ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1.ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ»
Μήνυση σε Τσίπρα, Τουλουπάκη, Παπαγγελόπουλο κατέθεσε ο Σαμαράς
Μήνυση σε Τσίπρα, Τουλουπάκη, Παπαγγελόπουλο κατέθεσε ο Σαμαράς

Μήνυση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, της Ελένης Τουλουπάκη και κατά παντός υπευθύνου υπέβαλε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε μια κίνηση που είχε προαναγγείλει μετά την αναφορά του ονόματός του στη δικογραφία της Novartis.

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει τη μήνυση, τονίζοντας ότι δεν αποτελεί ένα πρόσκαιρο «επικοινωνιακό» τέχνασμα. Αποτελεί μία συνειδητή κίνηση που αποτυπώνει την οργή εξαιτίας μιας υπόθεσης η οποία θεωρεί ότι ξεπέρασε τα όρια.

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, καταθέτω μήνυση κατά του Πρωθυπουργού. Γιατί με δική του ευθύνη στήνεται μια άθλια σκευωρία. Είναι τόσο κακο-στημένη, που καταρρέει από μόνη της. Οι κατηγορίες “φωνάζουν από μακριά” ότι είναι πέρα για πέρα συκοφαντίες. Και το έκαναν βιαστικά, μια μέρα μετά το τεράστιο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Την ώρα που η Ελλάδα αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις και απειλές, προσπαθούν με ψέματα να σπιλώσουν τους αντιπάλους τους, διχάζοντας τον Ελληνικό λαό. O μόνος τρόπος να μην παίξουμε το παιγνίδι όσων πετούν “λάσπη στον ανεμιστήρα”, είναι να τους καθίσουμε στο σκαμνί και να αποδείξουμε εμείς τη σκευωρία τους.

Αλλά υπάρχει και πολιτικός λόγος: Γιατί στο μέλλον, κάθε νέα Κυβέρνηση θα μπορεί να χρησιμοποιεί στημένους ψευδομάρτυρες για να εξοντώνει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Αυτό, όμως, θα ήταν το τέλος της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Ο κ. Τσίπρας δεν θα επιβάλει καθεστώς “Μαδούρο” στην Ελλάδα!

Οι συκοφάντες ξεχνάνε ότι ήταν η Κυβέρνησή μας που χτύπησε αποτελεσματικά τη διαφθορά στο χώρο του φαρμάκου. Μειώνοντας δραστικά το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης. Ενώ η τότε αντιπολίτευση του κ. Τσίπρα καταψήφιζε τα μέτρα με τα οποία εμείς χτυπάγαμε την ασυδοσία.

Αυτοί λοιπόν, που συμμάχησαν τότε με τα συμφέροντα, κατηγορούν σήμερα όσους χτύπησαν τότε τη διαφθορά. Αν το δεχθούμε αυτό, κανείς δεν θα αγγίξει τη διαφθορά στο μέλλον! Και δεν θα αρκεστώ να καταπέσει η εναντίον μoυ σκευωρία. Θα το φτάσω ως το τέλος, για να αποκαλυφθεί ποιος την έκανε, ποιοι συνεργάστηκαν μαζί του και γιατί. Εγώ δεν κρύβομαι πίσω από παραγραφές. Αυτοί να δούμε πως θα κρυφτούν.

Η εθνική ομοψυχία στηρίζεται στην αλήθεια. Όχι στις συκοφαντίες! Η αλήθεια, λοιπόν, θα λάμψει. Και η αλήθεια φοβίζει τους θρασύδειλους.

Χθες, μόλις, μας είπαν οι Ευρωπαίοι πως ο Τσίπρας χρέωσε τον Ελληνικό λαό όχι με 100, αλλά με 200 δισεκατομμύρια! Κι έχουν το θράσος να μιλάνε. Όμως θα λογοδοτήσουν!

Αυτοί που βγήκαν με ψέματα, πολιτεύθηκαν με ψέματα και σήμερα καταφεύγουν σε συκοφαντίες, θα λογοδοτήσουν. Αυτοί που θέλουν να τρομοκρατήσουν τη Δικαιοσύνη, θα λογοδοτήσουν. Την αστική Δημοκρατία, πάντως, δεν θα την ανατρέψουν! Και την Ελλάδα δεν θα την πληγώσουν άλλο! Θα τους πάω ως το τέλος! Και δεν θα γλιτώσουν».

“Και το έκαναν βιαστικά, μια μέρα μετά το τεράστιο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία”.
“ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ»
“Να χρησιμοποιεί στημένους ψευδομάρτυρες για να εξοντώνει τους πολιτικούς της αντιπάλους”
“Η αλήθεια, λοιπόν, θα λάμψει. Και η αλήθεια φοβίζει τους θρασύδειλους”.
 “Αυτοί που θέλουν να τρομοκρατήσουν τη Δικαιοσύνη, θα λογοδοτήσουν”.

  1. Και μόνο από τη φράση που έσπευσε να χρησιμοποιήσει από την αρχή ο διεφθαρμένος  π. πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (“το έκαναν βιαστικά μια μέρα μετά το τεράστιο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία”) ,δείχνει τον πανικό του και την απέλπιδα προσπάθεια να πιαστεί από τη  μοναδική σανίδα σωτηρίας,όλων των απατεώνων,  που είναι ο πατριωτισμός.

  2.  Δηλαδή η Τουλουπάκη ,παλιότερα η Θάνου ,ο Παπαγγελόπουλος  τί είναι;  Δικαιοσύνη είναι μόνο αυτή που…αποδίδουν  ο Σακελλαρίου του ΣτΕ και η λοιπή  Δεξιά, η “πέμπτη φάλαγγα” του Μητσοτάκη-Σαμαρο-Βενιζέλου;

  3. Ψευδομάρτυρες λέγανε οι ΠΑΣΟΚΟΙ  και τους μάρτυρες  στην υπόθεση Κοσκωτά που αποκάλυψαν τα πάμπερες με τα τούβλα τα πεντοχίλιαρα ,που τάιζε ο απατεώνας τραπεζίτης τον Ανδρέα μας τότε. Μια ζωή τα ίδια.

  4.  Τις μίζες τις πήραν οι κατηγορούμενοι. Είναι απλή λογική να καταλήξεις εκεί, όπως λέγαμε τις προηγούμενες ημέρες. Και τούτοι όλοι προσπαθούν να τη βιάσουν. ΄Ετσι τουλάχιστον νομίζουν .

 5. Και τέλος, Αντώνη, Σαμαρά. Τα λεφτά θα τα βάλεις πίσω από εκεί που τα έκλεψες; Μπορεί μεν να τη βγάλεις καθαρή, το πιθανότερο. Αλλά, εμείς αφήνουμε παρακαταθήκη στα παιδά μας να πάρουν τα κλεμμένα πίσω  από τα δικά σου παιδιά. Γιατί μας ανήκουν. Θα φτάσεις σε τέτοια αισχρότητα, που θα προδώσεις ακόμα και τα παιδιά σου, που θα κληθούν να πληρώσουν τις δικές σου λαμογιές;  Βγες  “παντελονάτα” και παραδέξου την αλήθεια. ΄Ετσι κι αλλιώς, κανένα σοβαρό-έντιμο δεν πείθεις, πέρα από τα επίσης λαμόγια (όπου  τους παίρνει) οπαδούς της Δεξιάς. Και τους πρασινοφρουρούς, φυσικά του Βενιζέλου, είδος που ακόμα στις ημέρες μας δεν έχει εκλείψει. “Γαλάζια ακρίδα” και “πρασινοφρουροί” είναι οι πραγματικοί ένοχοι σ΄αυτό τον τόπο. Οι πολιτικοί  δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη δική τους εικόνα .

2. ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Τηλεόραση δε βλέπουμε (παλιότερα, μάλιστα,  δεν έμπαινε καν  στο σπίτι τέτοιο αποχαυνωκούτι).  Αν την ανοίξουμε, θα είναι για να δούμε κανένα ενδιαφέρον κινηματογραφικό  έργο (σπάνια)  ή κανένα κανάλι με όμορφα, διδακτικά  προγράμματα για τον κόσμο της Φύσης.

Την Τρίτη, προχτές, σπάσαμε τον κανόνα, επειδή, περνώντας από την ΕΡΤ1, πέσαμε στην εκπομπή ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ .  Μείναμε και φρίξαμε.΄Ενα καθεστωτικό δημοσιογραφάκι είχε καλέσει έναν επίσης στρατευμένο (ως καθεστωτικός)  Ιστορικό και αμφότεροι δώσανε ρεσιτάλ συστράτευσης στον… αγώνα  ιστορικής παραπληροφόρησης και παραποίησης των ιστορικών γεγονότων.

Μιλούσαν για τη δεκαετία του  ΄50.  Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο πανάθλιος αυτός “ιστορικός” έβγαζε λάδι τη δολοφονική Δεξιά των Ανακτόρων και των Παπάγων και αναγόρευε για άλλη μια φορά σε…Εθνάρχη τον χειρότερο πολιτικό από συστάσεως ελληνικού κράτους, Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Τσιμουδιά ο ρίψασπις “επιστήμονας”  για την αμερικάνικη βοήθεια Μάρσαλ, που αντί να πάει στην οικονομική ανόρθωση  της χώρας ,την τσέπωσαν μέχρι τελευταίου δολαρίου οι μεγαλόσχημοι Δεξιοί, δωσίλογοι, ταγματασφαλίστες, κομμουνιστοφάγοι. Κουβέντα για τη μισή Ελλάδα που την έστειλαν στις φάμπρικες της Γερμανίας .Φυσικά,  τους πολιτικούς πρόσφυγες ούτε καν τους μνημόνευσε. Και για τα ξερονήσια, τα βασανιστήρια, τις εξορίες αναφορά επί τροχάδην. Ακόμα και οι δολοφονίες των ηρωικών Ν. Μπελογιάννη και των συντρόφων του, αναφέρθηκαν …. επί τη ευκαιρία, χωρίς σκληρή, αδέκαστη κριτική στα στρατοδικεία και σε κείνους που τα σύστησαν-λειτούργησαν.

΄Ολα έγιναν για το…καλό αυτού  του τόπου. Ειδικά, από τη στιγμή  μετά το θάνατο του Παπάγου, που  ανέλαβε  ο Καραμανλής και  συγκέρασε  στην ΕΡΕ φασίστες, συνεργάτες των Γερμανών, ακροδεξιούς ,δεξιούς.   Στόχος του, έλεγε και ξανάλεγε ο  ασυνείδητος “ιστορικός”, να αναστήσει τη χειμάζουσα οικονομία. Και για να το επιτύχει αυτό, έφερε τη μισή Ελλάδα στην Αθήνα, για  να εξυπηρετήσει τους φίλους (διάβαζε “χορηγούς” του κόμματος) βιομήχανους, οι οποίοι  θα έχτιζαν εργοστάσια και θα έδιναν ψωμί στον κόσμο!

Λες και είχε πιθανότητα ποτέ  η Ψωροκώσταινα  να αναπτύξει (με τί; ) βαριά   βιομηχανία. Σαν να μην ήταν (και είναι)   μοναδικοί πυλώνες της  οικονομίας της Ελλαδίτσας, η γεωργία, η κτηνοτροφία,η αλιεία και ο τουρισμός. Κι αυτούς ακριβώς τους πυλώνες ισοπέδωσε ο πανάθλιος εκείνος αρχηγός της ΕΡΕ, εγκαταλείποντας την επαρχία στην αθλιότητα, για να εξαναγκαστεί ο κόσμος να φύγει και να στριμωχτεί στην πρωτεύουσα, όπου οι φίλοι του ακροδεξιού τότε  αρχηγού του παρακράτους, ζητούσαν δούλους για να κονομήσουν εύκολο χρήμα.

Ντροπή στην ΕΡΤ1. Συνεχίζει να λειτουργεί με την ίδια νοοτροπία , όπως η προηγούμενη. Το κανάλι της κυβερνητικής προπαγάνδας. Και εν προκειμένω γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα είναι να βγάλουν λάδι τον Εθνάρχη. Να αποσιωπήσουν τα εγκλήματά του,να περάσει  με χρυσά γράμματα στην ιστορία το όνομά του.

Στη δική τους χαλκευμένη, ας τον  περνάνε  ως Εθνάρχη. Οι γενιές που έρχονται, όμως,  θα έχουν,πέρα από καθαρό μυαλό και συνείδηση πολίτη και την τεχνολογική δυνατότητα  να ανακαλύψουν ποια είναι η πραγματική Ιστορί, που οφείλουν να  διδάσκονται από τα μηνύματά της και να την παραδίδουν στα παιδιά τους.

Και όταν  θα ανασύρουν από τα αρχεία τους “Ιστορικά περισκόπια”, σαν αυτό της Τρίτης, θα φρίττουν και  θα φτύνουν,  θα νιώθουν παράλληλα οργή  και περιφρόνηση για τη διαπλοκή, τη διαφθορά, την απάτη και το φανατισμό πολλών  παλιανθρώπων της εποχής μας, πατεράδων τους.

 

3. Ο 19ΧΡΟΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΡΟΥΖ
Σοκ στις ΗΠΑ: Eπέστρεψε στο λύκειο από το οποίο είχε αποβληθεί και δολοφόνησε 17 ανθρώπους
Σοκ στις ΗΠΑ: Eπέστρεψε στο λύκειο από το οποίο είχε αποβληθεί και δολοφόνησε 17 ανθρώπους

Σοκαρισμένες είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες μετά το νέο περιστατικό που συνέβη στη Φλόριντα και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 17 ανθρώπων.

Πιο συγκεκριμένα, ένας νεαρός σκότωσε χρησιμοποιώντας ημιαυτόματο τουφέκι εφόδου 17 ανθρώπους και τραυμάτισε πολλούς άλλους την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, μέσα στο λύκειο στο οποίο είχε φοιτήσει και από το οποίο είχε αποβληθεί.

Το μακελειό συνέβη την Τετάρτη, λίγη ώρα πριν ολοκληρωθούν τα τελευταία μαθήματα στο λύκειο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας στην Πάρκλαντ, μια πόλη με περίπου 30.000 κατοίκους.

Είχε αποβληθεί λόγω κακής συμπεριφοράς

Ο ύποπτος, Νίκολας Κρουζ, πρώην σπουδαστής του λυκείου, 19 ετών, που είχε αποβληθεί από το σχολείο εξαιτίας της κακής διαγωγής του, συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα στην κοντινή κοινότητα Κόραλ Σπρινγκς, δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Μπρόουαρντ, Σκοτ Ίσραελ.

Αν υπάρχει στον κόσμο ολόκληρο μια  δημοκρατία που εξιλεώνει, κατά κάποιον τρόπο, τη…Δημοκρατία,  είναι αυτή  των ΗΠΑ. Και αν μια χώρα σαν την Αμερική, η καλύτερη,τουλάχιστον από άποψη σεβασμού των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο, δεν είναι σε θέση να αποφεύγει τραγωδίες σαν την παραπάνω, αντιλαμβάνεται κανείς πως οποιοδήποτε πολίτευμα λειτουργεί αντίθετα από τη Φύση, ας είναι  και το καλύτερο, δεν μπορεί να εξανθρωπίσει τον άνθρωπο.

Κάποιοι, κυρίως νοσταλγοί του φασισμού ή φανατικοί  ακροδεξιών ιδεολογημάτων, υποστηρίζουν με έμφαση  πως  οι κοινωνίες των ανθρώπων σήμερα δε χρειάζονται αμερικάνικο  σύστημα διακυβέρνησης, αλλά κινέζικο, ρώσικο, ΒορειοΚορεάτικο.  Βούρδουλα με λίγα λόγια.

Το επιχείρημά τους αφελές και φασιστικό. Σου λένε.  Γίνονται τέτοια  στα σχολειά τους εκεί; ΄Οχι δε γίνονται τόσο συχνά, όντως.  Τα μεγάλα εγκλήματα εκείνων των καθεστώτων, όμως,  έχουν άλλα αποτρόπαια ονόματα .Χειρότερα από τις δολοφονίες αθώων ανθρώπων από ένα  σαλεμένο 19χρονο που ,εκτός των άλλων,  ήταν κυνηγός και  λάτρευε να σκοτώνει ζώα!

Δράματα σαν κι αυτό χτες στις ΗΠΑ, θα σταματήσουν να υπάρχουν, όταν οι κοινωνίες  εξελιχθούν σε ανθρωποκεντρικές, αταξικές,  αντιεξουσιασικές,  κουμουνιστικές. Φυσικές με λίγα λόγια.

Ως τότε, η Αμερική, παρ΄όλες τις κακές στιγμές της, σαν την παραπάνω,   θα συνεχίζει να είναι, έστω και  “το μη χείρον”, ως χώρα, συγκρινόμενη με όλες τις άλλες στον πλανήτη. Αυτή είναι η αλήθεια.

 

4. ΔΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ
Bloomberg: Η Ελλάδα 5η πιο «δυστυχής» οικονομία στον πλανήτη – Μαζί με την Τουρκία
Φωτογραφία: Eurokissi

Η Ελλάδα σταθερά παραμένει στις πρώτες θέσεις με τις πιο «δυστυχείς» οικονομίες του πλανήτη.  Καταλαμβάνει μαζί με την Τουρκία την πέμπτη θέση του δείκτη «οικονομικής δυστυχίας» του Bloomberg.

Προηγούνται η Βενεζουέλα που κατακτά την αρνητική πρωτιά για δεύτερη διαδοχική χρονιά, η Νότια Αφρική, που βιώνει πολιτική κρίση, η Αργεντινή και η Αίγυπτος. Το Bloomberg υπολογίζει το ύψος του πληθωρισμού και το ύψος της ανεργίας σε κάθε χώρα, ώστε να καταλήξει στην τελική κατάταξη.

Η Ελλάδα παρά το γεγονός ότι συγκεντρώνει 20,6 βαθμούς έναντι 22,7 πέρυσι βρίσκεται μια θέση πιο ψηλά στη φετινή κατάταξη όπως φαίνεται και στον πίνακα του Bloomberg.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την όγδοη θέση καταλαμβάνει η Ισπανία, τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, η οποία έχει επιστρέψει σε τροχιά ανάπτυξης και έχει δει το ποσοστό ανεργίας να μειώνεται, αλλά εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις.

«Η δεκάδα της δυστυχίας»

Την πρώτη δεκάδα «δυστυχίας» συμπληρώνουν η Βραζιλία και η Σαουδική Αραβία.

  1. Βενεζουέλα
  2. Νότια Αφρική
  3. Αργεντινή
  4. Αίγυπτος
  5. Ελλάδα και Τουρκία στην ίδια θέση
  6. Ουκρανία
  7. Ισπανία
  8. Βραζιλία
  9. Σαουδική Αραβία
  10. Σερβία

Στον αντίποδα οι οικονομικά «ευτυχείς» χώρες για το 2018 είναι:

  1. Ταϊλάνδη
  2. Σιγκαπούρη
  3. Ιαπωνία και Ελβετία στην ίδια θέση
  4. Ταϊβάβ
  5. Ισραήλ
  6. Ισλανδία
  7. Νορβηγία μαζί με τη Νότια Κορέα
  8. Δανία

 

Δε θα αναλύσουμε πάλι γιατί είναι μπούρδες και μάλιστα κατευθυνόμενες από τους  κοκοφιόγκους της οικονομίας της αγοράς,  όλες αυτές οι πρωτιές  στην …ευτυχία. Για να αντιληφθεί κανείς πόσο… ξεχειλίζει από τα πατζάκια τους η ευτυχία στις χώρες που κατέχουν την πρωτιά της ευτυχίας, ας δουν με ένα απλό γκουγκλάρισμα πώς ζουν οι άνθρωποι και ειδικά οι νέοι σήμερα στην ιαπωνία μόνο.

Σε μια πλούσια και ως εκ τούτου,όπως τα τσιράκια της οικονομίας της αγοράς προπαγανδίζουν, τρίτη στη σειρά…ευτυχίας, οι νέοι της ως και τα 35 ,είναι ανέραστοι ή κάνουν σεξ με πλαστικές κούκλες (!), γιατί δεν έχουν χρόνο από την εξοντωτική δουλειά ή τις σπουδές να …συνευρεθούν ως άνθρωποι.   Και ας μη  μιλήσουμε για τις αυτοκτονίες, πάλι ανάμεσα στους νέους, που τα τελευταία χρόνια έχουν εξελιχθεί σε επιδημία και  από τα σοβαρότερα προβλήματα της χώρας.

Να την χαίρονται τέτοια ευτυχία! Προτιμάμε εδώ στην Ελλάδα να είμαστε πέμπτη  στη λίστα τους  με τη δυστυχισμένη…ευτυχία  της επικοινωνίας, της  συναναστροφής, των φιλικών σχέσεων, της έξω καρδιάς. Απότοκα όλα τούτα και του παράδεισου  των κλιματολογικών συνθηκών στη χώρα, που η Φύση στέρησε από  πολλές της λίστας των  γερακιών του καπιταλισμού  που συντάσσουν λίστες ασυναρτησίας.