Δεν τη λένε “Άννα” Είναι και μπατσίνα!

 

α. Σήμερα οδηγείται στον ανακριτή Λάρισας ο 53χρονος που ξυλοκόπησε άγρια την 43χρονη , αστυνομικό σύζυγό του

Λάρισα: Σήμερα στον ανακριτή ο 53χρονος που ξυλοκόπησε άγρια την 43χρονη αστυνομικό σύζυγό του

Ξυλοδαρμός 43χρονης αστυνομικού στη Λάρισα: «Καλά κρυμμένο οικογενειακό δράμα», λένε οι συνάδελφοί της. Επί μία ώρα κι ένα τέταρτο ξυλοκοπούσε την 43χρονη αξιωματικό της αστυνομίας, από τις 03:00 τα χαράματα μέχρι τις 04:15.

 

 

β. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα για τη δολοφονία της 46χρονης Κουβανής τρανς .Διαδηλωτές έγραψαν το όνομα «Άννα» με κεριά έξω από τη Βουλή ενώ κρατούσαν πλακάτ που γράφουν «την έλεγαν Άννα»

diamartyria_trans_anna

γ.Αχτσιόγλου για Χαλκίδα: Πόσες πρέπει να χάσουμε ακόμη μέχρι η πολιτεία να αναγνωρίσει τον όρο γυναικοκτονία;

Έφη Αχτσιόγλου

 

δ. ΗΠΑ: 39χρονη έριχνε επί μήνες χλωρίνη στον καφέ του άνδρα της -Ήθελε να τον «ξεκάνει» για να πάρει σύνταξη χηρείας.

 

Έριχνε επί μήνες χλωρίνη στον καφέ του άνδρα της – Ήθελε να τον «ξεκάνει» για να πάρει επίδομα χηρείας

***

Τίποτα πιο άδικο  από την… αδικία. Τα δύο μέτρα και δύο σταθμά στην αντιμετώπιση ή το χαρακτηρισμό  οποιουδήποτε   εγκλήματος ,  είναι απολύτως φασιστικό.

Πριν λίγες ημέρες,  δολοφονήθηκε μια τρανς στην Αθήνα. Την έλεγαν Άννα,   όπως έγραφαν τα πανό στη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα. Τώρα,  μια  γυναίκα κόντεψε να τη σκοτώσει ο σύζυγος, επειδή τη συνέλαβε να ανταλλάσσει μηνύματα με άλλον άντρα.  Ο ξυλοδαρμός ήταν τόσο βάρβαρος, που πιθανόν η τραγική γυναίκα, να μείνει με βαριές βλάβες σε όλη της τη ζωή.

Οι μαινάδες του ΜΕ ΤΟΟ και ασφαλώς η… Ευτυχία  (νεκροθάφτης πλην των άλλων,   του ΣΥΡΙΖΑ , έλεγε πάλι τις προάλλες.« Πόσες πρέπει να χάσουμε ακόμη μέχρι η πολιτεία να αναγνωρίσει τον όρο γυναικοκτονία;) δε βγήκαν όχι να διαδηλώσουν για τη νέα βαρβαρότητα, αλλά ούτε μια λέξη συμπαράστασης  στο θύμα να αρθρώσουν, οι τόσο λαλίστατες σε άλλες περιπτώσεις.

Η Λαρισαία ήταν βλέπεις..μπατσίνα.  Και τα μέλη του  μορφώματος που  εκκολάπτουν και  συντηρούν τον  έμφυλιο ρατσισμό,,  δε φοράνε στα μάτια πολύχρωμα γυάλα.   Μόνο…ασπρόμαυρα.

Στην Αμερική, μια σύζυγος δηλητηρίαζε σταδιακά τον άντρα της,  για να τον εξαποστείλει ,να πάρει τη σύνταξη και να μείνει ελεύθερη από τα δεσμά του γάμου.  Πόσες όμοιες και απαρατήρητες τέτοιες περιπτώσεις θα υπάρχουν παγκοσμίως, ουδείς γνωρίζει.  Ούτε θα έρθουν πότε στο φως. Ο μιθριδατισμός, δεν τους σώζει όλους.

 

 

 

Άντρες και γυναίκες, ως άνθρωποι,  έχουν όμοιες συμπεριφορές και  αντιδράσεις . Η ιδεολογία, ο χαρακτήρας, η ηθική, η μόρφωση και τα βιώματα  ενός εκάστου, καθορίζουν τις πράξεις μας.  Όχι το  ΦΥΛΟ,  η ράτσα, η καταγωγή, η εθνικότητα.

Υπάρχουν άντρες τέρατα και γυναίκες ύαινες.  Στη χρήση βίας  και την κακότητα και τα δύο φύλα δε διαφέρουν. Οι μέθοδοι εκτέλεσης είναι συνήθως διαφορετικές.  Και ο καθένας , τις φέρνει στα μέτρα του. Ο  άντρας δράστης, ως μπρατσάς,  αλλά και ως  το… ισχυρό φίλο, χρησιμοποιεί αντίστοιχα μέσα. Η γυναίκα ως το αδύνατο, προσφεύγει στην πονηριά και τη ραδιουργία.

Ειπωμένο εδώ, πλειστάκις.  Τον τραμπούκο στη Λάρισα, φυσικό αυτουργό της κακοποίησης  της γυναίκας  που  θεωρεί   πως έχει   αποκτήσει λόγω γάμου, ιδιοκτησιακά δικαιώματα , σήμερα σε μια ιδεατή πολιτεία (και όχι ασφαλώς εκείνη του Πλάτωνα), θα έπρεπε να τον ακολουθήσουν  στη φυλακή και οι ηθικοί αυτουργοί,   ιερατεία θρησκειών, συγγραφείς,  παραγωγοί και  συντελεστές  της  ροζ λογοτεχνίας,  του σινεμά και του άσματος.  ΄Οσοι εν πάση περιπτώσει,   ομνύουν στην αγνότητα , τη συζυγική-συντροφική πίστη και τη μονογαμία που επιβάλει  η σύναψη συμβολαίου δια  της τελετής του γάμου ή  της συμβίωσης.

Ουδείς υπεράνω του Νόμου,  διατείνονται οι πολιτικοί (ισχύει για όλους, πλην των ίδιων και των… χορηγών τους).  Ουδείς υπεράνω των φυσικών νόμων λέμε εμείς. Και η πολυγαμία, είναι νόμος της φύσης.  Ιδιοκτησία στο σώμα, το νου και τα συναισθήματα επ΄ ουδενί δικαιολογείται.

Στις μελλοντικές,  άφυλες, πλην των άλλων, κοινωνίες,  η  πάσης μορφής ιδιοκτησία δια της γαμικής τελετής-συμφωνίας  και η παροχή εμμέσως, πλην σαφώς  από την πολιτεία, κρατικής νομιμότητας σε αυτή σε μας σήμερα,   θα φαντάζει  ως εφιάλτης. Και φυσικά, θα αδυνατούν να κατανοήσουν  οι  άνθρωποι των εποχών εκείνων, τους λόγους που  το τέρας της Λάρισα ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου έναν άνθρωπο και μάλιστα  μητέρα των παιδιών του. Θα φαντάζει  ανήκουστο , κατάπτυστο και παρανοϊκό .Και είναι!