ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. Επίθεση Τσίπρα στη Δικαιοσύνη: Αντιδρώ και αγανακτώ με κάποιες αποφάσεις
Επίθεση Τσίπρα στη Δικαιοσύνη: Αντιδρώ και αγανακτώ με κάποιες αποφάσεις

 

Μετά τη Διεθνή Διάσκεψη για το κλίμα στο Παρίσι και πριν από τη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μίλησε στην ΕΡΤ3 από το Γραφείο του στη Θεσσαλονίκη.

Αναφερόμενος στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για το Πόθεν Έσχες των δικαστικών, είπε ο πρωθυπουργός ότι «όταν επιχειρούν να βγάζουν αντισυνταγματικούς νόμους που αφορούν τα δικά τους εισοδήματα να μην ελέγχονται, όπως άλλοι δημόσιοι λειτουργοί που έχουν θέσεις ευθύνης, τότε και εγώ αγανακτώ και οφείλω να εκφράζω αυτήν την δυσαρέσκεια. Όταν βλέπω αποφάσεις που είναι μακριά από το περί δικαίου αίσθημα, έχω δικαίωμα και εγώ σαν πολίτης να αντιδρώ».

«Έχω τη βαρύνουσα ευθύνη, με εξέλεξε ο ελληνικός λαός προφανώς όχι για να κρατάω τη γνώμη μου μέσα μου, οφείλω να εκφράζω αυτή τη δυσαρέσκεια και οφείλω να το κάνω και για την προστασία του ίδιου του θεσμού» πρόσθεσε επίσης ο Αλέξης Τσίπρας.

 Γενικά μιλώντας ο Πρωθυπουργός είπε ότι οι κυβερνήσεις οφείλουν να σέβονται τις αυτόνομες διαδικασίες της δικαστικής εξουσίας, οφείλουν να μην παρεμβαίνουν στο έργο της και όταν ρωτήθηκε γιατί δεν έχουν υλοποιηθεί οι προεκλογικές θέσεις και απόψεις για την εκλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης από τους ίδιους τους δικαστικούς, είπε ότι ενδεχομένως μια τέτοια εξέλιξη να δημιουργούσε ένα ακόμα πιο… νοσηρό κλίμα.

Μέγα λάθος και  προσωπικά χρεωμένο  στον Αλέξη Τσίπρα,  που δεν ασχολήθηκε σοβαρά και δεν έβαλε “το μαχαίρι στο κόκαλο” για να συντρίψει  την “πέμπτη φάλαγγα” στην ελληνική  δικαιοσύνη. Είναι μια συγκεκριμένη ομάδα δικαστών, γνωστή και μη εξαιρετέα σε όλους, που υπονομεύει το κύρος και των υπολοίπων δικαστών με τις αποφάσεις της. ΄Εφτασε για παράδειγμα ο Σακελλαρίου στο ΣτΕ να αποφασίζει και να …νομοθετεί σαν να είναι υπουργός εκλεγμένης κυβέρνησης!  Και ο Κοντονής “ποιείται  την νήσσαν”.  Δεν στέλνει στο σπίτι του (μπορεί, κι ας λέει πως  όχι) τον αχυράνθρωπο του Μητσοτάκη.

Ο κόσμος ξέρει το ποιον των συγκεκριμένων δικαστών. ΄Οσοι βγάζουν (παλιότερα)  αποφάσεις στα μισθοδικεία για αναδρομικά τους (“Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει” και  λέγε με Ρ. Κεδίκογλου),όσοι τώρα αρνούνται να δηλώσουν το “πόθεν έσχες” τους, όλοι είναι γνωστοί στους “παροικούντες την Ιερουσαλήμ”. Και έχουν χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία τους.  Είναι ανυπόληπτοι.

Είναι ώρα να αναλάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός να  καθαρίσει τη βρωμιά από τη Δικαιοσύνη. Η “κάθαρση” δεν είναι παρέμβαση στο έργο της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, αφού  είναι πασιφανές πως έχει απόλυτη εξάρτηση  από τα γραφεία της Ν.Δ.  Τους ξέρει επαναλαμβάνουμε ποιοι είναι  και ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Δικαιοσύνης. Τί τους κρατάνε  και δεν τους στέλνουν σπίτια  τους;

2. ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Γρίφος με έγγραφο της αστυνομίας προς το Δημοκρίτειο για τα περί τουρκικής μειονότητας –

Εναν γρίφο αποτελεί το έγγραφο που έστειλε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ζητώντας τα πλήρη στοιχεία όσων ασχολούνται με τα περί τουρκικής μειονότητας.

Η αστυνομία ανακάλεσε το εν λόγω έγγραφο και διέταξε να διενεργηθεί έρευνα για το θέμα, ενώ έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργείου Παιδείας, που ζήτησε διευκρινήσεις.

Μου αρέσει η …έντονη αντίδραση του υπουργείου παιδείας! Κάνουν   πως δεν ξέρουν πως είμαστε φακελωμένοι ΟΛΟΙ, όσοι αποκαλούμε τουρκική και όχι μουσουλμανική τη μειονότητα της Θράκης. Μεταξύ αυτών και ο γράφων, όπως αποκαλύψαμε στην ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ (“Βιογραφικό Σημείωμα”).

Ειδικής μεταχείρισης από τις διάφορες  σκοτεινές τους υπηρεσίες επίσης τυγχάνουμε, όσοι φωνάζουμε για τα καταπατημένα δικαιώματα των Τούρκων της Θράκης .Και είναι “ηλίου φαεινότερο” πως δεν έχουν οι Μουσουλμάνοι εκεί, ούτε καν οι Πομάκοι, την ίδια μεταχείριση, όπως ο υπόλοιπος  ελληνικός πληθυσμός.

Γνωστή η τακτική των μυστικών υπηρεσιών.  Εμείς προσωπικά δε δίνουμε καμιά σημασία. Ας μας έχουν φακελώσει .Το θεωρούμε, μάλιστα, ιστορική τιμή. ΄Οπως επίσης και το βρισίδι που εισπράττουμε από τους Ελληνάρες.

Τελευταία πήραμε, μετά απ΄όσα γράψαμε για το ταξίδι του Ερντογάν στην Ελλάδα, οργισμένα μέηλ. Σ΄αυτά, εκτός από το …πατόκορφο στόλισμα, το παίζουν και ίστορες οι άθλιοι… Ισχυρίζονται  πως είναι αναληθές αυτό που γράψαμε ότι η Συνθήκη της Λωζάνης κανονίζει τα της  εκλογής Μουφτή.

Λοιπόν,να τελειώνουμε με δαύτους:

Σύμφωνα με το άρθρο 42

«η Ελλάδα δεσμεύεται να σεβαστεί τα έθιμα που απορρέουν από συγκεκριμένες θρησκευτικές πρακτικές».

Και ο Βενιζέλος δέχτηκε ασυζητητί τον όρο αυτό.  Η εκλογή Μουφτή, σύμφωνα με την παράδοση και τα μουσουλμανικά έθιμα, γίνεται από το λαό και δε διορίζεται από την κυβέρνηση.  Και έτσι γινόταν για χρόνια από τις πρώτες ελληνικές κυβερνήσεις.  Η Ελλάδα δεσμεύτηκε να τα τηρεί αυτά τα έθιμα, όσο ισχύει η συγκεκριμένη συνθήκη. Αλλά δεν το κάνει. Διορίζει τους Μουφτήδες. Πού είναι επομένως το αναληθές;

__________________________________________________________________

                                                                        Α΄
1.ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ . Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ
2. ΜΑΘΗΜΑ  ΗΘΟΥΣ  ΣΤΟ ΝΕΟΝΑΖΙ ΔΕΣΠΟΤΗ  ΑΜΒΡΟΣΙΟ
3. Η ΡΩΣΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ
4 .ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ  FACEBOOK

 

1. ENA «ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ» ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Θύματα βασανιστηρίων από το καθεστώς Μαδούρο . «Με βίασαν, μου έκαναν ηλεκτροσόκ, με μαστίγωσαν»
Θύματα βασανιστηρίων από το καθεστώς Μαδούρο μιλούν στο iefimerida – «Με βίασαν, μου έκαναν ηλεκτροσόκ, με μαστίγωσαν» [εικόνες]

Υπέστην σκληρά βασανιστήρια στις 16 Απριλίου του 2014 στην περιφέρεια Λάρα. Με έδεσαν σε ένα ξύλο όπου με μαστίγωσαν. Μου έκαναν ηλεκτροσόκ, ήμουν εκεί για περισσότερες από 2 ώρες. Μετά με πέταξαν μέσα σε ένα παγωμένο δωμάτιο και μου έριχναν παγωμένο νερό και με χτυπούσαν σε διάφορα σημεία του σώματος μου, στο κεφάλι, στα πόδια και προσπάθησαν να με βιάσουν τρεις φορές, αυτές τις τρεις μέρες που έμειναν εκεί», αφηγείται η Ιβάν στο iefimerida.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιήσει ΜΚΟ στη Βενεζουέλα, μόνο τα τελευταία 3 χρόνια, κατά την διακυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, περίπου 900 άνθρωποι έχουν υποστεί βασανιστήρια. Οι περισσότεροι από αυτούς βασανίστηκαν μόνο και μόνο επειδή συμμετείχαν σε διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης.

Θα συνεχίζει η κυβέρνηση Τσίπρα να αναγνωρίζει τη…σοσιαλιστικό χαρακτήρα της κυβέρνησης Μαδούρο; Είναι δυνατό ο Αλέξης Τσίπρας  να θεωρεί το δικτάτορα της Βενεζουέλας φίλο;

Και μόνο τα σημάδια από τα βασανιστήρια που υπέστησαν οι παραπάνω καταγγέλοντες, είναι αρκετά, σήμερα κιόλας,  να προβληματίσουν και να ευαισθητοποιήσουν την κυβέρνηση .  Να βγει επίσημα και παλικαρίσια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και να καταδικάσει τέτοια συμπεριφορά κυβέρνησης.  Αρκετές οι κολεγιές με ένα πανάθλιο τύραννο, που το παίζει και σοσιαλιστής.

2.Καλάβρυτα: Ο Σκουρλέτης αρνήθηκε να φιλήσει το Ευαγγέλιο και… πάγωσε ο Αμβρόσιος
Καλάβρυτα: Ο Σκουρλέτης αρνήθηκε να φιλήσει το Ευαγγέλιο και... πάγωσε ο Αμβρόσιος [βίντεο]

Το «παρών» στο μνημόσυνο για τους εκτελεσθέντες Ελληνες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής την 13η Δεκεμβρίου 1943 έδωσε ο Πάνος Σκουρλέτης την Τετάρτη στα Καλάβρυτα.

Στο τέλος ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος πήρε στα χέρια του το Ιερό Ευαγγέλιο που εκείνη την ημέρα βγήκε αλώβητο από την Εκκλησία των Καλαβρύτων που καιγόταν και κάλεσε τον υπουργό Εσωτερικών να έρθει κοντά και να το δει.

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, αφού το έδειξε και εξιστόρησε το γεγονός, προέτρεψε τον υπουργό να το ασπαστεί. Ωστόσο, ο Πάνος Σκουρλέτης αρνήθηκε με το χέρι του και ο Μητροπολίτης… πάγωσε, συνεχίζοντας την ομιλία του.

Μπράβο Πάνο Σκουρλέτη. Ωραίο μάθημα έδωσες στο ιερατείο και το φονταμενταλιστικό …ποίμνιό του. Σιγά, που θα υποκλινόσουνα  στο ευαγγέλιο και θα φίλαγες το χέρι ενός παππά και μάστα φιλο-Ναζί.

Μπράβο!

 

3. Ρωσική πρεσβεία κατά Αρείου Πάγου: Θα πράξουμε τα αναγκαία για την υπεράσπιση του Mr. Bitcoin

Ε,ναι. Μέλος της  Ρώσικης κυβερνητικής μαφίας είναι και  ο απατεώνας Mr. Bitcoin.Τ έτοιοι στηρίζουν τον δικτάτορα Πούτιν.Κι αυτοί οι ίδιοι  είναι που δολοφονούν, φυλακίζουν, βασανιζουν τους αντιπάλους αυτού του τυράννου.

Και  η ελληνική κυβέρνηση όφειλε εδώ και πολύ καιρό , να διακόψει τις στενές σχέσεις με το ρώσικο καθεστώς. Φτάνουν τα  κραυγαλέα “σούρτα φέρτα” της ελληνικής κυβέρνησης με τον “Τσάρο”. Η Ελλάδα ανήκει στη Ευρώπη.  Δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει καμιά σχέση με υπόδικους για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όπως είναι ο δικτάτορας της Ρωσίας.

4. Πρώην στέλεχος του Facebook: Κλείστε τους λογαριασμούς σας, σας προγραμματίζουν

Και ενώ τα social media κυριαρχούν, ο πρώην αντιπρόεδρος της εταιρείας, Chamath Palihapitiya, εκτοξεύει… βόμβες.

Οπως ο ίδιος είπε σε πρόσφατη ομιλία του, τα social media «διαβρώνουν τα βασικά θεμέλια του τρόπου συμπεριφοράς των ανθρώπων».

Δήλωσε, μάλιστα, ότι αισθάνεται ενοχές για τη δημιουργία εργαλείων που «διαλύουν τον κοινωνικό ιστό».

Σιγά που μας “ψεκάζουν” όλους. Πολλοί είναι από μόνοι τους….ψεκασμένοι. Οπότε δε χρειάζεται το FB να τους προγραμματίσει.

Τον ανόητο, τον ανεγκέφαλο  φυσικά τον έχουν  από κοντά. Του γανώνουν το μυαλό. Τον κάνουν πιθηκάκι. Και όχι μόνο η   συγκεκριμένη εταιρία. Η ροζ βιομηχανία, η υπόλοιπη σεξιστική, της μόδας, του ποδοσφαίρου, δεκάδες, εκατοντάδες επιχειρήσεις, πλάθουν τη  μάζα, σαν να είναι πλαστελίνη.

΄Αβουλοι, παρατημένοι, “φερόμενοι κι αγόμενοι” μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων  του παγκόσμιου πληθυσμού έχουν συμπεριφορά  “δούλου”, πιθήκου. Ο τιδήποτε τους λανσάρουν το υιοθετούν. ΄Οποιο σκουπίδι να τους πετάξουν, το καταπίνουν. Βούληση, δική τους προσωπική επιλογή, δεν υπάρχει.

Βγάζει ένας παλαβός, αλλά  κωλοπετσωμένος   τη μόδα του χιλιοσκισμένου παντελονιού, για να τα κονομήσει;  Σπεύδουν επί τόπου  και το φοράνε  όλες οι μαϊμούδες, χωρίς αιδώ και σύνεση. Ομοιόμορφα ανθρωπάκια, με τα κινητά ,τα ιPhones, Smartphones τους στο χέρι, τα τατουάζ τους,  τα συγκεκριμένης “κοπής” ρούχα και παπούτσια, τον ίδιο τρόπο διασκέδασης και συμπεριφοράς.

Μια ισοπεδωμένη προσωπικότητα το άτομο σήμερα. Που μόνο, βέβαια, προσωπικότητα  δε διαθέτει.  ΄Οποιος θέλει, ασελγεί ελεύθερα πάνω του.

Και το χειρότερο;  Πιστεύουν οι ίδιο πως είναι…ιν. Μοδάτοι. Τρομάρα σας!  Δουλικά είσαστε του κάθε επιτήδειου.  Τίποτα  λιγότερο.

                                                          Β΄
1. Τρενάκι του τρόμου στο Αίγιο: Στο «κακό μάτι» αποδίδει το ατύχημα ο ιδιοκτήτης
Τρενάκι του τρόμου στο Αίγιο: Στο «κακό μάτι» αποδίδει το ατύχημα ο ιδιοκτήτης

 

2. ΠΙΣΤΕΟΥΝ ΟΤΙ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΑΝ
Υπάρχουν 6 άνθρωποι που λένε ότι είναι ο Ιησούς -Από την Ιαπωνία ως τη Βραζιλία
Υπάρχουν 6 άνθρωποι που λένε ότι είναι ο Ιησούς -Από την Ιαπωνία ως τη Βραζιλία [εικόνες]

Τα ίδια ακριβώς έλεγε κάτι  αιώνες πριν και ο Ιησούς. Πως είναι ο Χριστός. Ο Μεσσίας. Και δεν ήταν ο μόνος στην εποχή του.

Τούτον, όμως, τον ανάλαβε ο Φαρισαίος Παύλος, που περίμενε πώς και πώς έναν Υιό του Γιαχβέ και τον έκανε αυτό που είναι ως σήμερα. Μέγας και τρανός  …ποιμένας,  που στέλνει τα πρόβατά του να βόσκουν σε  χωράφια ξεραϊλας .

Μακριά από τέτοιο κοπάδι. Λύκοι μεταμφιεσμένοι σε Τσοπάνους  το ποιμαίνουν.

3. Επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας τα ξημερώματα
Επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας / Φωτογραφία: Ιntime

Επαναστάτες “του γλυκού νερού,  να σας στείλουμε, αν δεν τη γνωρίζετε και τη διεύθυνση της ρωσικής πρεσβείας, να πετάξετε κανένα φέιγ βολάν; Αλλά να μην τα κάνετε κι εκεί λίμπα. Πάνω από 300.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν με όπλα που πούλησε  ο ο Ρώσος δικτάτορας στον ομόλογό του στη Συρία. Εκατομμύρια οι σακατεμένοι, οι πρόσφυγες, τα ορφανά και τα πνιγμένα της Μεσογείου και του Αιγαίου.

Ο αντιαμερικανισμός θα σας φάει. Το Ιράν του Σάχη,  η Βενεζουέλα, η Χιλή,το Βιετνάμ, το Ιράκ  τα άλλα παλιότερα εγκλήματα  των Αμερικανών είναι μακριά τώρα πια. ΄Εχουμε τωρινά, ειδεχθή  εγκλήματα. Και μάλιστα πολύ περισσότερα απ΄όσα όλα μαζί των Αμερικανών. Πότε θα βγάλετε την πίσσα από τα μάτια σας;

 

4. USA Today: Ο Τραμπ δεν κάνει ούτε για να καθαρίζει τουαλέτες στη βιβλιοθήκη Ομπάμα

Η αμερικανική εφημερίδα USA Today άσκησε δριμεία κριτική στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο κύριο άρθρο του φύλλου της

Μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος δεν είναι καν άξιος να καθαρίσει τις τουαλέτες της προεδρικής βιβλιοθήκης του προκατόχου του Μπαράκ Ομπάμα ή να γυαλίσει τα παπούτσια του Τζορτζ Ου. Μπους.

Από τις εφημερίδες με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη χώρα, η USA Today συνηθίζει να χρησιμοποιεί πιο μετριοπαθή γλώσσα αναφερόμενη στον μεγιστάνα. Ωστόσο ένα tweet του Ντόναλντ Τραμπ με το οποίο επιτίθετο σε μια γερουσιαστή του Δημοκρατικού Κόμματος αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για αυτό το βιτριολικό άρθρο.

Με τον τίτλο «Οι μικροπρέπειες του Τραμπ θα πιάσουν κάποια ημέρα πάτο;» επισήμανε η εφημερίδα καταγγέλλοντας αυτό το tweet, όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ έγραψε ότι η γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος Κίρστεν Γκίλιμπραντ είχε πρόσφατα πάει να τον «εκλιπαρήσει να χρηματοδοτήσει την εκστρατεία της» προσθέτοντας ότι ήταν «έτοιμη για όλα», προκειμένου να λάβει αυτές τις δωρεές.

5. Tι απέγινε ο δεύτερος ισχυρότερος άνδρας της Β. Κορέας; -Φήμες ότι ο Κιμ τον εκτέλεσε
Ο στρατηγός Χουάνγκ Πιόνγκ Σο (αριστερά) ήταν ένας από τους στενούς συνεργάτες του Κιμ (Φωτογραφία: ΑΡ)

Ένας από τους κορυφαίους συνεργάτες του Κιμ Γιονγκ Ουν, που θεωρείτο κάποτε «ο δεύτερος ισχυρότερος άνδρας στη Βόρεια Κορέα»,  έχει εξαφανιστεί το τελευταίο διάστημα από το προσκήνιο εντείνοντας τις φήμες ότι μπορεί να οδηγήθηκε στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Ο στρατηγός Χουάνγκ Πιόνγκ Σο κατείχε το υψηλότερο στρατιωτικό αξίωμα στο κομμουνιστικό καθεστώς ως διευθυντής του πολιτμπιρό των ενόπλων δυνάμεων και ήταν ηγετικό στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος. Ήταν στο πλευρό του Κιμ όταν ο «Υπέρτατος Ηγέτης» έκανε την τελευταία του πυρηνική δοκιμή τον Σεπτέμβριο, αλλά αποπέμφθηκε κατηγορούμενος για «δωροληψία», προκειμένου να προωθήσει συγκεκριμένα άτομα σε ανώτερα κλιμάκια. Ο Χουάνγκ έχει να εμφανιστεί δημοσίως εδώ και δύο μήνες, ενώ ο υπαρχηγός του, Κιμ Γουόνγκ Χονγκ, λέγεται ότι εστάλη σε στρατόπεδο συγκέντρωσης.

«Αν εκδιώχθηκε πράγματι ο Χουάνγκ από το Εργατικό Κόμμα, τότε αυτό θα σημάνει το τέλος της πολιτικής του σταδιοδρομίας και πιθανώς και της ζωής του, αν και είναι άγνωστο κατά πόσον παραμένει ζωντανός», έγραψε η νοτιοκορεατική εφημερίδα JoongAng Ilbo.

Την περασμένη εβδομάδα ο Κιμ Γιονγκ Ουν επισκέφθηκε το μυθικό-εμβληματικό όρος Παέκτου, ένα ενεργό ηφαίστειο στη μεθόριο της χώρας με την Κίνα- όπως κάνει συνήθως προτού διατάξει την εκτέλεση κορυφαίων συνεργατών του.

Στο ίδιο βουνό είχε πάει και τον Απρίλιο του 2013, προτού στείλει στο απόσπασμα τον πρώην υπουργό Άμυνας Χιον Γιονγκ Σολ, αλλά και το Νοέμβριο του ίδιου έτους, προτού ρίξει, σύμφωνα με πληροφορίες της μυστικής υπηρεσίας της Νότιας Κορέας, τον θείο του Γιανγκ Σονγκ Θάεκ σε άγρια σκυλιά κατηγορώντας τον για προδοσία.

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν βαδίζει στα βήματα του πατέρα του επισκεπτόμενος το βουνό όταν πρόκειται να λάβει σημαντικές αποφάσεις αναφορικά με το κράτος», δήλωσε πηγή της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης.

Ο στρατηγός Χουάνγκ, θεωρείτο κάποτε δεύτερος ισχυρότερος άνδρας στη Βόρεια Κορέα, πίσω από τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Στη Σεούλ θεωρούν ότι ο Χουάνγκ έπεσε θύμα του ανταγωνισμού του μ’ έναν άλλο έμπιστο συνεργάτη του Βορειοκορεάτη δικτάτορα, τον Τσόε Ριόνγκ Χάε, ο οποίος υπέστη μια πολιτική «επανεκπαίδευση» προ διετίας, αλλά φαίνεται ότι αυξάνει την επιρροή του μετά την προαγωγή του τον Οκτώβριο.

Από το 2011 που ανέλαβε τα ηνία της χώρας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν καθαίρεσε ή έστειλε εκατοντάδες στο απόσπασμα, ενώ έχει ξεκινήσει ένα πογκρόμ κατά ηγετικών στελεχών που τον «ενοχλούν» ή νιώθει ότι απειλούν την εξουσία του.

6. Αντίστροφη μέτρηση για τη «σπουδαία ανακοίνωση» της NASA, απόψε -Μυστήριο και αγωνία
Φωτογραφία: NASA

Στις 8 μ.μ. ώρα Ελλάδος απόψε η NASA θα προβεί σε μια «σημαντική ανακοίνωση», την οποία θα αποκαλύψει σε συνέντευξη Τύπου.

Από τη στιγμή που η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία έκανε γνωστό ότι θα προχωρήσει σε αυτή την ανακοίνωση, όλοι, όπως είναι λογικό, άρχισαν να αναρωτιούνται: Θα μας πει κάτι περισσότερο για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής; Μήπως, τελικά, βρήκε έναν νέο εξωπλανήτη; Και αν ναι, εντόπισε εκεί σημάδια ζωής;

Μάλιστα, η αγωνία μεγάλωσε όταν ανακοινώθηκε από την ίδια τη NASA ότι «η ανακάλυψη έγινε από ερευνητές με τη βοήθεια προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης της Google, που επιτρέπει νέους τρόπους ανάλυσης των δεδομένων του τηλεσκοπίου Κέπλερ».

Αχίσανε τα “θαύματα” της Θεάς Τεχνητής Νοημοσύνης. Κι ακόμα είμαστε στο…μηδέν. “Θα τρίβουμε τα μάτια” μας τις μέρες που έρχονται!