ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΙΣΗΜΕΣ ΩΡΕΣ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. . Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΩΣ ΩΡΙΜΟ ΦΡΟΥΤΟ ,ΑΡΚΕΙ…

  1. Να συγκεντρώσεις ένα αξιοπρεπές ποσοστό στις επόμενες εκλογές. Να απομονώσεις τους αντάρτες, που ήδη σήκωσαν (ανόητο) κεφάλι. Σαν να μη γνωρίζουν πως (καλώς ή κακώς)  ο ΣΥΡΙΖΑ είσαι πια εσύ.
  2. ΄Αφησε, τον εκτός από διεφθαρμένο και άμυαλο  γόνο της φαμίλιας (τέτοιος ήταν και ο πα΄τερας του)   να κάνει κυβέρνηση με ή χωρίς τον  παλάντζα Ανδρουλάκη.  Η κατάσταση σύντομα θα ξεφύγει  με ορατές τις τραγικές οικονομικές συνέπειες της αλόγιστης, εξωφρενικής  διασπάθισης του δημοσίου  (δανεικού)  χρήματος, για να το μοιράσει  στην γαλάζια ακρίδα και  να εισπράξει και ο ίδιος τις τεράστιες  μίζες των εξοπλιστικών (αγορές του αιώνα)  ΗΔΗ Η ΧΩΡΑ  (ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ), ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ. Από το 2024, η κυβερνητική  συμμορία θα αναγκαστεί ή να  οδηγήσει  τη χώρα  σε άτακτη χρεοκοπία ή να υπογράψει νέα “μνημόνια”.  ΄Ηδη το χρέος ξεπέρασε τα  400 δισ. Είναι απλά μαθηματικά η κατάρρευση  της οικονομίας.   ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΑΛΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΕΙ  ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ.

  3. Να ακολουθήσεις τη συνταγή των Ρουμάνων από το ερχόμενο Φθινόπωρο.  Το έχουμε ξαναγράψει πρόσφατα, λίγες ημέρες πριν από τις   εκλογές .    Το ξαναβάζουμε  με  αποσπάσματα.  Κάνε, αυτό, ακριβώς,  που δεν έκανες ,εντελώς αδικαιολόγητα και αψυχολόγητα , τη μαύρη  τετραετία  που πέρασε:

Λέγαμε:

«…Χειρότερη κυβέρνηση δεν πέρασε από αυτό  τον τόπο. Χρεοκόπησαν τη  χώρα, σκότωσαν στην πανδημία 20.000 ανθρώπους, άλωσαν προκλητικά τη δικαιοσύνη, πέταξαν λεφτά σε άχρηστους  εξοπλισμούς  και όχι σε ΜΕΘ,  για να εισπράξουν  μίζες, πήραν  τα σπίτια του κόσμου για τάχα κόκκινα δάνεια,  που ξοφλήσαμε όλοι ,ως λαός,  με τα δανεικά  του Κράτους που πήγαν  για να σωθούν οι Τράπεζες των ιδιωτών!

ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΘΟΣΙΩΣΗΣ!  Ουδεμία κυβέρνηση, τουλάχιστον στα χρόνια της  Μεταπολίτευσης, υπήρξε τόσο διεφθαρμένη και με επικεφαλής ένα τόσο αναίσχυντο, πέρα από ακατάλληλο και ανεπαρκή-μικρό πρωθυπουργό, εκπρόσωπο αισχρού νεποτισμού . Και ,μάλιστα,  γόνος ενός από τους χειρότερους ΄Ελληνες πολιτικούς από συστάσεως  ελληνικού κράτους, του «Κων. Μητσοτάκη  κάθαρμα» ,όπως τον αποκαλούσε στις ημέρες της Αποστασίας, αλλά και για χρόνια μετά, ο ελληνικός λαός, ακόμα και από τη  Δεξιά παράταξη.

Δεν ακολούθησε ποτέ   η Κουμουνδούρου την πετυχημένη συνταγή  της Ρουμανίας , λίγα χρόνια πριν.  Να ξεσηκώσει το Σύμπαν, να φέρει τον κόσμο ανάποδα, να τα κάνει λίμπα με μόνιμο κόσμο στους δρόμους, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Για δυο ολόκληρα  χρόνια στο Βουκουρέστι,  ακόμα και με χαλασμό Κυρίου , παγωνιά, πλημμύρα,  καύσωνας, πλήθος  κόσμου  μόνιμα εγκαταστημένοι σε αντίσκηνα και πρόχειρα καταλύματα  έξω από το κυβερνητικό μέγαρο στη Πιάτσα  Βικτόριεϊ να κραυγάζουν ακούραστα  μέρα, νύχτα το  σύνθημα, σήμα κατατεθέν τους, ΚΑΤΩ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ !

Σαββατοκύριακα, τεράστιες και δυναμικές  διαδηλώσεις, επαναλαμβανόμενες ανελλιπώς.  Και  τελικά έριξαν μια ισχυρή τότε  κυβέρνηση . Και όχι μόνο. Πήγαν σχεδόν 40 ισχυρά πρόσωπα εξουσιών (ακόμα και δικαστές) ,  στη φυλακή  . Και μιλάμε για ήσσονος σημασίας εγκλήματα, συγκρινόμενα με  αυτά της σημερινής κυβέρνησης του ΄Ορμπαν της Ελλάδας.

Είναι κρίμα που σε τέτοιες πολιτικές συγκυρίες, σε μια χώρα σαν τη δική μας   με α.  αντιδεξιά ανακλαστικά στην πλειοψηφία  του λαού της  β. ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΑΠΟΧΗ  ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  και γ.  έναν πρωθυπουργό που…μπάζει απ΄  όλες τις μπάντες, ο  Σύριζα δε θα καταφέρει   να  πάρει  περιφανή εκλογική νίκη στις 21 Μάη, που θα μπορούσε να είναι και  θρίαμβος, ενός παπανδρεϊκού ποσοστού  48% του 1981.

Δε φταίνε οι εποχές. Ούτε τα πρόσωπα. Οι λεγόμενοι χαρισματικοί  ηγέτες δεν υπάρχουν πια, ούτε τους χρειάζεται κανείς. Μια χαρά είναι ο Αλέξης Τσίπρας έτσι όπως είναι. Πολιτικά -κοινωνικά  συμβόλαια ισχυρά χρειάζονται. Αλλά  και τρόπο και μέθοδο να τα κατεβάσεις στη βάση, τον κόσμο. Ασφαλώς και ήθος, που όντως, ως τώρα το διατηρούν ακέραιο οι Συριζαίοι. Και μακάρι να το συνεχίσουν κι ως  αυριανή κυβέρνηση.

Να καταλάβει, ακόμα και ο Δεξιός που είναι, μεν,  μεροκαματιάρης, αλλά από  παράδοση οικογένειας  παραμένει… εθνικόφρων,  το αυτονόητο.  Πως δεν έχει, δηλαδή,  καμιά δουλειά να δίνει την ψήφο του , όχι μόνο στο κόμμα που ψηφίζει ο Βαρδινογιάννης, αλλά και    με αρχηγό, που και  ένα «μαγαζί γωνία-μονοπώλιο»  αν του δώσεις,  σε λίγους μήνες μέσα, θα το έχει κλείσει