Αχτσιόγλου-Τσακαλώτος: “΄Εκανε και η μύγα κwλο κι έχeσε τον κόσμο όλο”!

1. “Τυφλός δε τυφλόν εάν οδηγή, αμφότεροι εις βόθυνον πεσούνται” ( Ο νέος αρχηγός και το κόμμα του)

 

α. Στο πλευρό της Αχτσιόγλου ο  Ηλιόπουλος και Χαρίτσης. Πρώτη δήλωση στήριξής από τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Νάσο Ηλιόπουλο.

 

 

 β.Ο Τσακαλώτος ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Το πρώτο κουσούρι τους είναι πως αμφότεροι οι Καπαδόκες, υποψήφιοι για αρχηγοί,   πάσχουν από…ονόματα.  Στραμπουλάς τη γλώσσα με την Αχτσιόγλου (δέκα φορές παλεύω να την  κουμαντάρω στα πλήκτρα).  ΄Ασπρη πέτρα ξέξασπρη,  ένα πράμα.

Ο έτερος  , ο   ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ  Τσακαλώτος, εγγονός του  ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ  Τσακαλώτου.  Ο γνωστός ,παλιός  κομμουνιστοφάγος , ηγέτης αποβρασμάτων-  παλουκωτών  αριστερών κεφαλών.

Δικαίως μετά απ΄αυτά   να  αναφωνείς:  – Πού πας , ρε Καραμήτρο,  με τέτοια  ονόματα-κουδούνια κρεμασμένα στο λαιμό;  Είσαστε σοβαροί;

 

 

Είναι τελειωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ με τέτοια καπετανάτα. ΄Οχι απλά άχρηστοι  για ηγέτες  και ανερμάτιστοι ιδεολογικά.  Λίαν επικίνδυνοι για ό,τι γνωρίζαμε ως  αριστερό σε αυτή τη χώρα και τον  κόσμο ολόκληρο.   Το ΚΚΕ του 7…69  %  σήμερα,  στις άλλες εκλογές θα αφήσει πίσω να τρώνε τη σκόνη του οι ΑχτσιογλοΤσακαλώτοι αρχηγοί .

Τους είχαμε καταγγείλει άπειρες φορές όλους αυτούς τους ρεμπεσκέδες  στην Κουμουνδούρου. ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ. Ροκάνιζαν την καρέκλα του Αλέξη  Τσίπρα ,  ως συμβουλάτορες και ειδικοί!   Στοχος να τον πάρουν στον λαιμό τους. ΄Όπως και τον πήραν.   Για τέτοια ικανότητα αυτογνωσίας και πολιτικής εντιμότητας , μιλάμε.  Σιχτίρ,πανάθλιοι!

2. ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση καλείται να απαντήσει σε 3 ερωτήματα για τη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο»

1. Για ποιον λόγο ο κ Μητσοτάκης αλλάζει την πάγια θέση της χώρας και αναφέρεται στην νομική διαφορά μας με την Τουρκία για υφαλοκρηπίδα / ΑΟΖ, ως “γεωπολιτική”;

2. Διεκδικεί η ελληνική Κυβέρνηση ευθέως από την Αμερικανική, προϋποθέσεις για την πώληση F16 στην Τουρκία ή εναποθέτει τις ελπίδες της αποκλειστικά στις καθόλα σημαντικές προσπάθειες στο Κογκρέσο; Έθεσε το θέμα ο κ. Μητσοτάκης στον Αμερικανό Πρόεδρο ή εξακολουθεί να περιορίζεται στο δόγμα του πιστού και δεδομένου συμμάχου;

3. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανακοίνωσε πρωτοβουλία για επανεκκίνηση των ευρωτουρκικών σχέσεων. Θα θέσει ο κ. Μητσοτάκης τη θετική ατζέντα και τις προϋποθέσεις της Ελλάδας σε αυτό το πλαίσιο;

****

Αυτό τώρα είναι  κείμενο συνταγμένο από αριστερή πένα σε  προοδευτικό κόμμα που στόχος στις  διακηρύξεις  του είναι να διασφαλίσει την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, να καταργήσει τα σύνορα , να χτυπήσει τον καπιταλισμό με την καρδιά του να χτυπά  στη βιομηχανία  όπλων ; Να τα ακούγαμε αυτά από το  Μιχαλολιάκο, να πούμε, στα κομμάτια.   Μιλάει για κόκκινες γραμμές ο…αριστερός ΣΥΡΙΖΑ!   Και είναι, λέει,   ανοσιούργημα να τις καταργήσουμε!

Εθνίκια –πουτινιστές του κερατά. ΄Ηταν πάντα έτσι στο ΣΥΡΙΖΑ.   Κάποιους πρόλαβε και τους πέταξε με τις  κλωτσιές ο Αλεξης Τσίπρας.  Ζωή, Λαφαζάνης, Βαρουφάκης.  Οι άλλοι που βγαίνουν σήμερα λάβροι  εθνικιστές να καταγγείλουν τη φιλική συνάντηση χτες   (προοιωνίζουσα  τον ερχομό ημερών καλών) Μητσοτάκη-Ερντογάν,  είχαν λουφάξει στα λαγούμια τους. Τώρα πετάχτηκαν από τις τρύπες του και γρυλίζουν.  ΄Εφυγε η γάτα ,χορεύουνε οι αρουραίοι.  Θα δείτε και χειρότερα τέτοια μασκαριλίκια.

Μια από τις βασικές αιτίες του καταποντισμού του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ήταν η επαμφοτερίζουσα  και αποκλίνουσα στον εθνικισμό τις περισσότερες φορές,   στάση του στα ελληνοτουρκικά. Το αναλύσαμε ουκ ολίγες φορές το ζήτημα. Μέγα λάθος του Αλέξη Τσίπρα που άκουγε τους ανιστόρητους και  εκ του πονηρού ,πέραν του ακαταλόγιστου,  συμβουλάτορες στην Κουμουνδούρου.

 Δε βγήκε από την αρχή ευθέως να δώσει το χέρι στον Ερνογάν, να αποβάλει το γνωστό σύνδρομο του φόβου, την ανασφάλεια  να μην  κατηγορηθεί για εθνική μειοδοσία,  να  σταματήσει να μιλάει για κόκκινες γραμμές .Να ανοίξει, τελικά, το δρόμο για τη Χάγη  ΜΕ ΠΑΚΕΤΟ οι διαφορές.

Κρίμα!