ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. ΒΑΡΩΤΣΟΣ.ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΤΗ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΒΑΡΥΝΟΥΣΑ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ
2. ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΛΑΪΚΙΣΜΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΑΛΗΤΑΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ
3. Η  ΑΝΟΗΣΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΤΡΕΛΑ …ΠΑΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ  ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ.
4.  Η ΒΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΑΝΙΚΗΤΗ
5. ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΘΑΒΟΥΝ ΣΕ …ΧΡΥΣΗ ΚΑΣΑ.
6. ΠΑΤΕΝΤΑΤΟΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

1. Βαρώτσος: Δεν είμαστε Ιαπωνία, αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε σεισμό 8 Ρίχτερ στην Ελλάδα
Βαρώτσος: Δεν είμαστε Ιαπωνία, αλλά δεν μπορούμε να αποκλείσουμε σεισμό 8 Ρίχτερ στην Ελλάδα

Ο καθηγητής Φυσικής Παναγιώτης Βαρώτσος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για σεισμούς της τάξεως των 8 Ρίχτερ στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο εκδήλωσης της Ένωσης Φυσικών, εξήγησε ότι λόγω της έντονης σεισμικότητας της Ελλάδας σεισμοί αυτού του μεγέθους έχουν συμβεί στο παρελθόν και μπορεί να ξανασυμβούν. Βέβαια ξεκαθάρισε πως η χώρα μας δεν είναι Ιαπωνία που σημειώνονται σεισμοί της τάξεως των 9 Ρίχτερ.

2.α. ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ
Τα κόμματα ενώπιον των ευθυνών τους για το Σκοπιανό -Πώς θα ξεπεράσουν 25 χρόνια λαϊκισμού και δημαγωγίας
EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

 

β. Πώς φτάσαμε στο βροντερό «όχι» του Καραμανλή στο Βουκουρέστι
Πώς φτάσαμε στο βροντερό «όχι» του Καραμανλή στο Βουκουρέστι (VIDEO)
γ. Πάγκαλος: Επαναφέρω την πρότασή μου για Μακεδονική Δημοκρατία των Σκοπίων -O Κοτζιάς διαπραγματεύεται μυστικά
Φωτογραφία: Eurokinissi
3. ΓΙΑ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΟΞΦΟΡΔΗΣ
Είναι «κρυμμένη» στο όρος Αραράτ η Κιβωτός του Νώε; – Ερευνητές υποστηρίζουν πως έχουν στοιχεία για το πού βρίσκεται
Εξερευνητές ψάχνουν την Κιβωτό του Νώε (Φωτογραφία: Shutterstock)

Η Βίβλος μιλά για εντολή του Θεού στον Νώε να κατασκευάσει ένα μεγάλο πλοίο για να σώσει την οικογένειά του και ζευγάρια απ’ όλα τα ζώα της υφηλίου ενόψει ενός μεγάλου κατακλυσμού που επρόκειτο να φέρει.

Μετά από τον κατακλυσμό και τον αφανισμό του διεφθαρμένου γένους των ανθρώπων, σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, η κιβωτός προσάραξε στην κορυφή του όρους Αραράτ.

Πολλοί ερευνητές έχουν ασχοληθεί με την εύρεση του βιβλικού πλοίου. Το 2010, ομάδα Ευαγγελικών Χριστιανών ισχυρίστηκε πως είχε βρει τα ίχνη του στο βουνό. Ωστόσο, οι ισχυρισμοί τους καταρρίφθηκαν διότι τα στοιχεία τους δεν ήταν πραγματικά.

Τώρα, όπως αναφέρει η Daily Mail, ένας εξερευνητής από την Καλιφόρνια πιστεύει πως υπάρχουν νέα στοιχεία που αποδεικνύουν πως το όρος Αραράτ είναι το σημείο που βρέθηκε η κιβωτός.

 

4.Οι Ισραηλινοί δίνουν σε σταθμό τρένου το όνομα του Τραμπ
Η νέα σιδΗ νέα γραμμή θα συνδέει Τελ Αβίβ με Ιερουσαλήμ σε λιγότερο από μισή ώρα, φωτογραφία: AP Images

Το Ισραήλ θα δώσει το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ στον σιδηροδρομικό σταθμό που θα κατασκευάσει κοντά στο Τείχος των Δακρύων.

Εναν ιερό τόπο του ιουδαϊσμού που βρίσκεται στην Παλιά Πόλη της προσαρτημένης ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Ο υπουργός Μεταφορών Ισραήλ Κατζ αποφάσισε χθες να κάνει δεκτές τις προτάσεις της αρμόδιας επιτροπής για την επέκταση μέχρι την εβραϊκή συνοικία της Παλιάς Πόλης της μελλοντικής γραμμής του τρένου υψηλής ταχύτητας που θα συνδέει την Ιερουσαλήμ με το Τελ Αβίβ για την κατασκευή σταθμού σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων από το Τείχος των Δακρύων.

Αυτή η στάση θα ονομάζεται «Ντόναλντ Τζον Τραμπ» αποφάσισε ο υπουργός «εξαιτίας της ιστορικής και θαρραλέας του απόφασης να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Κράτους του Ισραήλ και της συμβολής του στην ενίσχυση του στάτους της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του εβραϊκού λαού και του Κράτους του Ισραήλ».

 

5. ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ
Σε ιδιωτική τράπεζα του Λονδίνου – Εκεί οι πλούσιοι πηγαίνουν για να χαϊδέψουν τις ράβδους χρυσού τους [βίντεο]
Οι ράβδοι χρυσού υπάρχουν παντού στην εταιρεία Barid & Co. Φωτογραφία: AP

Rolls-Royce, Bentley και υπερσύγχρονες Mercedes περιπλανιούνται συχνά στη βιομηχανική περιοχή του ανατολικού Λονδίνου που κάποτε φιλοξενούσε τα μεγαλύτερα εργοστάσια φυσικού αερίου.

Κι ενώ τα φανταχτερά αυτοκίνητα είναι ένα ασυνήθιστο θέαμα σε αυτή την περιοχή, οι οδηγοί δεν έχουν χάσει το δρόμο τους. Εμφανίζονται έξω από μια γαλάζια και γκρι αποθήκη, που μοιάζει με όλες τις υπόλοιπες στην περιοχή, αλλά με πιο προσεκτικό έλεγχο από τις κάμερες ασφαλείας και τις πόρτες που περιβάλλονται από μεταλλικές δοκούς ικανές να σταματήσουν ακόμη και ένα φορτηγό.

Οι πλούσιοι έρχονται εδώ για να ρίξουν μια ματιά στο χρυσό τους. «Έρχονται εδώ, επιθεωρούν τις ράβδους χρυσού και τις χαϊδεύουν» λέει η Λορένα Μπερντ, εκτελεστική διευθύντρια της Baird & Co, της μοναδικής μονάδας επεξεργασίας χρυσού του Ηνωμένου Βασιλείου, που λειτουργεί αθόρυβα στο ανατολικό Λονδίνο εδώ και μισό αιώνα. «Κάθε πελάτης έχει ένα ξεχωριστό κουτί και του το φέρνουμε για να το δει και να αγγίξει το χρυσό του».

Η 50χρονη Μπερντ λέει ότι δεν είναι μόνο οι υπερπλούσιοι που στρέφονται στο χρυσό ως ασφαλή επένδυση σε αυτόν τον ολοένα και πιο ταραχώδη κόσμο. «Οι πελάτες μας μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε, από μια γιαγιά μέχρι έναν δισεκατομμυριούχο» λέει η Μπερντ που ανέλαβε την εταιρεία μετά το θάνατο του συζύγου της, Τόνι Μπερντ, που την ίδρυσε το 1967. «Οτιδήποτε κι αν συμβεί στον κόσμο, υπάρχει ένα πράγμα το οποίο μπορεί να είναι κανείς βέβαιος – ο κόσμος θα εξακολουθεί να θέλει να αγοράσει χρυσό».

Κάθε φορά που συμβαίνει ένα μεγάλο παγκόσμιο γεγονός, η τιμή του χρυσού εκτοξεύεται και τα τηλέφωνα στην αποθήκη χτυπάνε σαν τρελά. Την τελευταία φορά που η τιμή ανέβηκε σημαντικά ήταν τον περασμένο μήνα, όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, προειδοποίησε τη Βόρεια Κορέα να μην μας «δοκιμάσει».

«Η Βόρεια Κορέα, το Brexit, όποτε συμβαίνει κάτι μεγάλο, αντανακλάται στην τιμή του χρυσού» λέει η Μπερντ. «Ο χρυσός είναι αντιστάθμισμα

Εκτός όμως από την παραγωγή χρυσού, πλατίνας και ρόδιου (ένα αργυρό λευκό μέταλλο στην οικογένεια του λευκόχρυσου, το οποίο είναι σπάνιο και ακριβότερο από το χρυσό), η εταιρεία κατέχει την μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα χρυσού του κράτους. Η Μπερντ, παρόλο που δεν αποκαλύπτει το ύψος του χρυσού που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας της για λόγους ασφαλείας, λέει πως η αξία του φτάνει τα εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες.

Το μεγαλύτερο μέρος του χρυσού μεταμορφώνεται σε ράβδους των 1.000 γραμμαρίων που φέρουν τη σφραγίδα του Baird και φυλάσσονται σε θησαυροφυλάκια. Μία χρυσή ράβδος είναι πολύ μικρότερη από ότι θα περίμενε κανείς – λεπτότερη και μικρότερη από ένα iPhone 6 αλλά πολύ, πολύ βαρύτερη. Και να σκεφτεί κανείς ότι κάθε γραμμάριο χρυσού ανέρχεται στις 27,93 λίρες.

6. Παπαδημούλης: Κοινωνικό μέρισμα μόνο για Ελληνες; Μυρίζει ρατσισμό
Παπαδημούλης: Κοινωνικό μέρισμα μόνο για Ελληνες; Μυρίζει ρατσισμό