ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1.α.  Βίζερ: Πολύ πιθανή η επαρκής ελάφρυνση χρέους -Βέβαιη η επιτήρηση μετά το μνημόνιο
Ο Τόμας Βίζερ (Φωτογραφία: EUROKINISSI)

Από πολιτική και οικονομική άποψη, είναι ιδιαίτερα ενδεδειγμένο και πολύ πιθανό η Ελλάδα να πάρει επαρκή ελάφρυνση του χρέους», δήλωσε ο απερχόμενος επικεφαλής του Euroworking Group, Τόμας Βίζερ.

β. ΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
S&P: Από τι εξαρτάται νέα αναβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας -Οι εκτιμήσεις του οίκου αξιολόγησης
Ο S&P αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας (Φωτογραφία: AP/ Henny Ray Abrams)

Για ενδεχόμενο περαιτέρω αναβάθμισης του αξιόχρεου της Ελλάδας κάνει λόγο ο S&P, μετά την αναβάθμισή του από «Β-» σε «Β», με θετικές προοπτικές.

Οι θετικές προοπτικές για την Ελλάδα αντανακλούν το ενδεχόμενο περαιτέρω αναβάθμισης του αξιόχρεου της στο επόμενο έτος, σημειώνει ο οίκος στην ανακοίνωσή του, προσθέτοντας: «Θα μπορούσαμε να σκεφθούμε μία αναβάθμιση, εάν κατά την έξοδό της από το τρίτο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής, η Ελλάδα σχηματίσει αποθέματα ρευστότητας για να προχρηματοδοτήσει μελλοντικές αποπληρωμές κρατικού χρέους».

Σημαντικότατες οι  ειδήσεις  παραπάνω, προοιωνίζουν το Μέλλον της χώρας. Κουβαλάνε το βάρος  της ανόρθωσης, τουλάχιστον οικονομικά, της χώρας. Αφήνουμε ,ως φαίνεται,  πίσω τις πολύ κακές μέρες μας.

Και όμως,  αυτά τα καλά νέα,  πέρασαν στο ντούκου. Τα έπνιξαν οι παραληρηματικές, υστερικές κραυγές του ΄Ανθιμου, του Τζιτζικώστα, της  Λουκά,   των λοιπών  Ελληνάρων. Α , σιχτίρ, ανεγκέφαλοι πατριωταράδες!

_____________________________________________________________

1. Eγραψαν συνθήματα στον Λευκό Πύργο: Ελληνας δεν γεννιέσαι, καταντάς
Φωτογραφία: Thestival.gr

Πες το ψέματα! Αλήθεια είναι, πέρα για πέρα μάλιστα,  αλλά με μια διόρθωση. ΄Ελληνας  γεννιέσαι (σε…γεννάνε, δηλαδή,  σου επιβάλουν να διαθέτεις, θες, δε θες , ιθαγένεια, ταυτότητα, ΑΦΜ. Αλλιώς είσαι ένα τίποτα, ένα “φου”, δεν υπάρχεις καν). Ελληνάρας, όμως γίνεσαι. Και δε θέλει κόπο, προσπάθεια μεγάλη. Αρκεί  να είσαι ανεγκέφαλος.

 Ωραία, η ατάκα, αλλά και η έτερη,   δεν πάει πίσω. “Η Ελλάδα είναι ωραία, αν δεν είχε τους ΄Ελληνες”!  Ρεαλιστική και…εσωπραγματική.

Κάπως έτσι βγήκαν τα γνωμικά, οι παροιμίες, οι άλλες έξυπνες και περιεκτικές (σοφές πολλές φορές) ρήσεις.

2. ΚΑΡΦΙΑ» ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
Σκληρά λόγια από τους «53+» για σύμπραξη με Καμμένο: Παρά φύσιν η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΕΛ
Φωτογραφία: Eurokinissi

Πώς το λέει εκείνο το τραγουδάκι της κυρά- δασκάλας; “Είμαστε ορκισμένα, τα καημένα, καμιά 10αριά παιδια” (53αριά για την ακρίβεια εδώ  οι ανωτέρω Συριζιανοί παλικαράδες).

 Ελάτε, βρε φούληδες,  μη γινόσαστε πια τόσο γελοίοι. Είπαμε. Και η υποκρισία και η δημαγωγία και ο λαϊκισμός έχουν όρια. Τί μας λέτε τώρα σεις οι…50τρεις και ο κούκος, που το παίζετε επανάσταση στο  ΣΥΡΙΖΑ, αλά Ρουβίκωνες, εκ του ασφαλούς;

Το ξέρετε πολύ καλά πως δε θα υπήρχατε σήμερα ως κυβέρνηση, ούτε σεις ως φωνασκούντες , χωρίς τη συνεργασία με τον… Πανούλη. Κι αυτός ούτε ζωγραφιστούς δε θα σας ήθελε, αν δεν είχε πάρει εντολή από τον Κ. Καραμανλή. Αυτή   η συμφωνία-ομερτά Τσίπρα-Καραμανλή για να μην πάει φυλακή ο Κωστάκης, που χρεώνεται αποκλειστικά τη χρεκοπία της χώρας,  είναι πλέον ιστορικά αποδεκτή κα καταγραμμένη στις μαύρες σελίδες της .   Μην κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε ή πως δε  γνωρίζατε τα μαγειρέματα από εκείνο τον καιρό.

Επανάσταση από τους καναπέδες ή με μπροσούρες ,δηλώσεις και ανακοινώσεις, δε γίνεται, παιδάκια. Είσαστε εξουσία, ο  σκληρός …φλοιός του άδικου   κράτους. Και καλό είναι να το θυμόσαστε καμιά φορά, ειδικά όταν  λέτε μεγάλες κουβέντες.

Φαναταζόσαστε, δηλαδή ,κι εμείς εδώ στο Homo να είχαμε αράξει σε κανένα  κόμμα ,εξουσίας ή όχι δεν έχει σημασία και μετά να γράφαμε ,όσα καί όπως τα γράφουμε; ΄Οχι 1. 164. 402  επισκέπτες δε θα είχαμε (και δεν “ευλογάμε γένια” που δε διαθέτουμε), αλλά  θα μας έπαιρναν και, καλώς,   με  ληγμένα γιαούρτια.

Ολίγη αυτογνωσία ,παίδες, ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.Και είναι η άτιμη πανάκεια, να ξέρετε.Για όλους και για όλα.

3. Tζιτζικώστας: Είναι η κατάλληλη ώρα για λύση χωρίς τον όρο «Μακεδονία»
Φωτογραφία: SOOC

E, δε θα μίλαγε το μεγάλο…πολιτικό μαυαλό …ιδιοκτησίας Απόστολου  Τζιτζικώστα, βασιλικού, εκτός από ακροδεξιού και συνοδοιπόρου  της Χ.Α, ανδρός;  Ανάθεμα την κατάρα της φυλής, που λέγεται νεποτισμός. Αλλιώς, ο Αποστόλης   μας ούτε για να μαζεύει ελιές δεν έκανε  ,για νά  χει  και  να τραγουδάει  “ελιά,  ελιά και Κώτσο βασιλιά”.

4. ΔΗΛΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
Ο Aντώνης Σαμαράς απαντά στην επίθεση Τσίπρα: «Είναι τίτλος τιμής για μένα»

Φωτογραφία: SOOC

Αντωνάκη,μια χαρά τα πήγες ως (συν)κυβέρνηση με τον Ευάγγελο. Η Ιστορία στο έχει αναγνωρίσει. Και το σημαντικότερο, χάρη στη δική σας κυβερνητική θητεία, δεν έζησε ο τόπος τον εμφύλιο που ετοίμαζε ο Μιχαλολιάκος σε μια έκτακτη χρεοκοπία.

Μετά απ΄αυτά, τί σε έπιασε τώρα και γυρίζεις πίσω στις παλιές, κακές εποχές και  τον κάκιστο  εθνικιστικό εαυτό σου; ΄Η μήπως τον είχες κρύψει στο σεντούκι, όσο ήσουν πρωθυπουργός για ώρα ανάγκης; Και τώρα που ήρθε, τον ανάσυρες και λες αυτά τα …θεοσκοτωμένα για  να μαυλίζεις Μακεδονομάχους ψηφοφόρους και τρελαμένους οπαδούς στο κόμμα;

Πέρασες στην ιστορία και με καλές εξετάσεις, Αντώνιε. Μην τα χαλάς όλα με αυτά τα εθνικιστικά που τσαμπούναγες   χρόνια πριν,  όταν έρριξες τον Μητσοτάκη, χωρίς κανένα λόγο.

Και να σήμερα ,μετά από δεκαετίες, εξαιτίας σου, είμαστε με το σκοπιανό στην ίδια αφετηρία, όπως τότε. Σήμερα, αν δεν έκανες εκείνα τα τρελά εθνικιστικά,  25 ολόκληρα χρόνια πριν , η Νέα ή Άνω ή Σλαβική Ματσεντόνια (κοινώς Σκόπια) θα είχε επενδύσεις από άκρου είς άκρον ελληνικές, θα τρώγαμε ψωμί αμφότεροι  και θα είχαμε να χαιρόμαστε  ουκ ολίγα ξανθά Σλαβόπουλα από “σμιξίματα”  Ελληνο-Σλαβο-Μακεδονικά. Κρίμα!

5. Σκοπιανός ΥΠΕΞ: Ημασταν και θα είμαστε Μακεδόνες

Φωτογραφία: AP

΄Ησασταν ,είσαστε και θα είστε Σλαβομακεδόνες. Και όχι αρχαίοι Μακεδόνες (΄Οπως και οι δικοί μας εδώ, βέβαια).

΄Οσο για σας τους πολιτικούς (απανταχού της γης) δημαγωγοί, λαϊκιστές  και αναξιόπιστοι μια ζωή θα είσαστε. Κι ακόμα,  το ανιστόρητο  που σας διακρίνει  γενικώς,  είναι η αρχή   όλων των δεινών. Το έλεγε σωστά  ο αρχαίος φιλόσοφος: “΄Ολβιος όστις της Ιστορίας έσχε μάθησιν”.  Σεις  εκεί και κάποιοι δικοί  μας εδώ, τουλάχιστον ,όσον αφορά τους αρχαίους Μακεδόνες,  διαβάσατε την ιστορία νύχτα και χωρίς …λάμπα.

6. ΕΛΥΣΕ ΕΠΙ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΥΤΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΓΡΙΦΟ
Κωνσταντίνος Δασκαλάκης: Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα στοίχημα του ανθρώπινου εγκεφάλου
Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γεια σου Κρητίκαρε, Κώστα Δασκαλάκ(τσ) η. Και σοφός και …εύμορφος, ευειδής( Ευείδης,  “η τύχη… τον έδωσε μορφή εις άκρον ευείδη»…γράφει ο Κ. Καβάφης). Πολλές φορές πάνε μαζί αυτά.

Πάντα γερός και δυνατός . Και στο μυαλό, όπως είσαι σήμερα. ΄Αντε και με καλής τεχνητής νοημοσύνης επίτευγμα ,να μας έρθεις για διάλεξη την επόμενη φορά

7. ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ
Aπίστευτη γιαγιά: Καλεί με την ντουντούκα τους συγχωριανούς στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό

Aπίστευτη γιαγιά: Καλεί με την ντουντούκα τους συγχωριανούς στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό [βίντεο]

Κι αυτή η γιαγιά  ψηφίζει! Και με βέβαιη…πιθανότητα από Δεξιά και πέρα. Αλλά, όταν  ξέρναγε η θάλασσα του Αιγαίου πτώματα προσφυγόπουλων, δεν πήρε η πανάθλια  την ντουντούκα να βγει να καταραστεί τους ένοχους. Γι΄αυτό κι εμείς εδώ δε θα  της ευχηθούμε  “καλή  ψυχή”.

Αυτά έχει  η Δημοκρατία, που είναι το …καλυτερότερο πολίτευμα, αν δεν υπήρχαν τα άλλα”! Να το χαιρόσαστε, τέτοιο πολίτευμα  απανταχού της γης δημαγωγοί και απατεώνες.

 

8. Το παραλήρημα της Λουκά στην κηδεία του Πανούση
Το παραλήρημα της Λουκά στην κηδεία του Πανούση (βίντεο)

Πανταχού παρούσα η Ελένη Λουκά, βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο νεκροταφείο της Νέας Μάκρης, την ώρα της κηδείας του Τζίμη Πανούση.

Ούτε ο θάνατος όμως και ο πόνος των οικείων του ήταν αρκετά να σταματήσουν την ανοίκεια επίθεση της Ελένης Λουκά, η οποία επιδόθηκε, ως συνήθως, σε φωνές και ύβρεις εναντίον του εκλιπόντα.

«Ηθοποιοί και τραγουδιστές είναι τα όργανα του Διαβόλου. Ο Πανούσης ήταν του Σατανά, στην Κόλαση θα καίγεται τώρα. Ήταν του Σατανά, του Διαβόλου, ντροπή του…», φώναζε σε έξαλλη κατάσταση.

Μια κυρία που παρίστατο στην τελετή προσπάθησε να σταματήσει το παραλήρημα της Ελένης Λουκά, η οποία τα έβαλε και μαζί της λέγοντας: «Και εσείς ντροπή σας» και συνεχίζοντας να φωνάζει ότι ο Τζίμης Πανούσης «ήταν αναρχοκουμούνι».

Καλά, ακόμα δεν της περάσανε αυτηνής  της μουρλής ζουρλομαδύα;