ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 (Τα “δρώμενα” παρατίθενται χωρίς σχολιασμό και κριτική  για τους λόγους που αποκαλύπτουμε στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ, 18/12/2017).
1. H  ΕΛΛΗΝΙΚΗ “ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ” ΣΕ… ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΠΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ
2. Η ΒΟΜΒΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΪΚΩΝ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ. Η ΑΦΑΤΗ  ΧΑΡΑ  ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
3. ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ   ΤΟ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ  ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΒΙΑΣ.
4. OΙ ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΕΣ  ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΒΟΜΒΕΣ

1. Βόμβα στο Εφετείο: Καταδρομική επίθεση με βανάκι από 4 τρομοκράτες
Η έκρηξη στο Εφετείο σημειώθηκε στις 3:25

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα συμμετείχαν στην τοποθέτηση της βόμβας χθες τη νύχτα στο Εφετείο Αθηνών, όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία και τις εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε αστυνομικός φρουρός που βρισκόταν μέσα στο χώρο του Εφετείου, σταμάτησε έξω από το κτίριο ένα κλειστό φορτηγάκι από το οποίο κατέβηκαν δύο άτομα τα οποία τοποθέτησαν τη βόμβα στην είσοδο του Εφετείου. Ενα ακόμη άτομο περίμενε στο πίσω μέρος του οχήματος και σίγουρα υπήρχε και κάποιος οδηγός. Η αντιτρομοκρατική εκτιμά έτσι ότι συμμετείχαν τέσσερα άτομα, τουλάχιστον, ανάμεσα στους οποίους μπορεί να βρίσκεται και ο κατασκευαστής…

Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για μια βόμβα-σακίδιο, κατασκευασμένη από αμμωνιοδυναμίτιδα ή αλλιώς anfo, η οποία τοποθετήθηκε ακριβώς στην είσοδο του Εφετείου, ένα χώρο κλειστό. Αυτός είναι και ο λόγος που προκλήθηκαν τόσο μεγάλες καταστροφές, λόγω του ωστικού κύματος που δημιουργήθηκε.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες των ανδρών της Αντιτρομοκρατικής να βγάζουν επί ώρες… μπάζα, σπασμένα τζάμια, μάρμαρα από την είσοδο και άλλα χαλάσματα, σιγά σιγά και μόνοι τους στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν υπολείμματα της βόμβας και της τσάντας στην οποία είχε τοποθετηθεί, καθώς πρόκειται για εξαιρετικά κρίσιμα στοιχεία.

2. Βαριές κουβέντες μεταξύ κυβέρνησης-δικαστών για τη βόμβα στο Εφετείο
Νέα κόντρα κυβέρνησης-δικαστών / EUROKINISSI: ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

 

Η έκρηξη βόμβας στο Εφετείο της Αθήνας ήταν μία ακόμα αφορμή για να συνεχιστεί η κόντρα της κυβέρνησης με τους δικαστικούς.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

«Η σημερινή βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών, αποτελεί επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Όσοι καλλιέργησαν τον τελευταίο καιρό κλίμα πολεμικό με την Δικαιοσύνη συκοφαντώντας τους λειτουργούς της, ας αναλογισθούν επιτέλους τις ευθύνες τους. Είναι γνωστό ότι τα παιχνίδια με τους θεσμούς έχουν απρόβλεπτες εξελίξεις. Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί προσηλωμένοι στο καθήκον τους δεν πτοούνται από τέτοιες εγκληματικές ενέργειες. Η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί όρους και προϋποθέσεις ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους πολίτες που προσέρχονται στα δικαστήρια της χώρας».

Κοντονής:  Αλλο η κριτική και άλλο η εγκληματική ενέργεια

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής δήλωσε τα εξής:
«Η προσπάθεια ορισμένων κύκλων να συσχετίσουν τη σημερινή εγκληματική ενέργεια στο Εφετείο Αθηνών, με την κριτική που διατυπώνεται σε δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν με τη διαφάνεια και το δημόσιο έλεγχο, δεν είναι μόνο αποπροσανατολιστική και υποβολιμαία, είναι πρωτίστως προκλητική και ανάξια περαιτέρω σχολιασμού».

3. Ερευνα στις φυλακές -Ποιοι επιτέθηκαν στον Μαζιώτη
Ερευνα στις φυλακές για την επίθεση στο Μαζιώτη Intimenews (αρχείο)

Την διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε ο γραμματέας αντιεγκληματικής πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτυχής Φυτράκης για την επίθεση που δέχτηκε στις φύλακες ο Νίκος Μαζιώτης.

Ο κρατούμενος ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο κρατουμένων, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες ότι έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα και στην κοιλιακή χώρα.

Οι αρχές θα διερευνήσουν όλα τα δεδομένα και θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν είτε τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν, είτε παραλείψεις από την πλευρά των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

4. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ
Στο Εφετείο ο Μητσοτάκης: Κάθε επίθεση κατά της δικαιοσύνης είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας
Στο Εφετείο μετέβη ο πρόεδρος της ΝΔ

Πηγή: Στο Εφετείο ο Μητσοτάκης: Κάθε επίθεση κατά της δικαιοσύνης είναι επίθεση κατά της Δημοκρατίας | iefimerida.gr