“Είναι πολλά τα λεφτά”, Σία και Συντροφία- Αποστασία, για να φτάσει η τσίπα σας να παραδώσετε τις έδρες.

α.  Σία Αναγνωστοπούλου: “Οι έδρες ειναι μετερίζα για να δινεις μάχες”

β. Σία Αναγνωστοπούλου:  «Έντιμο και ηθικό είναι να παραδίδεις την έδρα»   (έλεγε για τον Αλέξη Γεωργούλη).

Όταν η Σία διατυμπάνιζε… «Εντιμο και ηθικό είναι να παραδίδεις την έδρα»

 

***

Είναι πολλά τα λεφτά Σία-Αποστασία .΄Οντως. Οπότε….ας πάει και το παλιάμπελο!   ΄Ασε, τώρα, τις κορώνες και τους δεκάρικους  για τα μετερίζια ,τις…Αλαμάνες και  τα Χάνια της Γραβιάς  που τάχα δίνεις μάχες.  Σε πιστέψαμε.

 

«΄Εντιμο και ηθικό είναι να παραδίδεις την έδρα», έλεγε εκ του ασφαλούς  παλιότερα η πανάθλια  για άλλους. Τότε που ήταν και η ίδια ..έντιμη και  ηθική! ( ΄Η μήπως ποτέ δεν ήταν τέτοια;   Και όλοι η  παρέα  της παλιανθρωπιάς, του συμφέρονος και της απάτης;)

Αλλά, τί λέμε οι αφελείς; Γιατί να παραδώσουν τις έδρες; Μπίζνες κάνουν με την αριστεροφρούνη τους.  Επαγγελματίες, έμποροι  είναι. Πάνω από 5 χιλιάρικα στο χέρι   είναι οι παχυλοί μισθοί τους. Πόσα χρόνια είναι  βουλευτές οι Αποστάτες;  Για κάνετε ένα υπολογισμό, μια σούμα;  ΄Εχουν ή δεν έχουν πλουτίσει; Τους  πάει  η καρδιά να  σκοτώσουν τέτοια κότα με χρυσά αυγά;

Το παίζουν αγωνιστές και μπουρλοτιέρηδες  μια ζωή. Και πάντα με το …πολύ αζημίωτο.  Ντοπάρουν χαχόλους που τους χειροκροτούν   και τους ψηφίζουν.  Και μια χαρά περνιούνται  όλοι τους για  Αριστεροί.  Με τσέπες μεγάλες και…δεξιές , βρίζουν  και καταριούνται τους Δεξιούς.  Τέτοιο θράσος και πρόκληση!

Μόνο  Αριστεροί   δεν είναι.  Αν είχαν ίχνος τσίπας, αν μη τι άλλο ,  θα έκαναν το αυτονόητο.  Θα παρέδιδαν την έδρα τους από τη αρχή,  χωρίς καν να τους το ζητήσουν. ΄Ετσι, ξέρω , πως κάνουν οι έντιμοι άνθρωποι και  οι σοβαροί.  Αλλά μόνο  Μασκαράδες  είναι και παλιάνθρωπο ολκής.   ΄Ο,τι και να λένε.    Ανέντιμοι και αναξιοπρεπείς.

Αλλά… Σία και Συντροφία ,  μην ξεχνάτε πως «την προδοσία  πολλοί ηγάπησαν, τον προδότη, όμως, κανείς».  ΄Οχι πως σας νοιάζει, βέβαια.  Ο άτιμος το γλεντάει  κιόλας. Το ξέρει πως είναι υπόκοσμος.  Προσχήματα κρατάει μόνο για όσους από  βλακεία ή δικά τους τούτοι συμφέροντα ,  του  βάζουν πλάτη  να είναι τέτοιος.

Να είστε καλά, απατεώνες μου!  Σε καλή μεριά τα «αργύρια»  Να λέτε, όμως,  “δόξα τω θεώ” που σήμερα  σας κρεμάει  μόνο κουδούνια στο λαιμό ο  αριστερός ο  κόσμος.  ΄Εστω κι αν κάνετε πως δεν τα βλέπετε.  Παλιότερα στα “μετερίζια” του  “Διάκου”, που λέτε κι ελόγου σας,  «ανάποδα θα σας κρεμάγανε στον πλάτανο αποκάτω».

Κι αν είχατε, βέβαια,  ίχνος πέτσας σαν τον Ιούδα ,δε θα περιμένατε  να σας κρεμάσουν άλλοι.  Θα βάζατε μια πέτρα στο λαιμό και θα κατηφορίζατε στο Φάληρο.  Δεν είναι μακριά από το “μαγαζί γωνία” στο  Σύνταγμα που  κάνετε (οι περισσότεροι)  τις μαύρες   μπίζνες σας.

Ναι, ναι! Αυτές από τα μετερίζια,   που   ζέχνουν…αγωνιστικότητα, ήθος και εντιμότητα!