ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

«Μαζιώτης-Ρούπα αργοπεθαίνουν από την απεργία πείνας», καταγγέλλει η δικηγόρος τους

 

ΓΙΑ 33Η ΗΜΕΡΑ

 «Μαζιώτης-Ρούπα αργοπεθαίνουν από την απεργία πείνας», καταγγέλλει η δικηγόρος τους (Φωτογραφία: Eurokinissi)

Για 33η ημέρα συνεχίζουν την απεργία πείνας οι φυλακισμένοι για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα.

Η δικηγόρος τους, Μαριζάνα Κικίρη, σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως αργοπεθαίνουν λόγω της απεργίας, ενώ τονίζει πως είναι οι πρώτοι απεργοί πείνας στην ιστορία που θα τους αφήσουν να πεθάνουν.

«Οι ίδιοι άνθρωποι που πριν μερικές εβδομάδες εξάντλησαν την επιείκεια τους στο πρόσωπο του Κουφοντίνα και του χορήγησαν άδεια, εκδικούνται τους Μαζιώτη-Ρούπα που την 33η ημέρα απεργίας πείνας δεν ικανοποιούν το δίκαιο αίτημά τους για απομάκρυνση από την απομόνωση και μεταφορά σε πτέρυγα της Δικαστικής Φυλακής όπου κρατούνται κ οι άλλοι κρατούμενοι», αναφέρει η κ. Κικίρη στην ανακοίνωση και προσθέτει «πρόκειται για τους πρώτους απεργούς πείνας στην ιστορία που τους αφήνουν να πεθάνουν. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη;».

1. Του Κουφοντίνα του χορήγησαν άδεια οι δικαστές,  όχι γιατί εκόπτοντο για την τήρηση του νόμου , αλλά ακριβώς γι΄αυτό. Να εκθέσουν την  πολιτική ηγεσία. “Κοίτα, βγάζουν και τους τρομοκράτες  έξω τώρα”. Αυτό  που κατά κόρον έλεγε η Δεξιά και τα φερέφωνά της. Αυτό το δώρο πρόσφεραν  οι αχυράνθρωποι στο  Μητσοτάκη.

2. Μαζιώτη-Ρούπα είναι ικανοί να τους αφήσουν να πεθάνουν πάλι για προβοκάτσια. Να προκαλέσουν αναταραχή και επεισόδια.

3. Η “πέμπτη φάλαγγα” των δικαστών είναι αδίστακτη.   Διαπράττουν σωρηδόν εγκλήματα

4.Εδώ και τώρα η κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα αιτήματα των απεργών πείνας.΄Οχι για να μην εκτεθεί. Αλλά γιατί αυτό είναι το καθήκον της.Το καθήκον όλων μας είναι να στεκόμαστε αλληλέεγγυοι σε τέτοιους αγώνες. ΄Εστω κι αν διαφωνούμε με την ιδεολογία και τις ενέργειες εκείνων που τους διεξάγουν.

_______________________________________________________________

     1. ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ.  10 (ΜΕ ΤΟΝΟ) ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ
 2.ΑΙΔΟΙΟΛΕΙΧΙΑ. ΓΙΑΤΙ Η ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ  ΣΙΩΠΗ;
3. ΑΡΧΙΜΟΥΦΤΗΣ ΓΙΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΟΤΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΓΙΑ  ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ
4. ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ …ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΝΥΝ
1. Η NASA ανακάλυψε ολόκληρο ηλιακό σύστημα με πλανήτες σαν τη Γη
Φωτογραφία: Twitter/NASA

Σημαντικές ανακοινώσεις από την NASA, καθώς γνωστοποιήθηκε ότι ανακαλύφθηκε ένα νέο ηλιακό σύστημα με τόσους πλανήτες όσους διαθέτει και το δικό μας.

H ανακάλυψη δύο νέων πλανητών γύρω από τον Kepler-90, ένα αστέρι σαν το δικό μας Hλιο, 2.545 έτη φωτός μακριά από τη γη, σημαίνει ότι ένα μακρινό ηλιακό σύστημα έχει ακριβώς όσους πλανήτες έχει το δικό μας.

Το αστέρι και το ηλιακό του σύστημα ήταν ήδη γνωστά. Η σπουδαία ανακάλυψη ήρθε όταν οι αστρονόμοι βρήκαν τους δύο νέους κόσμους, με τη χρήση της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης της Google. Το κύριο επιστημονικό εργαλείο του τηλεσκοπίου είναι ένα φωτόμετρο καταγράφει διαρκώς τη φωτεινότητα 145.000 άστρων του Γαλαξία.

Μάλιστα, ο Πολ Χερτζ, διευθυντής του Τμήματος Αστροφυσικής της NASA στην Ουάσινγκτον, παραδέχθηκε ότι οι επιστήμονες δεν είχαν μέχρι σήμερα τα κατάλληλα «εργαλεία» για μια τέτοια ανακάλυψη.

Το ηλιακό σύστημα απέχει 2.500 έτη φωτός από τη Γη, γεγονός που αποκλείει το ταξίδι εκεί στο εγγύς μέλλον. Ωστόσο, στη NASA συνεχίζουν να μελετούν για ύπαρξη πιθανής εξωγήινης ζωής στους οκτώ πλανήτες του Kepler-90. Ωστόσο, ακόμα και αυτό φαντάζει απίθανο, καθώς οι πλανήτες είναι σε πολύ κοντινή απόσταση από τον ήλιο τους, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 800 βαθμούς Φάρεναϊτ, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρχει ζωή εκεί με τη μορφή που ξέρουμε.

Δεν είναι μόνο σπουδαία η ανακάλυψη του νέου ηλιακού συστήματος. Πιο σημαντική είναι η παρατήρηση πως το επίτευγμα ανήκει   στην  Τεχνητή Νοημοσύνη. Και μάλιστα σήμερα, που ακόμα είναι στα σπάργανα. Να φανταστεί κανείς,  αν κάνει έστω και ένα βήμα μπροστά, τί θαύματα έχουν να δουν τα μάτια μας!

Γι΄αυτό την πολεμούν οι φανατικοί και οι ανόητοι. Επειδή θα τους πετάξει τις θρησκευτικές, αλλά και τις άλλες ιδεοληπτικές πατερίτσες. Το…επιχείρημά τους γνωστό. “Κι αν τα ρομπότ μας σκλαβώσουν;” Ηλίθια δικαιολογία. Να μην ταξιδεύουμε και με αεροπλάνο, γιατί μπορεί να… πέσει!

Αν τα ρομπότ προγραμματιστούν για να προσφέρουν ανθρωποκεντικό έργο, ουδείς φόβος υποταγής του ανθρώπου σε αυτά υπάρχε. Μέλημά μας να βρούμε τους σοφούς, που θα τα προγραμματίσουν. Κι αυτό θα συμβεί,αν πάρουν στα χέρια τους το τιμόνι της υφηλίου οι νοήμονες, οι  ακτιβιστές, οι αλληλέγγυοι.

 

2.Ελληνες ηθοποιοί, παρουσιαστές, τραγουδιστές ποζάρουν γυμνοί και στέλνουν μήνυμα για τον HIV
ΤΟ ΓΥΜΝΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ DOWN TOWN

Διάσημοι Ελληνες για μια ακόμη χρονιά πέταξαν τα ρούχα τους με σκοπό να αφυπνίσουν και να ενημερώσουν το κοινό για τον HIV.

100+1 σελέμπριτις πόζαραν γυμνοί στο φακό του Κωνσταντίνου Ρήγου για το Down Town, το οποίο κυκλοφορεί με τίτλο «Η αγάπη είναι η θεραπεία» και εξώφυλλο τη Νατάσα Καλογρίδη.

«Εξετάσου και εσύ για HIV στα Checkpoint στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Είναι γρήγορο, εμπιστευτικό και δωρεάν», είναι το μήνυμα που στέλνουν οι σελέμπριτις και το περιοδικό.

Μαίρη Συνατσάκη 

Σίλας Σεραφείμ 

Ευρυδίκη Βαλαβάνη


Δεν έχουν το θεό τους. Αδίστακτη, εγκληματική τόσο η εμπορική  δημοσιογραφία, όσο και η βιομηχανία θεάματος. Αδερφούλες σιαμαίες. Αλλαξοκωλιές. Η μια τρέφει την άλλη και αντίστροφα.

Ο λογικός (δε χρειάζεται να πούμε δα και ο σοφός) με στοιχειώδη συναίσθηση του αυτονόητου, αντιλαμβάνεται εδώ πως οι  έμποροι παραπάνω δεν ορρωδούν μποστά σε τίποτα. Για χρήμα και αναγνωρισιμότητα. Εδώ στο τόσο σοβαρό θέμα του φονικού  ιού του Aids, για να μας ευαισθητοποιήσουν ,λένε, χρησιμοποιούν καθαρά σεξιστικό-πορνογραφικό υλικό!  Και μάλιστα τσίτσιδο.

Ο σεξισμός, δηλαδή ,που μαζί με την ανοησία (πάνε μαζί αυτά) ευθύνεται για τη μόλυνση κάποιου από τον ιό (πλην εξαιρέσεων) επιστρατεύεται για να μας  αφυπνίσει! Μια τρέλα.  Σαν να βάζεις ένα υγιέστατο, ροζ  πνευμόνι φωτογραφία, για να ενημερώσεις για τον κίνδυνο του καπνίσματος.

΄Ολο αυτό το τημ, έμποροι και ηθοποιοί, είναι ηθικοί αυτουργοί της μάστιγας που πλήττει σήμερα μεγάλος μέρος του πληθυσμού του πλανήτη. Καλλιεργούν ασύστολο σεξισμό και παράλογες, αφύσικες  τακτικές στο σεξ. Από την άλλη, η επιστημονική κοινότητα για τους δικούς της εκείνη λόγους, σιωπά.΄Η μιλάει για κρίσιμες και σοβαρές επιπτώσεις από σεξιστικές  συνήθειες,  με το σταγονόμετρο.

Συζητούσαμε πριν κάποιες μέρες  στη γνωστή παρέα μας θέματα του σεξ.  Ο κολλητός,όπως πάντα λαλίστατος και παραστατικός, ενημερώνει την ομήγυρη πως αισθάνεται  ασφαλής και υγιής ,αν και με πολύχρονη, πλούσια εμπειρία στο σεξ, γιατί ξέρει να τηρεί τους κανόνες. ” Βάζεις προφυλακτικό”,  πάει να διευκρινίσει ο διπλανός του. “΄Οχι”, επιμένει εκείνος. “Πέρα από προφυλακτικό, αποφεύγω ανέκαθεν, εντελώς και αυστηρώς την…αιδοιολειχία”!

” Α”, πετάγετε  η άλλη,  δίπλα του. “Εγώ, και να με συχωρείτε,  με άντρα που δε γλείφει, δεν πάω”. “Οπότε”  της κάνει ο κολλητός   “δε βάζεις και προφυλακτικό”. ΄Οχι, βέβαια”, ανταπαντά η άμυαλη.  “Το προφυλακτικό είναι απαραίτητο, γατί  εκτός  της προφύλαξης από  ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη,σε προστατεύει  και από λογής…παράσημα. Αρρρώστιες και τέτοια !

Μάλιστα . Αυτόπτης και αυτήκοος  μάρτυρας ο γράφων. Μας λέει, δηλαδή, η κυρία…ελαφρότης,  πως ο ηλίθιος κλαρινογαμπρός που πλαγιάζει μαζί της,  βάζει, μεν,  προφυλακτικό για να μην κολλήσει aids και την ίδια ώρα, τρέχουν   στο  στόμα του βρύση μολυσμένα και βρώμικα  υγρά από την αιδοιολειχία.

Αν μη τι άλλο, πέρα από επικίνδυνο, είναι και ηλίθιο να βάζεις προφυλακτικό, για να προφυλαχτείς από εγκυμοσύνη ή  από αρρώστιες και την ίδια ώρα, αν είσαι άντρας,  να ρουφάς μέσα σου ατόφιους τους ιούς, τους μύκητες, τη βρωμιά και τη δυσωδία.  Μια τρέλα, πέρα από ηλιθιότητα.

Σοβαροί γιατροί εδώ και πολύ καιρό (το έχουμε επισημάνει παλιότερα)  “κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου” γι΄αυτή την επικίνδυνη σύγχρονη σεξιστική συνήθεια της αιδειολειχίας.  ΄Απειροι οι καρκίνοι  γλώσσας, στόματος, λάρυγγα τα τελευταία χρόναι που καταγράφονται, εξαιτίας αυτής της ολέθριας συνήθειας.

Και όμως.  Μας συμβουλεύουν  οι επιτήδειοι να βάζουμε προφυλακτικό, αλλα την ίδια ώρα δε  ενημερώνουν πως είναι άχρηστη τέτοια προφύλαξη,  αν καταπίνεις  βρώμικα και μολυσμένα υγρά με την αιδοιολειχία. Παράνοια ή σκοπιμότητα;

Τί κόσμος! .Ανόητος, ηλίθιος ,παραδομένος στο σεξισμό, την απάτη και τον καιροσκοπισμό.,

3. Ο Γαβρόγλου ανοίγει θέμα εκλογής αρχιμουφτή από τη μουσουλμανική κοινότητα της Θράκης
Ο Γαβρόγλου ανοίγει θέμα εκλογής αρχιμουφτή από τη μουσουλμανική κοινότητα της Θράκης

Θα πρέπει να αρχίσει μια πολύ σοβαρή συζήτηση με την ίδια τη μειονότητα ως προς το θέμα της ορθολογικοποίησης της εκλογής μουφτήδων. Το σοβαρό ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί -και νομίζω πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει για συζητήσεις- είναι ο προσδιορισμός του εκλεκτορικού σώματος. Τον Πατριάρχη δεν τον εκλέγει η ρωμαίικη κοινότητα στην Πόλη, δεν τον εκλέγουν καν ιερείς, τον εκλέγουν τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Άρα υπάρχει πάντα στην εκλογή των θρησκευτικών ηγετών ένα ειδικό εκλεκτορικό σώμα».

Στην Ελλάδα τα αυτονόητα είναι και τα πιο δύσκολα. Θα τους κάνουμε και…χάρη στη μουσουλμανική κοινότητα της χώρας μας, αν τους επιτρέψουμε να  διατηρούν  τα ήθη και τα έθιμά τους, τις παραδόσεις τους, όπως ακριβώς ορίζει η Συνθήκη της Λωζάνης.

Είμαστε υποχρεωμένοι και στο θέμα του Αρχιμουφτή, να αφήνουμε τη μειονότητα να λειτουργεί με τους δικούς της κανόνες. Σύμφωνα με τους όρους της Συνθήκης.  Αλλιώς,ας μη δίνουμε μαθήματα στους άλλους πως  οι συνθήκες δεν αναθεωρούνται ούτε ακυρώνονται.

 

4. Ο πρώην αντιεξουσιαστής και ληστής τραπεζών έκλεψε 203 κιλά μέλι και 14 ποδήλατα
Ο πρώην αντιεξουσιαστής είχε κλέψει 203 κιλά μέλι / Φωτογραφία: astynomia.gr

Μέλι, ποδήλατα, ρούχα, ακόμα και καρότσια μεταφοράς είχε κλέψει ο πρώην αντιεξουσιαστής.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την ενημέρωση του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας οι κλοπές και οι καταστροφές σε βάρος κυψελών μελισσοσμηνών διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 20-05-2015 έως 25-08-2017, σε ορεινές περιοχές της Οίτης & της Γκιώνας Φθιώτιδας (Παύλιανη, Θερμοπύλες, Δαμάστα, Λιανοκλάδι, των Βαρδουσίων Φωκίδας (Στρώμη, Αγία Τριάδα, Καλοσκοπή κ.α.) & του Αυλωνακίου Πορταριάς Πηλίου Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα ο 49χρονος δράστης, δρώντας κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, αφαιρούσε αρχικά τους κηρηθροφορείς με το μέλι από το εσωτερικό των κυψελών και ακολούθως, θανάτωνε τα μελισσοσμήνη, είτε με το κλείσιμο των εισόδων των κυψελών, είτε με την κατακρήμνισή τους σε παρακείμενους γκρεμούς, είτε με τον εμπρησμό τους.δήλατα, laptops ακόμα και καρότσια μεταφοράς.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε αγροικία που διατηρεί σε περιοχή του Μπράλου Φθιώτιδας και χρησιμοποιούσε ως «καβάτζα», καθώς και σε οικία που διατηρεί σε περιοχή της Χαλκίδας, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

Σημειώνεται ότι ο 49χρονος, ο οποίος έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές αρχές για διάφορα ποινικά αδικήματα (ληστείες, εμπρησμούς κ.α.), συνελήφθη την 05-12-2017 σε περιοχή των Αθηνών, κατόπιν Εντάλματος σύλληψης, για διάπραξη ληστείας.

Το αδικείται το παλικάρι. Δεν διέπρατε ληστείες. Ο άνθρωπος έκανε …απαλλοτριώσεις!

Πέρα απ΄αυτό. Δεν καταλάβαμε γιατί ο πανάθλιος κλεφταράς, χαρακτηρίζεται ως  “πρώην αντιεξουσιαστής” και όχι  νυν. Χάλασε από τις κλοπές το …ίματζ του ανδρός;