ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΞΟΔΟ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ
Hannoversche Allgemeine: Θετική η πορεία της ελληνικής οικονομίας
Φωτογραφία: ΑΡ/αρχείο

 

Μετά την έκδοση ενός πενταετούς ομολόγου τον Ιούλιο του 2017, η Ελλάδα κατάφερε να συγκεντρώσει τρία δισεκατομμύρια ευρώ. Η Αθήνα σχεδιάζει τώρα την έκδοση ενός ομολόγου επταετούς διάρκειας και οι προϋποθέσεις είναι ευνοϊκές. Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων αυξήθηκαν ραγδαία και αυτό σηματοδοτεί την αυξημένη εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ανάπτυξη της χώρας», γράφει ο Γκερτ Χέλερ σε ανταπόκρισή του από την Αθήνα.

Aπό το 2008 που ξεκίνησε η χρεοκοπία της χώρας μέχρι αυτή τη στιγμή, το ζητούμενο και η ευχή όλων   για την οικονομία ήταν  να μπορέσει η χώρα σύντομα να βγει ξανά στις αγορές. Σήμερα, όλα δείχνουν πως σε λίγους μήνες η  Ελλάδα  που φαίνεται έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη των δανειστών, θα βγει επίσημα και χωρίς δεκανίκια στις αγορές. Και  θα έπρεπε αυτή την ώρα η είδηση τούτη να είνα το μοναδικό θέμα συζήτησης. Να το “παίζουν” συνεχώς και αδιαλείπτως τα μέσα… παραπληροφόρησης.

Εμ πώς!  ΟΛΑ τα κόμματα και η εμπορική δημοσιογραφία  που αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση,  σιωπούν. ΄Εχουν μεγάλη… αγωνία να μη βγει βούκινο η είδηση! Ο Κυριάκος, ειδικά,  τρέμει μήπως υπάρξει συνειδητοποίηση  του κόσμου,που αυτό με τη σειρά του σημαίνει άδειασμα της δικής του δεξαμενής ψηφοφόρων.

Το κομματικό σύστημα  στην Ελλάδα είναι ένα από  τα πιο ανήθικα  παγκόσμια. Το μικροσυμφέρον είναι ο υπέρτατος νόμος του. Και δε μιλάμε για κάποια, δαχτυλοδεικτούμενα κόμματα και σε κάποιες εποχές. ΟΛΑ τα  κόμματα σε ΟΛΕΣ τις εποχές στην Ελλάδα ,είναι ίδια.  Μπορεί  μεν, με τον ανάλογο πατριωτικό οίστρο να διατυμπανίζουν πως “πάνω απ΄όλα η Ελλάδα”, αλλά η πραγματικότητα είναι   άλλη. Πάνω και πρώτα απ΄όλα το κόμμα.  Διαβεβαίωση της Ιστορίας από συστάσεως ελληνικού κράτους ως σήμερα.

 

Βεβαίως, δεν ξεχνάμε πως και η παρούσα κυβέρνηση ,αν ήταν  αντιπολίτευση θα ακολουθούσε την ίδια  τακτική, που ακολουθούν οι άλλοι τώρα, ως αντιπολίτευση. ΄Αλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν  εκείνος που έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.Και όσο κυβέρνησαν, είναι ιστορική αλήθεια πια, πέτυχαν και η χώρα να μη ζήσει τον εφιάλτη της άτακτης χρεοκοπίας και να  αποφευχθεί ο άμεσος τότε κίνδυνος ενός εμφυλίου.΄Ομως,οι σημερινοί κυβερνώντες, δε δίστασαν να αποδείξουν κι αυτοί πως δεν έχουν ουσιαστικές διαφορές από τα λοιπά κόμματα. “Βράζουν στο ίδιο καζάνι”.  Γνωστά αυτά.

2. ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ…»
Ισραήλ: Επιζώντες του Ολοκαυτώματος ζητούν να μην γίνουν απελάσεις Αφρικανών
Φωτογραφία: AP

Επιτέλους! Ας αναλάβουν οι επιζώντες του Ολοκαυτώματος Εβραίοι απανταχού της γης να συνετίσουν τους φονταμενταλιστές ομοεθνείς τους που έδω και χρόνια συμπεριφέρονται στους Παλαιστίνιους,  όπως οι Ναζί σε εκείνους.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως ιστορικά οι Εβραίοι έχουν δικαιώματα στη γη των πατέρων τους.Και πως οι ΄Αραβες εγκαταστάθηκαν μετά σε αυτά τα εδάφη.΄Οπως, επίσης, γνωρίζουμε τους διωγμούς και τα ανείπωτα δράματα του λαού των Εβραίων. Αλλά όλα τούτα,  δε δίνουν κανένα  δικαίωμα στο Ισραήλ  να επιδεικνύει τέτοια βαρβαρότητα.

 Ο παλαιστινιακός λαός χρειάζεται μια πατρίδα, αφού ακόμα δυστυχώς οι άνθρωποι δεν κατάφεραν να απαλλαγούν από σύνορα,σημαίες  και εθνικιστικές αγκυλώσεις.  Θα γίνει αυτό στη Νέα Εποχή,

Ως τότε,  πρέπει να ζήσουν και οι Παλαιστίνιοι. Στα ίδια εδάφη. Ειρηνικά, μονοιασμένα, αδερφωμένα. Σε κάποιες δεκαετίες,  έτσι θα ζουν οι απόγονοι  και των μεν και των δε. Και  θα “τρίβουν τα μάτια” τους, όταν  θα έχουν την  ιστορική, αντικειμενκή πληροφόρηση  για το πόσο τυφλωμένοι και απάνθρωποι  υπήρξαν  οι πρόγονοί τους, όταν σφάζονταν μεταξύ τους για μια…λωρίδα γης.. Θα ντρέπονται γι΄αυτούς.

 ______________________________________________________

1. ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας δίχασε τους Ελληνες -Παραχωρήσεις χωρίς ανταλλάγματα
Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας δίχασε τους Ελληνες -Παραχωρήσεις χωρίς ανταλλάγματα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δίχασε τους Ελληνες, μετά τη μεταξύ τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου για το ζήτημα των Σκοπίων.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι προβαίνει σε παραχωρήσεις χωρίς ανταλλάγματα.

Οι ΄Ελληνες ανέκαθεν διχασμένοι ήταν. Και  το διχασμό τον επιδίωκαν και  τον  καλλιεργούσαν  συστηματικά και επί χρόνια,  εκείνοι ακριβώς που επενδύουν στον εθνικισμό, το φανατισμό, τις  κούφιες “αξίες” ,σαν αυτές στο τρίπτυχο “πατρίς, θρησκεία, οικογένεια”. Κανονικοί πατριωταράδες, δηλαδή, που κατά τη ρήση του ΄ Αγγλου σοφού,δεν είναι τίποτα περισσότερο από απατεώνες,μια και ο πατριωτισμός είναι το καταφύγιο τέτοιων παλιανθρώπων.

Ο  Κυριάκος και  η παράταξή του, είναι οι …ακραιφνείς φορείς αυτής της παθογένειας της πατριδοκαπηλείας, που δέρνει αιώνες τον τόπο. Κι αντί να ντρέπεται, βγαίνει κι από πάνω και διαμαρτύρεται  γιατί δεν είμαστε όλοι σαν εκείνον. Ας έχουν τούτοι τα πρωτεία στην ανοησία και την τύφλα.

 

2. Προκαλούν οι «σκληροί» του VMRO: Δεν αλλάζουμε όνομα, ούτε Σύνταγμα, λεγόμαστε «Μακεδονία»
Φωτογραφία αρχείου: AP Photo/Boris Grdanoski

΄Αλλοι τούτοι. “Εύρε Φίλιππος τον Ναθαναήλ” με τους δικούς μας εδώ ” Μακεδονομάχους”.΄Η, αλλιώς, ευφυέστερα λαϊκά , “κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι”.

Και ανεγκέφαλοι” και ιστορικά αμνήμονες, αλλά και  “Εφιάλτες” της φυλής τους είναι και  οι φωνασκούντες Σκοπιανοί.΄Οχι πως έχει καμιά σημασία, αλλά όφειλαν να γνωρίζουν πως δεν είναι Μακεδόνες, αλλά Σλάβοι. Δεν υπάρχουν πουθενά σήμερα  αρχαίοι Μακεδόνες, ούτε στην κοιτίδα της  παλιάς χώρας τους, που είναι η  ελληνική επαρχία της  Μακεδονία.

΄Ηταν τόσες  πολλές οι προσμείξεις των φύλων και των φυλών, οι μεταναστεύσεις, οι μετακινήσεις πληθυσμών από βόρεια προς νότια, εδικά στην Ελλαδα,   που “χάνει η στραβή τ΄αρνί της”. Αίματα ανακατεμένα ,φυλές  ισοπεδωμένες πια στους αιώνες, αποχαρακτηρισμένες ράτσες και  γένη. ΄Ετσι,  ακριβώς , όπως η Φύση ορίζει. Και ό,τι είναι φυσικό είναι  όμορφο και υγιές. Και  “κάνει το θεό να χαμογελάει”, όπως λέει ο ποιητής.

 

3. ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Οικουμενικός Πατριάρχης σε Ερντογάν: Προσευχόμαστε να νικήσετε στην στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος(Φωτογραφία: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI)

΄Ελος!

Ανέκαθεν, βέβαια,  το ιερατείο κοίταζε τα συμφέροντά του. Διαπλεκόμενο, εξαρτημένο, πονηρό. Οι πατριάρχες ήταν πάντα οι εκλεκτοί της Πύλης. Δε θα ήταν και ο Βαρθολομαίος;

Αλλά να προσεύχεται να έχουμε πολλούς Κούρδους… σκοτωμένους, ένας υπηρέτης του θεού, δεν είναι  ανατριχιστικό; ΄Ατιμη φάρα οι παπάδες. Δεν πιάνονται φίλοι. “Τα καλά και συμφέροντα” μόνο.

 

4. ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ…» ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ
Χώρισε την κόρη του Πούτιν, τα έφτιαξε με Λονδρέζα socialite και το πλήρωσε ακριβά! Τα… αντίποινα της Μόσχας!
Χώρισε την κόρη του Πούτιν, τα έφτιαξε με Λονδρέζα socialite και το πλήρωσε ακριβά! Τα... αντίποινα της Μόσχας! [εικόνες]

Την μισή του περιουσία φαίνεται πως έχασε ένας Ρώσος δισεκατομμυριούχος που είχε σχέση με την κόρη του Βλαντιμίρ Πούτιν, επειδή την παράτησε για μια πανέμορφη socialite του Λονδίνου.

Ο Κιρίλ Σαμάλοφ φαίνεται πως έχει σχέση με την λαμπερή Ζάνα Βόλκοβα, αφότου χώρισε με την χορεύτρια κόρη του Ρώσου Προέδρου, την Κατερίνα Τικόνοβα.

Όλοι οι καλεσμένοι ορκίστηκαν να τηρήσουν σιγή ιχθύος και δεν έγιναν επίσημες ανακοινώσεις, επειδή ο Πούτιν απαγορεύει το σχολιασμό οικογενειακών του ζητημάτων.

Τα σχόλια των Ρώσων πάντως, λένε πως ο Σαμάροφ πήρε μεγάλο ρίσκο χωρίζοντας την κόρη του Πούτιν. «Θα πρέπει να ευχαριστεί τον Θεό και όλους τους αγίους που είναι ζωντανός και ελεύθερος» γράφει κάποιος.

Μου αρέσει που οι Ρώσοι ξέρουν πολύ καλά με τί καθίκι δικτάτορα έχουν να κάνουν, αφού  έχει εξοντώσει σχεδόν όλους τους αντιπάλους του με δολοφονίες, φυλακίσεις, διωγμούς.  “Θα πρέπει να ευχαριστεί τον Θεό και όλους τους αγίους που είναι ζωντανός και ελεύθερος» σου λένε οι ίδιοι οι Ρώσοι.

Γνωρίζουν… από πρώτο χέρι πως τη χώρα την κυβερνά η μαφία με αρχηγό έναν παρανοϊκό, εθισμένο στο αίμα,  εγκληματία και υπόδικο στο διεθνές ποινικό δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Θα τον βγάλουν όμως  πάλι πρόεδρο της χώρας τους! Δεν είναι αφασία; ΄Οχι. “Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν”.

 

5. ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ…ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ

https://www.youtube.com/watch?v=CTqUOvjJQ-4

“Σας στέλνω το συνημμένο βίντεο με το στρατηγό και…ιστορικό Φράγκο ,για να δείτε με τί σόι κουμάσι έχετε να κάνετε”, μας γράφει φίλος που μας έστειλε το λινγκ.  Εμείς τον ξέραμε. Δε  μάθαμε   τώρα πόσο αισχρός και λούμπεν τύπος είναι ο…Φραγκούλης. Πέρα από αστείος και φαιδρός, όμως, είναι και επικίνδυνος, γιατί  έχουμε μπόλικους ανεγκέφαλους που τον ακολουθούν σα βόδια.