ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε;» -Ο Αβραμόπουλος βάζει στο κάδρο της Novartis τον πρώην πρωθυπουργό
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Συνέντευξη Τύπου έδωσε νωρίτερα σήμερα ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο γραφείο της Κομισιόν στην Αθήνα, απαντώντας για την εμπλοκή του ονόματός τους στην υπόθεση Novartis.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έκανε λόγο για σκευωρία της κυβέρνησης. «Αυτή η υπόθεση δεν με αγγίζει με κανέναν τρόπο. Εκφράζω την αγανάκτηση και τη λύπη μου γιατί ο δημόσιος διάλογος μονοπωλείται από μια υπόθεση που έχει όλα τα χαρακτηριστικά της σκευωρίας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε ειδική αναφορά στον Κώστα Καραμανλή, βάζοντάς τον στο κάδρο της υπόθεσης. Αναφερόμενος στη γρίπη των πτηνών και στον εμβολιασμό του πληθυσμού σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (που ζήτησε τον εμβολιασμό του συνόλου του πληθυσμού όλων των κρατών), ο κ. Αβραμόπουλος είπε: «Σε έκτακτη Κυβερνητική Επιτροπή που συγκάλεσε ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και υπό την προεδρία του, αποφασίζεται -πολύ σωστά- η κάλυψη όλου του πληθυσμού. Δηλαδή 8 εκατομμύρια κατοίκων επί δύο υποχρεωτικές δόσεις για τον καθένα (16 εκατομμύρια)».

Αργότερα, όπως είπε, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου έκρινε ότι μια δόση κατ’ άτομο είναι επαρκής και το υπουργείο Υγείας ακύρωσε τη δεύτερη παραγγελία.

Μάλιστα, ο κ. Αβραμόπουλος σχολίασε τις αναφορές των προστατευόμενων μαρτύρων ότι αυθαίρετα η Ελλάδα αναβάθμισε τον κίνδυνο πανδημίας από τη γρίπη, σημειώνοντας ότι ο ΠΟΥ ανέβασε το επίπεδο του συναγερμού της γρίπης από το επίπεδο 5 στο επίπεδο 6. Και κάνει και δεύτερη αναφορά στον Κώστα Καραμανλή:

«Ούτε λίγο ούτε πολύ, λέει ότι η Ελλάδα αναβάθμισε τον κίνδυνο σε ολόκληρο τον κόσμο και ένα ακόμα παραπάνω αστείο. Οτι ο υπουργός Υγείας παρέσυρε τον Καραμανλή για να ζητήσει περισσότερα εμβόλια. Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε; Η επιστολή στον Παπανδρέου και οι δημόσιες δηλώσεις πριν από την Κυβερνητική Επιτροπή δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Οτι ο πρωθυπουργός είχε επίγνωση και συμπεριφέρθηκε με ευθύνη και αποτελεσματικότητα».

Παρέμβαση Καραμανλή μέσω κύκλων του για τα αντιγριππικά εμβόλια

Ας σημειωθεί ότι ο πρώην πρωθυπουργός έκανε παρέμβαση, μέσω κύκλων του, και υποστήριξε όσα δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος για τα αντιγριππικά εμβόλια που παραγγέλθηκαν μαζικά:

«Σε σχέση με τα μεγάλης σημασίας θέματα του μοριακού ελέγχου του αίματος και της αντιμετώπισης της πανδημίας της γρίπης, οι επισημάνσεις του κ. Αβραμόπουλου ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα».

Ωστόσο, ο πρώην πρωθυπουργός απέφυγε να πάρει θέση για το ζήτημα της Novartis, συνολικά, το οποίο έβαλε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό και στοχοποιεί πολλά κορυφαία μέλη της παράταξής του, της ΝΔ.

Ο Μάξιμος Σαράφης στην κατάθεσή του εμπλέκει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και λέει για τον Καραμανλή:

«Ο Φρουζής, τότε αντιπρόεδρος της Νοβάρτις Ελλάς, επικοινώνησε σε ανώτατα στελέχη της εταιρείας ότι ο λόγος που υπερτιμολογήθηκε το ποσό της χορηγίας, ήταν η εξασφάλιση ευνοϊκής μεταχείρισης της Νοβάρτις από τον κ. Αβραμόπουλο, τότε υπουργό Υγείας. Η εξυπηρέτηση αυτή, πραγματοποιήθηκε για την ταχύτερη έγκριση και υψηλότερη τιμολόγηση ογκολογικών φαρμάκων της εταιρείας όπως π.χ. το φάρμακο AFFINITOR. Επίσης, επι υπουργίας του υπήρξε στενή συνεργασία της Νοβάρτις και του υπουργείου μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ και του γενικού διευθυντή Παπαδημητρίου Θεόδωρου, που σε συνεργασία με τον Φρουζή διαχειρίστηκαν το ζήτημα της πανδημίας Η1Ν1. Η Νοβάρτις την περίοδο 2008 – 2009 είχε εμβόλια για το Η1Ν1 τα οποία παραγγέλθηκαν από το υπουργείο Υγείας, μετά την αναβάθμιση από το ΚΕΕΛΠΝΟ της πανδημίας στην μέγιστη βαθμίδα πέντε».

Και συνεχίζει: «Με τον ανωτέρω τρόπο, ο τότε υπουργός Υγείας Αβραμόπουλος, παρέσυρε τον τότε πρωθυπουργό (Κ. Καραμανλή) ο οποίος τελούσε εν αγνοία, να εξαγγείλει ότι η Ελλάδα έπρεπε να παραγγείλει πανδημικά εμβόλια για το σύνολο του πληθυσμού της».

Είδατε πώς ξεβρακώνεται ο Αβραμόπουλος τώρα που  καίγεται το δικό του σπίτι;   Ο… σώζων εαυτόν σωθήτω! Βάζει στο κάδρο τον  Καραμανλή ,χωρίς δισταγμό. Είναι απειλή, προειδοποίηση καθαρή. “Θα σε πάρω μαζί μου, αν δε με στηρίξεις”.

Η φράση “Τί ήταν  ο Καραμανλής, παιδάκι να μην ξέρει τί του γίνεται;” αποκρυπτογραφημένη, σημαίνει: Αν εγώ εξέθεσα την κρισιμότητα της κατάστασης με την επιδημία γρίπης στον τότε πρωθυπουργό κι εκείνος συναίνεσαι να γίνουν αγορές εμβολίων σε τέτοιες εξωφρενικές  ποσότητες, δύο τινά συμβαίνουν, αφού… δεν είναι παιδάκι (ανόητος, αφελής)  ο Κώστας Καραμανλής. ΄Η ήταν μέσα στο κόλπο  και είπε ναι (τα πήρε δηλαδή και τούτος, όπως ο Σαμαράς) ή ήταν τόσο σοβαρή και επικίνδυνη η κατάσταση για τον πληθυσμό, ώστε καλώς έγιναν οι παραγγελίες (συνετός ο Κωστάκης, όπως, όμως,  δεν ήταν για τη χρεοκοπία).

Εκ των υστέρων, όμως,  άλλα αποδείχτηκαν.  Υπήρξε μεν έξαρση της επιδημίας  εκείνη την εποχή, αλλά όχι  τόσο ισχυρός κίνδυνος πανδημίας από τη γρίπη, σε  σημείο να χρειαστούν…τόνοι εμβολίων, που δε ήταν καθόλου αναγκαίοι  τελικά γι΄αυτό και…επεστράφησαν.

 

Και ο Κώστας Καραμανλής αμέσως μετά τη συνέντευξη Αβραμόπουλου την” έπιασε τη μπάλα στον αέρα”.  Κατάλαβε πού το πάει  ο πιασμένος στα πράσα να τα παίρνει χοντρά, πρώην υπουργός του και έσπευσε να διαλαλήσει πως όσα είπε ο Αβραμόπουλος ήταν σωστά!

Ας έκανε κι αλλιώς,  και αυτή την ώρα θα ήξερε όλη η Ελλάδα,  άσχετα πώς και από ποιον, τις δικές του πομπές.  Πόσα, δηλαδή,  πήρε και ο Κωστάκης για να πει το ΝΑΙ στην αναβάθμιση του κινδύνου της πανδημίας , που μας “στοίχισε ο κούκος αηδόνι”, για να παίρνουν παχυλές τις μίζες όλοι τούτοι οι μεγαλόσχημοι απατεώνες του “κολάρου”.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας, πιστός στην ομερτά του, δεν παραδίδει τον Κώστα Καραμανλή. Τον έβγαλε από τη λίστα. Αλλά, όσο ένοχος είναι ο Αντώνης Σαμαράς, άλλο τόσο ένοχος είναι και ο Κώστας Καραμανλής. Για τον ίδιο λόγο πήρε ο Σαμαράς τις μίζες και για τον ίδιο και ο Καραμανλής τις καβάτζωσε.  Τα δυο “μέτρα και τα σταθμά” είναι, είπαμε,  εξαιτίας της συμφωνίας “κυρίων”  να  βρίσκεται  εσαεί στο απυρόβλητο ο Κώστας Καραμανλής. Του το “υπέγραψε” ο Τσίπρας. Και για τις μίζες   και για το απείρως χειρότερο έγκλημα της χρεοκοπίας της χώρας

Κανέναν δε θα πείσει  η κυβέρνηση πως είναι σοβαρή, ότι ξεκίνησε κάθαρση του πανταχόθεν παθογενούς και ανήθικου παλαιοκομματικού κόσμου, αν δε σπάσει ο Αλέξης Τσίπρας την ομερτά και δεν καθίσει στο σκαμνί του ειδικού δικαστηρίου τον Κώστα Καραμανλή. Δεν αποκλείεται, μάλιστα,  όλη αυτή η υπόθεση της Novartist  να γίνει μπούμεραγκ για την κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ.

Αν διάλεξαν  αυτή την ώρα να παίξουν θέατρο, πηγαίνοντας στις εκλογές με τον πιστόλι στον κρόταφο για την αντιπολίτευση, είναι τόσο ανήθικοι, όσο κι εκείνοι που τα πήραν χοντρά από τα φάρμακα (Και ποιος ξέρει και από πόσα άλλα τέτοια “φάρμακα”).  Ειδικά από τη στιγμή που όλοι γνώριζαν πως τα εγκλήματα έχουν παραγραφεί και ουδείς θα πάει φυλακή.

Κι αφού είναι έτσι, γιατί, αν ήθελαν πραγματικά να αποδοθεί δικαιοσύνη δεν άλλαζαν τον επαίσχυντο νόμο της παραγραφής, που αθωώνει εγκληματίες, αλλά μόνο αν είναι πολτικοί; Η αισχρότητα έχει όνομα.

2. Αυτά είναι τα έγγραφα του FBI για τη Novartis -Ποια ονόματα περιλαμβάνουν
Φωτογραφία: Εurokinissi

…Ωστόσο, η Ελένη Τουλουπάκη, με νέο αίτημα, ζητάει από το FBI αν μπορεί να χρησιμοποιήσει επτά ονόματα συγκεκριμένων πολιτικών! Το FBI, στις 23 Ιανουαρίου 2018, στέλνει νέα απάντηση-έγγραφο με τα επτά ονόματα που ζήτησε η Ελένη Τουλουπάκη, στα οποία δεν περιλαμβάνεται κανένα στοιχείο και καμία κατηγορία.

Οπως φαίνεται, πρόκειται για τους κ.κ. Λοβέρδο, Σαλμά, Γεωργιάδη, Λυκουρέντζο, Σαμαρά, Στουρνάρα και Αβραμόπουλο, ενώ δεν υπάρχουν τα ονόματα των κ.κ. Πικραμμένου, Βενιζέλου και Κουτρουμάνη.

Αφιονισμένοι  Νεο Δημοκράτες χτες που τσικνίζαμε στη Στενή, από το διπλανό τραπέζι, δε σταμάτησαν ούτε στιγμή να βρίζουν τον Τσίπρα . “Το…κωλόπαιδο ,τον παλιοπο@σταρά, που έστησε τη συνωμοσία για να εξοντώσει τη Δεξιά…”.τέτοια βωμολοχικά και παράλογα.

Κάποια στιγμή ένας από δαύτους, έμπλεος πατριωτικής οργής και κυριολεκτικώς παραληρών (τον άκουσε όλη η ταβέρνα) ,  αποφάνθηκε :  “Φανερά πράματα, ρε παιδιά. Τί το ψάχνετε. Το  FBI έστησε  τη σκευωρία, για να περάσει   σύνθετο όνομα για τα Σκόπια με το Μακεδονία μέσα . Φως φανάρι στημένη από τους Αμερικανούς κι αυτή η  πο$στιά”!

Μη βιαστείτε  να βγάλετε συμπεράσματα από αυτές τις  παλαβές κουβέντες  πως πρόκειται, δηλαδή,  για ανεγκέφαλους ή τυφλωμένους Δεξιούς. Τα ίδια λεγανε και οι πρασινοφρουροί το ΄89. Ολα ήταν σκευωρία. Πάλι οι Αμερικανοί έβαλαν τον Κοσκωτά να παγιδέψει τον Αντρέα τους.΄ Οχι πως καβάτζωνε  ο…Μεγάλος τους   τα τίγκα με τουβλοχαρτονομίσματα κουτιά πάμπερς.

Στεγνά πάμπερς, όπως κι αυτά σήμερα με αποδέκτες  το Σαμαρά,  Αβραμόπουλο, Πικραμένο και όλα τα καλόπαιδα.  Κι ας λέει ο    Βενιζέλος πως τούτη τη φορά, τα δικιά τους  πάμπερς είναι …βρεγμένα.  Καθόλου δεν είναι. Στεγνά και τουβουλένια είναι  και τούτα.

Τους συνηθίζει τους εξυπνακισμούς ο Ευάγγελος. ΄Οπως και τις  ηχηρές,  έντονα ψαμιθιασμένες  λέξεις,  πάμπολες φορές  στο λόγο του για να εντυπωσιάζει.

3. Χρυσόγονος για Novartis: Η Βουλή δεν μπορεί να ασκήσει διώξεις, τα αδικήματα παραγράφηκαν
Φωτογραφία: Eurokinissi

Το βέβαιο είναι, ότι η Βουλή δεν μπορεί πλέον να ασκήσει δίωξη κατά των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων, διότι έχει παρέλθει ολόκληρη βουλευτική περίοδος, η επόμενη, από την υποτιθέμενη τέλεση των αδικημάτων, με τη διάλυση της Βουλής τον Αύγουστο του 2015. Συνεπώς παρήλθε η προθεσμία εντός της οποίας μπορούσε να ασκηθεί η δίωξη από τη Βουλή.

 

Κάνει μέγα λάθος ο ..συκολόγος και  κρυπτοδημαγωγός Χρυσόγονος. Γι΄αυτούς όλους έχουν παραγραφεί τα εγκλήματα. Για μας τους συνειδητοποιημένους  πολίτες,  όχι.

Και όταν έρθει  η Νέα Εποχή και σ΄αυτή τη χώρα,θα τα πάρουμε όλα  και απ΄ όλους με τη σειρά κι από την αρχή. Θα πληρώνουν  τα παιδιά  και τα εγγόνια τους, μέχρι να ξεχρεώσουν τις ζημιές των πατεράδων ,παπούδων τους απατεώνων, που προξένησαν στον τόπο. ΄Οπως στην αρχαία Αθήνα, που ο γιος του Μιλτιάδη ,ο Κίμων,  πλήρωσε από την περιουσία του εκείνος τις αφροσύνες του πατέρα του, μετά το θάνατό του. (΄Οχι , θα του τη χάριζαν. Κι ας ήταν  ο Μιλτιάδης ο συντελεστής της νίκης στο Μαραθώνα). Δε θα αφήσουμε ούτε εμείς  τα βλαστάρια τους να ξεκοκαλίζουν  τα κλεμμένα. Είναι δικά μας λεφτά. Δεν τους τα χαρίζουμε.

 

4. Το ποτό που χτίζει γερά κόκαλα -Εχεις κάθε λόγο να πιεις λίγο παραπάνω

Και ποιος δεν θέλει να πιει ένα ποτό όταν βγαίνει έξω με την παρέα του το βράδυ.

Ένα ποτάκι μπορεί να μας χαλαρώσει ή ακόμα να μας φέρει σε κέφι και να μας κάνει πιο κοινωνικούς.

Σίγουρα όμως το αλκοόλ θέλει μέτρο και προσοχή. Μάλλον δεν θέλεις να θυμάσαι εκείνα τα βράδια των φοιτητικών χρόνων που περνούσες καλά κι αυτό έβγαινε προς τα έξω.

Υπάρχουν όμως και κάποια ποτά έχουν πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας, ωστόσο κι αυτά καλό είναι να καταναλώνονται με μέτρο.

Ένα από αυτά χρησιμοποιείται αρκετά στα κοκτέιλ, αλλά και μόνο του σε δροσιστικά σφηνάκια.

Εκτός από ωραία γεύση και κέφι στην παρέα, το ποτό αυτό έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα για το σώμα και την υγεία μας.

Σύμφωνα με τη Science Daily, ένα ερευνητής από το Μεξικό βρήκε ότι το φυτό που παράγει την τεκίλα περιέχει ουσίες ικανές να βελτιώσουν την απορρόφηση του ασβεστίου και του μαγνησίου. Και τα δύο αποτελούν τα βασικά μέταλλα που διατηρούν την υγεία των οστών.\\

 bovary.gr 

Χτίζει (που δε χτίζει) γερά κόκαλα και …γκρεμίζει στα τάρταρα το σακατεμένο  σηκώτι.

Μεγάλοι απατεώνες. ΄Ολα θυσία στο βωμό του χρήματος και της διαφήμισης. Φυσικά και το πορνοπεριοδικό που δημοσιεύει αυτές τις λίαν επικίνδυνες ανοησίες.