετά την απόφαση Μητσοτάκη να μην είναι η Ντόρα σε κυβέρνηση ΝΔ
Αναταράξεις μετά την απόφαση Μητσοτάκη να μην είναι η Ντόρα σε κυβέρνηση ΝΔ

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή της Κυριακής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι κανείς συγγενής του δεν θα έχει θέση στην μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ και αναγνώρισε ότι η συγκεκριμένη απόφασή του αφορά κυρίως την αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας πως ξέρει ότι «αυτό είναι σκληρό και άδικο, ειδικά για την Ντόρα»

Αυτό κι αν είναι θράσος! Πώς το λέει ο κοσμάκης; “Στο σπίτι του κρεμασμένου μιλάνε για σκοινί”; Στο Μητσοτακέικο, ναι. ΄Ολα μπορούν να συμβούν και να λέγονται  σ΄αυτή την οικογένεια.

Ο… πατριάρχης  του νεποτισμού, της οικογενειοκρατίας, του “τζακιού”, ο πολύς Κυριάκος Μητσοτάκης, γνωρίζοντας  πως απευθύνεται σε κάφρους οπαδούς, τους πείθει, είναι σίγουρο, με όσα είπε  ,πως είναι πολέμιος (!!), αυτός, ο γιος του Μητσοτάκη και αρχηγός της Δεξιάς ,  των δυναστειών, των  υιών, των θυγατέρων και των ανιψιών.

Γι΄αυτό, για να μην είναι όλο το Μητσοτακέικο σε μελλοντική κυβέρνηση της Δεξιάς ,ο “με το σπαθί” του και όχι  εξ ονόματος, αναρριχηθείς στα ύπατα κομματικά αξιώματα,   κόβει, αντί του εαυτού του, τη θυγατέρα, αδερφή του και τον εγγονό, ανιψιό του.

΄Η έχεις θράσος ή δεν έχεις.Τέλος

______________________________________________________________

  1.  ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΗΘΟΥΣ ΤΕΚΜΗΡΙΑ
  2. HOMO-NATURALIS.GR. ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ… ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΟΛΜΕ
  3. ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΝΕΦΟΣ ΤΟ ΤΖΑΚΙΩΝ. ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ
1. Μυστήριο με τη διαθήκη του Γιώργου Βακάκη, γιου του «Mr Jumbo», τρεις μήνες πριν το φριχτό τροχαίο
Μυστήριο με τη διαθήκη του Γιώργου Βακάκη, γιου του «Mr Jumbo», τρεις μήνες πριν το φριχτό τροχαίοΗ

Αν και μόλις 23 ετών, ο Γιώργος Βακάκης, ο οποίος σκοτώθηκε στο φοβερό τροχαίο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, όταν έχασε τον έλεγχο της Porsche που οδηγούσε, παρασύροντας στον θάνατο άλλους τρεις ανθρώπους, φαίνεται ότι είχε αφήσει διαθήκη.

Η διαθήκη του Γιώργου Βακάκη, γιου του ιδιοκτήτη των Jumbo, σύμφωνα με τη Real News, είχε συνταχθεί τρεις μήνες πριν από το δυστύχημα, στις 30/11/2016.

Σε αυτή αναφέρεται χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τη Real News: «Πέραν του σπιτιού μου στο Θησείο, σήμερα ο πατέρας μου μου δώρισε ένα πολύ μεγάλο ποσό και αισθάνομαι πολύ μεγάλη ευθύνη για αυτό. Αν πάθω κάτι, τα χρήματα που θα έχω να επιστραφούν στον πατέρα μου, αλλά αφού πάρει πρώτα η μητέρα μου, την οποία υπεραγαπώ, το 1/3 από αυτά. Και επειδή η μικρή μου αδερφή δεν έχει η γλυκούλα σπίτι στο κέντρο, θέλω να πάρει το σπίτι μου, που μου έκανε δώρο ο μπαμπάς μου».

Οι γονείς του Γιώργου Βακάκη δεν φαίνεται να έχουν αποποιηθεί τη διαθήκη. Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα Real, με την αγωγή από την πλευρά της οικογένειας Πατμάνογλου, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί τον Φεβρουάριο του 2018, οι προσφεύγοντες στρέφονται κατά όλων των μελών της οικογένειας του Γιώργου Βακάκη, υπαιτίου του δυστυχήματος, ως νομίμων κληρονόμων του.

Θυμίζουμε ότι ο Υπάτιος Πατμάνογλου αξιώνει το ποσό των 2.012.636 ευρώ, με τα υπόλοιπα χρήματα να διεκδικούνται από τα άλλα μέλη της οικογένειας, για την οδύνη που επέφερε σε αυτούς ο θάνατος της Αποστολίας και του γιου του Παύλου.

Ο θεούσος Υπάτιος, όταν έγινε το φοβερό  εκείνο ατύχημα, που έχασε γυναίκα, παιδί και έμβρυο στην κοιλιά, είχε βγει στα κανάλια και έλεγε πως ως  βαθιά θρησκευόμενος χριστιανός και μεγαλωμένος με  γέροντες-πνευματικούς, συγχωρεί το τρελαμένο, νεαρό οδηγό που έτρεχε με πάνω από 300 και πως αν είχε κι αυτός μια πόρσε, θα έκανε τα …ίδια! Τόσο μυαλό,μιλάμε ο Υπάτιος.

΄Ετσι λέγαμε τότε. Να ,όμως, τώρα που αποδεικνύεται πως είναι “γάτα” ο τύπος. Πάει και ζητάει ,μετά τη …συχώρεση που έδωσε στο δράστη, πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση από την οικογένεια!

Είπαμε κι εμείς. Τέτοιους χριστιανούς αλληλέγυους, συγχωρητικούς, ανθρώπινους δε γνωρίζουμε. Αντίθετα, τυφλωμένους από φανατισμό και μίσος, υποκριτές και συμφεροντολόγους , έχουμε δει πολλούς.  Σιγά που θα αποτελούσε εξαίρεση ο Υπάτιος.

Τουλάχιστον ,αν του επιδικαστούν  αυτά τα λεφτά, ας τα δώσει σε ένα “Χαμόγελο του παιδού”,σε ένα κέντρο έρυνας. Κάπου να πιάσουν τόπο. Αυτονόητο, και επιτακτικό να το κάνει στη μνήμη της οικογένειας που έχασε.

 

2.Σκέτη απογοήτευση.

Σε τι διαφέρει ο λαϊκισμός σου από το λαϊκισμό των πολιτικών;

Σε τι διαφέρει η γενίκευση που επιχειρείς από τη λάσπη που ρίχνουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις σε βάρος ολόκληρων επαγγελματικών κλάδων στοχοποιώντας τους;

Μάλλον τον εαυτό σου τον εξαιρείς (καθότι έχεις εργαστεί στη δευτεροβάθμια), ενώ όλοι οι άλλοι είναι όπως τους περιγράφεις: τεμπέληδες του 8-11. Και δεν κάνει κανείς τίποτα. Η γενίκευση, η αρχή του φασισμού.

Και φυσικά θα έρθει η αξιολόγηση και φυσικά θα είναι κομματική. Και φυσικά τα λαμόγια θα περνάνε ζάχαρη και τους υπόλοιπους θα μας στίψουνε ή θα μας διώξουνε. Και φυσικά ΤΟΤΕ θα πάει κατά διαόλου η εκπαίδευση.

Και τότε θα χαίρεσαι που έβαλες το χεράκι σου και εσύ με τα κείμενά σου

Γιατί, αν διασώζει κάτι την δημόσια εκπαίδευση είναι ο αγώνας των απλών μη κομματικών εκπαιδευτικών που δεν δουλεύουν 8-11. Μάλλον, δεν έχεις ιδέα από αυτά.

ΥΓ. Αν δεν το έχεις πάρει χαμπάρι, οι εκπαιδευτικοί είχαν μείωση 40% στο μισθολόγιο, αύξηση 2 ωρών και αύξηση γραφειοκρατικού φόρτου (ε, ναι δεν είναι μόνο το μάθημα).

Α… οι αξιοπρεπείς εκπαιδευτικοί δουλεύουν και στο σπίτι (κάτι σημειώσεις, κάτι διαγωνίσματα κλπ).

ΥΓ2. Δεν μου αρέσει η περιαυτολογία, αλλά αναγκαστικά σου λέω ότι έχω φτιάξει (στα χρόνια που δουλεύω) πάνω από 500 σελίδες σημειώσεων (δικές μου όχι φωτοτυπίες βιβλίων). Είμαι τεμπέλης έτσι;

Τέτοιες επιστολές παίρνουμε άπειρες και σε καθημερινή βάση. ΟΤΕτζήδες, ΔΕΗητζήδες, Τρενάδες, Τραπεζικοί, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, όλη η Ελλάδα με λίγα λόγια, μας “κράζει” κανονικά. ΄Ασε οι εκπαιδευτικοί, σαν το συνάδελφο παραπάνω.

Εκ των πραγμάτων , λοιπόν, αποκλείεται να είμαστε λαϊκιστές, γιατί τέτοιος είναι εκείνος που μαυλίζει, “γλείφει” τον πόπολο για να κερδίσει συμπάθειες και ειδικά ψήφους. Εμείς έχουμε απέναντί μας αυτή τη μάζα, ακριβώς γιατί της τα “χώνουμε” συνέχεια και δεν της  “χαρίζουμε κάστανα”.

Κάποιοι νόμισαν πως είμαστε εδώ  να φωνάζουμε για τα συμφέροντα των   συντεχνιών και των επαγγελματικών τάξεων. Ποσώς μας ενδιαφέρουν. “΄Οπως στρώνουν κοιμούνται”.  Εμείς πιστεύουμε στην αρχή της οικονομίας πως “ό,τι παράγεις καταναλώνεις”.

Επομένως, όλες αυτές οι δουλειές ,είναι πάρεργο.  Αρρωστήματα της οικονομίας της αγοράς. Αυτή πολεμάμε καθημερινά. Και μαζί με αυτή και όσους την υπηρετούν και ζουν από τα δανεικά της σαν τον κύριο συνάδελφο.

Ας αλλάξει σάιτ ο απογοητευμένος αναγνώστης μας. Δεν ψάχνουμε για οπαδούς,ούτε για κλικ.

3.ΤΙ ΛΕΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ
Το μεγάλο κακό που προκαλεί το τζάκι στην υγεία
Φωτογραφία: Pexels

Εδώ και χρόνια οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ατμοσφαιρική ρύπανση που προκαλούν τα τζάκια ανοικτού τύπου και τις επιπτώσεις στην υγεία.

Η αύξηση στην τιμή του πετρελαίου έβγαλε τη χρήση του από την κατηγορία της ψυχαγωγίας και την έβαλε στην κατηγορία με τις επιλογές για θέρμανση σπιτιών, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται περισσότερο η ατμόσφαιρα με ρύπους.

Η ατμόσφαιρα στα μεγάλα αστικά κέντρα, ιδιαίτερα τις ημέρες κατά τις οποίες επικρατεί άπνοια γίνεται αποπνικτική μετά την δύση του ήλιου.

Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, ενώ παλιότερα η συγκέντρωση των αιωρούμενων σωματιδίων ήταν εντονότερη τις ώρες της κυκλοφοριακής αιχμής, τώρα είναι εντονότερη μετά τις 8 το βράδυ όταν ανάβουν τα τζάκια.

Η έντονη μυρωδιά είναι απόδειξη των σωματιδίων που συγκεντρώνονται στον αέρα και ανάλογα με την ποσότητά τους βλάπτουν περισσότερο ή λιγότερο.

Φοβερή η μόλυνση από τα τζάκια. Ποια αυτοκίνητα και ποιες βιομηχανίες μέσα στην πόλη. Το τζάκι είναι θάνατος.

Ανέβηκα χειμωνιάτικα στη Στενή.  Απογευματάκι.΄Εμεινα καμιά δυο ώρες  και κόντεψα να πάθω έμφραγμα. Λες και ανάσαινα σκέτο δοξείδιο του άνθρακα.Και να σκεφτεί κανείς πως  μιλάμε για Βόρεια Εύβοια. Πάνω από τη Στενή, ένα από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα καστανοδάση της χώρας.Κι όμως! Αδυνατεί το οξυγόνο των δένδρων να νικήσει τα δηλητήρια των τζακιών.΄ Ανιση η μάχη.

Εδώ και χρόνια, από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, που σταμάτησαν τα καλοριφέρ με το πετρέλαιο και ανάψανε τα τζάκια με ξύλα που είναι πιο φτηνά, κανείς δε νοιάζεται πια, δε διαμαρτύρεται για το  νέο αυτό φονικό “νέφος”. “΄Οπου φτωχός και η μοίρα του” τελικά.