ΔΕΞΙΑ “ΔΙΑΝΟΗΣΗ”: ΟΙ ΕΞΗΣ…ΚΑΝΕΝΑΣ!

Γρηγόρης Ψαριανός.

«Οι ΚΑΘΗΓΗΤΈΣ τών παιδιών μας, που πανηγυρίζουν επειδή “χάκερς” – πράκτορες που δεν ξέρουμε για ποιον δουλεύουν, έριξαν εν μέσω εξετάσεων το σύστημα της Τράπεζας Θεμάτων. Είναι Μεγάλα ΚΑΘΆΡΜΑΤΑ και πρέπει να πάνε σπίτι τους. Σκουλίκια είναι. Αλήτες. Αρχιμαφιόζοι, Όχι Δάσκαλοι…» έγραψε ο Γρηγόρης Ψαριανός.

 

Άθλια επίθεση Ψαριανού στους καθηγητές για την Τράπεζα Θεμάτων – Τους αποκάλεσε «καθάρματα» και «αρχιμαφιόζους»

 

****

Οι καθηγητές, συλλήβδην, κατά Ψαριανό, είναι αλήτες, καθάρματα και αρχιμαφιόζοι. ΄Ιδια ιστορία των  “Εβραίων” στους αιώνες. Στοχοποίηση  συνόλων, λαών, φυλών, ομάδων, μειονοτήτων, για να φτάσεις πιο εύκολα στο λιντσάρισμα και το πογκρόμ.

Μιάσματα, παράσιτα, φυλή άξια εξόντωσης , υπήρξαν  για τους Ναζί,  οι Εβραίοι. Καθάρματα, σκουλήκια, αλήτες  οι καθηγητές για τους Δεξιούς  (κι ας μη θεωρηθεί ασέβεια αυτή η αναφορά και η σύγκριση με  τα εκατομμύρια  θύματα των Εβραίων. Τέτοιες αναφορές,  εξυπακούεται πως συνοδεύονται πάντα από  τη διευκρινιστική παρατήρηση   «τηρουμένων των αναλογιών» ).

Είναι, όντως ,  άγριος φασισμός η  συγκεκριμένη μέθοδος σπίλωσης και εξόντωσης  ενός συνόλου διαφορετικών ανθρώπων, που η μόνη  σχέση και σύνδεση μεταξύ τους είναι η καταγωγή, η φυλή, η γλώσσα, ο τόπος,  η δουλειά ,το επάγγελμα. Να τσουβαλιάζεις τέτοια σύνολα ατόμων με ανόμοιους χαρακτήρες,  με διαφορετικές συμπεριφορές ,άλλες αξίες, αρχές και ιδεολογίες,   είναι ακατανόητη και τις περισσότερες φορές στάση,  υποκινούμενη από σκοπιμότητες και συμφέροντα.

Κι αν μεν ,  αυτό το σύνολο, μια  συντεχνία  έχουν  ως  επάγγελμα το έγκλημα, την εκμετάλλευση, την  απάτη,   την προπαγάνδα,  όπως η μαφία,  οι εκτελεστές συμβολαίων, θανάτου, οι έμποροι της καπιταλιστικής  αισχροκέρδειας,  οι Γκεμπελίσκοι της βιομηχανίας  παραπληροφόρησης-παραπλάνησης, τέτοιες περιπτώσεις είναι διαφορετικές,   ουδεμία σχέση έχουσες   με τη στοχοποίηση  ενός συνόλου ανθρώπων, που απλώς κάνουν  την ίδια δουλειά, όπως οι γιατροί, οι δάσκαλοι, οι δικαστές .΄Αλλο να αναδεικνύεις και να καταγγέλλεις την ανεπάρκεια ή τη διαφθορά κάποιων   και διαφορετικό είναι  να αποδίδεις συλλήβδην κατηγορίες σε όσους ασκούν το ίδιο επάγγελμα.   Κακοί γιατροί υπάρχουν. Δάσκαλοι επίσης.  Όπως άχρηστοι υδραυλικοί και τσοπάνηδες.΄Ετερον εκάτερον.

Στην περίπτωση Ψαριανού, είναι ακόμα πιο  εξωφρενικό και εξοργιστικό  να σε αποκαλεί    μαφιόζο,  κάθαρμα και αλήτη  ο  αχυράνθρωπος του Πικραμένου.  Ο   αρχιερέας  της διαφθοράς ( και όχι μόνο  για τα εκατομμύρια της Novartis. Ούτε ο μόνος).   Ο  υπηρέτης ενός κατάπτυστου δικαστή, που δεν αισχύνεται για το κατάντημά του.  Αυτός, περισσότερο, λόγω ιδιότητας. «΄Αλλων ιατροί, αυτοί έλκεσι βρύοντες». Είναι η γνωστή μέθοδος που την ανάδειξε σε πραγματική …επιστήμη η  Δεξιά. ΄Οταν ένοχος ένοχον ποιεί.  ΄Οταν ο θύτης αυτοθυματοποιείται  και  ο κατηγορούμενος αναγορεύεται σε κατήγορο.

Ανάμεσα στα μεγάλα εγκλήματα που διέπραξε  η Δεξιά ως εξουσία, είναι και Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ  ΤΩΝ ΗΜΕΤΕΡΩΝ. Η ποινικοποίηση της κάθαρσης, της τιμωρίας ενόχων, της αποκάλυψης της διαφθοράς  και της απάτης.  Η  εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη είναι ένα από τα  χαρακτηριστικά  παραδείγματα,  ανάμεσα σε δεκάδες,  της  καινούργιας  επίδοσης και σε αυτό το  έγκλημα της Μητοστακικής δεξιάς.

Δεν είναι τυχαία η  επίθεση στους δασκάλους, που εξαπέλυσε ο σφογγοκωλάριος  του διεφθαρμένου π. δικαστή. Μπορεί οι ΄Ελληνες δάσκαλοι σε όλες τις βαθμίδες να είναι σε ένα ποσοστό, δυστυχώς, μεγάλο ανεπαρκείς στην άσκηση του συγκεκριμένου λειτουργήματος  ( και επαγγέλματος), κυρίως λόγω  έλλειψης παιδαγωγικής κατάρτισης,  όμως, άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Αρχιμαφιόζοι, καθάρματα , αλήτες και λευκά κολάρα,  σίγουρα δεν είναι.  Ο δάσκαλος, ανήκει στο χώρο της επιστήμης, της  γνώσης, της μάθησης.  Δεν είναι ταβερνιάρης και ρουμάς στην τουριστική περίοδο, με μαύρο (κατάμαυρο)  και πολύ χρήμα, που θα ψηφίσει Μητσοτάκη και με τα δυο του χέρια.

Ούτε τυχαία, η Δεξιά στερείται διανόησης. Ελεύθερους επαγγελματίες  κάθε είδους διαθέτει.  Στοχασμό  όχι. Το πολύ -πολύ το ταβάνι  της να έχει το ανάστημα  κάποιων  της  ΝεοΟρθόδοξης Νομενκλατούρας  και ψευτοδιανόησης,   όπως ο   Ράμφος, ο Γιανναράς, ο  ο Σαββόπουλος. Και ασφαλώς,  οι προσφάτως αναφανέντες και  Δεξιοί πολιτογραφηθέντες,    διάττονες αστέρες, όπως ο   Δημητριάδης  ο …Σαλονικεύς, ο Ψαριανός, ο Δοξιάδης .

Ανθρώπους  «γραμμάτων και τεχνών» που δεν είναι προϊόντα  βιομηχανιών, κυρίως θεάματος – ακροάματος,  η ΔΕΞΙΑ  ΔΕ ΔΙΑΘΕΤΕΙ. ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΧΕ.  Και είναι απολύτως λογικό να γνωρίζει  πολύ καλά σε ποιος πελάτες ψήφων απευθύνεται ο Ψαριανός.  Στο διανοούμενο, το “μορφωμένο” (καμιά σχέση με τον εξειδικευμένο πτυχιούχο),  το σκεπτόμενο άνθρωπο, δεν έχει ούτε είχε ποτέ  πρόσβαση αυτή η παράταξη.  Και είναι ο λόγος που δε διστάζει να  τους καθυβρίζει την ώρα που πετάει  ψιχία (η και παντεσπάνι)  σε όσους ακριβώς  ψηφίζουν πάντα με   οικονομίστικα κριτήρια.

Οι αρχές,  οι αξίες, οι ιδεολογίες, δεν χωράνε σε τέτοιους οπαδούς.  Εξ ου και το μονοκούκι του 40% των ψηφισάντων  αυτού του είδους, πήγαν στον κομματικό χώρο από τον οποίο η  διανόηση έχει πάρει διαζύγιο.

Και πάντως,  τα  πτυχία  (με το… ταχυδρομείο)  του Χάρβαρντ,  έναντι  πακτωλού  δολαρίων  και λιρών, μόνο με τη «μόρφωση» και τη διανόηση δεν έχουν σχέση. Κι αυτός ο τρόπος  “αρίστευσης” είναι από τις σοβαρότερες επιδόσεις της ελεύθερης αγοράς, του άγριου καπιταλισμού και στην παιδεία.

Αν υπάρχει ίχνος υπερβολής σε τέτοια καταγγελία, μπορεί κανείς με το χέρι στην καρδιά  να απαντήσει  σε ένα  απλό και απολύτως κατανοητό ερώτημα; Αν δε διέθετε ο Κούλης, ο Γκουρού  του Ψαριανού , ως γιος του πλέον διεφθαρμένου πολιτικού της Ελλάδας τα «αργύρια»  της Αποστασίας, υπήρχε ποτέ περίπτωση , ως γιος  μεροκαματιάρη,  μισθοσυντήρητου  ανθρώπου, να είχε εγγραφεί  σε ένα από τα πλέον ακριβά εκπαιδευτικά     ιδρύματα στον κόσμο;  Γνωρίζει εκείνος που θα αναλάβει να απαντήσει,  τί  στοιχίζει η εγγραφή, η φοίτηση, η διαμονή και η αποφοίτηση σε ένα τέτοιο ιδιωτικό πανεπιστήμιο -επιχείρηση;