ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. Τι έγινε το 2008 στο Βουκουρέστι για τα Σκόπια -Η εθνική γραμμή Καραμανλή
Τι έγινε το 2008 στο Βουκουρέστι για τα Σκόπια -Η εθνική γραμμή Καραμανλή

 

Στο Βουκουρέστι, τον Απρίλη του 2008 ,δεν έγινε αυτό   που διατυμπάνιζε υπερήφανα  η παράταξη της Δεξιάς και αναπαρήγαγε   κατά κόρον η ελληνική βιομηχανία παραπληροφόρησης.  Το “βέτο” τότε για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ήταν  πρόσχημα, “προφάσεις εν αμαρτίαις”.

Το 2008 η χώρα είχε χρεοκοπήσει. Η Καραμανλική, “γαλάζια ακρίδα”, όπως μόνο εμείς εδώ γράφαμε την ίδια εποχή, είχε διπλασιάσει το χρέος και εκτοξεύσει το έλλειμμα πάνω από 15%. Αυτό σήμαινε πως  το χρέος είχε  γίνει από τότε μη βιώσιμο,που κι αυτό με τη σειρα του  σήμαινε  ότι η χώρα στην ουσία είχε  χρεοκοπήσει.

Η  εγκληματική κυβέρνηση Κ. Καραμανλή γνώριζε τα πάντα για την τραγική, οικονομική κατάσταση της χώρας. Οι Αμερικανοί, αλλά και αξιωματούχοι από την Ε.Ε (π.χ Μπαρόζο) είχαν σημάνει συναγερμό και απαιτούσαν, εδώ και τώρα, να ενημερωθούν οι πολιτικοί αρχηγοί  και να κηρυχθει η χώρα σε κατάσταση “έκτακτης ανάγκης”.

Η εμπορική δημοσιογραφία ομοίως γνώριζε πως η Ελλάδα  είχε πια  χρεοποπήσει.  Εμείς από εδώ είχαμε ενημερώσει τα γραφεία  πολλών δημοσιογράφων, αλλά και τα  πολιτικά κόμματα. ΄Ομως, αντί η αισχρή αυτή  φάρα των δημοσιογράφων, των ιδοκτητών  της βιομηχανιας παραπληροφόρησης και των πολιτκάντηδων  να σημάνουν συναγερμό, προτίμησαν άπαντες  τη σιωπή.

Ο Κ. Καραμανλής και η κυβερνητική παρέα του, αντί να ξεκινήσουν πολιτική εκστρατεία για τη σωτηρία της χώρας, επέλεξαν να εγκαταλείψουν το σκάφος και να διασωθούν ως παράταξη και κυβέρνηση όπως -όπως. Για να τα καταφέρουν ακολούθησαν τα ακόλουθα βήματα:

α.Απόκρυψη της  χρεοκοπίας μέχρι να αποχωρήσουν και να πετάξουν την “καυτή πατάτα” στα χέρια του Γ. Παπανδρέου,ενός αφελούς τελικά πολιτικού, αλλά και αδύναμου, απρόθυμου  να αναλάβει πρωτοβουλία για την παραπομπή του Κ. Καραμανλή σε Ειδικό Δικαστήριο.

β. Συστράτευση του  ελληνικού “Τύπου”, ο οποίος, όπως είπαμε,  προτίμησε να αποκρύψει το έγκλημα της χρεοπίας, μέχρι να αποχωρήσει η κυβέρνηση. Και αντί για συναγερμό,  ανήγαγε σε μοναδικά και…φοβερά σκάνδαλα το  Ζαχόπουλο, το Βαβίλη, τον Καλούση  και  τον Εφραίμ!

γ. Ανακίνηση χρόνιων “εθνικών” θεμάτων, που η ίδια η παράταξη της Δεξιάς τα είχε αναγορεύσει σε μείζονος σημασίας πατριωτικά ζητήματα,όπως το Σκοπιανό. Αυτό, ακριβώς,  το “βέτο” στο Βουκουρέστι ήταν το άλλοθι που χρειαζόταν η ένοχη κυβέρνηση της Δεξιάς, για να το κάνει σημαία και να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από το κυρίαρχο ζήτημα της χρεοκοπίας της Ελλάδας.

δ. Σιωπηρή συμφωνία Κ. Καραμανλή  και Α. Τσίπρα (ομερτά) να  αλληλοεξυπηρετηθούν με τα εξής συμφωνηθέντα: α. Ο τότε πρωθυπουργός  πλέκει το εγκώμιο του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ (“τον Τσίπρα τον πάω”) ,που σήμαινε υπόδειξη  στους Κεντροδεξιούς ψηφοφόρους να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ. β. Δέσμευση  Κ. Καραμανλή να …εκχωρήσει τον  “βαμμένο” Καραμανλικό Π. Καμμένο ως στήριγμα για το σχηματισμό κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ. γ. Ο Α. Τσίπρας να αποσιωπήσει τη χρεοκοπία της χώρας, να μην υποδείξει τον υπεύθυνο  και να θέσει σε προστατευτική ,  δικαστικά και πολτικά, ομπρέλα τον υπόδικο πρωθυπουργό. Και οι τρεις παραπάνω  όροι τηρήθηκαν κι από τους δύο άντρες  με ευλάβεια μέχρι  σήμερα.

Αυτή είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ και ΑΣΙΑΨΕΥΣΤΗ αλήθεια.΄Ολα τα άλλα, για ηρωισμούς Κ. Καραμανλή και…βέτα για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων, είναι καθαρή  δημαγωγία και φυσικά ιστορικό έγκλημα για τη χώρα και το λαό της.

2. α. Γεμάτο ψέματα»: Οργή Τραμπ για το βιβλίο με τις αποκαλύψεις εναντίον του
Φωτογραφία: ΑΡ

Πυρ και μανία είναι ο Ντόναλντ Τραμπ με το βιβλίο «σεισμό» για τον ίδιο και την κυβέρνησή του, χαρακτηρίζοντάς το «γεμάτο ψέμματα».

Το «Fire and Fury: Inside the Trump White House» του Μάικλ Γουλφ ήταν να κυκλοφορήσει την Τρίτη, αλλά θα διατίθεται από σήμερα στα βιβλιοπωλεία λόγω της πρωτοφανούς ζήτησης που έχει

β.Πώς έριχνε ο Τραμπ στο κρεβάτι τις γυναίκες των φίλων του -Τι αποκαλύπτει το νέο βιβλίο

Ο συγγραφέας-δημοσιογράφος λέει ότι ο Τραμπ καυχιόταν «άξιζε να ζει» για να κοιμάται με τις συζύγους των φίλων του. Και περιγράφει πώς ο νυν πρόεδρος χρησιμοποιούσε τη ζήλια και την εκδίκηση για να τις παρασύρει στο κρεβάτι του.

«Όταν κυνηγούσε τη γυναίκα ενός φίλου του, προσπαθούσε να την πείσει ότι ο άνδρας της ίσως να μην ήταν αυτό που εκείνη νόμιζε. Μετά έβαζε τη γραμματέα του να καλέσει τον φίλο στο γραφείο του. Όταν εκείνος έφθανε, ο Τραμπ άρχιζε την κουβέντα για τη σεξουαλική του ζωή.

“Σου αρέσει ακόμη να κάνεις σεξ με τη γυναίκα σου; Πόσο συχνά; Θα έπρεπε να πήδηξες και καλύτερες απ’ τη γυναίκα σου. Για πες μου. Στις τρεις η ώρα θα μου έρθουν κορίτσια απ’ το Λος Άντζελες. Μπορούμε να ανεβούμε επάνω και να περάσουμε υπέροχα. Το υπόσχομαι…”

Όλη αυτή την ώρα ο Τραμπ άφηνε τη γυναίκα του φίλου να ακούει την κουβέντα από ανοικτή ακρόαση».

γ. Ουρές για το νέο βιβλίο για τον Τραμπ – Ξεπούλησε μέσα σε 20 λεπτά
Ουρές στο κατάστημα Kramersbook για το νέο, πιπεράτο βίβλιο για τον Τραμπ.

 

Σε ένα κατάστημα μάλιστα της Ουάσινγκτον, ο ιδιοκτήτης του ανακοίνωσε μέσω twitter ότι το βιβλιοπωλείο του θα άρχιζε την πώληση του βιβλίου τα μεσάνυχτα, με αποτέλεσμα να γίνει πανικός. Μάλιστα, ένας δημοσιογράφος του Buzzfeed που εδρεύει στην Ουάσινγκτον δήλωσε πως το βιβλίο εξαντλήθηκε μέσα σε λίγα λεπτά.

Με τέτοιους οπαδούς και ψηφοφόρους …Αμερικανάκια, είτε δημοκρατικά είτε ρεπουμλικανικά πώς να μη  γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ ένας ανεκδιήγητος Ντόναλντ Τραμπ και πώς να μην είναι σύντομα λαοφιλής,   ώστε να δεικδικήσει και μια δεύτερη τετραετία; ΄Ολα ,ακόμα και η αρνητική κριτική που του ασκούν,  σ΄αυτή την κατεύθυνση συγκλίνουν.

3. α. σοκ: Νοσοκόμες στη Σ. Αραβία κακοποιούν άρρωστο βρέφος και γελάνε
Βίντεο-σοκ: Νοσοκόμες στη Σ. Αραβία κακοποιούν άρρωστο βρέφος και γελάνε

Αγανάκτηση και οργή επικρατεί για τρεις Σαουδάραβες νοσηλεύτριες που τραβάνε βίντεο τους εαυτούς τους να γελάνε την ώρα που η μία πιέζει με δύναμη το πρόσωπο ενός νεογέννητου μωρού, το οποίο νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Οι γονείς του μωρού έμαθαν για αυτή τη αποτρόπαια θεραπεία, μόλις το βίντεο ανέβηκε online και άρχισε να διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το βίντεο δείχνει μια από τις νοσοκόμες να πιάνει το λαιμό και το μέτωπο του μωρού και να «ζουλάει» δυνατά το πρόσωπο του ανήμπορου βρέφους, την ώρα που συναδέλφισσές της «χαχανίζουν».

β.Το συγκινητικό βλέμμα του σκύλου που δόθηκε ως δώρο τα Χριστούγεννα και τον εγκατέλειψαν

 

Battersea Dogs and Cats Home

Οι κοινωνίες στο Μέλλον θα μπορούν να ισχυρίζονται πως  κατάχτησαν  πραγματικό πολιτισμό, όταν  τα μέλη τους θα σέβονται  τον  αδύνατο, τον ανίσχυρο, το διαφορετικό.   Σήμερα, απέχουμε πολύ από το να θεωρούμε πως έχουμε έστω και στοιχειώδη τέτοιο  πολιτισμό.  Τα δύο παραδείγματα παραπάνω, επιβεβαιώνουν απόλυτα την έλλειψη σεβασμού στη Φύση. Το παιδί και το ζώο, είναι από τα πρώτα όντα ,που η Φύση απαιτεί από το νοήμον ον ΄Ανθρωπο να  τα προστατεύει και να τα σέβεται.