ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΗΣ
Λαγκάρντ: Η παγκόσμια οικονομία αναπτύσσεται αλλά απειλείται από γεωπολιτικούς κινδύνους
Φωτογραφία: AP

Μιλώντας χθες το βράδυ στην 54η Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, η κυρία Λαγκάρντ σημείωσε ότι 120 από τις 189 χώρες-μέλη του ΔΝΤ βρίσκονται σε φάση οικονομικής ανάπτυξης, ανέδειξε ωστόσο τον κίνδυνο εκτροχιασμού της θετικής πορείας εξαιτίας γεωπολιτικών εξελίξεων. «Υπάρχουν προβλήματα σε πολλά σημεία του πλανήτη», δήλωσε η κυρία Λαγκάρντ και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην Μέση Ανατολή, στην κορεατική χερσόνησο, αλλά και στις κυβερνοαπειλές.

 

Κυρία μου ,μπορεί να είστε στην κυρίαρχη  θέση που βρίσκεστε (μια και ,αν εσείς εκεί φταρνιστείτε , οι φτωχοί λαοί θα γριπωθούνε), ακόμα και να περνιέστε  ως  σπουδαία και άριστη οικονομολόγος, αλλά στην Ιστορία δεν έχετε καλές επιδόσεις,  ούτε καν ως αναγνώστρια. Είναι αυτό που λέμε πάντα εδώ πως όσοι κατέχουν νευραλγικές θέσεις στο Σύστημα και όφειλαν να γνωρίζουν Ιστορία, είναι τελικά  ανιστόρητοι.

Τα λέμε αυτά γιατί η Οικονομία της Αγοράς, που υπηρετείτε με τόση συνέπεια, μάθετε πως η Ιστορία δεν έχει και τις καλύτερες προβλέψεις για το μέλλον της.΄Ο τι είναι αφύσικο, οφείλατε να γνωρίζετε , μπορεί μεν να επικρατεί, κάποιες φορές, ή πολλές,  να φαίνεται  ότι  κατισχύει , αλλά στο τέλος καταρρέει. Είναι φυσικός και ιστορικός νόμος.

Η  Οικονομία της Αγοράς, είναι αφύσικη, παράλογη, απάνθρωπη. Επειδή, ακριβώς, δε στηρίζεται στη φυσική εντολή “να καταναλώνεις ό τι παράγεις”. Και όσες κοινωνίες στο διάβα του ανθρώπου στηρίχτηκαν σ΄αυτή την αρχή, επιβίωσαν.΄Ολες οι άλλες κατέρρευσαν.

Αν είναι σύντομα ,δε γνωρίζουμε, αλλά κάποια στιγμή το οικονομικό  σύστημα-μοντέλο σας θα καταρρεύεσει με πάταγο.  Με ποια ή ποιες αφορμές (αιτία είναι πάντα το αφύσικο της σύστασής της), δεν μπορούμε να επισημάνουμε από τώρα.

Αλλά, το αποτέλεσμα ,η επιστροφή του ανθρώπου στη Φυσική Οικονομία, την “οικιακή”,να την πούμε έτσι,  είναι πλέον ή  βέβαιη. Κι αυτό, επειδή η Ιστορία δε σφάλλει. Είναι εμπειρία,παρατήρηση, λογική διαδικασία -επεξεργασία του  “γίγνεσθαι”.

2.ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΓΝΩΜΗ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ»
Κάθετη η Μέι: Δεν θα γίνει δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit -Φεύγουμε από την ΕΕ
Η Τερέζα Μέι (Φωτογραφία: AP/ Markus Schreiber)

 

Αν η Ε.Ε παραμείνει και στα επόμενα τουλάχιστον 10 χρόνια, όπως είναι σήμερα,με κυρίαρχη οικονομική δύναμη τη Γερμανία κυρίως ,και  εν τέλει οι πιο εύρωστοι οικονομικά να  αποφασίζουν για τη μοίρα των πιο φτωχών,  σίγουρα η Μ.Βρετανία δεν πρόκειται να επιστρέψει σε τέτοια ένωση.  Αν δημιουργηθούν,όμως,  οι ΗΠΕ, όχι απλά θα σπεύσει να ζητήσει  να ενταχθεί ξανά, αλλά θα παρακαλέσει γονυπετής.  Και θα πάρει πολύ χρόνο να της επιτρέψουν ξανά την είσοδο. Κι αυτό θα είναι η χειρότερη τιμωρία της.

 

3. Σε ακραιφνώς εθνική γραμμή η Ακαδημία για το Μακεδονικό
Ανακοίνωση που «κουνάει το δάχτυλο» στην ΠΓΔΜ

Η Ακαδημία Αθηνών παρακολουθούσα αδιαλείπτως το εθνικής σημασίας αυτό θέμα, έχει κατ’ επανάληψη διατυπώσει δημοσία τις θέσεις της με βάση αδιάσειστα ιστορικά, πολιτιστικά και αρχαιολογικά δεδομένα.

Επισημαίνει ότι απαραίτητη προϋπόθεση οποιασδήποτε συμφωνίας για την ονομασία του κράτους των Σκοπίων πρέπει να είναι η τροποποίηση του Συντάγματός του, η εγκατάλειψη των αλυτρωτικών διεκδικήσεων (σχολικά βιβλία, γεωγραφικοί χάρτες, αγάλματα Μ. Αλεξάνδρου, κλπ.) και της οικειοποίησης της ιστορίας, του πολιτισμού και των συμβόλων της χώρας μας. Ο τόπος εγκατάστασης ενός λαού -και μόνον- δεν είναι προσδιοριστικός της ταυτότητάς του.

Η παρατεινόμενη εκκρεμότητα δεν είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών».

Το…κουκουβαγείο (κατά  τον προσφιλή και  ευρηματικό χαρακτηρισμό της Ακαδημίας  από τον αξέχαστο Γιάννη Σκαρίμπα ) μίλησε.  Και τί είπε; https://www.youtube.com/watch?v=QNE6avGOsxs

4.«ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ»
Σκληρή απάντηση Βενιζέλου σε κυριακάτικο ανακριβές δημοσίευμα για την Novartis
Σκληρή απάντηση Βενιζέλου σε κυριακάτικο ανακριβές δημοσίευμα για την Novartis

H πολιτική να δεις πόσα και τί καρναβάλια έχει, Ευάγγελε της δημαγωγίας και της λαμογιάς. “Πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλον” είσαστε όλοι στις ομαδούλες και τις συντεχνίες σας.

5. Βρετανία: Συγκίνησε τη χώρα ο θάνατος ενός 35χρονου αστέγου κοντά στο κοινοβούλιο
(Φωτογραφία: AP Photo/Emilio Morenatti)

 

Ο θάνατος ενός Πορτογάλου άστεγου στο Λονδίνο, ο οποίος βρέθηκε νεκρός κοντά στο κοινοβούλιο της Βρετανίας, προκάλεσε συγκίνηση στη βρετανική κοινωνία και οδήγησε πολλούς πολιτικούς αξιωματούχους να απευθύνουν έκκληση για την καλύτερη διαχείριση του προβλήματος των ανθρώπων που δεν έχουν στέγη.

Ηλικίας 35 ετών, ο άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σήμερα το πρωί σε έναν διάδρομο του σταθμού του μετρό στο Ουεστμίντερ, από τον οποίο περνούν καθημερινά οι βουλευτές για να μεταβούν στο κοινοβούλιο.

Η φιλανθρωπική οργάνωση The Connection, που είχε προσφέρει καταφύγιο στον άτυχο άνδρα πολλές φορές, διατύπωσε τη «βαθιά της λύπη» σε μια ανακοίνωση.

Επιπλέον, διευκρινίζεται ότι ο 35χρονος είχε εργαστεί κατά το παρελθόν ως μοντέλο και στον ξενοδοχειακό τομέα. «Είχε περάσει από συνέντευξη για μια θέση σερβιτόρου την περασμένη εβδομάδα», σύμφωνα με την οργάνωση, που δεν αποκάλυψε τα στοιχεία του.

Η Παμ Όρτσαρντ, η διευθύντρια της οργάνωσης, απηύθυνε έκκληση να καταβληθούν μεγαλύτερες προσπάθειες για την προστασία των άστεγων.

«Αυτοί οι τραγικοί θάνατοι δεν λαμβάνονται υπόψη παρά μόνο ως στατιστικά στοιχεία» κατήγγειλε. Αυτός ο άνδρας «είχε προσόντα, ταλέντα, ικανότητες, αλλά επίσης και προβλήματα και τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή για εκείνον».

Στην περιοχή που βρέθηκε το άψυχο κορμί του νεαρού Πορτογάλου, πολλοί πολίτες άφησαν από ένα μπουκέτο με λουλούδια. Μεταξύ αυτών ο ηγέτης της αντιπολίτευσης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν. «Αυτό δεν θα πρέπει να συμβαίνει ποτέ. Η χώρα μας πρέπει να σταματήσει να προσπερνά» το πρόβλημα χωρίς να αντιδράει, έγραψε ο ίδιος σε ένα σημείωμα που άφησε. Με ανάρτησή του στο Twitter, ζήτησε από «όλους τους βουλευτές να αναλάβουν αυτήν την ηθική πρόκληση και να προσφέρουν στέγη σε όλους».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πορτογαλίας Ρεμπέλο ντε Σόουζα εξέφρασε τη λύπη του για τον «θάνατο υπό απάνθρωπες συνθήκες» αυτού του άνδρα, τονίζεται σε ένα δελτίου τύπου της πορτογαλικής προεδρίας.

Επιπλέον, επισήμανε «την αλληλεγγύη του στους ανθρώπους που ζουν σε επισφαλείς συνθήκες» και απηύθυνε έκκληση να «καταβληθούν προσπάθειες από όλους προκειμένου οι άστεγοι να ενταχθούν στην κοινωνία».

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η βρετανική κυβέρνηση, ο αριθμός των άστεγων αυξήθηκε κατά 15% στη Βρετανία το 2017, φθάνοντας τους 4.751 ανθρώπους.

Τάχα τώρα συγκινήθηκαν οι Εγγλέζοι πολιτικοί για το θάνατο του άστεγου.΄Επρεπε να δουν στην πόρτα τους το πτώμα, για να  τους πιάσει ταραχή. Δεν είχαν ξαναδεί άστεγο στη ζωή τους. Εμείς χρόνια τώρα, επί εποχής Θάτσερ,  τους βλέπαμε στο Λονδίνο  να κοιμούνται  κάτω από τις γέφυρες και τις παγωμένες νύχτες, τυλιγμένους  σε εφημερίδες. Και λέγεται πως μια χρονιά, χειμώνα, που απεργούσαν οι δημοσιογράφοι,πέθανε κόσμος και κοσμάκης άστεγος  από το κρύο ,γιατί δεν βγαίνανε οι εφημερίδες  να βρουν να τυλιχτούν.

Και ούτε ποτέ σκέφτηκαν   πως υπεύθυνοι για την τραγωδία τέτοιων ανθρώπων, είναι το ίδιο το σύστημα που υπηρετούν οι…ευσυγκίνητοι αυτοί βουλευτές. Ειδικά το άγριο και απάνθρωπο  οικονομικό τους μοντέλο.

Είπαμε ,δημαγωγοί, λαϊκιστές, αλλά τούτοι, μόνο και μόνο , ως Εγγλέζοι,  ξεπέρασαν τα όρια. Δίνουν ρεσιτάλ υποκρισίας. Ούτε ΄Ελληνες πολιτικοί να ήταν.

6.Novartis: Ο Αβραμόπουλος κατέθεσε μήνυση κατά των δύο προστατευομένων μαρτύρων
Φωτογραφία: IntimeNews

Μιλάμε για εντελώς ανήθικο άτομο και για τραμπούκικη συμεριφορά. Απειλεί, εκφοβίζει τους μάρτυρες  και με τη μήνυση επιδιώκει φυσικά να αποκαλυφθούν τα στοιχεία τους. Κι αυτό σημαίνει  εύκολο “ξεκαθάρισμα λογαριασμών”.

Αυτά τα αισχρά άτομα είναι ικανά για όλα.Ξέρουμε πολύ καλά πόσο εύκολα μπορούν να βγάλουν κάποιον από τη μέση, ακόμα και με…ατύχημα,  αν τους ενοχλεί.

΄Ετσι “έφαγαν”  στην Τασκένδη κάτι  άλλοι… ομογάλακτοι με τον ίδιο, τον καθηγητή Γ.Τριάρχη, που ζητούσε  κάλυψη και δεν του την έδωσαν οι τότε υπουργοί Ντόρα Μπακογιάννη και Μαριέττα Γιαννάκου.  Και τον δολοφόνησαν.

΄Ιδια φυντάνια όλοι σας τα λαμόγια, οι διαπλεκόμενοι και διεφθαρμένοι. Και ατιμώρητοι μια ζωή.

7. ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ»
Λεβέντης: Εχουμε γίνει «τσογλάνια» που δίνουμε το όνομα «Μακεδονία»
Ο Βασίλης Λεβέντης (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)

Πάντα ήταν  φαιδρός αυτός  ο…λεβέντης. Τώρα είναι και για δέσιμο. Τα έχει εντελώς χαμένα. Και όσο πάει, γίνεται χειρότερος.Αποκτά έντονα τα χαρακτηρστικά  ακροδεξιού και… παραπέρα παλιανθρώπου (ας μη λέμε ονόματα).

 

8. Οσκαρ 2018: Η 6χρονη πιτσιρίκα που θα περπατήσει στο φετινό κόκκινο χαλί -Κωφάλαλη, ταλέντο στην υποκριτική
Οσκαρ 2018: Η 6χρονη πιτσιρίκα που θα περπατήσει στο φετινό κόκκινο χαλί -Κωφάλαλη, ταλέντο στην υποκριτική [εικόνες & βίντεο]

 

Δεν υπάρχει πιστσιρίκα που να μην απολαμβάνει το ντύσιμό της. Ελάχιστα κορίτσια όμως έχουν έναν πραγματικά σοβαρό λόγο για να φορέσουν ένα… οσκαρικό-πριγκιπικό φόρεμα.

Οπως η εξάχρονη Μέσι Σλάι από το Σουίντον.

Η μικρή Μέσι θα περπατήσει στο κόκκινο χαλί των φετινών Οσκαρ στις 4 Μαρτίου.

Η Μέσι που γεννήθηκε κωφή προσκλήθηκε στα Οσκαρ 2018 στο Λος Αντζελες, αφού εντυπωσίασε τους κριτικούς και το κοινό με την ερμηνεία της στο The Silent Child  (Το σιωπηλό παιδί), το οποίο είναι υποψήφιο για Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους.

Η μικρή Μέσι, όπως οι μεγάλες σταρ του Χόλιγουντ, έχει ήδη διαλέξει το φόρεμα που θα φορέσει στα Οσκαρ. Λεπτομέρειες δεν αποκαλύπτει, λέει μόνο ότι είναι πράσινο, στο χρώμα της μέντας.

Την μικρή θα συνοδέψει στα Οσκαρ η 31χρονη μητέρα της Ελίζαμπεθ, η οποία είναι επίσης κωφή.

Η μικρούλα μιλώντας για την επιτυχία της στο πρώτο της ρόλο που ανέλαβε δηλώνει υπηρήφανη και χαρούμενη. «Ολοι μου οι φίλοι μού λένε ότι με είδαν στην τηλεόραση και στο Ιντερνετ. Σίγουρα θα πάω στο Χόλιγουντ».

Η Μέσι γεννήθηκε κωφή λόγω κληρονομικότητας. Κωφή είναι επίσης η μητέρα της, ο πατέρας της, ο μεγαλύτερος αδελφός της Τζακ, επτά ετών και η μικρότερη αδελφή της Κλοέ, τριών ετών. Η μητέρα της εξήγησε: «Οι προπαππούδες της Μέσι, οι παππούδες, οι θείοι, η μαμά, ο μπαμπάς και τα αδέλφια της είναι όλοι κωφοί».

Η οικογένεια μετακόμισε από την Κορνουάλη στο Σουίντον έτσι ώστε τα παιδιά να μπορούν να παρακολουθούν ένα ειδικό σχολείο που θα τους παρέχει έξτρα υποστήριξη.

Η Mέσι κέρδισε το ρόλο όταν ο πατέρας της Γκίλσον απάντησε σε μια διαφήμιση στο  Facebook που έψαχνε κωφούς ηλικίας τεσσάρων και πέντε ετών. Στο 20λεπτο φιλμ παίζει την Λίμπι, ένα κωφό παιδί με γονείς που έχουν την ακοή τους και που αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν την κατάστασή τους.

Η μικρή στο έργο βρίσκει παρηγοριά στην κοινωνική λειτουργό που τής διδάσκει τη νοηματική γλώσσα.

Οι κριτικοί μεταξύ άλλων είπαν ότι η Μέσι με το ρόλο της μαγνητίζει τα βλέματα και ότι ήταν άκρως λαμπερή, ενώ η ταινία θεωρείται φαβορί για το Οσκαρ.

«Η Μέσι έπαιξε με απίστευτο συναισθηματισμό. Και οι δυο μας αισθανόμαστε υπερήφανοι για την Μέσι, το πώς ανταποκρίθηκε στο ρόλο της. Η Μέσι νιώθει πολύ ωραία για την υποψηφιότητά της. Δεν είναι πολύ σίγουρη ότι υπάρχουν πολλά κορίτσια έξι ετών που καταλαβαίνουν πλήρως το μέγεθος των Οσκαρ», δηλώνει από την πλευρά του ο πατέρας της μικρής.

Π

Παιδί! Το μεγάλο δώρο της Φύσης στους ενήλικες. ΄Ενα παιδί   με όπλο  τα αθώα του μάτια μόνο, σε καθηλώνει.

Να είσαι πάντα καλά ,Μέσι, γλυκούλα.  Να  διδασκόμαστε από  σένα υπομονή, κατανόηση, ανθρωπιά, ευγνωμοσύνη.