ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  1. Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ  ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ
  2. “ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ”.  Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ “ΣΥΓΓΕΝΗΣ”     ΝΑ ΣΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΙ
  3. ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΟΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ
  4. ΣΙΛΙΚΟΝΑΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΠΡΗΣΜΕΝΟ ΠΕΟΣ. ΤΑ ΜΟΔΑΤΑ…ΠΡΟΣΟΝΤΑ
1. Φόβοι για προβοκάτσια κατά την επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη – Ζωγράφισαν σταυρούς, πέταξαν τρικάκια
Πηγή φωτογραφιών: xronos.gr

Φόβοι για προβοκάτσιες κατά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, σήμερα Παρασκευή στη Θράκη, διατυπώνονται από πολλές πλευρές.

Στην Κομοτηνή το κλίμα δυναμιτίζεται αρνητικά από πράξεις όπως αυτές που έλαβαν χώρα χθες το βράδυ.

Συγκεκριμένα άγνωστοι πέταξαν φυλλάδια στην τουρκική γλώσσα που προφανώς απευθύνονται σε μέλη της μειονότητας και γράφουν “Σκέψου, ο Ερντογάν θα φύγει, εσύ αύριο θα μείνεις εδώ…”.

“Σκέψου, ο Ερντογάν θα φύγει, εσύ αύριο θα μείνεις εδώ…”.

Στην …καθομιλουμένη η παραπάνω απειλή  μεταφράζεται σε…”κωλόΤουρκε θα σε γ@@@σουμε”!

Γράφαμε σε παλιότερο κείμενό μας για την άγρια καταπάτηση των δικαιωμάτων της τούρκικης μειονότητας στη Θράκη ,αλλά και για το φόβο και τις απειλές που εισπράττουν στην καθημερινότητά τους αυτοί οι παραπεταμένοι συνάνθρωποι. Τους έχουν χειρότερα κι από τους “Γύφτους”.

«Απειλή για τις θρησκευτικές ελευθερίες στην Ελλάδα η Χρυσή Αυγή» (19 Μάη 2013).
Η ελεύθερη έκφραση της θρησκευτικής πίστης στην Ελλάδα απειλείται από τη δράση της Χρυσής Αυγής, τονίζει η Ετήσια Έκθεση για τις Θρησκευτικές Ελευθερίες για το 2012 του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στο αντίστοιχο τμήμα για τη χώρα μας…
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ εκτιμά, όπως τονίζεται, ότι το 98% του πληθυσμού αυτοπροσδιορίζεται ως Έλληνες Ορθόδοξοι. Αναφορά γίνεται και στη Συνθήκη της Λωζάνης, με βάση την οποία δημιουργήθηκε μια αναγνωρισμένη «μουσουλμανική μειονότητα», που υπολογίζεται σε 140.000 έως 150.000 (περίπου 1,3 τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού) που κατοικούν στη Θράκη…»
Oι Μουσουλμάνοι της Θράκης δεν καταπιέζονται μόνο θρησκευτικά, αλλά όλα τα ατομικά τους δικαιώματα είναι υπό αμφισβήτηση και κινδυνεύουν να καταπατηθούν ακόμα και από τον «τελευταίο» δημόσιο υπάλληλο . ΄Εζησα στην Κομοτηνή σχεδόν τρία (3) χρόνια και είδα με τα ίδια μου τα μάτια πώς αντιμετωπίζουν τους δυστυχείς Μουσουλμάνους της περιοχής οι ακροδεξιοί-εθνικιστές ,αλλά και κάποιοι υπάλληλοι στις διάφορες υπηρεσίες. Θυμάμαι και καταθέτω μια συγκεριμένη περιπτωση (την καταθέτω και ως καταγγελία):
Κομοτηνή, 2009, Nομαρχιακό μέγαρο. ΄Εχω πάει ένα μεσημεράκι στην εφορία, για να τακτοποιήσω μια φορολογική εκκρεμότητα και μόλις ανεβαίνω έναν όροφο, που στεγάζονταν τα γραφεία κάποιας υπηρεσίας ,βλέπω μια τεράστια ουρά,που έφτανε ως κάτω στις σκάλες. ΄Ανθρωποι που με την πρώτη ματιά καταλάβαινες πως ήταν ντόπιοι ξωμάχοι, αγρότες,εργάτες ,ταλαιπωρημένοι φυσιογνωμίες.
Από τις μεταξύ τους συνομιλίες κατάλαβα πως ήταν Μουσουλμάνοι. Μου έκανε εντύπωση ,γιατί μιλούσαν σιγο-ψιθυριστά, φοβισμένα,αλαφιασμένα και ανάμεσά τους στην ουρά δεν υπήρχε κανένας ΄Ελληνας. Απόρησα. -Τί στο διάολο,λέω, δημόσια υπηρεσία και κάνανε δυο σειρές, μια για τους ΄Ελληνες μια για τους Τούρκους;
Στο μεταξύ, η ουρά να μην προχωράει, εγώ είχα πάει πάνω στην εφορία,είχα τελειώσει τη δικιά μου δουλειά, θα χρειάστηκα και μιση ώρα, βάλε και άλλη μισή που καθόμουνα και παρακολουθούσα τα «συμβάντα», μια ώρα και τους είχαν εκεί να περιμένουν σαν τα ζώα στη γραμμή, από το πρωί φαντάζομαι. Κάποια στιγμή βγαινει μια «κυρία» από ένα γραφείο και με ένα απίστευτα ποταπό και απαξιωτικό τρόπο, αγριεμένη ,με ύφος «Ζωικού Γυμνασιάρχη της δεκαετίας του ΄60, τους ανακοινώνει πως τα γραφεία ,λόγω έκτακτης ανάγκης, κλείνουν και επομένως «δε θα εξυπηρετηθεί κανένας σήμερα».
΄Επαθα. Οι καημένοι χωριάτες, αδιαμαρτύρητα με την απόγνωση και τον πόνο χαραγμένα στην όψη, ράκη πραγματικά από την απογοήτευη (ποιος ξέρει πόση ώρα τους κρατούσαν «στημένους» και τί περίμεναν, πιθανότατα κανένα επίδομα), άρχισαν να κατεβαίνουν τις σκάλες και να αποχωρούν. Τα «παίρνω κι εγώ κρανίο» , ανεβαίνω στο πάνω σκαλοπάτι, σταματάω όσους μπορούσα και …»πού τους πονεί και πού τους σφάζει». -Γιατί φεύγετε , μωρέ, έτσι αδιαμαρτύρητα; τους «τα έσουρα», οργισμένος .-Γιατί δε μιλάτε,δεν διεκδικείτε το δίκιο σας; Ποιος είπε πως είσαστε πολίτες β΄κατηγορίας, επειδή είστε Μουσουλμάνοι; ΄Ελεγα-έλεγα ώρα. Είχαν σταματήσει και ακούγανε οι περισσότεροι, αλλά πάλι φοβισμένοι, κανείς δε μιλούσε, κουνούσαν μόνο τα κεφάλια και έβλεπες σαν να ήταν έτοιμοι να βάλουν τα κλάματα.
Κάποια στιγμή,την ώρα που τους μιλούσα, βγαίνει πάλι η ίδια «κυράτσα», που τους έδιωξε πριν, με κεραυνοβολεί με ένα βλέμμα «φαρμάκι» και με διατάσσει αυστηρά να αποχωρήσω, γιατί θα καλέσει την αστυνομία.
– Κάντο,κυρά μου ,την απειλώ φουρκισμένος -και στη στιγμή ξαπλώνω έξω από το γραφείο του Νομάρχη ,καλώ κανάλια και εφημερίδες και ξεκινάω συμβολική απεργία πείνας. Δεν ντρέπεσαι; Αντί να ζητήσεις συγγνώμη από τους ανθρωπάκους, που τους κρατούσες όμηρους τόσες ώρες, βγαίνεις και από πάνω; Για πότε ,εξαφανίστηκε, χεσμένη, για πότε κρύφτηκε, ποιος ξέρει πού,για πότε κλείσανε τις πόρτες και δεν ξεμύτισε για πάνω από μισή ώρα υπάλληλος από μέσα… χεχε,το θυμάμαι ακόμα και γελάω.
΄Εμεινα ακόμα λίγο στο διάδρομο. Οι Μουσουλμάνοι με τα κεφάλια κατεβασμένα είχαν πια διαλυθεί .Πήρα κι εγώ οργισμένος και πικραμένος το δρόμο να πιω ένα καφέ στο «σκουέρ» ,στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής. Παραπάνω, φάτσα- θέα η τεράστια ατσάλινη σπάθα (πάνω από 12 μέτρα!),έργο της χούντας, με το αίμα να στάζει στην αιχμηρή κορφή της, δέσποζε στο πάνω μέρος . Κανείς δήμαρχος ή άλλος υπεύθυνος,δεν την γκρέμισε, για να σταματήσει να «παγώνει το αίμα» κάθε Μουσουλμάνου που την αντικρύζει,γιατί σκέφετεται πως η σπάθα είναι εκεί συμβολικά ,να του θυμίζει πάντα πως είναι εχθρός,Τούρκος ,ξένος.
Ξένος στον τόπο του!
΄Αει σιχτίρ, πανάθλιοι ,πατριωταράδες-Ελληνάρες, Κομοτηνής και πάσης Ελλάδος!
2. ΤΕΛΕΤΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ
Το Χαμόγελο του παιδιού υπερήφανο για τον Αλέξανδρο -Πήρε πτυχίο, ήταν εκεί από 7 ετών
Το Χαμόγελο του παιδιού υπερήφανο για τον Αλέξανδρο -Πήρε πτυχίο, ήταν εκεί από 7 ετών

Για ακόμα μια φορά ο Αλέξανδρος έκανε περήφανη την οικογένεια του «Χαμόγελου» που παρακολούθησε συγκινημένη την τελετή αποφοίτησής του από το ALBA Gratuate Business School.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όλες οι οικογένειες ήταν εκεί για να θαυμάσουν τα παιδιά τους. Εκεί ήταν και η οικογένεια του «Χαμόγελου» με εργαζόμενους, εθελοντές, τα αδέρφια και τους φίλους του Αλέξανδρου για να του δώσουν το μεγαλύτερο χειροκρότημά τους!

 

«Ο Αλέξανδρος ήταν πάντα ένας καλός και συνεπής μαθητής, πέρασε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, ολοκλήρωσε με επιτυχία το προπτυχιακό του και τώρα ολοκλήρωσε και το μεταπτυχιακό του στον τομέα της Τουριστικής Διοίκησης στο ALBA Gratuate Business School. Εκτός όμως από καλός μαθητής και φοιτητής, είναι ένα καλό και ώριμο παιδί που ενώ έχει δίπλα του το «Χαμόγελο» σε ότι χρειαστεί προτιμά να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις για να πετύχει τα όνειρά του!

Ο Αλέξανδρος ήρθε στην οικογένεια του «Χαμόγελου» σε ηλικία 7 ετών, μαζί με τον κατά 2 χρόνια μικρότερο αδερφό του. Σήμερα συνεχίζει να βρίσκεται με κάθε ευκαιρία στο Σπίτι που μεγάλωσε, να παίζει με τα μικρότερα παιδιά, να συμβουλεύει τα μεγαλύτερα παιδιά και να μιλάει για το έργο του οργανισμού όπου βρεθεί και όπου σταθεί!

Αλέξανδρε, είμαστε περήφανοι για σένα και σου ευχόμαστε ολόψυχα καλή επαγγελματική σταδιοδρομία!», αναφέρει το σάιτ Χαμόγελο του παιδιού.

΄Αριστη δουλειά, υπεύθυνη και αποδοτική γίνεται  στο “Χαμόγελο”. Παλιότερα, όταν πηγαίναμε πιο συχνά επισκέψεις, είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε από πρώτο χέρι, πόσο απαραίτητη και με άριστο κοινωνικό έργο, είναι η λειτουργία του.

Πρόταση. Σε όσους θέλουν να σταθούν αλληλέγγυοι σε τέτοια ανθρωπιστική προσφορά, ας σκεφτούν ,αν έχουν περιουσία, αντί να την αφήνουν σε αγνώμονες, ανίψια και συγγενείς, ή ακόμα χειρότερα στις εκκλησιές και τα μοναστήρια για την…ψυχή τους, το καλύτερο “συχώριο και ψυχικό” θα είναι να την αφήσουν στο “Χαμόγελο του παιδιού”. Θα πιάσει τόπο ασυζητητί τέτοια δωρεά.

3. ΣΧΕΔΟΝ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ
Εκλεψε την παράσταση στο «Γοργόνες και μάγκες» η Μαίρη Χρονοπούλου -Της έδωσαν το μικρό

Εκλεψε την παράσταση στο «Γοργόνες και μάγκες» η Μαίρη Χρονοπούλου -Της έδωσαν το μικρόφωνο [βίντεο]

Πέρασαν σχεδόν 50 χρόνια από την πρώτη προβολή της ταινίας «Γοργόνες και μάγκες» στον κινηματογράφο, με την Μαίρη Χρονοπούλου στο ρόλο της δυναμικής «Φλώρας».

Σήμερα το ίδιο σενάριο μεταφέρθηκε στο θεατρικό σανίδι στο ανακαινισμένο θέατρο Broadway και χθες βράδυ έκανε επίσημη πρεμιέρα.

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στο ελληνικό μιούζικαλ που μας ταξιδεύει στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου. Ανάμεσα στους θεατές βρέθηκε και η Μαίρη Χρονοπούλου για να απολαύσει από κοντά το έργο και την διάδοχό της… Ζέτα Δούκα (σε έναν από τους αγαπημένους ρόλους της καριέρας της).

Η πιο συγκινητική στιγμή, ήταν στο τέλος της παράστασης, όταν η Ζέτα Δούκα και ο Γιάννης Πλούταρχος διέκοψαν την παράσταση, κατέβηκαν από τη σκηνή και της έδωσαν το μικρόφωνο να τραγουδήσουν μαζί.

Η Μαίρη Χρονοπούλου μίλησε για την επιλογή της Ζέτας Δούκα για το ρόλο που είχε υποδυθεί και η ίδια στην ταινία.

«Τη Ζέτα Δούκα θα διάλεγα και εγώ αν έκανα κάστινγκ. Αν μου έλεγαν διάλεξε ηθοποιούς, για το ρόλο μου θα διάλεγα τη Ζέτα Δούκα» δήλωσε η Μαίρη Χρονοπούλου, για την οποία η Μαρία Κορινθίου αποτέλεσε θετική έκπληξη επίσης: «Δεν την περίμενα τόσο καλή. Επειδή είναι καρακουκλάρα, πληθωρική, δεν την περίμενα να σουμπρετίζει τόσο καλά. Έχοντας υπόψην μου και την Καραγιάννη που τότε είχε κλέψει την παράσταση. Ήταν πάρα πολύ καλή η Καραγιάννη.»

“Μισῶ γε μέντοι χὤταν ἐν κακοῖσί τις
ἁλοὺς ἔπειτα τοῦτο καλλύνειν θέλῃ” (=Μισώ και όποιον ενώ κολυμπάει στα σκατά, θέλει να μας πείσει πως  κάνει μπάνιο σε ξάστερα και καθαρά νερά). Σοφοκλής.

Δε φτάνει η Χρονοπούλου και όλος εκείνος ο συρφετός των …καλλιτεχνών της αισχρής κινηματογραφικά δεκαετίας του ΄60, με τις περίφημες παραγωγές ταινιών της “οκάς”  του Φίνου ,Καραγιάννη-Κατρατζόπουλου  και λοιπών λαμόγιων της εποχής, θέλουν και σήμερα οι πρωταγωνιστές  της αισχρότητας εκείνης της εποχής να μας πείσουν πως πρόσφεραν ωφέλιμο, καλλιτεχνικό  έργο. Θράσος απύθμενο!

Σκουπίδια έκαναν. Δίδαξαν συμπεριφορές, “αξίες και αρχές” ανήθικες, αφύσικες, απαράδεκτες. Οι γενιές των Ελλήνων, αν απόκτησαν δεινές παθογένειες, αισχρό χαρακτήρα, είναι, εκτός των άλλων, γιατί είχαν ανεγκέφαλους  δάσκαλους στις σχολικές αίθουσες και στις αίθουσες των κινηματογράφων και τις τηλεοπτικές οθόνες τους επίσης ανήθικους και  αλλοτριωμένους καλλιτέχνες-δάσκαλους.

΄Εχουμε γράψει πολλές φορές για αυτή την “κόπρο του Αυγεία” ,τον ελληνικό κινηματογράφο  του ΄60. ΄Ενα απ΄αυτά:

Όταν η Αλίκη μεταμφιέστηκε για να δει τον άρρωστο Χατζιδάκι (23/7/2017)

 

Αφιερώματα , για να μην ξεχνάμε  τη μακαρίτισα ηθοποιό, που πρόσφερε τόσα πολλά στην… υποκουλτούρα  της χώρας. Μαζί φυσικά με όλο εκείνο το φοβερό συνάφι των συναδέλφων της που μεσουρανούσαν τη δεκαετία  του ’60.  Ακόμα μέχρι σήμερα όχι μόνο τα παιδιά μας,αλλά και τα εγγόνια και τα δισέγγονα θα…(δια)μορφώνονται από τα ηθοπλαστικά αυτά έργα  της Φίνος Φιλμ και της «Καραγιάννης Καρατζόπουλος», στα οποία πρωταγωνιστούσαν συνήθως  η  περίφημη «Βουγιούκλω» με τους λοιπούς αξέχαστους  συμπρωταγωνιστές της.
Αληταριό. Ανήθικο συνάφι, που για τα φράγκα και τη διασημότητα ξεπούλησαν τα πάντα. Και την πλήρωσαν οι γενιές των Ελλήνων, φυσικά. Κι εκείνες οι ταινίες ευθύνονται  (μέσα στα άλλα) για τη σοβαρή παθογένεια που δέρνει τη χώρα εδώ και πολλές δεκαετίες.
Ο κινηματογράφος, η τηλεόραση ,η εικόνα γενικά, είναι μεγάλος δάσκαλος.΄Οσο πιο κακός  ο δάσκαλος ,τόσο πιο  «μπουμπούνες» βγαίνουν  οι μαθητές του. Και οι ηθοποιοί σαν τη Βουγιουκλάκη, τον Κωνσταντάρα, τη Λάσκαρη,το Βέγγο, τους άλλους όλους  γνωστούς και μη εξαιρετέους αστέρες του ελληνικού κινηματογράφου εκείνης της εποχής, ήταν οι χειρότεροι δάσκαλοι που δίδαξαν  ποτέ σ΄αυτή στη χώρα. ΄Ο τι αισχρότερο  μπορούσε να της τύχει.
4. α. ΟΙ ΕΠΙΠΟΝΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
Μια 31χρονη δείχνει τις τομές της από κοιλιοπλαστική και την προσθετική στήθους και σοκάρει [εικόνες]
Μια 31χρονη δείχνει τις τομές της από κοιλιοπλαστική και την προσθετική στήθους και σοκάρει [εικόνες]

β. Tarzan: Κάθε άνδρας θα πρέπει να έχει ένα τεράστιο πέος! Σας το λέω τώρα, πώς θα τα καταφέρετε μέσα σε 15 λεπτά!

Γεια σας αγόρια! Εν συντομία – στις γυναίκες αρέσουν άνδρες που έχουν μεγάλο εργαλείο. Ξεκάθαρα! Φυσικά, τα συναισθήματα, η επιδεξιότητα και η εμπιστοσύνη παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στο σεξ. Αλλά μόλις μπεις στη γυναίκα, όλα είναι θέμα ψυχολογίας. Εδώ, τα εκατοστά μήκους και διαμέτρου παίζουν το βασικότερο ρόλο! Στη γυναίκα δεν αρέσουν μόνο τα όμορφα λόγια, αλλά και ένα μεγάλο εργαλείο!

Πιθανώς, δεν είναι τόσο σημαντικό για τα κορίτσια που ακόμα είναι ανώριμα ή απελπισμένες γκόμενες. Αλλά ποιος ενδιαφέρεται για αυτές έτσι κι αλλιώς; Δεν σου αρέσει αυτή η ιδέα; Μήπως δειλιάζεις; Αν ναι, τότε προσπέρνα αυτή τη σελίδα αφού δεν τη χρειάζεσαι.

Αν θέλεις μια τίγρη στο κρεβάτι που γδέρνει την πλάτη σου και φωνάζει τόσο δυνατά που ακούγεται ακόμα και στα μακρινά διαμερίσματα, δεν χρειάζεται ένα πέος 15/2, θα χρειαστείς ένα πραγματικά ΜΕΓΑΛΟ , τουλάχιστον 20/4.

Αλλά πώς μπορείς κι εσύ να αποκτήσεις ένα τεράστιο και βαρύ πέος;

Να τα έργα της βιομηχανίας θεάματος και ροζ γενικώς προϊόντων. Επιβάλουν, πέρα από τρόπο ζωής, ακόμα και το είδος της  εμφάνισης. Καθιερώνουν πρότυπα, μοντέλα, στερεότυπα, σώματος, ντυσίματος ερωτικής συμπεριφοράς, διασκέδασης,  ζωής γενικά.

Χρυσές δουλειές, φοβερές μπίζνες στις επιχειρήσεις ομορφιάς. Καλλυντικά, ρούχα,  κοσμήματα, θεραπείες, επεμβάσεις χερουργικές, άλλα τέτοια,  έχουν γίνει πια   πολύ πιο απαραίτητα στο σύγχρονο άνθρωπο, απ όσο το ψωμί. Την ίδια ώρα που ο μισός πλανήτης υποσιτίζεται. ΄Οταν παιδιά στην Αφρική  πεθαίνουν από τη πείνα-δείψα και αποδεκατίζονται από τις αρρώστιες.

Στήθια σιλικονάτα , μύτες πελεκημένες, πέη με προσθετικά …προσόντα από επεμβάσεις ή αναβολικά. Μπείτε σε ένα τσατ ,κάντε ένα τεστ. Σε ένα σάημπερ, αν δείξεις στην καμ  στήθος πλούσιο ή πέος πειραγμένο, τεράστιο, είσαι “ιν” και ασφαλώς  σπουδαίος  σεξουαλικός παρτενέρ με…προσόντα.

Ο σεξισμός σπάει κόκινο. Αν δεν καταρρεύσει μαζί με τη βιομηχανία παραπληροφόρησης και  η επίσης επαίσχυνητη  παγκόσμια σεξιστική επιχείρηση, θα  αργήσουν  πολύ να έρθουν οι ημέρες του Φυσικού Ανθρώπου.