ΔΥΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΟΣΩΝ ΤΟ ΕΞΕΘΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ

΄

‘ Οσους ψευδομάρτυρες Παναγοπουλο-Φαναρο-Γεράκηδες και  να  εξαγοράσετε, η Ιστορία σας διαβεβαιώνει πως , όσοι  λαδώνετε  τα γρανάζια του ολοκληρωτικού αυτού καθεστώτος απ΄τον πρώτο ως το τελευταίο ένοχο ,  σύντομα θα κληθείτε να  λογοδοτήσετε.

Μιλάμε για εγκλήματα καθοσίωσης! Κι αυτό  σημαίνει πως πολλοί από σας θα τελειώσετε την επαίσχυντη ζωή σας σας σε ένα  κελί φυλακής.

 

                                                         1

Τέμπη: Εξώδικο σε Μαρκόπουλο, Σταικούρα, Τσιαπαρίγου από την επιζήσασα Ευδ. Τσαγκλή- Ζητεί να διωχθεί για ψευδορκία ο Καραμανλής

Η Ευδοκία Τσαγκλή, επιζήσασα από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών απέστειλε εξώδικο στον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την διερεύνηση της τραγωδίας στα Τέμπη, Δημήτριο Μαρκόπουλο, στον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστο Σταικούρα και την Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων κ. Ιωάννα Τσιαπαρίκου.

Το εξώδικο πρόκειται να επιδοθεί μέσα στη μέρα, αν δεν έχει ήδη παραδοθεί, αφού όπως αποκάλυψε νωρίτερα το documentonews.gr και εν συνεχεία επιβεβαίωσε ο κ . Μαρκόπουλος, ο τελευταίος αρνήθηκε να το παραλάβει, παρακάμπτοντας τις νόμιμες διαδικασίες.

«Ο Καραμανλής είναι και μέγας παραβάτης του νόμου»

«Είναι ντροπή, και θα έπρεπε να ντρέπεστε, που ενώ τίθενται σοβαρά θέματα ασφαλείας στον σιδηρόδρομο, καθώς έχει γίνει απόλυτα κατανοητό ότι δεν έχουμε εθνικούς κανόνες ασφαλείας, ένας από εσάς δεν έχει μεριμνήσει να επισπεύσει την διαδικασία να αποκτήσουμε.

Είστε 31 εκλεγμένοι βουλευτές σε αυτή την επιτροπή, δηλαδή εκφράζετε ποσοστό του κοινοβουλίου που αντιστοιχεί στο 1/10 του εκλογικού σώματος, και με τρομάζει η συνειδητοποίηση πως όλοι προφανώς θεωρείτε ότι «δεν είναι αρμοδιότητα σας», διότι, η σκέψη σας, λειτουργώντας περιοριστικά, προσδιορίζει την δράση σας μόνο στην υποχρέωση σας εξέτασης μαρτύρων, χωρίς να υπονοώ πως και αυτή βαίνει καλώς» αναφέρει στην εξώδικη διαμαρτυρία της η κ.Τσαγκλή.

Για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Οι νομοθετήσεις είναι αλληλένδετες και καταδεικνύουν περίτρανα πως εκτός από επίορκος, ο κ. Καραμανλής είναι και ΜΕΓΑΣ ΠΑΡΑΒΑΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. Δεν έπραξε ως έπρεπε να πράξει με βάση τις διατάξεις που αφορούσαν την αποστολή του, παραλείποντάς να πράξεις ως όφειλε, αδιαφορώντας για όσα έπρεπε να υπάρχουν με βάση τον νόμο, αλλά ουδέποτε υπήρξαν κατά την τετραετή θητεία του, και τώρα πρέπει να λογοδοτήσει με βάση την πρόσφατη ψευδορκία του».

Όπως σημειώνει «είναι αδιανόητο μετά από 3 μήνες συμμετοχής στην εξεταστική επιτροπή να μην έχετε αντιληφθεί ολοκληρωμένα, όσα προκύπτουν από το σύνολο των δημοσιοποιημένων διαπιστώσεων που έχουν εκφραστεί από ειδικούς, συμπεριλαμβανομένου του πορίσματος Γεραπετρίτη:

Δεν λειτουργούσε το GSMR.

Δεν λειτουργούσε το ETCS.

Δεν λειτουργούσε η Φωτοσήμανση.

Δεν λειτουργούσε η Τηλεδιοίκηση.

Υπολειτουργούσε ο Τοπικός Πίνακας Χειρισμών.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΕΠΙΣΗΜΩΣ δεν υπήρχαν Εθνικοί Κανόνες Ασφαλείας».

Τι ζητάει η επιζήσασα

Μεταξύ άλλων σημαντικών μαρτύρων για την διαλεύκανση της υπόθεσης, ζητά την κλήτευση του Κυριάκου Μητσοτάκη ως μάρτυρα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ως κορυφή του κράτους αλλά και του κ. Τριαντόπουλου, «ο οποίος βρισκόταν διαρκώς μετά το συμβάν στην Λάρισα και γνωρίζει ποιος και γιατί αποφάσισε την συγκεκριμένη επιχείρηση αλλοίωσης στοιχείων». Ακόμη ζητά να διωχθούν για ψευδορκία οι κύριοι Καραμανλής, Τερεζάκης, Καραβάκης, Πατέρας και η κυρία Τσιαπαρίγου.

Όλα τα αιτήματα του εξωδίκου της Ευδοκίας Τσαγκλή:

-Να θεσπιστούν άμεσα Εθνικοί Κανόνες Ασφαλείας στον Σιδηρόδρομο.

-Αφού διαβιβαστεί η ενοποιημένη δικογραφία από τον Εφέτη Ανακριτή Λάρισας, όπως έχει ήδη ζητηθεί, να αποκτήσουν πρόσβαση και λογικό χρόνο για μελέτη όλα τα μέλη της επιτροπής, ώστε να μπορέσουν να κατανοήσουν τα πολυσύνθετα και πολύπλοκα στοιχεία της υπόθεσης.

-Αντί να έρθει το άδοξο τέλος της επιτροπής σήμερα, ακριβώς για να προηγηθούν τα ανωτέρω, να γίνει μια παύση.

-Να κληθούν τουλάχιστον οι εξής σημαντικοί μάρτυρες:

Ο κ. Γενηδούνιας λόγω ιδιότητας ως πρώην πρόεδρος των μηχανοδηγών, ο κ. Τσαλίδης λόγω ιδιότητας και λόγω σχετικής επιστολής που έχω αναφέρει, ο κ. Σπηλιόπουλος λόγω ιδιότητας και λόγω σχετικής επιστολής που έχω αναφέρει, ο κ. Κατσιούλης λόγω σαφούς προειδοποίησης για ότι συνέβη και λόγω της κατάθεσης του στην ευρωπαία εισαγγελία, όπως άλλωστε επιβεβαιώθηκε με στοιχεία, ο κ. Τριαντόπουλος ως υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στα πλαίσια του επιτελικού κράτους, ο οποίος βρισκόταν διαρκώς μετά το συμβάν στην Λάρισα και γνωρίζει ποιος και γιατί αποφάσισε την συγκεκριμένη επιχείρηση αλλοίωσης στοιχείων, ο κ. Μητσοτάκης ως κορυφή του επιτελικού κράτους. Και παραμένω φυσικά η ιδία στην διάθεση σας για κατάθεση ανά πάσα στιγμή.

-Να διωχθούν για ψευδορκία οι μάρτυρες:

Καραμανλής, Τερεζάκης, Καραβάκης, Τσιαπαρίκου, Πατέρας.

-Να μεριμνήσετε ώστε να επανδρωθεί πλήρως η Επιτροπή Διερεύνησης Σιδηροδρομικών και Αεροπορικών Ατυχημάτων και να υποβληθεί το συντομότερο και το δικό της Πόρισμα ενώπιον της Επιτροπής.

-Να σταματήσετε το πολιτικό θέατρο που υποθάλπει τα εγκλήματα που οφείλονται στον νεποτισμό, τη διαφθορά και το πελατειακό σύστημα, των οποίων ακριβώς τα αποτελέσματα διερευνάτε.


post image

Διαδήλωση προς τα κεντρικά της DO VALUE ενάντια σε πλειστηριασμούς & εξώσεις στις 2 ΜΑΡΤΗ | 13:00 | ΗΣΑΠ Καλλιθέα.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ – ΚΑΜΙΑ ΕΞΩΣΗ

Να υπερασπιστούμε τα σπίτια της τάξης μας.

Μέσα στο 2024 μόνο αναμένονται 40.000-50.000 πλειστηριασμοί. Οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις δεν αποτελούν ένα τυχαίο φαινόμενο που παρουσιάστηκε σε “κενό” χρόνο, ούτε έρχονται ως συνέπεια λανθασμένων ατομικών επιλογών, όπως παρουσιάζεται από την αστική τάξη για να ξεπλύνει τις ευθύνες της. Συνδέονται άρρηκτα με την οικονομική κρίση και την επιβαλλόμενη, από την αστική τάξη, φτωχοποίηση της εργατικής τάξης με πρόσχημα το ξεπέρασμα της.

Αυτή η συνθήκη φτωχοποίησης έχει ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, την επακόλουθη αδυναμία αποπληρωμής χρεών από μεγάλο κομμάτι της εξαθλιωμένης τάξης μας. Χρέη τα οποία σε μεγάλο βαθμό είτε δημιουργήθηκαν, είτε συσσωρεύτηκαν και μεγιστοποιήθηκαν, την περίοδο της περίφημης «οικονομικής εξυγίανσης» της χώρας, λόγω των σκληρών δημοσιονομικών μέτρων που εφαρμόζονται από την υπογραφή του πρώτου μνημονίου μέχρι και σήμερα. Δημοσιονομικά μέτρα τα οποία τόσα χρόνια επιβάλλονται από το Κεφάλαιο, τα καπιταλιστικά κέντρα και τους μηχανισμούς τους (Ε.Ε, ΔΝΤ), οδηγώντας στο ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας και στην ακραία υποτίμηση της ζωής, του βιοτικού επιπέδου και της αξιοπρέπειας των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων, με στόχο τη μεγέθυνση των ανισοτήτων και τη διαιώνιση της κερδοφορίας του κεφαλαιοκρατικού συστήματος.

Με μια σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων, από τη θέσπιση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, μέχρι το “σχέδιο Ηρακλής”, την περσινή απόφαση του Αρείου Πάγου και την ψήφιση του τελευταίου νομοσχεδίου, εντείνεται η επίθεση στις λαϊκές κατοικίες. Σταθμό αποτελεί η μεταβίβαση των χρεών από τις τράπεζες στα funds και η μεγαλύτερη παροχή νομοθετικών διευκολύνσεων σε αυτά ώστε από τη μία, ασκώντας αφόρητες πιέσεις στους δανειολήπτες, να δυσχεραίνουν με τεχνικά και δικονομικά τερτίπια την αποπληρωμή των χρεών και από την άλλη, να αρπάζουν τα σπίτια της τάξης μας για ελάχιστα χρέη, σε εξευτελιστικές τιμές και στη συνέχεια να τα διαθέτουν στην αγορά με στόχο την μεγιστοποίηση των κερδών τους. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι εν μέσω κρίσης, τα κέρδη των servicers έχουν διπλασιαστεί, ενώ η πλειοψηφία της κοινωνίας, έχει χάσει βίαια, πάνω από το 40% των εισοδημάτων της.

Στη σημερινή περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης που το κεφάλαιο αναζητά επιθετικά νέα πεδία κερδοφορίας, την ίδια ώρα που η εργατική τάξη παλεύει να βιοποριστεί, η ένταση με την οποία γίνονται οι πλειστηριασμοί και οι εξώσεις συνεχώς αυξάνεται. Σε συνδυασμό με τις τροποποιήσεις στους νόμους, η κρατική καταστολή οξύνεται φανερά, σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα των πλειστηριασμών και των εξώσεων αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι το αστικό κράτος είναι και θα είναι εγγυητής των συμφερόντων του Κεφαλαίου.

Από το στίγμα της ντροπής και των «λανθασμένων ατομικών επιλογών» μέχρι την άμεση εμπλοκή μεγάλων αστυνομικών δυνάμεων, οι εξώσεις γίνονται ολοένα και πιο βίαιες. Τέτοια περίπτωση ήταν η έξωση της Ιωάννας Κολοβού στα Ιλίσια, όταν συνελήφθη μαζί με τον γιό της μετά από μήνυση του fund ή το παράδειγμα στα Άνω Πετράλωνα, όπου ΜΑΤ και ΟΠΚΕ έκαναν διαρκώς επιθέσεις προς τον αλληλέγγυο κόσμο που προσπαθούσε να αποτρέψει την έξωση οικογένειας με μέλη ΑΜΕΑ.

Απέναντι σε αυτή την επίθεση που δέχεται η τάξη μας, οφείλουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι/ες προστατεύοντας το δικαίωμα του λαού στη στέγαση. Δικαίωμα το οποίο βάλλεται από τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις πρώτων κατοικιών, αλλά και από τις υπέρμετρες αυξήσεις ενοικίων.

Οφείλουμε να αναλάβουμε δράση, να οργανωθούμε στις γειτονιές μας μαζικοποιώντας τις αντιστάσεις μας, αποτρέποντας στην πράξη τις εξώσεις και την αρπαγή των κατοικιών μας. Από την άλλη, να διεκδικήσουμε σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο την προστασία της λαϊκής κατοικίας, την κατάδειξη και την στοχοποίηση των άμεσα υπεύθυνων της επίθεσης αυτής, που δεν είναι άλλοι από τα funds, τους servicers, τους εκάστοτε κυβερνώντες και το κεφαλαιοκρατικό σύστημα.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε σε διαδήλωση στα γραφεία της DoValue. Όλοι/ες στη στάση ΗΣΑΠ Καλλιθέας, 2 Μαρτίου, 13:00.

Do Value – Cepal – Intrum κερδοφορούν από την αρπαγή των σπιτιών των ανθρώπων της τάξης μας

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ – ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ – ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ – Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

★ Ανοιχτή συνέλευση ενάντια σε πλειστηριασμούς και εξώσεις

Εικόνες: