Αναδρομικά δικαστών. Μα, τί σόι, επιτέλους,παλαβή  αντιπολίτευση είναι αυτή της Κουμουνδούρου πάλι; 

 Μετά την οριστική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που  δικαιώνει τους συνταξιούχους δικαστές  ήδη οι συνταξιούχοι  βουλευτές  αναμένεται να καταθέσουν αγωγές στα Διοικητικά Δικαστήρια, διεκδικώντας και αυτοί αναδρομικά τις διαφορές των συντάξεων τους. Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν θα εφαρμοστεί για όλους η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Ο δικαστής που εξόργισε τη Δικαιοσύνη - ΤΑ ΝΕΑ

Ρωμύλος Κεδίκογλου

 

 

Η  εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καλεί το Μαξίμου να πάρει θέση για το εάν ο Άδωνις Γεωργιάδης εκφράζει προσωπικές απόψεις ή μιλά ως υπουργός και να ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις εάν «σέβονται τις αποφάσεις των δικαστηρίων, την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και την αρχή της διάκρισης των εξουσιών».

«Βάσει αυτής της αρχής, η εκτελεστική εξουσία οφείλει να σέβεται, να συμμορφώνεται και να εκτελεί όλες τις δικαστικές αποφάσεις αδιακρίτως, όχι μόνον αυτές που αφορούν στους συνταξιούχους δικαστές, αλλά και σε όλες τις κατηγορίες συνταξιούχων που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, έχουν δικαιωθεί από αυτή και ακόμη περιμένουν να εισπράξουν τα αναδρομικά τους» σημειώνει η Δώρα Αυγέρη.

Ο  υπουργός Εργασίας , δήλωσε:  «Στην αναθεώρηση του Συντάγματος εγώ θα προτείνω, πραγματικά θα το προτείνω, ότι, αν βγαίνουν αποφάσεις δικαστικές που έχουν δημοσιονομικό κόστος, επειδή εμένα δεν μου αρέσει να μην εφαρμόζονται οι δικαστικές αποφάσεις. Εμένα μου αρέσει το κράτος να είναι σοβαρό. Ένα σοβαρό κράτος τις δικαστικές αποφάσεις τις σέβεται και τις εφαρμόζει. Όταν βγαίνει μία απόφαση με δημοσιονομικό κόστος θα πρέπει να μπαίνει αυτομάτως ένας εφάπαξ φόρος σε όλους τους πολίτες. Να έρχεται ένα χαρτάκι και να τους λέει τώρα χρωστάς 500 ευρώ, 1.000 ευρώ, δυνάμει αυτής της δικαστικής απόφασης, που πρέπει να πληρωθεί. Αλλιώς, δεν μπορούμε να κάνουμε δημοσιονομική πολιτική».

Understanding Compounding in Mutual Funds | Jupiter Money

Λέμε κάθε φορά    πως ισχύει  το εντελώς αντίθετο  για την Ιστορία από  εκείνο που πιστεύουν πολλοί πως τάχα δεν επαναλαμβάνεται. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΩΣ.  Διαφέρουν ΜΟΝΟ  ο χρόνος και τα πρόσωπα.

Τη  βρώμικη «ιστορία»  με τα  αναδρομικά των δικαστών και των βουλευτών ,την ξαναζούμε    σήμερα. ΄Ιδιο,  ξαναπαιγμένο  έργο. Και είμαστε στην αρχή.  Οι διαπλεκόμενες εξουσίες   δίνουν τα… ρέστα τους . Γραμμάτια ,αλλαξοκωλιές ,  ξέπλυμα κάθε είδους. Φαγοπότι μέχρι σκασμού. Την ώρα μάλιστα που   στη χώρα  δεν υπάρχει πια Τύπος, αλλά   μόνο μια  αισχρή    βιομηχανία παραπληροφόρησης ,που     ως τέταρτη εξουσία,  βρίσκεται   στο ίδιο καράβι της διαπλοκής με τις άλλες.

Πάνω από τα 400 δισ. το χρέος, όπως το εκτόξευσε η κυβέρνηση της απόλυτης διαφθοράς μέσα σε  τέσσερα χρόνια .  Η χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο διάστημα  έχει χρεοκοπήσει. Σύντομα θα κληθεί να  καταβάλει 15 δισ μόνο για τόκους! Ουδείς, ούτε και με  ιλιγγιώδη  επιτόκια δε θα παίρνει   ρίσκο να δανείσει μια πεθαμένη οικονομικά χώρα.

Και οι δικαστές  (και δεν είναι οι δύο συνταξιούχοι που  μας λένε, ούτε θα είναι οι  μόνοι που θα αποζημιωθούν),  ως  σαρκοφάγα όρνεα επέπεσαν  στο αιμάσσον σώμα της και το κατασπαράσσουν ανελέητα .  Χωρίς ντροπή.  Ακόμα και  τα στοιχειώδη προσχήματα δεν τους νοιάζει  να κρατούν πια.  Ούτε τώρα, όπως και παλιά.

Θα μπορούσε να υπάρξει τέτοια πρόκληση σε χώρα με στοιχειώδη πολιτικό και δικαιικό πολιτισμό και να μην καεί το σύμπαν; Μιλάμε για έγκλημα καθοσίωσης.  Εκείνοι  που υπέγραψαν   να κλέβουν οι  τραπεζίτες το κεραμίδι του πάμπτωχου και όσοι έσπευσαν να εφαρμόσουν ένα κατάπτυστο νόμο,   να αμείβονται παχυλά και ξεδιάντροπα  για τη δωροδοκία τους!

Αλλά ,το άλλο πάλι;  Μετά από ένα τέτοιο έγκλημα    ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ  ΦΥΛΛΟ; Τέτοια ξετσίπωτη αποχαύνωση πια και από τους ίδιους τους παθόντες; Και όχι μόνο. Να βγαίνει ο  ΣΥΡΙΖΑ και αντί να κατακεραυνώνει τους ενόχους, σε μια  φτηνιάρικη έκδοση αντιπολιτευτικής αντιπαράθεσης ,να τα βάζει με τον ΄Αδωνη, που έχει  από τις λίγες φορές το δίκιο με το μέρος του;      Ο Στέφανος Κασσελάκης τί λέει; Είναι στη γραμμή της εκπροσώπου  τύπου του  ΣΥΡΙΖΑ κι αυτός ;  Λησμόνησε το παραδικαστικό  και τα ξεδοντιάσματα που έλεγε στην αρχή;

Μα, τί σόι, επιτέλους,παλαβή  αντιπολίτευση είναι αυτή της Κουμουνδούρου πάλι;  Να κόπτεται για τους θύτες, αν θα πάρουν τα λεφτά (που  στην ουσία επεδίκασαν οι ίδοι στο συνάφι για τους ευτούς τους)   και να φτύνει τα θύματα;  Πού το πάτε,  παίδες, εκεί  στο λαϊκό  πανεπιστήμιο που αποφοίτησαν  οι άριστοι  και ασκούν  το προσοδοφόρο επάγγελμα του  αριστερισμού;

“Τί έχεις Γιάννη, τί είχα πάντα”. Γράφαμε τότε:

  “ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΗΘΙΚΟΣ  ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ”.

 Αναδρομικά δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε συνταξιούχους βουλευτές. Με την επίμαχη διάταξη, το Δημόσιο αποδέχεται δικαστικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου

“Αναδρομικά σε συνταξιούχους βουλευτές, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν και τις 100 χιλιάδες ευρώ, περιλαμβάνει διάταξη νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών. Από το ποσό αυτό θα αφαιρεθούν οι μειώσεις που έγιναν μετά το 2010 λόγω των Μνημονίων, αλλά η «καθαρή» μετά τις περικοπές αύξηση δεν θα είναι μικρότερη των 50.000 έως 60.000 ευρώ.

Με την επίμαχη διάταξη, το Δημόσιο αποδέχεται δικαστικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δίνουν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, οι συντάξεις των βουλευτών θα πρέπει να αυξηθούν, αναδρομικά από το 2008 και να ακολουθήσουν τις μισθολογικές αυξήσεις που δόθηκαν τότε με νόμο στους δικαστικούς λειτουργούς”.

***

Ανήθικοι.  Μόνο αυτός ο ιστορικός χαρακτηρισμός τους αξίζει. Σε δικαστές και βουλευτές.  ΄Ο,τι είναι “νόμιμο”  (το κάνουν αυτοί να φαίνεται τέτοιο), δεν είναι και ηθικό. Γνωστό αυτό τοις πάσι και το γνωρίζουν πολύ καλά και οι ίδιοι.

Μόνοι τους “νομοθετούν” μόνοι τους αποφασίζουν να τσεπώσουν τα δανεικά από τον πενιχρό, δημόσιο κορβανά ! ΄Εχουν “το πεπόνι και το μαχαίρι” και κάνουν ό,τι γουστάρουν. Ο πολύς κόσμος εν τω μεταξύ,  σκέφτεται να χαλάσει ακόμα και  3 ευρώ, για να πιει έναν καφέ έξω,  χρονιάρες μέρες. Τί πρόκληση,τί σχιζοφρένεια!

Αποζημιώσεις και αναδρομικά ,λοιπόν και οι βουλευτές. Εκατοσταριές, μάλιστα! Είχαν προηγηθεί οι δικαστές με την απόφαση για τα δικά τους αναδρομικά, που θεωρείται και είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων ετών . Η Ζίμενς και τα “εξοπλιστικά μπόνους” είναι ψιχία μπροστά σ΄αυτά. Αλλά και η  ανηθικότητα που διέπραξαν είναι  πρωτοφανής, λόγω της ιδιότητάς τους και μόνο.

“Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει” τότε! Ο αλήστου μνήμης  πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρωμύλος Κεδίκογλου δε λογοδότησε ποτέ, ούτε για το βρώμικο  πόθεν έσχες του, ούτε για αυτές τις  ανήθικες -κατάπτυστες  αποφάσεις που έβγαζε στο Μισθοδικείο. Συνταξιούχος σήμερα πια, ξεκοκαλίζει ατιμώρητος συντάξεις, αναδρομικά, “μαύρο χρήμα”.

Γράψαμε γι΄αυτό το ζήτημα των αναδρομικών πολλές φορές εδώ. Παραθέτουμε ένα τέτοιο κείμενο:

                        (11-12-2011)
“Εκατομμύρια ευρώ διεκδικούν 117 πρώην βουλευτές
Αναδρομικά εκατομμυρίων ευρώ ζητούν να τους καταβληθούν πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Διπλές αγωγές στο ελληνικό δημόσιο. Μεταξύ των “αδικημένων” οι Τσοχατζόπουλος και Μαντέλης.
Όπως είναι γνωστό, το 2006 με απόφαση του Μισθοδικείου (πρόεδρος ο τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ρωμ. Κεδίκογλου) οι αποδοχές των προέδρων των τριών μεγάλων δικαστηρίων της χώρας (Αρείου Πάγου, Συμβουλίου της Επικρατείας και Ελεγκτικού Συνεδρίου) εξομοιώθηκαν με τις αποδοχές του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.) που ανέρχονταν τότε περίπου στα 9.500 ευρώ (και από 1.5.2000 αυξήθηκαν οι αποδοχές του προέδρου στα 10.271 ευρώ και του αντιπροέδρου στα 7.190 ευρώ).
Με την απόφαση του Μισθοδικείου στους δικαστές δόθηκαν αναδρομικές διαφορές της πενταετίας 2000-2005. Ακολουθώντας τον κανόνα της “πυραμίδας”, μετά την επίμαχη απόφαση του Μισθοδικείου, αυξήθηκαν ανάλογα και οι αποδοχές των υπολοίπων ιεραρχικά δικαστών.
Οι πρώην βουλευτές διεκδικούν τις διαφορές των αποδοχών τους σε βάθος χρόνου προς τα πίσω και πριν την επίμαχη απόφαση του Μισθοδικείου και αφού προηγουμένως τις εξισώνουν πάντα με αυτές του προέδρου της Ε.Ε.Τ.Τ.
 Μερικά από τα “ηχηρά ονόματα”  πρώην “πατέρων της βουλής” που διεκδικούν αυτές τις αποζημιώσεις,  είναι οι Μίκης Θεοδωράκης,‘Ακης ΤσοχατζόπουλοςΤάσος ΜαντέληςΓ. ΑνωμερίτηςΓ. ΔρυςΕλισάβετ Παπαζώη, Πέτρ. ΔούκαςΕλ. ΖαγορίτηςΑν. ΚαραμάριοςΘ. ΚασίμηςΝ. ΚατσαρόςΠέτρ. ΤατούληςΑντ. Φούσας κ.ά.
Ανοίγουν οι λογαριασμοί Κεδίκογλου
 Ο Ρωμ. Κεδίκογλου υπήρξε ένας από τους χειρότερους προέδρους του Αρείου Πάγου. Είναι αυτός που άνοιξε τον “ασκό του Αιόλου” με την προμνημονευόμενη απόφαση του Μισθοδικείου (2006) στο οποίο προήδρευε. Οι παρενέργειες εκείνης της απόφασης φάνηκαν λίγο μετά , όταν, αρχόμενης της οικονομικής κρίσης στη χώρα, οι δικαστές έσπευσαν εν ριπή οφθαλμού  να εισπράξουν τα περίφημα “αναδρομικά” τους και οι π. βουλευτές να καταθέσουν αγωγές με τις οποίες διεκδικούν από το Δημόσιο εκατομμύρια για διαφορές των αποδοχών τους.
Να θυμίσουμε ότι ο εν λόγω π.πρόεδρος του Αρείου Πάγου εξευτέλισε εντελώς το κύρος της δικαιοσύνης, όχι μόνο με την παραπάνω απόφαση, αλλά και με τις κατηγορίες για παράνομο πλουτισμό του γιου του. Μια υπόθεση που έχει μείνει ακόμα στο σκοτάδι, αφού συντεχνιακά και κομματικά συμφέροντα δεν επέτρεψαν να προχωρήσει η έρευνα σε βάθος. Παραθέτουμε ενδεικτικά ένα απόσπασμα από τον τύπο της εποχής εκείνης για το συγκεκριμένο θέμα:
 “Ο κ. Κεδίκογλου αποχωρεί από το Δικαστικό Σώμα σε μια στιγμή που τα πεπραγμένα της προεδρίας του, με αιχμή τις παρεμβάσεις του για το θέμα των συμβασιούχων, αλλά και τις καταγγελίες για τις οικονομικές δραστηριότητες του γιου του, δικηγόρου Φαίδωνα Κεδίκογλου , έχουν προκαλέσει μεγάλη κρίση στην κορυφή της Δικαιοσύνης…Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε από τις τράπεζες αντίγραφα των συναλλαγών του ιδίου και της συζύγου του.”(ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  07/07/2007)

***

Σήμερα, στο ντροπιαστικό…πάνθεον των δικαστών που το όνομά τους καταγράφεται στις σελίδες της Ιστορίας  με “Μαύρα” γράμματα είναι και οι παραπάνω μνημονευόμενοι “αχυράνθρωποι”-δικαστές και εισαγγελείς στο σκάνδαλο  Novartis (Αγγελής, Ράικου, Ζαχαρής, Σαλάτας, Ιωαννίδης). Μένει να ερευνήσουμε, για να διατυπώσουμε την τελική μας κρίση, τα κίνητρα,τα πιθανά  ανταλλάγματα,που τους προσφέρθηκαν για να τηρήσουν μια επαίσχυντη στάση που προσβάλει το δικαιικό σύστημα της χώρας, ολόκληρο το δικαστικό κλάδο και ειδικότερα  τους ακέραιους δικαστές  και εισαγγελείς, σαν την Ελένη Τουλουπάκη, αλλά και  όσους αφανείς με εντιμότητα και υπό αντίξοοες  συνθήκες, επιτελούν απερίσπαστοι το έργο τους.