ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ, ΑΚΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ Ο ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ -ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ

“Όταν η διοίκηση βιάζει, αθετεί, καταφρονεί τα δίκαια του λαού και δεν εισακούει τα
παράπονά του, το να κάμνει τότε ο λαός, ή κάθε μέρος του λαού, επανάσταση, ν’ αρπάξει τ’
άρματα  και να τιμωρήσει τους τυράννους του, είναι το πλέον ιερόν απ’ όλα τα δίκαιά του και το πλέον απαραίτητο απ’ όλα τα χρέη του”

(Σύνταγμα, τα Δίκαια του Ανθρώπου, άρθρο 35)

Ρήγας Βελεστινλής (Φεραίος)

Ο Ρήγας μια από τις αγνότερες και ηρωικότερες μορφές του διαχρονικού επαναστατικού αγώνα για την απελευθέρωση του ανθρώπου από τους δυνάστες του, είναι σαφής και κατηγορηματικός στη διακήρυξή του: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

Μέγα λάθος, λοιπόν, η χτεσινή σου  δήλωση ” δεν θέλω να πεθάνω, αλλά έτσι που είναι η κατάσταση, δεν μου αφήνουν άλλη επιλογή».(*)

 

Η παράδοσή σου στους δυνάστες σου δεν είναι η σωστή επιλογή . Δεν επιτρέπεις σε κανέναν, πολύ περισσότερο σε τυράννους, να καθορίζουν τη μοίρα σου.  Να αποφασίζουν εκείνοι ,αν θα ζήσεις ή θα πεθάνεις.

Η απόφαση είναι δική σου. Και είναι μονόδρομος.

                        ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ!

Εδώ και τώρα σταμάτησε την απεργία,  πριν να είναι αργά για τη ζωή σου ή μη αναστρέψιμη η κατάσταση της υγείας σου.

Τον αγώνα σου τον έδωσες. Νίκησες… νίκη λαμπρή!   Κατατρόπωσες   τους εκπρόσωπους  ενός κράτους που έπαψε πλέον να είναι Πολιτεία και Κράτος Δικαίου με τη συμπεριφορά που επέδειξαν απέναντί σου.  Αυτοί είναι οι ηττημένοι, εσύ ο νικητής.

Μην τους δώσεις τη χαρά να ολοκληρώσουν τη βαρβαρότητά τους με το θάνατό σου . Θα φτάσουν ως το τέλος.  Κι εσύ οφείλεις από τη δική σου μεριά   να φτάσεις ως  το τέλος. Και τούτο   δεν ορίζεται ως τέλος της ζωής σου,  αλλά ως αντίσταση στην τυραννία που επέβαλε  μια αισχρή και άτιμη ιστορικά, κομματική παράταξη. Η γνωστή , επάρατη Δεξιά.

Η απόφασή σου να σταματήσεις τον αγώνα που ήδη κέρδισες επάξια και ολοκληρωτικά, θα είναι η τιμωρία των τυράννων σου. Και έχεις υποχρέωση να το κάνεις αυτή την ώρα. Ιστορική, πέρα από ατομικό,  προσωπικό  δικαίωμα.

 

 

Γύρνα σήμερα στο κελί που σε πέταξαν στο Δομοκό. Μην ξεχνάς πως αν  το παίξουν φιλάνθρωποι και ικανοποιήσουν το αίτημα της μεταγωγή σου, θα έχουν εκείνοι κερδίσει τελικά.  Ο αγώνας σου δε θα έχει  πια μια διαχρονική, συμβολική σημασία αντίστασης, αλλά θα την παρουσιάσουν , ως μια στενεμένη απαίτηση, ένα πείσμα ενός κρατούμενου στο οποίο η εξουσία (προφασιζόμενη στην ουσία  “άνωθεν”, θεία  προέλευση),  δεν ήταν υποχρεωμένη να ικανοποιήσει. Αλλά υποχώρησαν ,μόνο και μόνο,  γιατί η…δημοκρατία δεν εκδικείται,  έχει ανθρώπινο πρόσωπο,  δεν πέφτει σε τέτοιες παγίδες και αδιέξοδα!

 

Γύρισε στη φυλακή που σε πέταξαν. Και αγωνίσου από εκεί με χίλιους τρόπους.  Ζωντανός θα είσαι πιο χρήσιμος στον παγκόσμιο ακτιβισμό και το   επαναστατικό κίνημα  από  πεθαμένος.   Αν το κάνεις, ο θρίαμβος της νίκης θα είναι ολοκληρωτικά δικός σου και δικός μας.

 

_____________________________________________

 Συμπαράσταση κι απο την ΄Ελενα Ακρίτα! (Αν έχεις τέτοιους φίλους τί το θες το… Μητσοτάκη;)

 

“Παίζουν κάποιοι εν ου παικτοίς”! ΄Οπως η    μέχρι πρόσφατα  τρόφιμος του ΔΟΜ (ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗ)  και παλιότερα του ΔΟΛ  (ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ)  ΄Ελενα Ακρίτα.  Ως γνωστό ,το πρώην  αφεντικό της  είναι ο ηθικός  αυτουργός  της εν ψυχρώ δολοφονίας του  αγωνιστή   Βασίλη Τσιρώνη.

 

Κάτω ,λοιπόν,  τα χέρια από τον  πολιτικό κρατούμενο και απεργό πείνας – δίψας,  κυρία ΄Ελενα Ακρίτα .  Συμπαράσταση σαν τη δικιά σου λέγεται  …σκύλευση!  ΄Οσο και κάποιων άλλων που βγήκαν  να “επενδύσουν” ο καθένας για τους δικούς του λόγους στη θανατική ποινή που του  επέβαλε ο   Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

 

“Έλενα Ακρίτα: Λίγο πριν πεθάνει

Έλενα Ακρίτα: Σπάνιες φωτογραφίες από τη βάφτιση του γιου της με νονά την Αλίκη Βουγιουκλάκη! | Celebrities, Photo, Couple photos

__________________________________________________

(*)Η αναισθησιολόγος-εντατικολόγος Κατερίνα Ντουζέπη, γιατρός της επιλογής του Δημήτρη Κουφοντίνα, επισκέφτηκε σήμερα τον απεργό πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα στη ΜΕΘ του Γ.Ν. Λαμίας.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας δήλωσε στην Κ. Ντουζέπη ότι δεν θέλει να γίνει βάρος ούτε στην οικογένειά του ούτε στο κίνημα, «κουβαλώντας» μη αναστρέψιμες βλάβες. Oπως της είπε χαρακτηριστικά, «δεν θέλω να πεθάνω, αλλά έτσι που είναι η κατάσταση, δεν μου αφήνουν άλλη επιλογή».

Της επανέλαβε τη δήλωση που έκανε στην οικογένειά του και στους γιατρούς της ΜΕΘ, ότι σε περίπτωση που απωλέσει την επαφή με το περιβάλλον, δεν επιθυμεί να του γίνει ανάνηψη. Εξέφρασε, μάλιστα, την αγωνία του για το πώς μπορεί να εξασφαλιστεί ότι θα γίνει σεβαστή αυτή η θέλησή του.

Η δήλωση του Κατερίνας Ντουζέπη

«Κατόπιν αιτήματός του, το οποίο διατυπώθηκε σε χθεσινή (27/02/2021) τηλεφωνική μας επικοινωνία, επισκέφθηκα σήμερα στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας τον απεργό πείνας και δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ως γιατρός προσωπικής του επιλογής, τον είχα επισκεφθεί και στη Φυλακή Δομοκού στις 16/01/2021, κατά την 9η ημέρα της απεργίας πείνας, ενώ ενδιαμέσως τον έχει επισκεφθεί δύο φορές ο επίσης γιατρός επιλογής του συνάδελφος Θοδωρής Ζδούκος (Γενικός Ιατρός – Διευθυντής ΕΣΥ), με τον οποίο όλο αυτό το διάστημα βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία.

Δεν έχει κανένα νόημα να δώσω αναλυτική ιατρική γνωμάτευση. Ο καθένας και η καθεμιά μπορεί να καταλάβει σε τι κατάσταση βρίσκεται ένας άνθρωπος που απέχει από τροφή επί 52 μέρες, ενώ τις τελευταίες 6 δεν ενυδατώνεται. Ο απεργός πείνας και δίψας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Είναι εξαιρετικά απισχνασμένος, ενώ οι τιμές των ζωτικών ορίων βρίσκονται οριακά εντός των φυσιολογικών ορίων.

Παρά ταύτα, έχει πλήρη διαύγεια, ο λόγος του είναι συγκροτημένος και η βούλησή του εκφράζεται με σαφήνεια.

Στην παρατήρησή μου ότι η διακοπή της αντιβίωσης εγκυμονεί επάνοδο της λοίμωξης, απάντησε ότι είναι δική του απόφαση και εμμένει σ’ αυτήν.

Μου ζήτησε να του εξηγήσω αναλυτικά όλους τους κινδύνους που διατρέχει και να του περιγράψω τη διαδικασία ανάνηψης στη Μονάδα, πράγμα που έκανα με κάθε λεπτομέρεια.

Του εξήγησα ιδιαίτερα, με τρόπο που να του είναι απόλυτα κατανοητός, τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονεί η απεργία δίψας. Δεδομένου ότι το σώμα μας αποτελείται κατά 70% από νερό, οι βλάβες στον εγκέφαλο και την καρδιά προκύπτουν πιο γρήγορα και είναι πιο σοβαρές. Μπορεί να είναι μη αναστρέψιμες ή και θάνατος.

Του περιέγραψα αναλυτικά, πάντα με τρόπο που να του είναι απόλυτα κατανοητός, τι περιλαμβάνει η διαδικασία της ανάνηψης στη Μονάδα. Μια ανάνηψη μπορεί να είναι επιτυχημένη, μπορεί να μην αποφύγει τις μη αναστρέψιμες βλάβες, μπορεί να μην αποφύγει το θάνατο.

«Δε θέλω να γίνω βάρος…»

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας μου δήλωσε ότι δεν θέλει να γίνει βάρος ούτε στην οικογένειά του ούτε στο κίνημα, «κουβαλώντας» μη αναστρέψιμες βλάβες. Oπως μου είπε χαρακτηριστικά, «δεν θέλω να πεθάνω, αλλά έτσι που είναι η κατάσταση, δεν μου αφήνουν άλλη επιλογή».

Μου επανέλαβε τη δήλωση που έκανε στην οικογένειά του και -όπως με διαβεβαίωσε-στους γιατρούς της ΜΕΘ, ότι σε περίπτωση που απωλέσει την επαφή με το περιβάλλον, δεν επιθυμεί να του γίνει ανάνηψη. Εξέφρασε, μάλιστα, την αγωνία του για το πώς μπορεί να εξασφαλιστεί ότι θα γίνει σεβαστή αυτή η θέλησή του.

Με την ευκαιρία, πρέπει να διαβεβαιώσω ότι ουδεμία ιατρική πράξη έχει γίνει έως τώρα από τους θεράποντες γιατρούς της ΜΕΘ, χωρίς την απόλυτη συναίνεση του απεργού πείνας και δίψας. Η βούλησή του, όπως την εκφράζει στην επικοινωνία του με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας, γίνεται απολύτως σεβαστή, όπως επιβάλλει η ιατρική δεοντολογία και ηθική (ιδέτε Διακήρυξη για τους απεργούς πείνας, της Παγκόσμιας Ενωσης Ιατρών, Μάλτα 1991, αναθεωρήσεις: Μαρμπέγια 1992. Πιλάνεσμπεργκ 2006. Σικάγο 2017).

Αθήνα, 28/02/2021

Κατερίνα Ντουζέπη

Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος

Επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ»