ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

 

Λαφαζάνης και Ζωή κρίνουν το μέλλον της συμφωνίας

 

 

Φωτογραφία: ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 

 

Τα δύο πιο σκληρά εσωκομματικά μέτωπα που καλείται να ξεπεράσει ο Αλέξης Τσίπρας για να κλειδώσει η συμφωνία με τους εταίρους είναι αυτά που έχουν ανοίξει τα δύο κορυφαία στελέχη Ζωή Κωνσταντοπούλου και Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Από τη μία πλευρά η Πρόεδρος της Βουλής ασκεί συνεχώς κριτική στην κυβέρνηση και δημιουργεί  «εντάσεις» με τους δανειστές, ενώ η άρνηση της να δώσει τα αποθεματικά της Βουλής επιβεβαίωσε πως η κα Κωνσταντοπούλου έχει σηκώσει «μπαϊράκι». Από την άλλη πλευρά βρίσκεται ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος συνεχώς διαφοροποιείται από την κεντρική πολιτική «γραμμή» του Αλέξη Τσίπρα και  καλεί την κυβέρνηση να μείνει ανυποχώρητη στις προεκλογικές της θέσεις.

Λαφαζάνης-Κωνσταντοπούλου …αντιπολιτεύονται τον Τσίπρα; Αστεία πράγματα! Συμφωνημένο θέατρο, παράσταση κανονική. Αν ήταν αριστεροί, έστω  τούτοι,  στην ιδεολογία, δε θα (κατα) δέχονταν ποτέ το αυτονόητο,το sine gua non της Αριστεράς  «ποτέ και για κανένα λόγο δε συνεργαζόμαστε με Ναζί  «χωρίς ή με στολή». Τί σόι ιδεολόγοι μπορεί  είναι αυτοί, όταν η καρδιά τους χτυπά στα … στήθη  ενός Πάνου Καμμένου; Οι ΑΝ.ΕΛ δεν είναι απλώς ακροδεξιοί, κάτι ανάλογο με το κόμμα των Λεπέν στη Γαλλία. Είναι σχεδόν ταυτισμένοι με τους Ναζί. Μας θέλουν εκεί στο κομματικό μόρφωμα  αφελείς και εθελότυφλους,αλλά δε θα τους κάνουμε τη χάρη.

 Ανεξάρτητα απ΄αυτό, οι δύο «αντάρτες» δεν παύουν να είναι από τους κακούς δαίμονες της Ελλάδας και της Ευρώπης.  «Αιχμάλωτοι» κι αυτοί, όπως και ο Τσίπρας και τα άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, του δικτάτορα Πούτιν.

Πρέπει να σημειώσουμε πως ειδικά οι δυο τους   (και όχι μόνο αυτοί)  υπήρξαν  βασικοί εισηγητές και  πρωτεργάτες της συμφωνίας με τους Ρώσους και τον Πάνο Καμμένο, να χρηματοδοτηθεί,δηλαδή, το κομματικό μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ  από τον κορβανά τους.  Δημοσκοπήσεις, δημοσιογράφοι, προεκλογική προπαγάνδα πάση φύσεως εδώ και  κάμποσσα χρόνια, (εξ) αγοράστηκαν με τα λεφτά του δικτάτορα. Αλλά και «ζεστό» χρήμα κατέληξε στις τσέπες κάποιων.

Γραμμάτια ανεξόφλητα. Τώρα τρέχουν και δε φτάνουν,βέβαια, γιατί ξέρουν πολύ καλά, όπως και ο “κολλητός”  τους Κώστας Καραμανλής, πως η «αρκούδα του Βορρά» δεν αστειεύεται, αν δεν τηρήσουν τα συμπεφωνημένα. Τον «ανιψιό» λίγο έλειψε να τον «φάνε» οι Ρώσοι, γιατί ξεκοκάλισε τα λεφτά τους και την «έκανε», σφυρίζοντας αδιάφορα. Δε θα διστάσουν να «περιλάβουν» και τούτα τα λαμόγια, αν τολμήσουν να αποστασιοποιηθούν και να αφήσουν τον…τσάρο στα κρύα του λουτρού.

Το θέατρο που παίζουν τώρα με τους δανειστές αλλά και μεταξύ τους οι εθνικιστές της κυβέρνησης, δεν πείθει το παρανοϊκό δικτάτορα της Ρωσίας. Είναι χαίνουσα η πληγή της Ουκρανίας, αιμορραγεί ακατάπαυστα. Η νέα φάση του Ανατολικού ζητήματος βρίσκεται  σε εξέλιξη και ο Πούτιν μόνο συμμάχους-υποτακτικούς χρειάζεται αυτή την ώρα. Δε θα συγχωρούσε καμιά προδοσία. Δε θα του τη φέρει και ο Τσίπρας, όπως ο Καραμανλής, ατιμωρητί τούτη τη φορά.
΄Ετσι σκέφτονατι οι Ρώσοι αυτή την ώρα.

«΄Οπως έστρωσαν, ας κοιμηθούν» οι εγκληματίες. Θα πληρώσουν την αφροσύνη τους μέχρι τελευταίας  δεκάρας .Το χρέος τους στους Ρώσους είναι βαρύ και απαιτητέα εδώ και τώρα η εξόφλησή του. Ούτε «μέσα» ούτε «έξω» θα τους απαλλάξουν. Θα είμαστε εδώ να το δούμε. 

΄Οσο για τη χώρα,αργά, επώδυνα, αλλά σταθερά θα ξανασταθεί στα πόδια της και θα πορευτεί τον ιστορικό της δρόμο. Ελλάδα είναι αυτή!

______________________________________________________________________________

1. ΝΕΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ!

_____________________________________________________________________________

1. ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ»
Κατρούγκαλος: Είμαστε μια ανάσα πριν από μια τίμια συμφωνία!
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ 

 

Εσπευσμένα να αναλάβουν κάποιοι ΄Ελληνες γλωσσολόγοι-φιλόλογοι να συντάξουν νέο λεξικό της γλώσσας μας, γιατί οι λέξεις έχασαν πια τη σημασία τους στο στόμα κάποιων σαν τον παραπάνω μέγα απατεώνα της πολτικής και δημαγωγό ολκής.

Θα μας τεράλουν αυτοί,δε γλιτώνουμε.Με λόγια και έργα!