NEA KAI ΠΑΛIA

1. Γιατί αντιδρούν τα κόμματα στο Σκοπιανό -Οχι σε σαλαμοποίηση της λύσης

 

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σκόπια: Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών 5 ωρών για το όνομα -Αισιοδοξία Ζαεφ
Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια (Φωτογραφία: Twitter)

Φωτογραφία αρχείου: AP Photo/Boris Grdanoski

 

 

 

 

Αυτές οι  συστημικές  φάτσες στις δυο χώρες, για να γνωρίζουν οι γενιές που έρχονται, δεν είναι το μεγάλο πρόβλημα . Θα ήταν άδεια κουστούμια θλιβερές μαριονέτες, αν δεν υπήρχε από κάτω τους ο τρελαμένος συρφετός των  εθνικιστών.

Αυτών όλων την τύφλα  πληρώνουμε οι νουνεχείς.΄Ελληνες και Σκοπιανοί. Σήμερα και παλιότερα. ΄Οσοι εύχονταν  σε άλλες εποχές πολέμων και τραγωδιών  “να μη  θάβουν οι γονείς τα παιδά τους, αλλά εκείνα τους γονείς” και αυτοί  που  θέλουμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας να ζουν με ειρήνη, ασφάλεια, φιλότητα, συνεργασία εδώ  κι εκεί. .Και ακόμα (γιατί όχι;) χωρίς σύνορα,σημαίες, τελωνεία, διαβατήρια. Προπαντός χωρίς Φραγκούληδες , Καμμένους και Ζουράρηδες.

Και όταν έρθει (που θα έρθει αυτή η ημέρα) οι  Ελληνο-Σκοπιανοί πολίτες των ΗΠΕ (Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης) θα βλέπουν αυτές τις  τραγικές φάτσες πολιτικών και οπαδών και θα απαξιούν ακόμα και να τις…. φτύσουν σε φωτογραφία.

Τί μέρες κι αυτές που ζούμε! Με ένα “Φραγκούλη  Φράγκο”  εδώ και στη γείτονα χώρα  να διδάσκουν…Ιστορία, ήθος και αξίες. Θεοί!

 

2.ΑΝΕΚΡΙΝΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Ρωσία: «Ντου» της αστυνομίας στα γραφεία του πολέμιου του Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι
Ο Αλεξέι Ναβάλνι (Φωτογραφία: AP/ Evgeny Feldman)

Η ρωσική αστυνομία εισέβαλε στα γραφεία του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι.

Υποστηρικτές του πολέμιου του Βλαντιμίρ Πούτιν, με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί ανέκριναν εργαζόμενους στο γραφείο του Ναβάλνι.

Η εκπρόσωπος του τελευταίου, Κίρα Γιάρμις, δήλωσε ότι περίπου 14 αστυνομικοί προσπάθησαν να μπουν στα γραφεία  χρησιμοποιώντας πριόνι. Σύμφωνα με την ίδια, στόχος τους ήταν να σταματήσουν τη λειτουργία τηλεοπτικού στούντιο που υπάρχει εκεί.

Κατά τα άλλα,  οι Ρώσοι πάνε το Μάρτη  σε….δημοκρατικές  εκλογές με πολλούς υποψήφιους,  τον εξής ΕΝΑ: Δικτάτορα Πούτιν!

Στo μεταξύ,  για τους πασίγνωστους λόγους συμφέροντος,   Μακρόν, Μέρκελ , Μέι,αλλά και ο παλαβιάρης Αμερικανός πρόεδρος, αντί να στριμώξουν άγρια τον ιμπεριαλιστή Τσάρο,  συνεχίζουν να φυγομαχούν  με τα κατά καιρούς  αστεία οικονομικά, κυρίως, μέτρα που παίρνουν εναντίον του δικτάτορα, ο οποίος ετοιμάζεται σε λίγο να πάρει…φρέσκια λαϊκή εντολή ,για  να προσαρτήσει στη μητέρα  Ρωσία και τη Μολδαβία. ΄Εδαφος ιστορικά, καθαρά ρουμανικό. Και τότε, θα τρέχουν και δε θα φτάνουν οι ανιστόρητοι  σήμερα ηγέτες του κόσμου.

Η Ιστορία επαναλαμβάνεται, πολλές φορές με “καρμπόν”. Αλλάζουν μόνο οι εποχές και τα πρόσωπα.  Να θυμηθούμε για παράδειγμα  “το πραξικόπημα της μπυραρίας   του Χίτλερ”.*  Αν, τότε που έπρεπε    και τον είχαν στο χέρι, έστελνε η γερμανική εξουσία τον Χίτλερ στο απόσπασμα, δεν θα περνούσε ο κόσμος από την κόλαση του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Συνέλθετε. Ο Πούτιν δεν είνα απλά εθνικοναζιστής δικτάτορας. Ειναι ένας  Νέος Χίτλερ

 

*http://www.mixanitouxronou.gr/o-adolfos-chitler-ke-to-praxikopima-tis-birarias-to-1923-ton-eklisan-filaki-mono-gia-okto-mines-ke-deka-chronia-meta-katelave-tin-exousia-nomima/

-__________________________________________________________

1. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΙΛΙΤΣΝΤΑΡΟΓΛΟΥ
Καβγάς στην Τουρκία για τα ελληνικά νησιά -Ερντογάν: Ετοιμάζω φάκελο για τη Συνθήκη της Λωζάνης
Ο Ταγίπ Ερντογάν (Φωτογραφία: AP/ Yasin Bulbul)

Πρόταση. Η ελληνική κυβέρνηση  να ετοιμάσει επίσης φάκελο για τη Συνθήκη των Σεβρών με επέκταση κατακτήσεων . Και οι δύο συνθήκες να τεθούν υπόψη των τότε  Δυνάμεων που  υπέγραψαν αμφότερες.

Επί ενός εκάστου φακέλου  να αναγραφεί με κεφαλαία καλλιτεχνικά γράμματα το εξής …έμμετρο: Πάλι με χρόνια με καιρούς/ μια θάλασσα και μια στεριά/ Ελλάδα και Τουρκιά.”!

Μια διευκρίνιση μόνο, αν μπορούσε να μας δώσει ο δικτάτρας της Τουρκίας .Πότε θα προφτάσει να συμπληρώσει το φάκελο; Οι μέρες του είναι μετρημένες και το γνωρίζει και ο ίδιος πολύ καλα

 

2. Ιταλία: Δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο- Πολλοί μετανάστες αγνοούνται
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Η χαρά των …Φράγκων , Μιχαλολιάκων , Κασιδιάρηδων ,Αμβρόσιων   και των συν αυτώ ανεγκέφαλων  εθνικιστών -Ναζιστών-Ελληνάρων  τέτοιοι και τόσοι  πνιγμοί  των “κολασμένων της γης”. Το διαλάλησε πρόσφατα   όλος αυτός  o συρφετός των πατριδοκάπηλων  στη Θεσσαλονίκη. Θα  παραληρήσουν πάλι στην Αθήνα σε λίγες μέρες.

“Η ελληνική φυλή  είναι  μια ,συνεχής, αδιαίρετη και ανάδελφη  από την  αρχαιότητα. Σήμερα  κινδυνεύει, όμως,  να εξαφανιστεί από την προσέλευση αλλοεθνών κατώτερων φυλών”!

“΄Αξιος ο θάνατός” τους , αποφάσιζουν οι ανήθικοι Ελληνάρες!

 

3. ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Η Νέα Υόρκη «υποκλίνεται» στο παστίτσιο της Ελληνίδας μάνας

Οσο εύκολο είναι να γίνει περιζήτητο ένα από τα πιο πρακτικά πιάτα της Ελλάδας, το «φαγητό που ετοιμάζει η Ελληνίδα μητέρα για να φροντίσει ολόκληρη την οικογένεια», το ταπεινό, αλλά εξόχως νόστιμο παστίτσιο;

Ο Αναστάσιος Μυτιληναίος, ο οποίος διατηρεί δικό του εστιατόριο στη Νέα Υόρκη, εξηγεί στο «Πρακτορείο 104,9 FM» πώς άλλαξε η ζωή του όταν το χόμπι του, ένα εστιατόριο που άνοιξε αυτός και η οικογένειά του για να τους παρέχει επιπλέον εισόδημα, έγινε η κανονική του εργασία, αλλά και πώς το παστίτσιο έχει γίνει περιζήτητο μεταξύ των πελατών του, οι οποίοι ταξιδεύουν ακόμα και μια ώρα για να το απολαύσουν κι ας μην μπορούν να το… προφέρουν σωστά!

«Για να είμαι ειλικρινής, εμείς κάνουμε αυτό που πάντα κάναμε, τώρα έχουμε μια πιο έντονη έκθεση, ειδικά από κανάλια όπως τα social media, είτε το Facebook, είτε το Instagram, ο κόσμος μας δίνει σημασία ιδιαίτερη και νομίζω πως ο πραγματικός λόγος που γίνεται αυτό είναι το μέγεθος (σ.σ της μερίδας που σερβίρεται στους πελάτες). Είναι ένα ψηλό, υπερμεγέθες κομμάτι, όπως το έκανε πάντα η μητέρα μου», εξηγεί ο κ. Μυτιληναίος, ενώ περιγράφει πως οι πελάτες και τα ΜΜΕ ενθουσιάζονται και με τον τρόπο παρασκευής της μερίδας, που ζυγίζει «περίπου μιάμιση με δύο λίβρες το κομμάτι!».

“Είναι ένα ψηλό, υπερμεγέθες κομμάτι, όπως το έκανε πάντα η μητέρα μου», εξηγεί ο κ. Μυτιληναίος

 

Ε,ναι. Είναι τυχαίο που οι Αμερικανοί διατηρούν  τα πρωτεία  στην παχυσαρκία και τη σαβουροφαγία; Ταχυφαγάδικα, ανθυγιεινή κουζίνα κάνουν  θραύση στη χώρα .   Ξέρετε τί σημαίνει  ένα…υπερμεγέθες κομάτι παστίτσιου, που λέει ο συμπατριώτης με συχνότητα κατανάλωσης σε θερμίδες και πώς μεταφράζεται;  Λίπος= έμφραγμα-εγκεφαλικό-παραλυσία μυαλού και κορμιού.

 

4. ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Η ΙΔΙΑ
Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Ποιοι έδωσαν τα ναρκωτικά στην 19χρονη
Ειρήνη Μελισσαροπούλου: Ποιοι έδωσαν τα ναρκωτικά στην 19χρονη

Ένας Ρουμάνος φαίνεται να αποτελεί “πρόσωπο-κλειδί” στην υπόθεση της 19χρονης που συνελήφθη με κοκαΐνη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ.

Μάλιστα, η ίδια η 19χρονη έδωσε στις κινεζικές αρχές στοιχεία για τον συγκεκριμένο Ρουμάνο, αλλά και για τον πατέρα του.

Πρόκειται για αυτούς που την συνόδευσαν ως την Αιθιοπία και της έδωσαν, όπως ισχυρίζεται, τον σάκο με την κρυμμένη κοκαΐνη.

«Ο 28χρονος ήταν μπλεγμένος με κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών», αναφέρουν πηγές που επικαλείται ο ΑΝΤ1 και τονίζουν ότι όσο ξέρουν ότι τους «έδωσε» δεν θα αφήσουν σε ησυχία την οικογένεια της κοπέλας.

Με την ανακοίνωση της σύλληψης της Ελληνίδας στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, ο Ρουμάνος εξαφανίστηκε από τη Μυτιλήνη, ενώ έκλεισε όλους τους λογαριασμούς του στα social media.

Ένα σχόλιό του, όμως,  σε ανάρτηση της Ειρήνης στις 19 Οκτωβρίου, δηλαδή λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή τους για Αιθιοπία, τον «καρφώνει».

Θέλοντας να σχολιάσει μια φωτογραφία της θα γράψει στα Αγγλικά, «είναι από το… Χονγκ Κόνγκ;». Εκείνη, σκωπτικά, θα απαντήσει «made in China», για να καταλήξει ο άνδρας από την Ρουμανία: «Ειρήνη ή Χονγκ Κόνγκ ή Τόκιο», με πολλούς να υποστηρίζουν ότι συνθηματικά  της έδινε το νέο δρομολόγιο ταξιδιού, χωρίς βέβαια κανείς τους να γνωρίζει τι θα επακολουθούσε!

Εντάξει. Κάποιος-οιοι τις τα έδωσαν τόσα κιλά κοκαϊνης για να τα μεταφέρει η Ειρήνη. Να μας πει όμως για να μην τρελαθούμε.1. Η ίδια δεν ήξερε πως μεταφέρει ναρκωτικά και τί συνέπειες έχει η μεταφορά και η διακίνησή τους;  Της είπαν πως είναι  εξωτικό … αλευράκι να φτιάχνει η μαμά της πίτες νόστιμες ;Και τους πίστεψε; 2. Δε γνώριζε πως  τα ναρκωτικά είνα η αιτία θανάτου, αναπηρίας, καταστροφής, κοινωνικής και οικονομικης, των χρηστών τους;΄Η δικαιολόγησε στη συνείδηση της την πράξη της με το γνωστό εξυπνακισμό των εγκληματιών  εμπόρων ναρκωτικών “δεν τους μάθαμε εμείς τα ναρκωτικά. Οι ίδιοι ευθύνονται για τις επιλογές τους”. 3. Δε συμφωνήσανε  το οικονομικό κέρδος που θα αποκόμιζε  ως μεταφορέας, αν δε συνέβαινε αυτό που συνέβη;

Να δεχτούμε την ανωριμότητα της κοπέλας και να ευχηθούμε επιείκεια. Και μόνο γι΄αυτό, θα το κάνουμε. Αλλά, κανένα έλεος στους εμπόρους ναρκωτικών. Είναι  χειρότεροι και από Τζιχαντιστές. Οι ναρκο-έμποροι δε λένε “ο Αλλάχ είνα μεγάλος” ,αλλά “το χρήμα  είναι ο Αλλάχ” . Κανένα έλεος, λέμε εμείς και στους δυο.